Gå til innhold

iskya

Medlemmer
  • Innlegg

    374
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av iskya

  1.  

    Etter veldig mye om og men, tok Elkjøp valget for meg med sitt supertidlbud og det ble en rød HTC One som skal være meg i hende over helga! Satser på å bli fornøyd, er litt bekymret for kameraet i dagslys men kan alltids ta det som et finfint påskudd til å bruke speilrefleksen litt oftere.

     

    iskya: Mulig jeg maser ang. strømsparing eller andre ting jeg måtte lure på :blush: Tusen takk for hjelpen!

    Gratulerer :) håper du blir like fornøyd med din, som jeg er med min blå HTC One!

    husk å gå inn på innstillinger og oppdatere til nyeste Android og sense, det er ca tre oppdateringer så det tar litt tid!

    strømsparing aktiverer du ved å dra ned frå øverst på skjermen med to fingre og velge strømsparing! :)

  2. HTC One til 2995 må jo være en fantastisk pris? Jeg vurderte å vente med å kjøpe ny telefon, men spørs om jeg står opp tidlig på torsdag for å få tak i denne... Er folk fornøyd med bildene den tar? En av de peneste telefonene jeg har sett... :love:Og - noen som vet om tilbudet gjelder telefonen i flere farger?

     

    PS: ikke meningen å "kuppe" tråden, men når dere likevel var inne på HTC One... :innocent:

     

    Elisa

    Den er fantastisk pen ja :) jeg har fargen Vivid blue. Om Elkjøp har den i flere farger enn grå og svart kan du sikkert sjekke på nettsida deres.

     

    Kameraet er helt ok, ikke fantastisk men tar gode bilder, også i lav belysning grunnet ultrapiksler.

  3. angående batteritid på HTC One:

    Jeg bruker den mye hver dag og lader ca etter et og et halvt døgn. Om jeg har ladet den om morgenen lader jeg den ikke før på kvelden neste dag.

    mye bedre batteritid enn på min forrige mobil (iPhone 5). før jeg kjøpte HTC One var jeg også bekymret for batteritid, leste masse tester. men kom over en test der flere var sammenlignet og HTC One kon veldig bra ut på surfe-batteritid (internettsurfing) og bedre enn galaxy s4, men litt dårligere ut enn s4 på videoavspilling. Jeg ser nesten aldri videoer på mobilen, men surfer mye på nett, og opplever batteriet som svært bra :) nå har jeg hatt strømsparingsmodus aktivert fra dag 1, men jeg gikk inn i innstillingene og fjernet lavere skjermbelysning ved strømsparing så jeg har skjermen på nesten fult lys hele tida.

     

    har hatt mobilen i en måneds tid og opplever batteritiden som like god fortsatt og mye bedre enn iPhone 5.

  4. Gode tips. Disse tlf tror jeg begge blir fornøyd med. S3 er fortsatt en meget god tlf. HTCen er vel også anbefalt av amobil ;)

    kjøp heller denne enn den aldrende galaxy s3: https://prisguiden.no/produkt/sony-xperia-zr-176241

     

    Den koster egentlig nærmere 4000kr, men er på kjempetilbud i dag til 2800! Den er en knallbra telefon, og ny og kjapp og fin. Galaxy s3 har jeg sett til ned til 2100kr for få dager siden, så det er ikke noe kupp å betale 2900 for den om du først skal ha den. Men anbefaler en nyere mobil!

    Vurder også HTC One mini til 2800kr https://prisguiden.no/produkt/htc-one-mini-177587 den også anbefalt av amobil

  5. Ser det er mye romjulsalg for tiden, og har lyst på ny telefon. Prisene er på henholdsvis 3333,- for xperia Z og Lg G2, mens ZR koster 2900,-.

     

    Hvor mye forskjell er det på disse telefonene? For meg er dette viktigst i en telefon:

     

    1. Batteri (ser ZR og G2 kommer best ut på gsmarena).

    2. Kvalitetsfølelse

    3. Rask (tenker da på hverdagslige ting som åpne programmer, ta bilder, leke seg rundt i menyene osv)

    4. Kamera (både utendørs og innendørs)

    5. Internettsurfing (er mye på nett og at filmer kan vises, bilder blir riktig på skjermen osv er viktig, i tillegg til utnyttelse av skjermen).

