Gå til innhold

manet44

Medlemmer
  • Innlegg

    503
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av manet44

  1. Holder på å avslutte årsregnskapet for et mindre AS.

     

    Har desverre litt for lite kunnskap om dette, men jeg vil gi det et forsøk før jeg engasjerer ekstern regnskapsfører.

     

    Bruker Uni Micro til regnskapet, noe som til tider kan være ganske forvirrende.

     

    Hva er vanlige rutiner for avslutting av et årsregnskap? Har hørt så mye forskjellig at jeg bare blir forvirret. Når jeg velger regnskapsresultat og balanseresultat i rapportmenyen, får jeg opp korrekte resultat, men jeg forstår ikke helt oppbyggingen av balanseresultatet. For eksempel står summen av alle fakturaer som er betalt oppført som leverandørgjeld, og bankbalansen er mye høyere enn den faktisk er.

     

    Går ut i fra jeg må gjøre noen posteringer e.l. for å ordne dette, men spørsmålet er hva.

     

    For det andre så er resultatene invertert, dvs negativt resultat vises med positivt tall. Skal dette være slik?

  2. Er det mulig å få Nexus 4 til å sette på tastelås/sove når jeg lukker igjen "mappe"-coveret? Motsatt når jeg åpner coveret igjen. Er slitsomt å trykke på power-knappen hele tiden.

     

    Den har jo en sensor fremme, som f.eks. reagerer når du legger telefonen inntil hodet, og skrur skjermen av.. Må jo være mulig å bruke den samme sensoren til dette, enten internt visst dette støttes, eller via en app..

     

    Noen som vet?

     

     

    Edit: Etter litt googling kom jeg fram til denne: https://play.google.com/store/apps/details?id=smart.cover&hl=no

     

    Si gjerne i fra om dere finner bedre/gratis alternativer!

  3. Kjører nettsiden på samme boks som du forsøker å koble til fra, eller fra samme lokale nettverk? Svarer serveren på ping? Får du en feilmelding, i så fall hvilken?

     

    Hvilken nettside gjelder det, og gjelder det flere nettsider enn denne?

     

    Nei, siden ligger på en ekstern server (webhotell) fra ProISP. Eneste feilmeldingen jeg får er i Firefox, og det er at den ikke får koblet til. Er imidlertid ikke den vanlige feilmeldingen i Firefox når nettet ikke fungerer.

     

    Får ikke svar på ping nei.

  4. Prøver å få Arduino'en til å sende signaler til en Nexa dimmer, men får det ikke til.

     

    Nexa sin protocol: http://svn.telldus.com/svn/rf_ctrl/nexa_2_6_driver/trunk/NexaProtocol.txt

     

    Sender 000000000XXX (House 1, Unit 1, ON), med riktig delay osv. Noen som har tips?

     

     

    Forøvrig denne det er snakk om: http://elby.no/Traadloes-styring/Nexa-Traadloes/Nexa-Traadloes-433MHz-LWMR-210-Self-Learn-Innfelt-bryter-dimmer-mottaker

  5. Det er ingenting i veien for at aksjonær 1, 2, og 3 hver betaler 10 000 for 33,3 % av aksjene, og at aksjonær 3 i tillegg betaler inn 40 000 i overkurs. Jeg forutsetter nå at alle tre skal ha lik eierinnflytelse i selskapet.

     

     

    Men er det ikke slik at overkursfond ikke kan brukes til annet enn spesielle formål da? Er jo interessert i å bruke de 40 000 til likviditetskapital i firmaet.

  6. Holder på å stifte aksjeselskap, men blir forvirret av diverse lover og forskrifter angående dette.

     

    Det jeg lurer på, er om aksjonærene kan betale inn ulike summer aksjekapital ved stiftelse, og få en aksjepost som IKKE er proporsjonal med dette beløpet?

     

    Altså:

     

    Aksjonær 1 betaler 10000 og får 33,3% av aksjene

    Aksjonær 2 betaler 10000 og får 33,3% av aksjene

    Aksjonær 3 betaler 50000 og får 33,3% av aksjene

     

    Er dette mulig, i forhold til lover og regler?

  7. Finnes kodene til å kommunisere med Nexa ute på markedet? Har en 433MHz transmitter liggende, og vurderer mulighetene for å sende noen signal til Nexa-utstyr som f.eks. denne: http://elby.no/Traadloes-styring/Nexa-Traadloes/Nexa-Traadloes-433MHz-LWMR-210-Self-Learn-Innfelt-bryter-dimmer-mottaker

     

    Noen som har peiling på hvordan den kommuniserer? (Eller rettere sagt, hvilke signal/kode den blir påvirket av)

     

    Ser at det er nevnt tidligere i tråden at en kan sende utstyr til RFXCOM for å få de til å integrere det med deres utstyr, så da kan det vel ikke vere umulig å finne ut av?

