Gå til innhold

Therealkorris

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Therealkorris

  1.  

     

    På tide å se på avgiftene i Norge også, det er ikke lenger 'graverende ulemper' ved elbiler, og i hvertfall ikke Teslaer (eller Jaguar for den delen) som kan brukes som helt vanlige biler.

    Ingen grunn til at ikke de skal bidra på linje med alle andre bilister. Alternativt må avgiftene senkes tilsvarende for vanlige biler, men det vet vi jo alle at er en utopi.

     

    Hvorfor må avgifter senkes på vanlige biler når poenget er at alle skal kjøpe elektrisk?

    Nybilsalget bør styres av prisen på nye biler. Det blir helt feil når folk som ikke har råd til ny bil skal subsidiere veier, broer og tunneler for dem som kjører elbil gjennom skyhøye bompenger mens elbileiere kjører gratis. Det er enkelt sagt å ta fra de fattige og gi til de rike, noe som bør være helt uakseptabelt og som skaper splittelse og hat.

    Siden når har de subsidiene blitt brukt til veier, broer og tunneler? Eneste pengene går til er å finansiere sykkelvei og annet kollektiv transport som ingen av oss nyter uansett...

    • Liker 4
  2. De som vurderer å bestille Tesla må være klar over følgende: Tesla har, som eneste bilmerke, innført en ny forretningsmodell. Bilsalg uten delelager. Det har medført at jeg og veldig mange Tesla-eiere blir uten bil i flere måneder, fordi bilene står på verksted eller utenfor Teslas sentre. Ta en titt utenfor hvilken som helst Teslaforhandler. Mengden biler som står utenfor og bokstavelig talt STØVER NED er helt absurd. Det er knapt plass nye kunder som kommer. Disse bilene skal på service eller har andre reparasjoner, men det finnes ikke deler. Alt fra større ting som karrosserideler, til vinduer, bremser, dørhåndtak, ja alt mangler.

     

    Karosseriverkstedene som er godkjent av Tesla for reparasjon forteller at Tesla ligger soleklart i ledelsen på tid det tar før delene kommer. I tillegg har Tesla innført modellen "vi vet ikke hvor delene er, de kommer når de kommer". Dette rapporteres fra karosseriverkstedene selv. Når de bestiller deler får de melding på dataskjermen at "delen er bestilt". Deretter hjelper det ikke å spørre Tesla, etter to måneder, hvor delen er. Tesla vet ikke. Delen kan være i USA, den trenger ikke engang være produsert, man må bare vente og se.

     

    Når modell 3 kommer, så kollapser organisasjonen til Tesla. Disse er forventet solgt i veldig mange eksemplarer, til priser som gjør at alle kan kjøpe. Når "alle" skal ha Tesla og blir uten bil i måneder pga delemangel, det vil rett og slett ikke fungere.

     

    Like absurd er det et hver gang dette blir nevnt kommer Tesla-menigheten, ofte eldre menn som skal selge bilene sine, og sier at dette ikke stemmer. "Jeg har aldri opplevd dette jeg", sier de. Nei, kanskje ikke. Fordi det finnes selvsagt noen deler. Men alt for ofte gjør det ikke det.

     

    Jeg leverte bilen min tilbake reperasjon etter å ha blitt kjørt bakfra, ventet ca 4-5 måneder på å få de første delene så bilen kunne fikses, da jeg skulle hente bilen hos en 3-part verksted etter fiksing greide dem å kræsje bilen under transport. Det tok meg så 3-4 måneder igjen.

     

    Helt sykt dårlig opplegg å måtte vente nesten et år på å få bilen min tilbake. Og verst er å måtte betale 8 tusen i måneden uten å kunne bruk bilen....

    • Liker 1
  3. Hei.

     

    Jeg jobber med et automatisert system i en bygning der jeg ønsker å få alt trådløst over på Z-wave.

    Det har seg slik at utstyr jeg bruker må være FG-Godkjent, etter alt research å dømme så finnes det ingen Z-wave FG-godkjente produkter så jeg faller litt inn i blemma.

