Gå til innhold

mateogold

Medlemmer
  • Innlegg

    175
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mateogold

  1. Netcom har det siste året brukt flere millioner på nye sendere samt oppgradering av eldre sendere i Bergen. Telenor har ikke akkurat gjort så mye, greit nok de har 4G noen steder men foreløbig har det vært sperre på det der jeg har testet slik at man får maks 6-7mbit/s.

     

    Det er ikke få bedriftskunder dere mister for tiden i Bergen, Telenor... Oppgrader nå, eller ta konsekvensen av det.

     

    Grunnen til att du kun får 6-7mbit/s er nok att ditt abb. er throtlet/begrenset til dette - ikke att nettet ikke kan gi deg mere. Skal du ha høyere hastighet må du ha ett abb. som tillater det (betale for det).

  2. Kikkert kan sikkert hjelpe. Evt. kan du bruke eliminasjonsmetoden. Dersom de nye antennene hadde tilhørt Telenor eller Netcom så vedder jeg mye på at de hadde blitt plassert i samme "etasje" someksisterende antenner. Tipper at det er 3G på 900 Mhz og Mobile Norway.

     

    Det var logikken jeg også brukte å komme frem til att dette måtte være MN 3G900

  3. .... og så kanskje du har fri sikt til en av netcoms sendere, mens telenors ligger i skyggen (en bygning i mellom f.eks.) Tviler på att de er kapasiteten som har noe med dette å gjøre, de bygger i takt med at den øker. Men på nyttårsaften, krisesituasjoner, festivaler ol. så blir det en annen sak.

     

    Bra å høre at NetCom virker bra! :) Er imponert over hvor mye de bygger ut - håper Bjørn og telenor kommer med en rå pressemelding under lanseringen av LTE som viser att de kjører forbi de igjen på utbygningstakten slik at NC ikke racer forbi TnM!

  4. ....

     

    SIM kortet har da ikke noe med dekning å gjøre! Brukken antenne i telefonen har det.... men hva i alle verden har det å si om du bytter sim kort?!?!?! Med mindre det er fra NC til TnM eller MN osv...

     

    Som jeg skriver over, så ligger nok leiligheten din til slik att signalene ikke trenger inn til deg med det selskapet du bruker i dag.

     

    Om ingen av selskapene virker for deg - så skaff deg en femtocell fra Network Norway....

  5. Så i Sandefjord att de har en Dualband 1800/2600LTE stasjon. Båndbredden kommer ann på hvor mange mhz de har ledig. Det ser ut som Telenor og NetCom har tatt bort GSM 1800 fra alle de mellomstore byene for å bruke det til LTE. 1800 har bedre rekkevidde enn 2600, og kombinerer man dem (og etter hvert 800) får man både kapasitet og dekning/rekkevidde.

     

    Jeg har sett 800 antenner i Trondheim i April. Telenor byttet ut alle antennene der slik at det bare er å koble inn ny innmat i stasjonene så har de LTE 800/1800 og 2600 UMTS 2100 og GSM 900, i mellomstore byer LTE 800/1800 UMTS 900/2100 og GSM 900 og på bygda LTE 800 UMTS 900 (og 2100 i alle tettsteder som har det i dag) GSM 900

  6. Se finnsenderen.no

     

    NetCom sin sender kan peke mot dine vinduer og du har bedre dekning med dem, eller mobile norway for den saks skyld i just din leilighet selv om telenor sine antenner er på taket over deg.... Hvem som har best dekning i en by på ett bestemt sted varrierer stort! Jevnt over har Telenor bedre dekning og flere sendere, slik att odsen for att de har bedre dekning i en gitt leilighet er større. Men hva som er best i din må du finne ut ved å prøve alle tre; NetCom, Telenor og MobileNorway.

    • Liker 1
  7. Da er http://www.finnsenderen.no oppdatert, ser ut som Mobile Norway har bygget ut i Nord Norge! Bodø, Mo i Rana, Narvik, Harstad.... Ser også en UMTS 900 sender fra dem på Vik i Helgeland, Sømna Kommune.

     

    Noen som vet mere om planene her? De har sagt de skal bygge i alle tettsteder med minst 600 inbyggere, men nå har de lagt til en sender på Vik som nok sliter med å møte dette kravet?

  8. Hvor finner du LTE-800 stasjonene til NC?

     

    Jeg vet TnM har ett testnett med baade 2600 og 800 paa Lillestrom.

     

    7.2paa 900 er nok maks med 5Mhz baandbredde. *Iflg. Amundsen i en artikkel jeg ikke finner i farten.

     

    Her jeg sitter naa i Kissimmee, FL har jeg forovrig LTE700 fra AT&T paa min Samsung Galaxy SII Skyrocket. Max fart jeg har faatt er 30MBps. Det er to 700 LTE nett her (AT&T og Verizon( + 1 2500 (MetroPCS) og 1 2500 WiMax (Clearwire/Sprint)

×
×
  • Opprett ny...