Gå til innhold

Kassetspiller

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kassetspiller

  1. Har lagt ferdigplen. Men har muligens brukt for løs\myk jord under. Plenen er veldig myk nå og tåler ikke mye tråkk. :no:

     

    Noen mulighet for å gjøre plenen hardere uten å ta opp igjen ferdigplenen? Blande inn sand? Tilsette kalk?

     

    Noe som gjør jorden fastere og hardere? :hmm:

     

    Tar imot alle gode tips :thumbup:

     

    Man skaffer seg en varmepumpe, så henter varmen fra plenen/jorda, så trekkes varmen ut. Men er en ulempe med dette, har du på varmepumpen hele tiden, kan det bli senere vår i hagen.

  2. BTW hvordan kan man lage en bra tannkrem (hjemmelaget ) Kom gjerne med tips ? mine er litt rar smak på !

     

    Plumbo+vann, nøytraliser med eddik(men dette er et sjansespill) ikke til å anbefalle, mekk gjerne en dæsj reke/kylling smoothie sammen med vannet du bruker for en mere fancy smak.

  3. Finner de liv er dette rett og slett et svar på at universet kryr av liv. Finner de liv på andre planeter i vårt solsytem enn mars, burde det være en UFATTELIG mengde planeter som har liv. Vill ikke gå inn på spesifikke tall hær, men iallefall mange i våres egen galaxe! Med så mange stjerner omkring bør det være mange planeter i den "beboelige" sonen, med perfekt varme for at liv skal utvikle seg best. Men er vell flere faktorer som spiller inn, størrelse/tid/bane blablabla.

     

    Og med så mange planeter som kan støtte liv, skal man ikke se bort ifra at det finnes flush av intelligente skapninger, vi kom fra apene(som jeg har lært) vi utviklet oss over lang tid. Gi en beboelig planet nokk tid så er sjansn ikke ille for at noe intelligent skapes. noen spørsmål til^^

     

    Visst det nå finnes intelligente skapninger, hvordan ser de ut? sånn ca som oss? Iallefall oppreist på 2 ben, kan ikke forestille meg noe som går på på 3 bein^^ kroppen utvikler seg etter som man bruker den har jeg rett? Så feks et 3. bein virker bortkasted.

    Noen som har peiling?:)

     

     

     

    Men va skaper liv? altså disse mikro organismene? Mars kan ha vært en planet med litt mere avansert liv, men har dødd ut pga manglende atmosfære(pga et innaktiv kjerne har jeg rett?)

    Eller kanskje mars er et svar på jordens yngre alder, at det kan skapes liv på mars visst den får nokk tid^^

  4. Dette er vell bare en teori

    Nei, det er bare en hypotese.

     

    Ah beklager klarer alltid å mixe de 2 begrepene. Men pointet med posten var vell at man ikke skall kalle noe science fiction uansett om det høres umulig ut, Vi kan ikke utelokke noe vi ikke enda har kunnskap/intelligens å forstå/bevise.

    For feks 1000 år siden hadde man vell sett flyvende maskiner som science fiction^^

  5. Litt off topic

     

    En lite intervju med proffesoren Michio Kaku

    From Universe to Multiverse

    Dette er vell bare en teori, men dette låter ikke så umulig.

    Er flere videoer av samme karn der som dere kan se igjennom, han er ekstremt god å forklare ting på en enkel måte. Digga det fiske-eksemplet;)

     

    Et univers med ufattelig mange galakser som har billioner av stjerner som også inneholder en god del planeter, men at det også finnes flere universer enn vårt..har ikke ord...

     

    Ja og angående UDF bildet, den galaksen dere ser i nedre høyre hjørne(den gule) er omkring 8 ganger større enn melkeveien^^ Litt agurk men, godt å vite:P

  6. Jeg ville kjøpt pcen for behovet i dag, fremtidige oppgraderinger er alltid vanskelig å tenke på. Nå har intel ny socket også.