     

    Håper på litt hjelp da tilbudene sikkert ikke varer veldig lenge!

     

    Lurer også på om det er en grunn til at ZR er på vei ut av markedet allerede? Den kom vel i sommer? Ser at blant annet elkjøp har det som utgått produkt :/

    http://www.phonearena.com/phones/compare/Sony-Xperia-ZR,Sony-Xperia-Z,LG-G2/phones/7845,7539,7969

     

    Jeg ville gått for Z eller LG G2 av de tre.. Jeg har en HTC One jeg er storfornøyd med (som jeg kjøpte tidlig i desember for 3700kr, rabatt hos Lefdal), og kan absolutt anbefale den, men til prisen den ligger ute med nå (4300) er den 1000kr dyrere enn LG G2, så skjønner godt at du ikke vil vurdere den per dags dato :)

  6.  

    Til hvilket bruk er det disse to enhetene skal kommunisere med hverandre, på en måte som blir langt enklere enn med iPad og S3 eller S4? Jeg har S4 og en Galaxy Tab, kan ikke huske å ha overført noe mellom dem.

     

    Er det denne kommuniseringen som gjør at du mener iPhone er verdt en tusenlapp ekstra?

     

    Du kan fortsette med det du begynte med på den ene, på den andre. Alt oppsett er likt, det synkroniseres via iCloud og App Store (laster du ned en app på den ene havner den automastisk på den andre - hvis du har stilt den inn sånn), fotostrømmen deles, iMessage dukker opp på begge, tabs i nettleseren, med mer. Alt uten mye knot og oppsett.

    • Liker 1
  7. Ettersom S4 bare er en tusing billigere synes jeg det blir lettere å velge 5S, men når differansen mellom S3 og 5S er på 2700kr så blir det litt forskjell. Dessuten virker det som en nedtur at 5s kun har 1års garanti og ingen mulighet for å bytte batteri.

    Er mulig Iphonen kan samhandle med den elskede Ipaden noe som vil være ett pluss i tillegg til at hun vet hvordan det fungerer.

    Husfreden er nok god uansett, er bare gnieren i meg som vrir seg i smerte. Jeg overtar disse telefonene etter 2år så det er også trist å få en telefon med defekt batteri jeg ikke får byttet.

     

    S3 vil være utdatert svært snart, tipper at til neste år slutter de å slippe oppdateringer til den. iPhone 5C vil få nyeste iOS-oppdaternger lenge. :)

    • Liker 1
  8. Hun har i dag huawei 8800 eller noe som hun har klaget på i lengere tid, og så kom Iphone opp på julegavelisten..

    I fjor fikk hun Ipad som hun bruker mye (har ikke pc) til netflix og allt annet jeg bruker laptopen til. Har vært å sett på 5s som ser og føles bra ut, men er så helsikes dyr. På jobben har de fleste S3 og de er storfornøyde. Den får man nå til 3000kr. Kona bruker telefonen til å ringe med, som gps, som kamera, sjekke epost og lett surfing som feks prissjekk når hun står i en butikk.

    Jeg har nå sett på begge to ganger og må snart ta en avgjørelse. Kan noen hjelpe?

     

    Hvis hun har iPad vil hun nok foretrekke en iPhone, hva med en iPhone 5C? Den vil kunne vare i mange år og er således en investering. Mange av appene hun har kjøpt på iPad vil kunne overføres til iPhone, og hun kan sette opp til å sync'e automatisk, sånn at om hun kjøper en app på en av dem vil den lastes ned på den andre.

     

    Jeg vil anbefale de fleste iPhone heller enn Android, fordi folk flest vil ha noe som funker og er lett å bruke uten å måtte sette seg inn i ting, velge nettleser osv. Jeg hadde selv iPhone i mange år før jeg bytta til HTC One, som jeg liker veldig godt, men den er absolutt ikke for alle. Om hun ikke har gjort det selv, minn henne på å oppdatere til iOS 7 på iPaden, da vil det føles enda mer likt iPhone.

    • Liker 1
  9.  

    Jeg har vel egentlig lagt min elsk på Sony, etter at min romkamerat kjøpte seg Xperia Z1 (han også fra iPhone). Eneste er at jeg synes Z1 er litt for stor, og ikke minst dyr for en stakkars student. Derfor så jeg meg ut ZR som et alternativ.

