Gå til innhold

lknight

Medlemmer
  • Innlegg

    370
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lknight

  1. Etter gode forslag her om at jeg bør gå for en LG 47LA640V (basert på kriteriene i quote-boksen nedenfor), så skulle jeg til å kjøpe TV'en i dag, men så snublet jeg tilfeldigvis over denne istedenfor: Philips 47PFL5008T - Og dermed sitter jeg nå i tenkeboksen om hvilken av de to er det jeg skal velge...

    Med utgangspunktet i pris og kriteriene mine, så er vel Philips-tv'en det beste valget til den prisen, men etter hva jeg har forstått, så har den ikke Philips-tv'en kostet så mye mer enn nedsatt pris (5995,-) fra da når den kom ut (nå koster den jo snaue 1000-lappen mindre enn LG'en...)

    LG-tv'en derimot kostet 11000kr i 2013, og den er nå nede i 5555kr.... Begge tv'ene ser veldig stilrene ut også er den ambilight-funksjonen til Philips veldig snasen, men hvor lenge varer de ambilight lysene? 7-8 år f.eks? Er LG tv'en SÅ mye bedre enn Philipsen ettersom at LG'en kostet så veldig mye mer enn Philipsen?

    Ser jo at Philipsen scorer veldig lavt på Smart-TV innhold og funksjoner, imens LG'en scorer bra på det aller meste, også på Smart-TV biten... Men så var det jo det om jeg har nødvendighet å ha smart-tv da man kun skal se på enkle tv-programmer og slikt..

    HVILKEN av de to nevnte tv'ene vil være det beste kjøpet totaltsett mener dere? Philips 47PFL5008T eller LG 47LA640V ?

     

     

    Har ingen spesielle krav da jeg bare skal ha en helt grei og nice tv, men noen har jeg:

    - TV innenfor prisklassen 4000 til maks 7000kr uten alt for mange gimmicks(!)
    - Fra 47" og oppover iallefall (har hatt en LG 37" i snart 10 år nå så...)
    - FullHD (er vel et must det nå om dagen så)
    - TV som passer å stå i et hjørne da jeg har nokså store vinduer (men ikke fullsize vinduer) både på høyre og venstre siden
    - Minst 2-3 HDMI-innganger (trenger ingen fancy smancye tilkoblinger)
    - Helst ikke plasma pga. forbrenningsgreia og det der, men hvis det er verdt å nevne en plasma, do it..
    Bruksområder og annet:
    - Generell og grei tv-titting hjemme i stua. Enkelt og greit. Blir lite med filmtitting og spilling her i gården.... Blir å se en del fotball, så det er vel det tv'en skal brukes mest til...
    - Har parabol og egen HD-dekoder, så jeg behøver ikke trådløst, riks-tv godkjent osv. (bor litt sånn ute på landet, så man behøver ikke slike ting...)
    - Brukervennlig (at en skal slippe å skrive inn en juksekode bare for å slå på skjermen, for å si det på den måten....)
    - Driter i om den har 3d. Interesserer meg fint lite.
    - Er ikke noe kresen av meg iht bilde- og lydkvalitet, utseende osv, men vil ikke ha noe som er for skrøpelig heller, selv om jeg vet at utvalget mitt er begrenset med det budsjettet..
    - Vil gjerne ha en TV noe ala det jeg har hatt tidligere; LG 37LC41 og LG PS7000 (denne var da plasma som jeg egentlig ikke vil ha, men var nå fornøyd med den uansett)

     

  2. hmm... ok.. så nå har jeg installert driveren linket til ovenfor. restartet laptopen. prøvd å slå av og på lcd-tv'en. har både s-video fra laptop til lcd-tv'en tilkoblet OG dvi-hdmi fra laptopen til lcd-tv'en tilkoblet. jeg får ingen bilde på HDMI-kanalen selv om jeg har satt dvi-hdmi kabelen i riktig port på tv'en samt prøvd en annen hdmi port på tv'en. jeg får dog bilde på s-video-kanalen... men igjen så er skjermen grå og fargeløs.... får altså signal, men ingen farger.