    Personlig ville jeg ikke kjøpt et så dyrt hovedkort, som er basert på så "gammelt" chipset.

    Mitt valg i dag ville vært et ok p45 HK, den cpuen du har valgt ut, ram.

     

    Skjermkort har jeg selv et 4870 radeon som jeg er veldig fornøyd med.

     

    Oki, da blir det billigere hovedkort, penger spart:) blir å satse litt på skjermkort iaff, men er jo et hav å velge mellom, går vell på smak og behag tipper jeg

  7. Men så har ikke jeg akkurat så mye kunnskap om hvilke deler som passer i lag osv, en gang må man vell lære det^^

    Tenkte å sette sammen en gamer pc, omkring en pris rundt 8-11000 kr(utenom skjerm) Med mulighet for future upgrades.

     

    Til nå har jeg klart å velge prossessor og hovedkort, etter sokkel, tror jeg:P

    Prossessor: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=344772

    Hovedkort: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=343386

    Eller bør jeg velge noe annet?

    Visst de 2 jeg valgte funker, hvordan minne bør jeg velge? er det noe forskjell på minne? merke/kvalitet osv.

    Strømforsyning, optisk drev hvilken?

    Og til sist skjermkort, holder det med 1? hørte man kan kjøre 2 samtidig(eller flere)

    Må hdn jeg kjøper passe noen komponenter?

    Og en bra musematte^^ passende til logitech g5(annet enn steelpad)

     

    Takker for hjelp

  8. heh, det var ikke helt det jeg mente. halvveis spøk,der. ingenting er ikke ingenting lenger hvis det plutselig er et univers inni der :)

     

    helt ærlig, var jeg ikke helt sikker på hva du mente. vi har nok alle en eller annen forestilling av hva som er "der utenfor".

     

    Gjør ingenting om du ikke forsto, er vanskelig i det hele tatt å mene noe;)

  9. Bevis? Teorier? nope, det har du ikke. for alt vi vet er dette universet bare et dunspartikkel i ettermiddagsfjerten til et 1125 dimensjonalt vesen som lurer på hva som finns utenfor hybelen..

     

    det finns ingenting som støtter opp under det dere påstår. vi har ikke engang skikkelige teorier om det som er rett foran nesa på oss!

     

    Når vi er inne på dette emnet, er noe sense i det du skriver, samtidig som det ikke er det..vi kan være en del av noe større, vi(universet) kan feks være et atom(eller mye mindre partikkel) i et objekt, sykkel? partikler som er produktet av en som pusser en planke med sandpapir? noe som går fort for han/hun/det men for oss går dette ufattelig mye saktere siden vi oppfatter tiden på et heeelt annet nivå^^ Dårlige eksempler ja men dere fatter vell poenget?

  10. ingenting er ikke det det en gang var..

     

    Et univers som er ingenting som likevell er noe, ingenting som har forandret seg i form, men siden ingenting ikke har en form så har den ikke forandret seg. Ingenting har utvidet seg...like før jeg får svulst^^

    Ville likt å reist i fremtiden på et eller annet vis å finne ut svaret på disse spørsmålene(visst vi i det hele tatt overlever så lenge, tviler sterkt)

  11. Min mening...

    Visst big bang fantes sted, så lever jo vi i et slags rom "ballong, kule", rommet har en ende(i det big bang vi lever i) men det utvider seg, blås i en ballong, "plassn utvider seg i ballongen"

    Men va som er utenfor denne grensen er vell et tomrom, ubrukt plass som venter på å bli brukt ..starter å bli ør..et slags "hav" av big bang som vårt som blir skapt og dør hvert øyeblikk.

    Men ehh..va som er utenfor der igjen? Dette overgår den mest sterkeste fantasi, noe må jo ha en ende, ettersom vi mennesker forstår det, våre hoder tenker logisk.

