Gå til innhold

hawaii2k

Medlemmer
  • Innlegg

    780
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hawaii2k

  1. Virket for meg at det var en slags oppdatering, samt sette grunnsteiner for fremtidige plott. Kan se for meg at Durant benåder Bohanan mot noen gjenytelser. Lurer litt på hva som har skjedd med Lilly. Hun virket meget sta og sikker i sin sak når Durant stod klar til å steppe inn for Lillys mann. Må uansett bare si at min favorittkarakter er The Swede. Gjennom hele sesong 1, bortsett fra på slutten, var han en kald og kynisk jævel. Samtidig ble en slags Comical relief blant all døden. Han sier så mye rart hele tiden. Castingen traff blink med Heyerdahl, hans engelsk er så fantastisk "bra". :p

  2. Etter å ha endelig fått i hus Sabatons konseptalbum om Karl 12./Carolus Rex kom jeg på en svensk dokumentarserie om svensk historie. Litt usikker på hvilken tidsepoke den tok for seg, men mener at den må ha tatt for seg både trettiårskrigen og den store nordiske krigen. NRK sendte den i alle fall et par ganger, dog det er ganske mange år siden. Noen som har en fjerneste anelse om hva jeg prater om?

  3. Lurer på en ting, kanskje det er blitt besvart, men jeg vet ikke. Gitt at Holocaust ikke fant sted, hva var da hensikten med hendelsen ved Babi Yar, 1941? Offisielt var det en hevnaksjon etter utført sabotasjeaksjoner. Det ble brukt som legitimering for å utrydde alle jødene i Kiev; kvinner, menn og barn ble ført til en ravine i den tro at de skulle bli deportert. Tallet på ofre er kun estimater, men ifølge et dokument hadde tyskerne rimelig god kontroll. Men det dokumentet blir vel som vanlig falsifisert pga det 1) er på engelsk 2) finnes på en nettside som er med på å bekrefte Holocaust 3) vitnesbyrdet ble gjort under tortur og derfor ugyldig? Link til bilde: http://www.deathcamps.org/occupation/pic/bigbabijar09.jpg

  4. Merkelig hvor lik denne diskusjonen er den som foregår her: http://forum.davidicke.com/showthread.php?t=188378. De som hevder at det ikke skjedde maser om håndfaste bevis, og når det blir presentert bilder, video av førstehåndskilder, rapporter etc. blir de raskt avfeid som falske. Jeg lurer på hva er det da som kan overbevise dem. Det virker som at det eneste de vil godta er om det ble filmet fra innsiden av gasskamrene. For øvrig er det et kjent og velbrukt argument at benekterne holder seg for ørene (eventuelt øynene) når det snakkes om gassing, og ikke annerkjenner at Holocaust og massedrapene ble gjennomført med en rekke metoder. Videre er det totale nummeret bare et anslag, en kan ikke vite nøyaktig hvor mange som ble drept. Så ville det forandret noe om det var én million som ble drept? Nei! Intensjonen var det samme, massedrap og en ideologi som gikk ut på et menneskes verdi ble satt på grunnlag av tilhørighet, politisk retning, legning osv.

    • Liker 4
  5. Gitt at Suarez ville ta Evra i hånden og Evra var den som ikke ville, da ville nok Suarez ha stoppet opp littegrann slik at Evra kunne hilse ordentlig. I mine øyne ser det ut som at Evra har handa litt lavt etter han hilste på spilleren før Suarez. Noen har holder handa oppe mens de venter på neste mann, noen tar den ned. Jeg ser det slik at Evra har handa nede mellom hver mann og tar den opp for å hilse når spilleren er ved siden av. Suarez hadde, i mine øyne, handa oppe for å hilse på De Gea. Han virket veldig målrettet og hastet seg forbi Evra.

     

    Protesten Suarez gjør ved pause når han skyter ballen mot innbytterbenken, og bruker strak vrist, faller selvfølgelig ikke smak. Han kunne bommbet og skadet noen, men det mest graverende er at det underminderer dommerens autoritet. Suarez reagerte for at han ikke fikk frispark og Rio utvist. Det skjer titt og ofte at spillere som demonstrerer fremfor dommeren ved å sprette ballen i gresset får gult kort. Det kunne like godt skjedd her.

     

    Et sitat fra BBC (http://www.bbc.co.uk/blogs/philmcnulty/2012/02/suarez_misses_chance_to_move_o.html som jeg synes er veldig godt:

    In the lead-up to United's 2-1 win he said: "People are already speculating on the pre-match ceremony. But from Luis's point of view, we have spoken to him and I know he will shake the hand of Patrice Evra and the other Manchester United players before the game."

     

    Now clearly something went wrong here. If this was Suarez's plan, he obviously diverted dramatically and damagingly away from it. In the process he undermined his manager.