     

    Det er ikke så viktig for meg hvor mye det "ligner" på iOS, da kunne jeg jo bare kjøpt ny iPhone. Men at det er glatt og responsivt er jo en vinner uansett!

     

    Synes du bør prøve alle mobilene du vurderer :) mange butikker har jo telefoner inne du kan prøve.. Sense er ikke noe mer likt iOS enn Xperia sitt brukergrensesnitt. Galaxy sitt touchwiz er nok betydelig mer inspirert av iOS.

     

    Les også tester, blant annet på phonearena og gsmarena. Der kan du også sammenligne mobilene. Her er for eksempel en sammenligning mellom ZR og HTC One: http://www.phonearena.com/phones/compare/Sony-Xperia-ZR,HTC-One/phones/7845,7678

     

    (edit: for de som forståelig nok lar seg skremme av blinkfeed, lar denne seg skru av i sense 5.5. Forøvrig kommer HTC One med android 4.2 og sense 5 installert, så det første man gjør er å oppdatere til android 4.3 og sense 5.5.)

  10. (...)

    Av de store er min erfaring at HTC med Sense og gir en pakke som ligger mye nærmere iPhone enn det Samsung er i nærheten av. HTC One har en kvalitetsfølelse som matcher iPhone, det har definitivt ikke Samsung. Brukermessig er bloatwaren til Samsung definitiv ikke noe en iPhone bruker vil kjenne seg igjen i. Sense fra HTC er kjappere og mer intuitivt enn Touchwiz.

     

    Stiller meg hundre prosent bak denne påstanden. Etter tre år med iPhone 3gs fulgt av ett år med iPhone 5 og iPad mini var det viktig for meg at en androidmobil skulle være intuitiv og responsiv (i betydningen at det ikke er noe lag/hakking og at alt oppleves glatt). Galaxy s4 svarte ikke til forventningene der, og det ble litt for mye "bling" for min smak, softwaremessig. Jeg kommer ikke til å vinke til mobilen eller styre videoer med øynene. Hardwaredesignet på S4 er veldig plastic fantastic og gir ikke noen kvalitetsfølelse, som HTC One og Xperia-mobilene gir. Jeg tror forresten Xperia også kan være en god opplevelse for en tidligere iPhonebruker. En jeg kjnner byttet fra iPhone 4S til Xperia Z1 og er strålende fornøyd. Selv foretrekker jeg HTC One, som også var betydelig billigere :)

  11. Hei!

     

    Jeg har per i dag en iPhone 4S som begynner å bli litt sliten og ikke taklet overgang til iOS 7 like bra som jeg hadde håpet. Begynner å innse det jeg har hørt så mye om hvor rigid Apples produkter er, er litt lei av manglende tilpasningsmuligheter og er gira på å teste ut Android i julegave til meg sjæl.

     

    Har lest og lest på det som finnes av tester og tror egentlig ikke jeg blir så mye klokere av meg selv, så ønsker litt innspill fra verden der ute :)

     

    - Jeg vil ikke ha Samsung

    - Xperia Z1 er fantastisk men jeg synes den blir for stor, og litt for dyr

     

    Har sett meg ut Xperia ZR som et alternativ, men har noen spørsmål: jeg liker veldig godt hvordan man kan tilpasse den øverste linja av nedtrekks-/notifikasjonsmenyen på Z1 på, men den er visst ikke like tilpasningsvennlig på ZR? Er dette noe som vil bli oppdatert eller er det bare sånn de gjorde det før Z1 kom på markedet? Og hvor stort problem er det at det er luke over minijackutgangen? Bruker mye mobil til musikk/radio når jeg er ute og går, men har jo ikke vanntett mobil i dag og har aldri opplevd det som et problem.

     

    HTC One er også et alternativ, bra musikk og kamera også finnes den i rødt :love: Er bare bekymret for batteritiden, som jeg har oppfattet er litt under par. Jeg lader gjerne mobilen hver natt, men syns det blir litt kinkig hvis den skal dø i løpet av dagen.

     

    Er det alternativer jeg ikke har tenkt på? Burde jeg gå for en av disse to eller er det verdt å vente på Xperia Z1s (eller f eller mini eller hva den nå blir kalt)?

