Gå til innhold

Sophonax

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sophonax

  1. ES2L er en lovlig variant av ES2 (som også har ny firmware som begrenser hastigheten både med og uten dette batteriet i Norge). Det finnes ingen grunn til å ikke anbefale batteriet lenger, men samtlige kan strengt tatt legge inn den nye firmwaren til samtlige Ninebot elscootere og kjøre lovlig.

     

    Er samme batteri til ES1 og ES2(L) (henholdsvis refereres i utlandet som ES3 og ES4 (ES4 gjelder kun ES2 hvor du har en 300w motor kontra ES2L som har en 250w motor) hvis batteriet er påmontert).

     

    Denne heksejakta ved å dra alt og alle under samme kam gjør ikke Tek.no(eller VG som eier Tek) noe bedre enn firmaet Ninebot som de blir beskrevet i artikkelen.

     

    Artikkelen beskriver essensielt en firmware som ble tilgjengelig for nordmenn, men innser ikke at dette var et uhell. Bagatell!

     

    Men for riktigheten sin skyld: Selv om en bil kan også kjøre i 200km/t, så er ikke bilen i seg selv ulovlig til tross for at øvre hastighetsgrenser ligger på 110 eller 120km/t. Føreren må selv justere sin hastighet.

    I elscooter-verden, øvre kjøregrense er på 20km/t, så hvis du holder deg under dette, kjører du lovlig uavhengig av hvilken elscooter du kjører på.

    Du kan få en moped opp i 100 km/t om du vet hva du gjør, men her er det andre begrensninger og lovgivninger.

    • Liker 1
  2. Hei!

     

    Jeg har et par tungstensmykker jeg ønsker å gravere. Hvorvidt jeg har forstått kan dette kun graveres med laser.

     

    Er det noen der ute som kjenner til firmaer som graverer tungstensmykker? Tenker da på ring, eller eventuelt et kjedesmykke.

     

    Alle forslag taes imot med glede!

     

    Takker for hjelpen!

     

    Mod; Var usikker på hvor jeg skulle plassere dette. Vennligst flytt tråden dersom den er på feil sted. Takk!

  3. Heisann.

     

    Jeg vil bare fortelle dere om min historie sålangt som IKT-lærling i en lokalbedrift på landet, og mine problemer med det.

    Jeg håper selvfølgelig noen vil kommentere og eventuelt kanskje veilede meg hva jeg evnt. kan gjøre videre. Føler meg blank og noe hjelpesløs og usikkerheten hindrer meg i å ta handlinger.

     

    I februar dro jeg innom bedriften og søkte stilling som Assisterende Butikksjef. Det viste seg her da at jeg da fikk jobben. Her ble jeg da lovt en nettolønn på 21,125,-/mnd.

     

    Dag to kommer sjefen (daglig leder, også faglig ansvarlig) til meg og vil snakke med meg, ang. eventuelle framtidige planer og hvor jeg så meg selv om 5 år. Jeg fortalte han at jeg kunne tenkte meg å fortsette på eventuelle studier. Så kommer han med den gode idéen og foreslår lærlingplass, men at jeg også per papir skal ha tittelen "Assisterende Butikksjef", og at lærlingtiden startet 1. Mars på papiret. I momentet høres dette ut som gull og glitrende stråler; "Yay, jeg kan fortsette studiene mine (på et vis)" gikk igjennom hodet mitt. Nå i senere tid føler jeg meg lurt til å trekke det korteste strået.

     

    Hvorfor føler jeg meg lurt? Jo, sett deg til rette, for nå skal du høre.

     

    Alt gikk greit og fint fram til Juni måned. Jeg fikk brukt tid på å lese fagstoff og gjøre en del praksis med PCer, mens sjefen tok av seg hoveddelen av butikken. Jeg måtte selvfølgelig steppe fram en gang i blandt for service og verdiskapning. Men dette ebbet av. Sjefen kom mindre og mindre til butikken til jeg sluttet å se ham, kun få uker senere. Hoveddelen av arbeidstiden var fra kl. 10:00 til 16:00, men jeg dukket opp kl. 8:00 for å lese litt fagstoff før butikken åpnet for dagen og for å fylle ut de respektive 37,5 timene som jeg egentlig skulle hatt ifølge arbeidskontrakta. Dette skrev jeg selvfølgelig opp på timelistene og ble lønnet for det. Dette gikk jo helt greit fram til et par uker siden, hvor da regnskapskontoret lurte på hvorfor jeg alltid hadde flere timer enn samtlige ansatte ellers i bedriften og tok dette opp med daglig leder. Jeg fikk da beskjed at jeg ikke kunne gjøre dette, da dette kostet han "masse" penger (ikke at jeg tjener noe særlig uansett, mtp. den såkalte lærlinglønna (har trappetrinn på 30%, 50%, 70% og 80%). Han sa jeg måtte ofre egen fritid for sånt, som "alle andre i bedriften gjør", som han forklarer.