     

    Har vært på Forsikringen godkjennelsesnemd og søkt litt for å finne løsninger og fant ut at denne listen lister opp alle detektorer som er godkjente. Veldig mange av dem oppererer med 868 Mhz frekvens nettet

    https://fgapp.fno.no/IFramePages/ProductTable.aspx?approvalTypeId=PIR#

    det er den samme frekvensen som Z-wave opperer med. Jeg er veldig usikker på om andre protokoller som f.eks. Zigbee også er i 868 Mhz nettet, men spørsmålet mitt er da som følgende.

     

    Jeg skrev en e-mail til FG for noen dager siden der jeg ønsket det oppklart. jeg fikk da denne mailen i retur.

     

    Hei, Jonas

     Z-wave er en av flere standarder som benyttes mye til bla hjemmeautomasjon. Zigbee er en annen.

     Vi listefører ikke type protokoll som brukes. Standarden tar heller ikke hensyn til dette så lenge kravene i den er oppfylt. Meg bekjent er det ingen som har godkjent systemer som benytter nevnte standarder – kun egne proprietære.

     I EN 50131-5-3 står kravene til internkommunikasjon mellom systemdeler beskrevet. Jeg kjenner relativt godt til hvordan både Zigbee og Z-wave kommuniser, og basert på antagelser, ser jeg ingen hinder i at de ikke skulle kunne klare kravene beskrevet i EN 50131-5-3.

     For ordens skyld vil jeg nevne at EN 50131-5-3 KUN er kravet til kommunikasjon (trådløs) mellom systemdeler. I tillegg kommer selve produktstandarden for det ulike produktet (sirene, PIR, sentralapparat etc.)

     Her kan du lese litt om de ulike standardene:

    http://www.fgsikring.no/Hoved/FG-innbrudd/Innbruddsalarm/Innbruddsalarmutstyr/

     Litt om godkjenningsordningen:

    http://www.fgsikring.no/Hoved/Regelverk/Regelverk-innbrudd/Nordisk-registreringsordning-product-registration-Nordic-/

     

     

    Applica (tidligere Veritas) kan hjelpe deg med testing og sertifisering)

    Frode Stedjan [email protected]

     

     

     

     

    Har noen av dere erfaring med produkter med FG-godkjenning og Z-wave? Det er viktig for meg at jeg får til begge løsninger, benytter Z-wave OG har FG godkjent utstyr. 

     

    Setter utrolig pris på tilbakesvar.
    Takk 
    Jonas.

  4.  

    Bedriften SKAL være en seriøs aktør.

    Bedrifter SKAL kunne gi meg utfordringer og lære meg opp.

    Bedriften SKAL dekke eventuelle reiser for meg

    Skjønner problemet ditt og hvorfor du gjør det du gjør, men det er ingen seriøse bedrifter som vil ansette deg. Sosial dumping (som kort fortalt betyr at noen gjør samme jobben for lavere lønn enn tariffavtalen tillater) blir ikke godtatt i det seriøse arbeidslivet, og ingen seriøse bedrifter kan tillate seg en slik avtale du skisserer. Selv om det ikke føles sånn nå er det noe du også bør være glad for.

     

     

     

    Jeg forstår hva du prøver å si, men jeg kommer ikke til å jobbe under tarifflønn eller jobbe gratis sånn direkte.

    Jeg kommer til å få fult betalt men Nav vil dekke mye av den lønnen jeg vil komme til å motta.

  5. Rune, jeg har vært i samtaler og møter med nav og kom fram til denne løsningen sammen med kontaktpersonen min der. Nav vil betale 100% av lønnen direkte til meg mot at jeg jobber for et seriøst firma der jeg kan få opplæring, kompetanse og erfaring, dette vil dem gjøre fra 3 måneder og opp til 1 år i det verste tilfellet.

     

    Det er absolutt gratis for arbeidsgiver i denne perioden (som dem og nav blir enig om)  ;)

  6. Mange oppmuntrende tilbakemeldinger som jeg setter stor pris på.

     

    Hvis du vil så kan du legge ut samme på Facebook og la folk dele.

     

    AllFather jeg kan se poenget ditt og vet det er veldig mange som gjør nettop dette. Men samtidig er jeg litt usikker på hvordan jeg skal gå fram for det, jeg føler at jeg henger meg ut foran alle venner og familie som vil se posten min :p

     

    Det blir på en måte litt kleint når alle skal se at jeg er så desperat etter jobb at jeg legger det ut for alle mann fritt fram hvis du skjønner.

