Gå til innhold

Labdien

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Labdien

  1. Kjøpte air for 7k tidligere i dag. Men ble relativt skuffet over skjermen, så vurderer å levere tilbake. Både oppløsningen og lysstyrken(!) var svak, om lysstyrken hadde vært bedre hadde jeg kanskje vært tilbøyelig til å godta oppløsningen, men i forhold til den pcen jeg hadde før er lyset på denne svakt. Er lyset på retina sterkere?

     

    En annen ting jeg merket meg var klikkelyden fra touchpaden, denne var en del høyere enn ventet, andre som har merket dette?

    • Liker 1
  2. Hei

     

    Vet det er en del tråder om dette fra før. Men spør likevel.

     

    Skal ha ny pc, og valget står i utgangspunktet mellom Macbook Air 13,3" og Macbook Pro Retina 13,3". De jeg har sett på er innstegsmodellene for begge, det vil si med 4gb ram og 128gb ssd. Air får man til 7000 for øyeblikket mens pro retina kan jeg få for ca 10 000 med studentrabatt.

     

    Den skal brukes til skolearbeid, surfing, streaming (mye streaming, har ikke tv-abonnement så alt av fotballkamper, serier osv går via pc).Nå bør det også nevnes at jeg vil komme til å koble den mye til tven, så det aller meste av fotball, tv og serier vil jeg se på tven, ikke laptop.

     

    Så da er spørsmålet, er det verdt å betale 3000 mer for en pc med mye bedre skjerm når jeg likevel skal se mye via tv-skjermen? Vil jo selvfølgelig surfe en del og bruke word og excel men er det da verdt de ekstra pengene?

     

    Noe annet jeg lurer på er om det vil være verdt å oppgradere til 8gb ram. Jeg har planer om at denne maskinen bør i holde en 4-5 år, vil det være noe problem med 4gb ram?

     

    Håper noen kan komme med input:)

  3. Her er noen til akkurat 500, tror ikke du får noen bedre til den prisen akkurat. Eneste problemet er vel om de har str. din.. Tror dette er alt. i såfall

     

    I tillegg er der noen med fg knotter, kan vel kanskje bli litt hardt på kunstgress.

     

    Uansett vil jeg anbefale deg å lete litt rundt på fotballsko.no. Har veldig bra utvalg og priser, har selv handlet der de siste 5 årene;)

  4. Hei

     

    På utkikk etter noen nye fotballsko i og med at mine gamle gir meg gnagsår.

    Gidder ikke bruke så alt for mye akkurat, siden de bare skal brukes på hobbybasis/6 divisjon.

    Så litt rundt på nett og kom over disse på fotballsko.no (fins i andre farger og knotter også..)

     

    Det må nå være desidert mest fotballsko for pengene for tiden? Var nå latterlig billig!

    Noe å satse på?

     

    Å sånn forresten, hva er hovedforskjellen på powerswerwe og predator x? Hvilken synes dere er best?

  5. Hei, har hatt galaxy s en stund nå og tenkte det var på tide roote og legge inn ny rom.

     

    Problemet mitt er at jeg ikke klarer å roote telefonen!

    Jeg kommmer ikke lenger enn hit i Odin:

     

     

    <ID:0/004> Added!!

    <ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4)..

    <ID:0/004> File analysis..

    <ID:0/004> SetupConnection..

    <OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

    <ID:0/004> Removed!!

    <ID:0/004> Added!!

    <ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4)..

    <ID:0/004> File analysis..

    <ID:0/004> SetupConnection..

     

     

    Noen som kan hjelpe??

  6. Vurderer nå sterkt å sende inn igjen pcen til komplett!

     

    Synest viftestøyen blir såpass høy at det er uakseptabelt når jeg sitter i et helt stille rom.

    Noen siste tips til hvordan redusere viftestøyen?

    Har ikke stilt viftene manuelt enda, vet ikke hvordan dette skal gjøres.

     

    Edit: Har prøvd å pakke inn pcen i originalemballasje, men tror jeg vil slite med å få pcen til å "se ut som ny". Så kan nok dessverre si farvel til angreretten.