     

    If he did tell Liverpool he would shake hands with Evra, then failed to do so, even Dalglish - who as recently as Monday insisted he should never have served a suspension - may have words to say to Suarez.

  6. Tror ikke bildene vil overbevise dem. Bildene er sikkert "forfalsket" eller redigert. Mens bilder som skal vise hvor flott og idyllisk det var i leirene, ja de skal vi tro blindt på. :whistle: Massakren i Babij Jar er dokumentert og noe av en slik skala kan neppe ha vært for å bare finne noen partisanere. Hvorfor blir denne tilfeldigvis glemt når alt kommer til alt? Holocaust var ikke kun det som skjedde i leirene. Aksjonene på østfronten var av meget stor betydning.

    • Liker 2
  7. Har fått i oppdrag av opphavet med å sette opp Airport Express på datamaskinen slik at de kan streame fra iTunes til stereoanlegg. Det funker, men for hver gang jeg lukker iTunes og skal streame musikk, så må Airport Express-greia tas ut og settes inn i stikkontakten igjen. Tips for at iTunes skal finne basen uten å måtte restarte basen for hver gang?

     

     

     

    Må sies at maskinen kjører XP, men siden både iTunes og Airport Express er Appleprodukter poster jeg det her; flytt tråden om det trengs.

  8. Stefaren min har kjøpt seg dette.. Han digger spillet så langt - men, han kan jo glede seg til blomsterplukking oppdragene :p

     

    RDR er for min del det første spillet som har gjort blomsterplukking artig! Bruker ikke å stresse med å bruke kartet. Det tar den tiden det tar mens jeg nyter naturen og omgivelsene. Jeg er helt med på tanken om en forløper som handler om tiden med Dutch, kanskje gjøre det slik at man får valg mens man spiller og valget fører med seg konsekvenser ut i spillet. RDR var jo litt innom det med at spilleren får mindre "ære", men det utgjør ikke noe forskjell på slutten (tror jeg?). Jeg spiller alltid som en "good-guy". :p

  9.  

     

    Skulle hatt noe i nærheten av Torgrim f.eks.

     

     

     

    Satt og tenkte på det en gang jeg var på en flyplass og en ved navn Torgrim ble ropt opp. Da tenkte jeg som så: Hvorfor ikke gjøre det enda kulere å bare døpe/gi navnet "Grimtor"!

     

    Det tror jeg blir en klassiker, gitt at ikke madammen legger ned veto.

     

    Shit, leste ikke hele siden. :p Men gratulerer så meget! Så får du holde av Grimtor til neste gang.

  10. Det jeg stiller meg mest skeptisk til er faktisk foreldrene. Skyt meg om dere vil. Men alle som forhelliger situasjonen med deres barn gjør meg litt frustrert. Det er ikke slik at de gikk og krysset fingrene for at barnet skulle få Downs Syndrom uten at jeg tviler et sekund på at de er like glad i det som med et barn uten Downs. Syndromet er, når alt kommer til alt, et resultat av noe uventet i svangerskapet som har vært utenfor deres kontroll. Så om det eneste barnet de har har Downs Syndrom er det jo umulig for dem å si at alt er så mye bedre enn om det ikke hadde det(sier ikke at det fremkommer her, men jeg har faktisk hørt det), fordi de ikke har noe sammenligningsgrunnlag. Det må kreves utrolig mye ekstra av foreldrene og det har jeg meget stor respekt for. Jeg tror et barn med Downs har mange muligheter, det kommer ann på hvilken oppfølging det får av de rundt seg.

    • Liker 1
  11. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostafjells/telemark/1.7922107

     

    Det har vært en økning av antall barn som fødes med Downs syndrom i Norge. I våre naboland er det en nedgang. Der velges slike barn bort under graviditeten.

     

    Fire måneder gamle Ludvik ble kjent over hele Norge da foreldrene sto fram og fortalte at han ble trakassert på Facebook fordi han har Downs syndrom. Foreldrene sier at de både ble overrasket og følte sorg da de fikk vite at sønnen deres ikke var som andre barn.

     

    – Vi fikk et frisk barn som lagde lyder og var som alle andre, så det var litt overraskende å få vite dagen etter at han likevel ikke var som alle andre, sier Glenn Clausen.

     

    – Det var på en måte en sorg å få vite det, innrømmer Tonje Borger Clausen.

     

    Antall foreldre som får barn med Downs syndrom øker i Norge. På 1980-tallet ble det årlig født 40-60 barn med Downs syndrom, mens fra 1999 til 2009 ble det årlig født 60-80 barn med Downs syndrom.

     

    Leder av foreningen Ups and Downs Telemark Mette Witemeyer er glad det fødes flere barn med Downs syndom i Norge enn i våre naboland.