    • Liker 1
  7. Hei

     

    Etter tunge tider innen oljeindustrien og sterkere konkurranse enn noen gang tidligere sliter nyutdannede ingeniører med å komme ut i arbeid. Lite relevant arbeidserfaring utenom mindre prosjekter utført på skolen og større bachelor oppgaver er det vanskelig å ta til seg nye utfordringer når alle jobb annonser krever minimum 3 års arbeidserfaring og oftest 5-10 år.

    Det fører til at mange som meg sitter uten arbeid og søker daglig jobber, jeg nærmer meg nå 400 søkte jobber med minimale tilbakemeldinger, der alle konkluderer med at stillingen er blitt besatt av en med mer erfaring.

     

    Små prosjekter er blitt prøvd ut her og der på fritiden for å holde motet oppe og for å opparbeide meg kompetanse på fritiden, og mest av alt for å prøve å holde CVen fri for hull. Det ser aldeles ikke bra ut med hull på CVen. 

     

    Nå har jeg kommet til et punkt der jeg er avhengig av inntekter for å greie meg ettersom jeg ikke tar noe Nav hjelp, og hvis jeg søker nav støtte vil jeg få minimalt med penger (opp mot 4 tusen i måneden om jeg ikke tar feil). Det vil ikke kunne dekke lån, regninger, mat osv. 

     

    Jeg har så valgt å annonserer meg selv som gratis arbeidskraft for dem som vil ha en dedikert og FLINK ingeniørutdannet ung mann. Jeg jobber gratis hos DEG mot at jeg blir opplært og opptjener kompetanse. Jeg har bakgrunn fra Maritim Elektro-Automasjon fra Høgskolen i Buskerud og Vestfold og bor i øyeblikket i Drammen/Oslo men er villig til å flytte på meg hvis jobben krever det.

     

    Jeg har gode kompetanser innen Elkraft, Automasjon, ledelse og annet i tillegg til fagbrev i IT-Drift fra tidligere (Vennligst se CVen i vedlegget)

     

    Ved å ansette meg vil NAV kunne bistå med noe som heter Lønnstilskudd

     

    Kort om Lønnstilskudd:

    Midlertidig lønnstilskudd skal bidra til å øke mulighetene for å få jobb, ved at du kan bli ansatt i en virksomhet i en begrenset periode. Du får ordinær lønn og ansettelse i hel- eller deltidsstilling, mens arbeidsgiveren din får et tilskudd til lønnen din.

     

     

    På denne måten vil firmaet kunne bidra til at nyutdannede ingeniører får opplæring, erfaring og kompetanse samtidig som firmaet vil få gratis arbeidskraft som er win-win situasjon.

     

    Jeg ønsker med dette innlegget å informere alle sammen om denne unike muligheten. Hvis du skjenner noen som kanskje kunne vært interessert så ønsker jeg gjerne å bli kontaktet. jeg laster opp CVen min slikt at den er lett tilgjengelig

     

    Kravet jeg har for bedriften som eventuelt ønsker meg med på laget er som følgende: 

    Bedriften SKAL være en seriøs aktør.

    Bedrifter SKAL kunne gi meg utfordringer og lære meg opp.

    Bedriften SKAL dekke eventuelle reiser for meg

     

    Med dette ønsker jeg å avslutte med 2 ting.

     

    1. Jeg vil ønske alle med en slik situasjon som meg masse lykke til med jobbsøkingen.

    2. Jeg ser fram til noen gode tilbakemeldinger ;)

     

     

    NB!

    Jeg gjorde noen oppdateringer til CV'en og lastet derfor opp en ny versjon. Vennligst se gjennom og si ifra om det er noe annet. Bilde vil bli lagt til senere.

    CV.pdf

    • Liker 1
  8.  

    Da jeg gikk på skolen for noen år tilbake var det noen i micro-nano ingeniør klassen som lagde pacemaker som var uavhengig av batterier og produserte strøm fra glukosen i kroppen istedet, det fikk sinnssykt stor oppmerksomhet både lokalt og internasjonalt og var et meget stor steg innen vitenskapen mellom teknologi og biologi

     

    Hva skjedde med det?