     

    Jeg tror at helle universer ikke har en ende under sterke problemer med å bestemme meg^^ Grunnen til det er va sku ellers vært utenfor? universet er er svaret på ingenting (ikke galaxer, støv etc osv) som likevell er noe....man får aldri nokk av ingenting, siden ingenting ikke har en fast form(materie)^^

    Visst man snur litt på dette, va gjør universet til å være ingenting? hvorfor skulle "ingenting" være empty space...? Et spørsmål svart, så spretter det opp 50 nye.... merkelig men likevell så interessant å prate om:D

  12. Forskerne nå i dag går utifra "et stort smell" ga fødselen til universet vi ser i dag.

    Og la oss si at det fantes sted, alt started med et punkt "singularity" tror jeg de kalte det.

    Nå hvor kom denne "klumpen" ifra? selvfølgelig er dette helt umulig å svare på med 100 % sikkerhet, man må tøye ufattelig mye på fantasien for å i det hele tatt komme med en mulig teori, fantasien strekker så vidt til.

     

    Sjekk ut dokumenteran "paralell universes" youtube google it whatever. Har rett og slett ikke hode til å skrive noe i småe detaljer.

    Hær prater de om M-theory og at det er 11 dimensjoner. Denne teorien støtter big bang, fordi det gir "tid og rom" til å eksistere før "smellet". Utifra det vi forstår kan ikke noe skapes ut av seg selv, men så er kanskje hjernen vår ikke bygd for noe annet.

     

    Big bang utifra deres teori er årsaken av 2 paralelle verdener som kolliderer. Høres jo helt ekstremt latterlig ut for enhver person. I hvert sekund som går nå, så kan dusin vis big bangs ta sted et eller annet sted far away in cosmos eller i andre dimensjoner.

     

    Men se det på denne måten, va visst jeg sa til en kar i for 10000 år siden at vi kom til å fly engang i fremtiden. Va hadde han svart?:p Av og til må man vell ta store steg for å klare å forstå enkelte ting. En dag i fremtiden, feks kan tidsreiser være normalt(eksempel)

     

    Oki, la oss si at paralelle verdener fantes og disse dimensjonene. Da reiser det mange interessane ting, mange av disse tingene ser jo folk på nå idag som fake, inkludert meg, men visst de var sanne)

     

    Når vi dør, kan vi da havne i en annen dimensjon/verden?(visst vi da intar en annen form) er "spøkelsene/gjenferdene" vi av og til ser i en annen dimension men de henger igjen av en eller annen grunn.(om for oss er umulig å se(eller ekstremt vanskelig) er jo disse spøkelses observasjonene omkring i verden.

    Visst disse "ufo" observasjonene er sanne reiser de fra andre paralelle verdener?, hm. For meg høres det helt fake ut da, men what if^^

    Gravitasjon vi er kjent med i universet vårt siver inn fra en annen parallen verden. Så what if, va siver ut fra vår til deres?^^

     

    Sikkert mange andre ting som dokker opp, men kommer ikke på flere akkurat nå.

    Jeg forventer ikke at dere skal svare, er bare noe som skal få fantasien til å løpe fritt^^

     

    Andre verdener med heeelt forskjellige naturlover osv....artig tanke.

     

    Finnes det andre theorier bortsett fra M theory? altså va som forårsaket TBB.

     

    Skreiv jeg noe feil beklager jeg dette, håper dere forstår til en viss grad va jeg mente.

  13. Digger den filmen. Man føler seg bra liten.

    Litt OT: Noen som vet hvem som har musikken som spilles i filmen?

     

    Jupp, Pink Floyd "Shine On You Crazy Diamond", han som danser/miner o-zone -dragonstea din tei og siste deilige Celtic Panpipes - Ride On

    Enda litt OT, helt utrolig kor spesifikke sanger kan gjøre inntrykk når man ser videoer, en slags forsterker av feelinga man får:P

  14. Denne diskusjonen har gått noen ganger før, og det frustrerer meg like mye hver gang når folk begynner å snakke om sannsynlighet for ditt eller datt. Det går ikke an å lage statistikk fra et utvalg på 1, og vi har derfor ingen forutsetninger for å kunne si om det er sannsynlig eller usannsynlig at det finnes intelligent liv andre steder i universet. Det eneste vi kan slå fast er at det *kan* være det.