     

    Som andre foreldre som får et anderledes barn opplevde også Tonje og Glenn en sorg da de fikk vite at sønnen Ludvik har Downs syndrom, men nå er de både lykkelige og stolte foreldre.

    Foto: Philip Hoffgaard/NRK

    – Vi trenger barn med Downs

     

    Tall fra Folkehelseinstituttet viser at antall barn med Downs har økt. Ifølge instituttet henger dette sammen med at mødrene er eldre når de får barn.

     

    – Dette er gode nyheter. Det er ingen grunn til å velge bort et barn med Downs syndrom, sier Mette Weitemeyer, leder av foreningen Ups and Downs Telemark.

    Mette Weitemeyer (Foto: Philip Hoffgaard/NRK)

     

    Mette Witemeyer er glad det fødes flere barn med Downs syndom i Norge enn i våre naboland.

     

     

    Den medisinske utviklingen gir oss stadig bedre muligheter til å velge bort. Både Sverige og Danmark har innført screening av alle fostre. Året etter at Danmark tok det i bruk, ble antallet med Downs halvert.

     

    – Både jeg, foreldre og andre som kjenner folk med Downs syndrom føler en sorg når vi hører at det er mulig å velge bort denne typen mennesker. Vi trenger dem i samfunnet vårt, sier Weitemeyer.

    Stolte foreldre

     

    Hjemme hos Tonje og Glenn begynner rutinene å komme på plass. Etter at det første sjokket over å få et annerledes barn var over fikk en Tonje Clausen en sterk visshet om at dette var deres barn.

     

    – Jeg kjente på meg at han var vår og at vi var foreldrene hans, sier Tonje og ser stolt ned på sønnen sin.

     

    Hva synes dere om at det fødes flere barn med Downs i Norge?

     

    – Vi synes det er bra vi, sier Tonje og får støtte av mannen.

     

    – Ja, det er kult. Vi trenger mangfold i samfunnet, så det er bare positivt, sier Glenn og er like stolt som enhver annen pappa som snakker om barnet sitt.

     

    – Se på han da, han er jo helt skjønn, sier de begge, nesten i kor.

     

     

    Så hva mener folket om denne artikkelen? Personlig synes jeg i alle fall at den er skrevet litt rart. Jeg skjønner poenget, men å si at "det er bra det fødes fler med Downs Syndrom" høres rart ut. Det blir annerledes å si at "det er bra det er færre som tar abort pga Downs Syndrom", for dét er jeg enig i.

     

    Edit: Skrivefeil

  12. Klarer ikke å legge fra meg dette spillet. Stort sett spiller jeg gjennom denne typen spill en gang og det blir med det. Men RDR har jeg spilt gjennom skremmende mange ganger. Nå husker jeg veldig mye og oppdragene går forholdsvis fort unna. Men det er alt rundt oppgavene som får meg til å fortsette: landskapet, musikken, byene og historien er bare litt av herligheten. RDR funker ikke på grunn av én ting, men helheten, synes jeg. Det eneste er at jeg kanskje ville ha valgt en annen slutt. Eller, den er jævla god, det må den være siden jeg blir så engasjert og har meninger om den. Det er sikkert flere som føler et snev av sympati i forhold til John.

  13. Ja det er jo det tryggeste, slik at det ikke utvikler seg til slagsmål eller noe sånt.

    Gitt at alle personene var samlet, ja. Hva hvis hver enkelt ble drept for seg selv, eller i små grupper hvor de faktisk ikke RAKK å reagere?

     

    Litt morsomt at du klarer å trekke slutningen at de ikke ble drept bare fordi de ikke var bundne på ryggen.

     

    Bare for å følge dette opp, så ble ikke ofrene ved Babij Jar bakbundet. Her var det heller ikke kun jøder som var ofre, men alle ble ført til ravinen og skutt. Hva var grunnen til at denne massakren skjedde? De som ble rammet var sivile. Kan ikke utelukke partisanere når det gjelder så mange, men når allmennheten ble kommandert dit var det kun for å ta alle som én.

  14. Lenker til artikkel om hva som skjedde i Stavanger under krigen. Hvor ble de jødene av om de ikke ble drept? Jeg vil absolutt tro at om de hadde reist til Midtøsten så hadde de skrevet brev til bekjente. Jødene i Stavanger Og Babi Yar-massakren? Babi Yar Her er en artikkel som viser en rapport fra Einzatsgruppe C. Eller er det også falske bevis? Hvorfor er alle bevis som støtter opp om at Holocaust skjedde falske, mens teorier som motbeviser at det har skjedd er sanne til tross for at det bare står på Internett? I artikkelen fra Babi Yar er også vitnesbyrd fra en tysk offiser tatt med, men jeg går ut fra at det er fabrikkert av de allierte?

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...