     

    Jeg skifta til HTC One for et par dager siden (fikk den på mandag), fra iPhone 5, og jeg er kjempepositivt overrasket! Batteritiden er god, men jeg har skrudd av en del prosesser som foregår i bakgrunnen (sånt man ikke har på iPhone uansett..), og bruker strømsparing. Jeg har brukt mobilen aktivt i 3-4 timer om dagen, og kikker i tillegg på den ofte for å sjekke mail osv. Likevel varer den nesten to døgn. Synes batteritida er mye bedre enn på iPhone 5.

     

    Forøvrig trodde jeg også den hadde dårlig batteritid til jeg så en sammeligning av den og samsung galaxy s4 der HTC One hadde en time mer batteritid ved nettsurfing! Og jeg bruker mobilen mye til det. På videoavspilling er det litt kortere batteritid, så om du bruker mobilen mye til det blir du kanskje skuffet.

     

    Jeg hadde nesten bestemt meg for å kjøpe galaxy s4 i stedet for HTC One (for et par uker siden var dessuten galaxy s4 500kr billigere enn HTC One), men etter å ha prøvd dem i butikken merket jeg stor forskjell i hvor responsive de var..! Sense framsto dessuten mer ren og minimalistisk.

     

    Om du vil ha noen tips til hva du bør gjøre for å få batteriet til å vare lenge, bare spør :)

     

     

    edit: jeg kjøpte den fra Lefdal med søndagstilbudet som var nevnt over her - til 3500kr. Jeg unnet meg expresslevering til 69kr og fikk den levert på mandag! De har alle fargekombinasjoner hos Lefdal, jeg kjøpte den blå :D

  12.  

    Ja, mulig det blir en S4 mini. Det er jo endog ikke så mye opp i pris, og det er unektelig mer gøy med en telefon som kan dra nye apper.

     

    At barnets mor blir noe akterutseilt i modellbetegnelse er også et festlig argument for S4.

     

     

     

    Ser at Elkjøp pusher på med Samsung-uke, men ingen av modellene som er aktuelle for meg var nevnt. Mulig man kan tusle innom en butikk og høre hva de har å tilby utover lokkeproduktene i reklamen.

     

     

    Til alle andre anledninger så hadde det vært en foretrukket løsning, men tror det blir litt kjipt å pakke opp mors gamle telefon på julaften.

     

    Jeg har heller ikke fått avklart med nissen om mor har vært snill nok i år til å få ny telefon. =)

     

    Gå heller for HTC One mini enn Galaxy s4 mini. Les testen av begge på amobil (test av s4 miniterningkast 2, vs. test av HTC One mini.terningkast 4) STOR forskjell! Og begge får du til 2800kr. Du får mye for pengene med HTC One mini, mens galaxy s4 mini føles hakkete og treg. Jeg har prøvd begge.

    Skal du absolutt ha en galaxy-telefon som er billig er nok S3 den beste i prisklassen under 2500. Men samtidig litt kjipt med fjorårets modell.

     

    Dessuten ville jeg heller kjøpt en iPhone til en åtteåring enn en Androidtelefon, de eldre modellene har fortsatt nyeste iOS.

  13. Du kan jo ta valget å installere en egen Android på telefon, (uten HTC Sense) slik at du kun får en ren Android slik det er laget opprinnelig :)

    Da får du sjekke XDA-Developers

     

    Har du prøve å åpne Innstillinger, bla ned til Apper og se på tab-menyen øverst, du vil se: Nedlastet, På Telefonen osv.. så skal du trykke på "Alle"

    Bla ned på den listen til du finner: Facebook for HTC Sense. Trykk på den og deaktiver :)

     

    Hei

     

    Takk, men det løste ikke problemet. På apper heter den bare Facebook og det er visst den offisielle appen (fra google play). Å deaktivere den fjernet Facebook-appen. Den vil jeg gjerne ha (i verste fall får jeg prøve å lage en snarvei til webappen, altså facebook-nettsiden, men hadde foretrukket å ha en offisiell app som ikke tok over mobilen).

     

    Kanskje jeg prøver meg med stock android etter hvert. Foreløpig liker jeg sense godt bortsett fra integrasjonen med FB/Twitter. Dessuten ser jeg for meg at google tar enda mer over med stock android? Og at garantien brytes? Kan man installere Sense igjen senere om man angrer?

×
×
  • Opprett ny...