     

    Sant, men det å diskutere om det er så interessant(spesielt med antallet stjerner det er i universet), er vi alene? et av de mest stilte spørsmålene vi noen gang har hatt.

     

    Finner vi ut at liv er en normal thing i universet ved å finne liv på feks 1 måne på jupiter. Da vet vi at liv ikke trenger så forferdelig mye premisser for å utvikle seg. Alt liv som er nå idag kom fra "micro liv" bakterer og så on, se hvor og va vi er nå? men selvfølgelig utvikling av liv tar jo tid, skjer liksom ikke over dagen at skapninger plutselig går på 2 ben.

    Hm hadde vi ikke en formel som ga sier oss ca hvor stor sjansen for liv er?

  15. Sender vi ut radiosignaler :p ? Til folket :p ?

     

    Ja, med oddsn for å tilfeldigvis treffe en stjerne som tilfeldigvis har liv(inteligent som oss) er ekstremt lav, siden universet operer i store avstander. Signalene blir vel svakere jo mere rom de reiser i.

    Kan ta et lite eksempel, visst et av våre signalet tilfeldigvis traff, stjernen sirius, eller rett i nærheten der(med en enorm porsjon flaks) va skjer visst signalet vi sender ur til sirius, forandrer seg med 1 mm til en av sidene? vi treffer et Heeeelt annet sted siden universet har så ufattelige avstander.

  16. Ikke sannsynlig at vi møter på noen, men jeg ser ikke bort ifra at det finnes annet liv.

     

    Er nokk ikke sannsynnelig nei, Liv MÅ rett og slett eksistere i universet,liv kan faktisk være mer mer frekvent enn vi kan forestille oss.(Siden liv er funnet på de mest ekstreme plassene på jorden.)

    Er like sikker på det som å puste luft. Når det er så mange galaxer i universet som inneholder så mange stjerner og ihvertall en god del av disse bør ha planeter rundt seg.

    Men som sagt, det å reise igjennom universet er ute av diskusjon som mange sier, nærmeste stjerne tar 75 år å reise til, men radio signaler etc tar 4 år til nærmeste stjerne.

     

    Men så er det jo det, va ar oddsen for at inteligent liv eksisterer, som har ca samme inteligens som oss eller bedre? Å la oss si at det fantes feks 500 inteligente sivilisasjoner, Seti "lytter" jo etter intelligent liv, så ville det ta ufattelig mange år å leite med så mange stjerner/galaxer omkring,oddsen for å finne intelligent liv er lav.

    Det mest sannsynelige blir vell å leite i vårt "nabolag" som også har ufattelige avstander., vi er jo sikkert utslettet før signalet treffer de mest fjerne stjerner, visst signalet i det hele tatt treffer, og de signalene vi får inn fra det fjerne fra inteligente skapinger er så gammelt at de muligens er utslettet.

    Oddsen er lav for å finne inteligent liv, veldig lav, men den lille sjansen er nokk i mine og sikkert manges øyne at vi fortsetter å lete;)

    Hm tror jeg fikk med meg alt, dette er way over my head:P

  17. Tar vel uansett for lang tid å møte folket :).

     

    Ikke nokk med det, visst vi fikk et signal idag fra en intelligent sivilisasjon, så ville de antaglig vært død lenge før vi klarte å komme oss dit, visst vi i det hele tatt klarer å komme oss dit^^ og visst på et mirakuløs vis at vi har klart å komme oss dit via en et slags romskip med planter, mat supplies og så on(litt scifi^^) så har vell jorden og dens dyreslag vært utslettet før vi har klart halve reisen dit:P

  18. Liv er én ting, avansert liv noe helt annet, og intelligent liv mye vanskeligere igjen... Og det holder ikke å være intelligent heller! Man må ha ting som høyt utviklede språkorganer og verktøy (f.eks. hender). I tillegg må planeten inneholde en hel haug ressurser for at en høyteknologisk sivilisasjon skal kunne oppstå.