    Hvis jeg husker riktig så ble de kjøpt opp av et internasjonalt medisinsk selskap, skal se om jeg finner noe mer om dem på nettet litt senere ikveld

  9.  

    Så... til nå er alt du vet at du vil starte en bedrift?

    Ingen ideer til hva i all verden dere skal gjøre?

     

    Det er blitt vurdert et par ting ombord i båter som PMS, design og montering av tavler m.m. men det er store konkurranser innen det feltet. Det er her morroa ligger slikt jeg ser på det. Desto flere som er med å finne på en gjennomtenkt ide, desto bedre produkt vil vi kunne produsere.

     

    Jeg ser egentlig for meg å ta kontakt med flere firmaer og høre med dem om ting de skulle hatt gjort annerledes, for så å videreutvikle dette. Denne metoden fungerte under bacheloroppgaven da vi opprettet en "Fuel og Emission calculator" som sammenligner Hybrid systemer mot elektriske og mekaniske driftssystemer om bord i båter og ferger for Rolls Royce.

     

    hvilken bransje retter du deg mot ? 

     

    De aller fleste ingeniør linjene er egnet, men jeg kan se for meg noen innen Elektronikk, Automasjon og Maskin / Produkt design kanskje vil kunne gi best utbytte.

  10. Hei.

     

    Jeg er en mann på 27 år som akkurat er ferdig med Maritim elektro-automasjons ingeniør på høgskolen i Buskerud og Vestfold. Jeg har prøvd å søke etter jobb nå i den siste perioden uten å lykkes. Som flere av dere sikkert allerede vet så er det skikkelig nedgangstider innen oljesektoren, noe som berører nærmest 25.000 mennesker så langt og arbeidsledigheten er beregnet til å øke framover.

     

    I fjord var det slik at ca. 90% av alle elektro-automasjons studenter fikk jobb før de var ferdig med å studere, men i nåværende situasjon kjenner jeg til kanskje 5-6 personer fra alle ingeniør linjene fra skolen som har fått jobb. 

    Dette har fått meg til å tenke på å starte en egen bedrift, noe jeg har hatt lyst til i en lenger periode. slikt situasjonen er idag har jeg en enda større grunn til å vurdere tanken.

     

    Som nyutdannet ingeniør har jeg vært gjennom flere prosjekter på skolen og hatt en meget lærerik bacheloroppgave der jeg har virkelig blitt satt på prøve og lært utrolig mye. Resultatet ble utrolig bra og jeg vet at jeg greier å starte en bedrift om jeg så bestemmer meg for det. Ellers har jeg arbeidserfaring fra IT sektoren men noe begrenset ingeniør erfaring utenom skole, prosjekter og bacheloroppgave.

    Jeg trenger folk jeg kan jobbe og tenke sammen med, jeg kan se for meg flere i samme situasjon som meg m.h.t. arbeidssituasjonen og som "arbeidsledig" skader det ikke å prøve å sette sammen et team som en dag kanskje kan komme fram til et godt resultat og et godt produkt vi kan være stolt over.

     

    Jeg har gjort meg noen tanker over produkter jeg/vi kan jobbe med men ingenting er blitt bestemt enda. Jeg ønsker å finne noen som kan være med å videreutvikle ideene, tankene og kanskje starte bedriften sammen med. Team arbeid er essensielt for å få til et fungerende produkt. Derfor frir jeg til diskusjonsforumet for å høre med mange av dere som har erfaring, er interesserte eller kanskje kan gi meg noen tips over hvor jeg kan gå for å finne det jeg er ute etter. 

     

    Hvis noen syns dette høres spennende ut ønsker jeg gjerne å høre ifra dere. Har du/dere  ideer og tanker dere har hatt lyst til å prøve ut er jeg åpen for alt. PS! alle er velkommen til å melde seg men jeg prioriterer de som er ingeniører og med samme bakgrunn som meg.

     

    Personlig er jeg en arbeidsom person som liker utfordringer, jeg glemmer fort tiden når jeg sitter og jobber med noe som interesserer meg, og dette vil komme godt fram i startfasen. Jeg råder de av dere som synes at dette høres gøy ut til å ta kontakt så kan vi kanskje få til noe bra ut av dette sammen!

×
×
  • Opprett ny...