     

    hva er neste trinn som jeg kan prøve ut?

  3. ok. skal prøve det ut straks.

     

    men har forsøkt meg på en alternativ løsning imens: s-video-scart fra laptop til lcd-tv'en min. jeg får bilde + lyd begge steder, men bildet på lcd-tv'en er grått! jeg leste et sted at jeg skal prøve følgende: før du starter laptop + tv, koble til alt av ledninger på plass, samt sette switch på "in". start laptop. sett overføring til skjerm. start tv'en. da er alt ok. jeg forsøkte dette på min crt-skjerm og det fungerte uten problemer. men får altså ikke farger på lcd-tv'en.... :/ noen som vet løsning på det, eller?

  4. forsøker å koble min bærbare med windows xp sp3 med alt av oppdaterte drivere til lcd-tv'en via en DVI-HDMI, men får bare intet signal på tv'en. på min bærbare kan jeg utvide skjermen til tv'en, men intet dukker opp på tv'en.. har forsøkt å koble alt til også restarte bærbaren, men det hjalp heller ikke.

     

    mine "specs":

    laptop: toshiba t2250 satellite p100, gfx card: geforce go 7600
    lcd-tv: lg 37lc41

     

    gamle modeller, ja, men håper det vil gå for det om.. :)

     

    hvordan fikser jeg dette? må jeg "enable hdmi" på en eller annen måte, kanskje? hvis ja, hvordan gjør jeg dette?

     

    takk på forhånd!

  5. Oh wow so "kreativt" bildeoppsett........... ai ai...

     

    Men ja, for noe gjespende lesing "3 før kamp"-spalten til LFCSCN er. Deluxe optimistiske supportere å greier..

     

    Vi har vel ikke akkurat vist noen klare tegn til kontinuitet etter en storseier om at vi går til en bortekamp med samme mentalitet og oppofrende spill. HÅPER jo at det nå faktisk fortsetter når vi gjester Craven Cottage i morgen, men blir det seier så blir det vel med 1 mål. Har dog noe mer realistisk syn på det og går for at det blir 1-1, men ja, håper at man tar grundig feil...

  6. oi ! takk for tips her geco5!

     

    tro om de trygderettighetene gjelder da han har bostedsadresse her, men folkeregistrert adresse i sverige... må sjekke det opp hos nav ja.

     

    så allmennpraktiserende lege er det beste alternativet mener du? er det bare for han å ta med papirene fra klinikkene han har besøkt til nå å gå til helsesenteret (legevakten?) for å få seg en time hos en lege eller?

     

    fått henvisning til...kriopraktor og/eller fysio, mener du? og har han den henvisningen med seg, så betaler han bare egenandel?

     

    ja han skal ta å kontakte nav så snart det lar seg gjøres.

     

    tusen takk for meget behjelpelige tips og råd!! :)

  7. nå er det slik at jeg har en venn som går til kiropraktor og fysio et par ganger i mnd. pga en meget vond rygg. han er 22 år, fra sverige og har bodd her i norge i ca. 10 mnd nå. han er ugift og har ingen barn. han jobber på en restaurant her i norge hvor han må stå mye av arbeidstiden. han har nå fått streng beskjed av både kiropraktor og fysio om at han må enten skifte jobb eller ta ut en sykemelding pga at ryggen hans er for dårlig til at han kan fortsette på jobben sin. han har også fått hjelpemiddel som han må bruke daglig frem til ryggen har blitt bedre.

     

    har da følgende spørsmål:

     

    1: hvilke sykemeldings rettigheter har min venn ettersom at han er svensk?