     

    Vel. Nå skal sant sies, daglig leder jobber hjemmefra i disse dager, ca 2 timer med bil fra butikken. Jeg ser ikke for meg at han ofrer så veldig mye "fritid". Jeg ser heller omtrent ikke noe til han.

     

    Jeg føler jeg har meget med ansvar per idag, og føler meg ikke som en lærling i det hele tatt. Jeg tar meg av butikken (åpner, stenger, penge/verdihåndtering av kassa, vareopptelling, varebestilling, støvsuging og generell vask) kunder i all mass, jeg tar meg av kunder, nettbutikk(oppfølging av ordrer, bestille varer til disse, pakke og sende varene), telefonforespørsler og kundens PC som skal fikses.

    Jeg hadde nok vært mer motivert til disse arbeidsoppgavene dersom jeg hadde fullønna. Men per idag, jeg føler at det er mer slaveri og bruk av ansatte iogmed at jeg er alene i butikken osv. Faglig ansvarlig skal jo alltid være fysisk tilstede under hele lærlingsperioden, med mindre sykdom er involvert, men da skal egentlig vikar steppe inn.

     

    Opp til nå har jeg studert selvstendig (utenfor jobbtid og mens jeg har tid på jobb) for å kunne ekspandere kunnskapsnivået mitt, men føler at dette ikke er helt nok. Jeg har ikke fått en arbeidsplan, aldri fått noen studiespesifiserte oppgaver, innleveringer eller opplæringsplan. Har vel og merke fått en godkjent lærlingkontrakt, men dét er dét. Aldri vært snakk om noe mer lærlingrelaterte ting etter det.

     

    Jeg føler at jeg må gi ufattelig mye og får så utrolig lite tilbake (greit nok, rabatt på eventuelle varer i butikken og har "egen" jobbtelefon, men kom igjen).

     

    Per idag har jeg 30 timer/uka, og 34 timer hver 3. uke (jobber 4 timer lørdag, hver 3. uke). Er ikke dette for lite i henhold til eventuelle forskrifter eller noe, når det kommer til godkjent lærlingstid? Eller er det samme søren om du har 1 eller 50 timer i uka, bare du består eksamen?

     

    Men jeg føler meg tråkka på, jeg føler meg utnytta og brukt. De siste to månedene har jeg hatt problemer med søvn, migrene og depresjoner, mye pga. stress på jobb (legger meg til kl 23:00, står opp 07:00, spiser variert og sunt, trener kampsport regelmessig og er ellers i fysisk god helse).

     

     

     

    Jeg føler meg helt forjævlig.

     

     

     

    Har jeg noen lover og regler jeg kan lene meg tilbake på? Har jeg noe jeg skulle sagt? Er jeg nødt til å bite i det sure eplet og finne meg i sånn som det er nå(for isåfall kommer jeg til å si opp)?

     

     

    Jeg orker ikke dette - Jeg trenger hjelp.

     

    Edit;

    Trappetrinnene skal opp hver 6. mnd, så i teorien;

    30% - F.o.m. 1. Mars og t.o.m. 31. August.

    50% - F.o.m. 1 September og t.o.m. 28. Februar.

    70% - F.o.m. 1. Mars og t.o.m. 31. August.

    80% - F.o.m. 1 September og t.o.m. 28. Februar.

    100% - F.o.m. 1. Mars.

     

    Stemmer dette?

     

    Jeg føler også at uansett hva jeg gjør, hvor mye jeg gjør, blir aldri sjefen fornøyd. Får aldri noe ros for arbeid gjort eller prosjekter fullført.

  4. Heisann.

     

    Per idag er jeg ansatt i en bedrift hvor jeg hovedsaklig søkte på en stilling som Assisterende Butikksjef. Jeg endte med å få jobben.

    Har tittelen "assisterende butikksjef", men daglig leder har snakket meg inn til å godta en stilling som IT-lærling før opprinnelig kontrakt ble underskrevet.