  8. Jøss. Visste ikke at det fantes en tråd som dette. Automasjon er jævlig interresant det. Jeg går på VG3 Automatisering selv, og har tenkt litt på dette med å automatisere eget hus til stor grad. Det første som slo meg var å bruke en PLS da jeg har ekstremt stor frihet. Har egentlig ikke prøvd så mye med utstyr som er lagd for hjemmeautomasjon, bortsett fra kanskje litt x-comfort. Kan noen opplyse meg om jeg tar helt feil når jeg sier at en PLS gir meg mye mer frihet? I et ladderprogram kan jeg jo tross alt bruke timere og minneceller osv. til å bygge hva enn fantasien tillater.

     

    Tenkt på dette en liten stund nå, og har så sykt mange idéer :D Tror nok jeg trenger 100 DI og DO, haha. Minst. Sikler bare ved å tenke på det. :D

     

    Går VG3 Automatisering jeg også. Hvor bor du? :)

    Har tenkt en del på PLS selv, men så vidt jeg ser, blir kabelanlegget i huset blir ganske forskjellig i forhold til et tradisjonelt anlegg.

     

    Dersom du vil styre stikkontakter/lys individuelt f.eks., må du jo ha en kontaktor + egne ledere fram til hver stikkontakt. Dette blir fort upraktisk og dyrt. Nå finst det sikkert stikkontakter som kan bli styrt via et bussystem gjennom en PLS, men da er vi vel mer inne på KNX og liknende.

     

    Men det er jo klart at har man bra peiling på det man holder på med, kan man nok gjøre mye med en PLS. Egentlig er jo systemene til firma som leverer byggautomasjon (EM, Regin osv) PLS'er. Bare med lettere modifiserte programmeringsspråk slik at ingen andre enn firmaene selv skal kunne operere de. Kynisk spør du meg, menmen.

     

    Btw, noen som vet hvor mye en automatiker har lov til å gjøre på egen bolig mtp på lavspenningsanlegg?

     

    I følge lovdata.no:

     

    Sakkyndige driftsledere, heisinstallatører automatiseringsledere og elektrofagarbeidere som ihht. § 13 med veiledning er kvalifisert til selvstendig å utføre slike anlegg, kan forestå og utføre elektriske anlegg i egen bolig og fritidsbolig samt mindre bygninger som er en integrert eller adskilt del av slik bolig eller fritidsbolig.

     

    Automatiker med fagbrev kommer inn under elektrofagarbeidere. Hvordan denne loven fungerer i praksis vet jeg ikke, men slik jeg tolker det kan en elektrofagarbeider utføre anlegg i eget hus selv, men det må godkjennes av DLE/DSB på forhånd. DLE/DSB kan nok helt sikkert gi deg et klart svar på dette dersom du tar en telefon.

  9. Etter inspirasjon fra denne tråden, har jeg begynt å leke litt med hjemmeautomasjon.

     

    Det jeg nå er ute etter, er å bygge mitt eget styresystem for et slikt trådløst anlegg. Det vil si en enhet med et programmerbart minne osv, slik at jeg slipper å ha en PC stående på hele døgnet.

     

    Har desverre ikke mye peiling på elektronikk, og trenger derfor en god del hjelp til hva jeg trenger for å få dette til å fungere.

     

    Tenker å bruke noe slikt til selve radiokommunikasjonen, men går ut i fra jeg trenger en form for enhet som kan dekode signal også.

     

    Noen som har lyst til å forklare meg hva som må til? :)

     

    Og, ja. Jeg vet at det finnes masseproduserte dingser som gjør akkurat det jeg spør om her. Men har mer lyst å bygge en som jeg kan tilpasse til meg selv ;)

  10. Har akkurat montert opp min første Nexa-mottaker på gutterommet, som er styrt av en TellStick. Fungerer meget bra så langt, eneste jeg ikke liker er at lyset "hakker" under dimming. Det vil si, lyset er stabilt og fint så lenge det står på et fast nivå, men under selve dimmingen oppleves det som irriterende spennings/frekvensvariasjoner (noe det vel egentlig er i realiteten). Noen andre som har erfaringer med dette?

     

    Så lurer jeg også på om det finnes Nexa-innbyggingsmoduler (evt. andre 433MHz-moduler) som har 2-polt brudd? Tenker da på utelys/våtrom og slike plasser der det er krav om dette.

     

    :)

  11. Jariktig. Hvem er det som er ansvarlig for denne prøven? DSB eller EBL (Energi Norge)?

     

    Elektroinstallatør (godkjenningsordning for elektroinstallatør gruppe L administreres av EBL, Energibedriftenes landsforening) er en person som har bestått en egen prøve

     

    Slik jeg forstår er det Energi Norge (EBL), men finner ikke noe info om dette på nettsidene deres.

  12. Ja, det er det. Arkimedes er en hyggelig fyr..

     

    Vet ikke om jeg regner rett, men jeg har gjort et forsøk:

     

    La oss si at:

    m= 10kg

    ρ= 1000kg/m3

    g= -9,81

    V= 0,5m3

     

    a1d69569ce38409d982de335e911f87e.png

     

    -F=(10-1000*0,5)*-9,81

    -F=(10-500)*-9,81

    -F=-490*-9,81

    -F=4806,9

     

    Er dette helt totalt på villspor, eller er jeg inne på noe? Matte har aldri vert min sterke side, så jeg går ut i fra det er feil :D

×
×
  • Opprett ny...