     

    2: han må ut med ca. 1000kr pr fysio + kiropraktor besøk, og det blir veldig fort snakk om mange 1000kr her... han har selvfølgelig kvitteringer og bekreftelse på at han har vært der de gangene han har vært der til nå. har han da noen rettigheter på å få de besøkene dekket eller refundert av f.eks NAV ellerno? de besøkene er jo trossalt noe han virkelig trenger og har behov for å få behandlet sin rygg, men det blir for dyrt for en som ikke har den sterke økonomien til det.. har han alternativer på dette med tanke på at han er svensk? kanskje man kan gå å snakke med NAV representant om dette?

     

    føler meg veldig rådløs ettersom jeg selv ikke har så stor peiling på dette, og jeg vil jo gjerne hjelpe min venn da han har det ganske tungt om dagen. så jeg håper inderlig at det er noen der ute som har mulighet til å rådføre meg/min venn om hva man kan gjøre i denne uheldige og ubehagelige situasjonen. takker for alle råd på forhånd!

  8. har vært bortreist i jula og imens man har vært borte så har det vært voldsomt uvær her borte, noe som har forårsaket diverse problemer. når jeg satte på alt av elektroniske apparater, var det som om hele nettet fikk en kortslutning hvor da sikringen gikk. tittet i sikringsskapet og der blinker jordingsfeilvarselen. etter dette har ikke mine elektroniske apparater til over 35000kr fungert til tross for bytte av kontakt og strømnett (prøvde hos naboen men ingenting der heller). har kvittering på samtlige apparater på når de ble kjøpt.

     

    er dette noe jeg kan få på min forsikring kansje?? har aldri hatt behov for forsikringshjelp før så derfor eg spør - vil ikke gjøre noe dumt. jeg har innbo (dette går vel under det hva??) men ikke via banken da.. får heller ikke levert varene tilbake der hvor man kjøpte de fordi butikkene hvor jeg kjøpte de dyreste apparatene eksisterer ikke lenger. og det vil koste flesk å få de reparert

     

    hilsen en usikker og forvirret forsikringstaker :/

  9. jeg er jo svensk, så jeg har ikke så mye peiling på regler og slikt her til lands.

    det jeg også glemte å nevne var at jeg har allerede jobbet der i 2 uker OG sjefen kommer nok til å komme med kontrakten igjen i morgen å spørre om jeg kan skrive under.

    jobben driver også med indirekte overvåkning av de ansatte! de har venner/slekt/familiemedlemmer som popper innom for å "observere"..

    jeg har også fått høre at jeg bør bli med i en slags union (som till ex. LO?) som kan backe meg upp ved slike situasjoner? - hur vet jeg hvilken union jeg skal bli medlem av?

    og nei, vi har ingen tillitsvalgt heller.......

    så ja.. setter umåtelig pris på dine råd ang. det her. tack!

     

    vet ikke hva jeg skal gjøre... :(

  10. (postet forrige i feil seksjon, dessverre..)



    har havnet i noen småe problemer her...



    som om ikke jobben virker å være useriøs fra før av, så har jeg nå fått følgende mail av min sjef:



    "Som følge av et nytt norsk lovendring f.o.m 01.01.14, så kreves det at vi må ha alle ansattes ID. Vær vennlig å ta en detaljert bilde av ditt førerbevis eller pass å send det til mailen <insert mail>."



    ... det stod INGENTING om hvilken lovendring dette er.. noen andre som vet? eller er det bare regelrett SPAM og lureri?



    som om ikke det er nok, så får jeg ikke, siden jeg er svensk, hverken kvelds ELLER helgetillegg, selv om jeg jobber til kl.22-23 på fredag og 21-22 på lørdager og søndager. er snakk om 8-10t arbeidstider også!



    og det toppet nå med at sjefen kom med kontrakt som jeg skulle skrive under på, men jeg skrev ikke under fordi han hadde ingen kopi til meg av kontrakten...



    så.. hva mener dere jeg skal gjøre? prøver jo å finne meg en annen jobb imens... hvor kan jeg gå hvis dette blir for vanskelig..? noen anelse?



    takk så meget for hjelpen på forhånd.


×
×
  • Opprett ny...