Gå til innhold

Demosthenes

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Demosthenes

  1. Hadde lederne i Politbyrået og KGB tenkt mer på folkets beste og ikke så mye på egen personlig vinning kunne iverfall ting gått bedre. Kommunisme har vel også vist seg og være en fin tanke som kanskje ikke fungerer så bra i praksis. Jeg har også hørt at de på et tidspunkt hadde like stort militærbudsjett som USA, mens sivilbudsjettet som ble brukt på befolkningen var like stort som Sverige sitt. Det sier vel litt om prioteringen og at det ikke kunne gå i lengden...

  2. Det med en ca maksalder i overkant av 120 år er riktig, hvis noen "slår" denne damen og blir eldre kan det ikke bli med mye. Alle som er påstått å være mye eldre enn dette har veldig usikre kilder, og kan ikke regnes med i en liste over tidenes eldste.

    Som allerede nevt over, blir det nok ikke så altfor lenge til de fleste kan bli eldre enn dette ved hjelp av genmodifisering. :cool:

  3. Du har sikkert rett når det kommer til årstall og slikt, men med vestfronten regnet jeg med England.

     

    Poenget var uansett ikke når krigen snudde, men at den faktisk gjorde det. Tyskland begynte bra med blant annet den overaskende ikke-angreps pakten med Russland. Hadde de ikke begynt å tro de var uovervinnelige og isteden utnyttet alliansen med Japan bedre tror ivertfall jeg at verden kunne sett anderledes ut i dag.

  4. Det USA gjorde når de slapp de to bombene var ubeskrivelig, tenk deg å ta den avgjørelsen at nå skal vi slippe en bombe som dreper flere hundre tusen som aldri har hatt noe med krigen å gjøre eller for alt vi vet er i mot den. Alt de har gjort for å dø er å ha den uflaks å bli født i landet som har ledere som gikk til krig mot vårt land. Altså feil sted til feil tid.

     

    For å ta eksempelet om at en tyv bryter seg inn i huset ditt, blir det ikke som om du bruker alle mulige midler for å uskadeliggjøre han. Det ville heller være som om du drepte moren og søsteren hans, som ikke hadde noe med innbruddet å gjøre, før du fortalte han at du bare kom til å fortsette å drepe familien hans helt til han trakk seg tilbake. Helt sikkert en effektiv metode, men er det bedre å ofre andre uskyldige for å være sikker på at du overlever selv?

     

    Alt kan vel kokes ned til dette: Skal folket stilles ansvarlige for valgene til de som styrer?

  5. Tyskland var overlegne både når det gjaldt kvalitet på hær og taktiske besutninger fram til rundt 1943. Her ble de nok et offer for egen suksess og tok seg vann over hodet. Istedenfor å gjøre seg ferdig med vestfronten brøt de avtalen med Russland og begynte en tofronts-krig. Hadde de hatt et litt bedre samarbeid med deres allierte Japan kunne de allikevel ha snudd dette til sin egen fordel. Japan kunne ha knust den russiske motstanden ved å angripe fra øst, men valgte heller å dra USA inn i krigen. Mange dårlige beslutninger etter 1943 gjorde at Tyskland aldri ble det 3. riket som de faktisk hadde muligheten til å bli, heldigvis for resten av oss.

×
×
  • Opprett ny...