     

    Da var det desto viktigere å finne ut hva jeg kan gjøre med viftene. Noen som kan være behjelpelig med manuell styring av viftene?

  7. Til dere andre som har bestilt U35jc og fått den. Hvordan er viftestøyen hos dere? En vifte som går konstant hele tiden? Andre erfaringer enn meg?

    Har oppdatert BIOS, noe som ikke hjalp nevneverdig. Har innstallert speedfan, men ønsker ikke å endre på noe jeg ikke har peiling på, så har ikke endret viftehastighet manuelt enda.

     

    Har fått min, og er ikke akkurat super fornøyd. Viften virker til å gå konstant, men av og til slår den seg ned og pcen er heeelt stille. Dette burde gå ann når den er idle, men det går ikke.

     

    En annen ting er HDDen som lager klikkelyder hvert 10. sek, noe som er helt jævlig irriterende. Dette skjer kun når HDD er idle, mens når den er i gang så er den rimelig stille. Det er en WD hdd i min PC. Andre som har fått seagate har ikke dette problemet.

     

    Touchpaden lager også en irriterende lyd. Om fingeren er på, eller 1 mm unna touchpaden så kommer det en svak buzze-lyd som er der så lenge fingeren er der. Disse 3 tingene frustrerer meg noe sykt! Prøver å finne løsninger, men er ikke akkurat det letteste. Det er vel en mulighet å returnere pcen så lenge det er innen 2 uker? Godt mulig noe blir fikset med en liten oppdatering, men jeg vil ikke ta sjansen på det om jeg kan returnere den og heller velge en annen PC. Jeg er vel en av de få som er misfornøyd muligens.

     

     

    Vurderer selv å levere den inn pga. viften, men er ikke helt sikker på om dette vil være mulig etter å ha brukt den en uke. Tror jeg ringer til komplett i morgen og hører.

     

    Er litt irriterende at viften går hele tiden, men det er såpass lavt at jeg nok skal bli vant med det etter hvert, er bare det at jeg forventet en lydløs pc.. Har forøvrig samme problem med knirkelyden, men har av en eller annen grunn irritert meg mer over viften Har ikke merket noe til noen buzzelyd fra touchpaden, men kan være at jeg har vært så opptatt av viften at jeg ikke har hørt den.

     

    Nå ble det mye negativt om viften her, men til de som vurderer å kjøpe denne så skal det sies at det ikke er en veldig høy lyd det er snakk om, det er bare det at den går konstant.

    Ellers er jeg som sagt tidligere, ganske så fornøyde med pcen, etter å ha gått fra en ganske så treg tre år gammel acer med vista, så er dette noe ganske annet.

  8.  

    Dette med viftestøy og varmeutvikling kan nok muligens (forhåpentligvis) ordnest ved å oppdatere BIOS, noe jeg ikke har gjort enda. Versjonen jeg har nå er fra 13.05.2010.

     

     

    Har aldri oppdatert BIOS før, men har sett at dette skal kunne hjelpe på diverse problemer.

     

    Hadde derfor sett stor pris på om noen kunne si litt om fordeler og ulemper, og en liten "steg for steg" veiledning?

     

     

     

     

    Ingen som har noen råd å komme med??

  9.  

    Dette med viftestøy og varmeutvikling kan nok muligens (forhåpentligvis) ordnest ved å oppdatere BIOS, noe jeg ikke har gjort enda. Versjonen jeg har nå er fra 13.05.2010.

     

     

    Har aldri oppdatert BIOS før, men har sett at dette skal kunne hjelpe på diverse problemer.

     

    Hadde derfor sett stor pris på om noen kunne si litt om fordeler og ulemper, og en liten "steg for steg" veiledning?

  10. Hei, beklager litt sen tilbakemelding, men har vært på ferie og ikke testet maskinen før i går.

     

    Førsteinntrykket er at det er en veldig solid maskin, godt bygget til å være så tynn. Veldig fint design i mine øyne (jeg har den svarte), men lokket kunne nok hatt en litt mer taktisk overflate, det setter seg nemlig utrolig fort fettflekker på det.