    Ta for eksempel jorden. I dag har vi olje som energikilden som driver sivilisasjonen. (Oljen er her riktignok ikke av en tilfeldighet, men som en følge av tidlige livsformer.) Den varer noen tiår til, og innen den tid må vi ha på plass en ny energikilde hvis vi skal komme til neste nivå i utviklingen.

     

    Likevel er det ikke utenkelig at det finnes andre sivilisasjoner der ute :)

     

    Sant sant;) men finner vi liv på noen av planetene i solsystemet vårt, feks på en måne til enten saturn eller jupiter, så skal ikke liv være så vanskelig, liv utvilker seg over tid, se på oss;) vi kom jo fra apene,og liv har vell en tendens til å utvilke seg etter behov, vi lærte å gå på 2 bein det meste av tiden, når vi måtte begynte å kommunisere, noen gener ble vell trigget så vi kunne utvilke et mer avansert språk. Men selvfølgelig, slikt tar tid.

  19. Fant en artikkel, vet ikke om den er fake eller ikke, men ser ganske sann ut. hvorfor skulle de lyve:P

    I henhold til Space Telescope Science Institute har hubble en "angular size of 11.5 square arcminutes"(vet ikke va det betyr på norsk^^) Det vill si at det trengs 12,913,983 Deep Field bilder for å dekke ta bilder av hele kula.

     

    For artighetskyld, la oss ta en liten kalkulasjon, ultra deep bildet har omkring 10000 galakser i seg selv, og visst for eksempel hver galakse hadde ca 100,000,000,000(100 billioner) stjerner, så ville antallet synlige stjerner i universet være 123,000,000,000,000,000,000 (123 quintillion stars eller 123 billion billion eller 123 million million million)

    Tallene blir sikkert enda større visst man tar med den delen av universet vi ikke ser med noe teleskop:)

  20. Mener å ha lest et sted at The Ultra Deep Field, sett fra jorda, er på bredde med et sandkorn. Definitivt rart å tenke på...

     

    Ja, bare forestill deg visst hubble forandrer bitte bitte litt på hvor den tar bilde, feks enn half millimeter til en av sidene, plutselig kommer det opp et helt nytt bilde, med andre tusenvis/milioner av galaxer(dette kommer selvsagt ann på om ikke noe skygger for disse, støv etc osv), og når vi er inne på va hubble kan se, va kan den ikke se bakom disse galaxene som er på bildene den tar? En liten forandring på rettningen på hubble har så ufattelig mye å si siden universet opererer i ufattelige avstander. Sitter og ser en dokumentar/serie(the universe) er helt inni det:D

     

    Men en god del av problemet med å se alt som er i det fjerne univers(der hubble kan se) er at melkeveien dekker for en god del. Hvor mye vet jeg altså ikke. Men det at hubble klarer å få så mange galaxer når den zoomer inn på 2 tomrom sier bare litt va vi går glipp av.

  21. Dette er vell gammelt nytt, men nytt for meg, tenkte jeg skulle dele det med de som ikke har sedd dette før.

    Vær klar til å få en hårklipp^^

     

     

    I siste delen av klippet zoomer hubble inn på et "tomrom" i universet og fikk øye på det som er kalt "the ultra deep field" det lengste vi har sedd i universet. Det man får øye på bare med dette bildet er rett og slett sjokkerende, men samtidig en lettelse. Sier ikke mer akkurat nå for å ikke ødelegge spenningen. Klippet forteller alt;)

×
×
  • Opprett ny...