Gå til innhold

Araho

Medlemmer
  • Innlegg

    420
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Araho

  1. Hei!

    Litt usikker på hvor mange som er innom her for tida, men tenkte det kunne være greit å dele et nyttig verktøy her likevel :)

    I jobb-sammenheng fikk jeg nylig bruk for å hente ut noe data fra SSB.no's åpne API. Det kan være ganske vanskelig å bygge JSONen som SSB vil ha fra scratch hver gang, da denne fort blir på 50 linjer og er ganske sårbar for tastefeil. I den sammenheng skrev jeg en liten klasse og la ut på GitHub, hvis noen møter samme problemstilling.

     

    https://github.com/AsgeirSH/SSBapi

    Kan enkelt installeres i ditt eget prosjekt via composer ( composer require asgeirsh/ssbapi:dev-master ).

  2. Hei!

    Er på utkikk etter hyller med denne typen stolper, men med fot:
    87-163_l_1.jpg

    http://www.biltema.no/no/Bygg/Oppbevaring/Oppbevaring-hyller/Veggskinne-2000019631/

    Altså omkonfigurerbare hyller, men som skal stå på fot i stedet for å være skrudd i veggen. Noen som har sett noe sånt rundt omkring?

    Planen er å ha sånne bak skrivebordet, så jeg kan få løftet ting som ikke er i bruk, oppbevaring etc opp fra arbeidsflaten.

  3. Liten oppdatering på denne:

    Det har nå gått litt over tre måneder siden søknadsfristen gikk ut. For tre uker siden fikk jeg en epost der jeg ble bedt om å sende inn siste karakterutskrift, og gjorde det umiddelbart.

     

    Jeg har fortsatt ikke fått avslag i det elektroniske søkerverktøyet, så jeg tror og håper at jeg fortsatt er inne i bildet. Håper på å bli kalt inn til intervju innen noen uker, da stillingen og bedriften virker veldig bra for å få utviklet meg videre innenfor fagområdet. :)

  4. Jeg bruker exFAT på flere 240GB SSDer som jeg bruker til å overføre store opptak av live video mellom opptaker, PC og Mac. Har vært dønn stabilt, og leverer ytelse på godt over 450MB/s over USB3, så å si at det er dårlig ytelsesmessig er i beste fall diskutabelt.

    Eneste jeg har opplevd er at man må sørge for å løse ut disken før man tar den ut, ellers ligger gjerne ikke filene som ble kopiert i løpet av denne "sesjonen" der. 

  5. HDMI 2.0 krever ikke mer strøm. Grunnen til at man på lengre lengder trenger bedre kabler (og dyrere kabler) er at kablene er rene motstander, og dermed vil svekke signalet. Jo lengre kabel, jo mer demping av signalet, og større sjanse er det da for at det kommer frem. Når man kjører høye datastrømmer som 18 Gb/s er, så krever det mer av kabelene.

    Bare for å være pirkete elektronikkstudent vil jeg påpeke at det er nettopp det at kablene ikke er rene motstander som gjør at man får problemer. Kabler har en parasittisk kapasitans mellom lederne inni kabelen (pluss noe induktans og noe motstand per meter), og denne kapasitansen gjør at det blir tyngre å drive signalet jo høyere frekvens man sender signaler i (grovt forklart). Ellers er jeg enig i mye du sier :)

     

    HDMI 2 har en båndbredde på 18Gb/s, eller en frekvens på ~18GHz, avhengig av overhead, flere kanaler og diverse diverse (Har ikke studert HDMI 2 nok til å vite om det er en form for smart MUXing på gang). På grunn av denne høye frekvensen vil man støte på problemer med lengre kabelstrekk, spesielt om man ikke er nøye med å matche impedanser i sender- og mottakerkretser. Dyrere kabler som er verdt pengene er ofte skjermet bedre og matcher den karakteristiske impedansen til kretsene, slik at man unngår signaltap og refleksjoner.

     

    Bruker du korte kabler vil du ikke få noen særlige problemer verdt å snakke om. Bildekvaliteten vil uansett ikke variere med kabelen, fordi HDMI er et digitalt signal. Det du vil kunne oppleve med dårlige kabler og lange kabelstrekk er at bildet forsvinner eller blinker.

    • Liker 2
  6. Det handler om at dette vil koste penger, ikke nødvendigvis kun utenrikspolitikk.