     

    Tastaturet er veldig godt å skrive på når man har vendt seg til mellomrommet mellom tastene. Kvalitetsfølelsen her er upåklagelig.

    Touchpaden, synest selve touchpaden er grei, men liker ikke helt dødpunktet på midten av musetastene.

     

    Skjermen er overraskende bra, refleksjonen varierer veldig på skjermvinkelen, men synest ikke dette er noe å klage på, er vel bare å stille inn vinkelen så ordner det seg de fleste plasser.

     

    Batteriet varte i ca. 6-7 timer ved nettsurfing, litt skriving, innstallering av programmer osv. Altså rimelig lett bruk. Men skal det vare i 10,5 så kan det nok ikke være til annet enn skriving og veldig lette oppgaver, med lysstyrke på minimum og nettverk avslått.

     

    Viftene. En ting som har skuffet meg litt er viftene. Den ene viften går konstant, og selv om denne går lavt så er det irriterende, siden den antatte mangelen på viftestøy var en av grunnene til at jeg gikk for asus. Forutenom viftesusen så er det så å si ikke støy, selv om det av og til kan forekomme små "harkelyder" fra harddisken.

     

    Varmeutvikling. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal forvente av en pc som denne, men hadde faktisk forventet at den var litt kjøligere enn det som er tilfellet. Den kan til tider bli litt for varm til å ha på fanget etter min smak. Måler tempraturen med speedfan og GPU har vært oppe i 58 C. Men har ikke registrert noen av Core tempraturene over 38 C.

     

    Dette med viftestøy og varmeutvikling kan nok muligens (forhåpentligvis) ordnest ved å oppdatere BIOS, noe jeg ikke har gjort enda. Versjonen jeg har nå er fra 13.05.2010.

     

    Surfing, skriving, se video på nett osv. takler denne pcen utmerket, nå sier vel ikke det stort siden de alle fleste pcer gjør det, men i forhold til den gamle laptopen min (acer 5720) så går det i alle fall mye raskere. Jeg har ikke testet tunge program på den ennå, men spotify, opera, word, msn samtidig er i alle fall null problem.

    Konklusjon til nå:

    Forutenom litt problemer med viftestøy, så er jeg veldig fornøyd med pc-en, nå har jeg ikke fått testet batteriet veldig nøye, men dersom dette yter som det skal og jeg klarer å få fikset vifteproblematikken, så må jeg si meg veldig fornøyd med kjøpet.

     

     

    Edit: Batteriet: Står nå på strømsparermodus og laveste lysstyrke.På 98% var det visstnok 8 timer og 53 minutter igjen, mens det nå på 97% er 6 timer og 21 minutter. Har så å si ikke variert bruken av pc-en. Nå er det 96% igjen, noe som akkurat nå tilsvarer 8 timer og 57 minutter. Er veldig usikker på hvorfor tiden varierer sånn, men kan vel kanskje være at maskinen bruker litt tid på å finne riktig tid?

     

     

     

     

     

     

    Off topic: hva er tipsene for å gi batteriet lengst mulig levetid? Lade det helt ut og helt opp? Lade det ofte, ta ut batteriet når pc-en går på strøm?

  11. Hvis du ikke spiller så veldig mye så vil jeg tro at Asus U35JC vil være et veldig godt kjøp for deg. Har selv nettopp bestilt denne fra komplett. Visst du vil vite litt mer om den, kan du se i denne tråden..

    Grunnen til at jeg valgte denne i steden for en av de du har sett på er nok hovudsaklig kvaliteten i forhold til acerne, og at jeg ikke spiller så mye så jeg har ikke bruk for grafikkortet.