    Dette fører da til at jeg har en lønning på 30,- timen (130,-, første trappetrinn 30%).

    Daglig leder som også er faglig ansvarlig er ikke i butikken hver dag, men heller 1-3 dager i uka, noe som fører til at han ikke følger opp på eventuelt arbeid som har med lærlingstudier å gjøre.

     

    Videre har jeg også ansvaret som assisterende butikksjef, hvor jeg da styrer butikken mer eller mindre alene hele uka. Dette er da alt fra å sørge for at butikken går rundt, selge varer, bestille nye varer og varer kunder skal ha, samt holde styr på pengene som går inn/ut hver dag og ut uka. Videre føres det en rapport til daglig leder som igjen sender videre til regnskapsavdelingen.

     

    Jeg vet at som lærling skal faglig leder være tilgjengelig hele tiden jeg er tilstede på jobb. Men.

     

    Som lærling, hvor mye ansvar kan jeg ha?

    Som assisterende butikksjef, har jeg krav på høyere lønn enn det jeg har per idag?

     

    Jeg føler jeg gjør veldig mye og har veldig mye ansvar til en lærling, og får veldig lite betalt deretter, samt at jeg heller ikke har mye tid til overs når det kommer til lærlingstudier.

     

    Håper noen der ute har noen svar/forslag eller eventuelt noen lover jeg kan lene meg på for å evnt. få rettet opp i denne saken. Sånn som det står nå, føler jeg meg veldig lett utbrent og gjør for mye uten å få noe igjen for det.

     

    Om du trenger mer informasjon, deler jeg gledelig.

     

    Mvh,

    Soph

  5. Personlig har jeg BenQ G2400W. Kjempeførnøyd! Skjermen brukes til bl.a. koding, skriving av store dokumenter, fotoredigering og grafisk design.

    Til de to sistnevnte er det viktig med en skjerm som viser 'riktige' farger.

     

    Bruker også standard (software) fargeprofil på skjermen, men har endret litt på skjermfargene for å optimalisere det. :) De forskjellige modusene som skjermen kan vise er fantastiske. Perfekt til når jeg bytter mellom arbeid og morro.

  6. Personlig ser jeg ikke behov for ekstra movement speed. Heller ikke BoK, for å si det sånn.

    Jeg buffer aldri BoK uansett. Er alltid en annen i raidet som har det, så bortkasta points som jeg kan bruke på andre ting.

     

    Men, smak, behag og behov.

     

    "Jeg kjører min stil, dere kjører deres. Ferdig med saken."

  7. gtamann;

    Jeg foreslår bruken av BBKoder sånn at alle kan se hvem som spiller hvor, hva de heter og hva de spiller som.

     

     

    [b]Navn[/b] -- [i]Server[/i] -- Level, class og race

     

     

    Uansett;

     

    Aeliana -- EU-The Venture Co. PvP-RP -- Lvl 80 Blood Elf Protadin

    Toric -- EU-The Venture Co. PvP-RP -- Lvl 72 Blood Elf Frostmage

  8. Har endret førsteposten til å inneholde de delene jeg sikler på. :p

     

    Men ja, den skal gjøre så og si alt.

     

    Dvs; Media, arbeid, tunge grafiske applikasjoner, spill, og alt annet en kan gjøre med en PC.

     

    Budsjettet mitt er på 20 000, men gjør ikke noe om jeg holder meg under 15. :p Greit å spare penger hvor man kan.

  9. Heisann.

     

    Har litt lyst til å kjøpe opp deler til en ny PC, men er ikke helt sikker på hva jeg skal satse på per dags dato.

     

    Jeg har satt sammen en liste med deler og lurer på om noen her kan ta en titt på den og se hva som eventuelt kan byttes ut eller burde legge til.

     

     

    Antec Twelve Hundred

    Asus P6T Deluxe + OC Palm

    BenQ G2400W (x2)

    Corsair TX 750W

    Intel Core i7 920

    OCZ DDR3 PC3-10666 Intel i7 Triple Channel 3 GB (x2)

    Samsung Spinpoint F1 750 GB

    XFX GeForce GTX 285 XXX

     

     

    Som du kanskje ser, så har jeg et rimelig greit budsjett, men jeg prøver å holde meg under 20k.

     

    Burde jeg kjøpe utstyret nå, eller vente til senere?

×
×
  • Opprett ny...