     

    Hevingsoperasjoner er krevende både teknisk og økonomisk, og man er først og fremst avhengig av at man faktisk finner flyet også. Er det virkelig det man skal prioritere å bruke budsjettene på?

  7. Det er litt vanskelig å ringe og ta kontakt: I det elektroniske rekrutteringsverktøyet er selve annonsen fjernet (selv om stillingen og søknaden ligger der), og kontaktinfo står ikke noe sted jeg kan se i verktøyet :p Fordelen med elektronisk søknad med et slikt verktøy er jo at man kan logge seg inn selv og se om man har fått avslag eller ikke, ref. kompisen min som fikk avslag etter ei uke.

     

    Som du sier er det vanlig å søke på flere stillinger samtidig. Jeg er ferdig utdannet elektronikkingeniør til våren, og har sendt flere søknader litt forskjellige steder. Blir spennende å se hvor jeg havner!

  8. Hei!

    Jeg funderer litt på hvordan prosessen går når man har sendt inn elektroniske jobbsøknader.

    Jeg sendte inn en søknad til et teknologifirma i starten av februar. ~17-19. februar fikk en kompis av meg som hadde søkt på den samme jobben avslag, og status på min ble endret til Application In Process. Siden har det ikke kommet noen oppdateringer, og jeg tar jo det som et godt tegn :)

    Men jeg lurer veldig på hvor lang tid det er vanlig å bruke før man eventuelt kaller inn til intervju eller ber om mer informasjon. Jeg aner jo ikke hvor mange som har søkt på jobben, men vil tro at jeg kom gjennom i hvert fall det første nåløyet.

    Nå har det jo snart gått en måned siden siste oppdatering, og jeg synes det virker lenge, med mindre de har fryktelig mange søknader å gå gjennom.

    Om noen har erfaringer med denne prosessen og vil dele litt informasjon haddet det blitt satt stor pris på :)

    Mvh Araho

  9. Jeg har kjøpt et Exibel BMHX40 på Clas Ohlson, som jeg er ganske fornøyd med. De sitter godt på øret selv om de er firkantete, og gir god lyd. Ikke kjempebra, bedre-enn-alt-annet-bra, men god. De har blitt favoritthodetelefonene mine, og de fyller de fleste av kravene dine.

    Siden de er on-ear og ikke over-ear er det begrenset hva man får til av lydisolasjon, men jeg synes det fungerer bra. Jeg vet ikke hvor mye lydlekkasje det er ut, riktignok.

    Headsettet er i utgangspunktet trådløst over Bluetooth, men kan brukes med kabel, type 2.5mm mini-jack, ikke usb, som var et viktig krav for meg.

    Til 399,- var de et røverkjøp for meg, hvert fall, men jeg fikk kanskje inntrykk av at du har enda litt høyere krav til kvalitet enn det jeg har :)

  10. Jeg er mer skuffa over hvor lang tid det tar for Komplett å få sendt ut ordre for tida. Spesielt gjelder dette varer som skal lenger enn til Pickup Points osv. Benytter jeg meg av den annonserte MyPack-gratis-frakten tar det gjerne minst en halv uke, gjerne over en hel, fra jeg har bestilt til varen er sendt fra Komplett. For en bedrift som har på support-sidene sine at ordren sendes "som oftest neste virkedag" er det en kjip handleopplevelse at dette har skjedd de tre siste gangene jeg har handlet der.

    Jeg er helt inneforstått med at gratis frakt kan inneholde noen ulemper, men da burde det virkelig være nevnt en plass at du ikke kan forvente å få varen innen to-tre dager, slik man kunne før.

    • Liker 1
  11. Beklager, men etter å ha lest søknaden din vil jeg si at du skriver mye, men sier veldig lite.

    Avsnittet her viser veldig tydelig at du bygger luftslott med ord. Jeg finner ingen detaljer som backer opp det du hevder i sitatet under noen steder i teksten.

     

    Easy, fast and automatic innovation or development; of anything, for anyone buying the software.

     

    I tillegg viser du at du ikke har realistiske forventninger til hva én programmerer kan få til, særlig med ordbruk som i sitatene under.