  12. Batteritid er nok en av de viktigeste faktorene for meg, sammen med størrelse og byggekvalitet. I tillegg til at jeg egentlig ikke har så veldig lyst til å starte med en masse tilpasninger når det gjelder mac/windows. Så spørsmålet om mac var vel egentlig mer for at den skulle få en "fair" sjanse i vurderingen, når jeg likevel skulle kjøpe en pc som var såpass høyt i pris. Men ut i fra det du påpeker så kan ikke jeg se noen grunn for meg til å gå for en mac i steden for pc ;)

     

    Edit: hvor langt ned i batteritid må jeg gå for å få en tilsvarende pc i specs som u35jc, til 4-5000? Visst det ikke er snakk om all verden så kan det være levelig, men ser veldig gjerne at jeg slipper å ta med lader overalt

  13. Det høres ut som om U35jc virkelig har det jeg trenger. Eneste problemet er nok at jeg ikke vet helt når

    Asus U35JC-RX040V http://www.prisjakt.no/product.php?p=647326 kommer til norske butikker. Bør helst ha den rundt 8-9 august, men kan nok vente litt lenger, men ikke så lenge som til 27 august som noen butikker har som realeasedato. Har spurt litt rundt, og de fleste butikker kan ikke si sikkert når den kommer.

     

    Dersom denne ikke kommer i tide vil jeg nok måtte gå for denne Asus U35JC-RX070V http://www.prisjakt.no/product.php?p=616757. Den koster som dere ser en del mer, og er egentlig litt over det jeg hadde tenkt å bruke. Men er den verdt det så vil jeg nok gå for den.

     

    Er den eneste forskjellen på disse to modellene at 70V har bedre batteritid og større harddisk enn 40V? Batteriet er nok greit å ha, men kan ikke si at jeg trenger så veldig mye større harddisk.

     

    Edit: Litt off topic her, men hvordan vil mac gjøre det i konkuransene med u35jc?

  14. Hei

     

    Har en del dårlige erfaringer med acer. Har en Acer Aspire 5720Z, har store problem med viften på denne, for det første går den hele tiden (noe som vil si støy!), for det andre så blir pcen altfor varm (noe som har medført at jeg aldri kan ha den på fanget). Har sendt den inn til rensing, noe som hjalp i en måned før det ble like ille. Batteriet varer en halvtime. Kvalitetsfølelsen er heller ikke den helt store, i tillegg til at alle acer pcer er overlastet med unødvendig crap. Så egentlig vil jeg helst unngå acer.

     

    Når det er sagt så har jeg faktisk sett en del på de modellene du linker til, og hadde jeg hatt et helt nøytralt forhold til acer så hadde jeg nok kjøpt en av de med en gang.

     

    Er derfor veldig nysgjerrig på hvordan disse modellene funker i praksis. Ikke minst hvordan de takler de punktene jeg har hatt problem med tidligere: vifte, støy, kvalitet, soliditet osv.

    Du svarer litt på det i innlegget over, men virker det som en solid pc som tåler frakt fram og tilbake hele tiden? Dette er veldig viktig med tanke på at jeg faktisk skal ha den med overalt. Den kan heller ikke dø midt under en stor oppgave, støy er heller ikke noe gøy, den bør ikke bli særlig varm og når det gjelder batteri så er jo lenger jo bedre.

     

    Så dersom acer faktisk har klart å fikse disse problemene med denne pcen, så kan den nok være høyaktuell. At den faktisk er tilgjengelig før skolestart er nok heller ikke noen ulempe ;)

  15. Hei

     

    Skal kjøpe ny pc til skolestart i august.

     

    Valget står mellom ASUS UL30VT eller ASUS U35JC .

     

    Den skal brukest hovedsaklig til skolearbeid (exc, word, pdf), surfing, se film (takle HD) o.l. Ikke så mye spilling, visst noe så går det i FM.

     

    Prisen bør helst ikke bli så mye høyere enn 6500, men ser at det kan bli vanskelig å få U35JC lenger ned enn dette, snarere tvert i mot.

     

    Siden prisforskjellen er såpass stor heller jeg egentlig mest mot UL30VT men ser at prosessoren på denne er vesentlig dårligere enn den på U35JC, noe som ikke er et pluss for UL30VT.

     

    Noen gode argument for eller imot noen av pcene?

×
×
  • Opprett ny...