     

    The first part is very simple. I will have no problem in explaining what the programmer is
    supposed to do with the .VPTx4 formula.
    [...]
    We will be perfecting the software, so that others may perform Veloptions with it.
    [...]
    The programmer will come with suggestions for how the software is to
    be coded. I, Bendik make the final call. However, I will stay open for
    ideas, as i dont know how to code. I am, initially: Negative, to ideas about
    changing the formula structures.

    Språket ditt er heller ikke veldig bra, og gir et inntrykk av at du er opptatt av å vise at du vet best. Mye av det du skriver er ting som ikke er nødvendig å ha med i en søknad. Resources-delen av dokumentet burde vært satt opp som et budsjett, fordelt over flere år og poster, og summert opp til en total til slutt. 1 million i lønn for ett år og 9 måneder høres mye ut, og begrunnes ikke særlig i teksten. Hvor gammel er du? En årslønn på 571k er ganske høyt for en offentlig lønnet stilling som dette blir, særlig om du ikke har ansiennitet osv. Ingen utgifter til steder å arbeide, utstyr eller annet? Skal dere jobbe på gutterommet ditt, eller garasjen?

    Hverken nettsiden eller dokumentet ditt gir inntrykk av en seriøs søker, eller i hvert fall en søker uten særlig erfaring med prosjektarbeid. Nettsiden gir meg i grunnen assosiasjoner til maleriene til en kompis av meg som er litt vel glad i å eksperimentere med hasj og litt andre stoffer :p . Jeg ville ikke gitt deg midler med den søknaden du leverer her, mest på grunn av manglende detaljer rundt arbeidet du skal utføre og en tidsplan for det, i tillegg til de urealistiske målene du setter uten å begrunne hvorfor arbeidet vil føre fram til de nevnte målene.

    • Liker 3
  12.  

     

    Det hadde jo vært morro. Er det noe du har tegna fra bånn av selv?

    Nei, tegna av et bilde jeg fant på google, og gjorde noen tilpasninger for å få det resultatet jeg ville ha :) Sender deg PM om .stl-filen.

     

    Ellers lurer jeg på en ting; Hvordan lager dere gjenger på prints, når dere har flere ting som skal skrus sammen? Autodesk legger ikke til gjenger i modellen (kun en bitmap) når jeg benytter Thread-greia, så regner med at det ikke er vanlig å printe de direkte. Kan jo alltids gjenges opp i etterkant, men det virker litt tungvindt, spesielt med toleranser og slikt.

     

    Har aldri testet dette før, og er derfor gira på å finne ut hva som er vanlig praksis :)

     

    Eksempelbilde, slik det ser ut i Inventor:

    post-141884-0-22700900-1414876602_thumb.png

     

    Eksportert STL-modell:

    post-141884-0-42360300-1414876632_thumb.png

     

    (Bonuspoeng til den som gjetter hva det skal bli en del av!)

  13. Definitivt mest kreativ på nattestid, når jeg blir litt isolert fra ting som skjer rundt meg og har vært våken litt for lenge. Ellers hjelper det også å være i nærheten av interessante folk.

    Når det gjelder hvor jeg er kreativ er det i grunnen ikke så mange begrensninger. Jeg får likevel mest ut av det når jeg er kreativ i litt ordnede former som hjemme på dataen, fordi jeg da kan notere og tegne mens ting er ferskt i hodet mitt.

    3: Alt mulig, i grunnen. Jeg kan få inspirasjon av noe noen sier til meg og bygge videre på det, jeg kan se noe og tenke "wow, det var spennende" - og så flyger tankene av gårde på det sporet, eller jeg kan tenke på et problem, vende rundt på det i hodet til jeg finner rett måte å angripe/håndtere problemet på.

    Så, oppsummert, vil jeg si at det varierer både hvor, når, hvorfor og hvor mye jeg er kreativ, men at det er en blanding av ytre påvirkning og hvor opptatt hjernen min er fra før :)

  14. Hadde ikke hatt noe problem med noen som er flatbrystet. verken i et forhold eller for et one-night stand. Hvert fall ikke om vi allerede er kommet så langt som noen av dere over skriver, da har jeg jo allerede bestemt meg for at jeg liker deg, på et eller annet nivå.

    Personlig er jeg veldig fan av selvtillit og humor, og at man tør å by på seg selv (som ikke nødvendigvis er det samme som selvtillit).

×
×
  • Opprett ny...