Gå til innhold

LordChosen

Medlemmer
  • Innlegg

    230
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LordChosen

  1. Hei alle der ute(inne),

    Vi har opprettet en ny discord-community for voksne(20+) i høst, dette på bakgrunn av amputasjon av det daglige livet etter Corona. Det er en internasjonal community hvor vi spiller alt mulig av spill(Den ble startet opp gjennom Among Us/phasmophobia av alle ting). Vi har i hovedsak fokus på kvalitet over kvantitet, det vil si at vi kun aksepterer medlemmer som bygger opp under ordet "inkludering". Vi ønsker heller ikke vokse til noe for stort da dette gjør serveren upersonlig.

    Er du på utkikk etter en server hvor folk er online 24/7, en community der du kan spille Among Us, Sea of Thieves, CoD eller andre sosiale spill sammen med andre, hvor det også er lov til å nyte et glass øl om du ønsker? Da er du hjertelig velkommen til oss! ❤️

    Serveren vår har også sin egen Minecraft server som står oppe 24/7 og er kun tilgjengelig for våre medlemmer. I tillegg vil vi snart sette opp en egen Rust server for de som vil spille dette.

     

    Håper vi ses! :)

    The Selected Few

    https://discord.gg/EuXEdAwV9F

     

     

  2. Har noen spørsmål:

     

    - Hva slags skiftsordninger er det som finnes, og hva er mest brukt på de større politistasjonene?

     

    Jeg får svare på det her da. :)

     

    Det aller vanligste på de større politistasjonene(altså ikke lensmannskontor) er at du jobber 3 skift(dag, kveld og natt). Tidspunktene varierer litt fra stasjon til stasjon og jeg har ikke tenkt til å legge ut her når enkelte stasjoner er midt i skiftbytte. :p

     

    Utenom det så har du lensmannssystemet(mindre stasjoner), der de ikke har bemanning til å dekke beredskapen 24/7. Der er det for det meste dagvakt i ukedagene, med noen kveldsvakter innimellom, og en nattvakt i ny og ne(Ganske sjeldent faktisk, og det varier veldig fra de forskjellige lensmannskontorene). Men i lensmannssystemet så benytter du deg også av reservetjeneste, det vil si at du er på beredskap om noe skulle skje enkelte av dagene. :)

  3.  

    Artig å se at det alt blir opprettet tråd for 2015. Det viser engasjement!

    Bare å sende melding her også dersom noen lurer på noe. Begynner på B1 nå til høsten :)

     

     

    Jeg lurer litt på hvordan dagene ser ut? Hvor mange fag har du ca pr dag, og hvor lange er dagene? Tenker litt på å jobbe ved siden av studiene, men vil ikke ta på meg altfor mye det første semesteret. Regner med at alle forelesningene er obligatoriske?

     

     

    Dagene varierer veldig! :) Ganske hektisk i starten også tar det litt av i B1. B2 kan bli slitsom da du mest sannsynlig kommer til å jobbe 3skift på en politistasjon(om du ikke havnet på et lensmannskontor). Og B3 har veldig lite obligatoriske timer, så du står fritt frem til å legge om dagen din sånn som du vil, mot at du leser selv selvfølgelig! :) Har jobbet ved siden av skolen de 2,5åra jeg har gått her, det kan være slitsomt til tider men det går bra.

  4.  

     

    Noen som vet om noe god litteratur man kan gå løs på før opptak som kan være lurt?

    Hva skal du med litteratur før opptaket? Dersom du vil få et lite innblikk..Vet at mange har lest/sett på Politiblikket av Liv Finnstad. Selv leste jeg denne før opptak.

     

    Bare lese, motivasjon.. Jep, har sett mange som har lest den, er den god? Anbefales?

     

     

    Anbefaler "Politiblikket" av Liv Finnstad på det sterkeste. :)

  5.  

    Det å miste lappen kommer vel ikke på rullebladet med mindre du gjorde noe veldig alvorlig? Sålenge du har lappen når du søker tror jeg ikke det å ha mistet lappen skal stoppe deg.

     

    Uten at jeg er sikker selvfølgelig.

     

    Motivasjon vet jeg egentlig ikke helt, bestemte meg liksom bare i fjor at jeg skulle bli politi!

    Har du mistet førerkortet er det i utgangspunktet diskvalifiserende, selv om du har fått det tilbake.

     

    Forsto ikke helt hva du mente, men at man mister førerkortet betyr jo det har skjedd noe alvorlig.

     

     

    "Flere" studenter og politifolk som har tapt førerkort engang i tiden uten at det har gått utover opptaket. Men det må ses i sammenheng på hvilke måte du tapte førerkortet. :) Men det stemmer at du må ha førerkort når du søker PHS, og du skal ha hatt det i 2 år(Da det er påkrevd før du starter uttrykning i B2) selv om det har vært unntak der også.

  6.  

     

     

    Den er på 3 studiepoeng for oss som går B3 nå. Mulig bacheloren til B1 og B2 studentene blir på noen få studiepoeng mer, da det er blitt gjort endringer på studieløpet de siste to årene.

    3 studiepoeng? Er den mindre enn div. hjemmeeksamener?

    4 studiepoeng* og ja, tverrfaglige eksamener gir mer poeng. :)

    Hvis du går B1 håper jeg at du har fått med deg at fagplanen er endret betraktelig i forhold til de som nå går i B2 og B3. B1 i år samt de som begynner neste år er nesten helt "overhalt".

     

    Angående bacheloroppgave hentet fra den nye fagplanen:

     

    Bacheloroppgave

    Studentene skal i tredje studieår skrive en bacheloroppgave som vektes til 10 studiepoeng. Formålet med bacheloroppgaven er å styrke studentenes evne til å utføre kunnskapsbasert politiarbeid. Gjennom denne oppgaven skal studentene belyse en valgt problemstilling knyttet til egne erfaringer fra B2. Problemstillingen skal analyseres ut i fra relevant metode og forskningsbasert litteratur. Kunnskap om vitenskapsteori og forskningsmetode inngår i arbeidet med denne oppgaven.

     

     

    Hvis du leser på neste side så ser du at jeg går i B3, og referer til B3! :) Det er også de spørsmålene jeg har svart på når det kommer til at enkelte eksamener vi har er større enn bacheloren. Jeg har også svart på at fagplanen er endret for de som nå går i B1 i forhold til oss i B3 eller B2. :)

  7. Den er på 3 studiepoeng for oss som går B3 nå. Mulig bacheloren til B1 og B2 studentene blir på noen få studiepoeng mer, da det er blitt gjort endringer på studieløpet de siste to årene.

     

    bacheloroppgaven vår er på 4 studiepoeng for oss som går i B3 nå. Vi er for så vidt det siste eller nestsiste kullet som har en så liten bacheloroppgave. Vår oppgave består av max 6000ord(8000 om du er to som jobber sammen). Dere vil miste fordypningen som vi har(på 2 uker), og bacheloroppgaven øker til 10000(?) ord.

     

    Til den som spurte om B3(siste året) er bygget opp rundt Bacheloroppgaven så gjør den ikke det. Siste året er delt opp i 5 hovedområder der bacheloroppgaven kun går under Forebyggende. I tillegg så er den veldig liten i forhold til andre studieretninger. :)

     

    Går B3 i Stavern, og som jeg har nevnt i tidligere tråder er det bare til å spørre om det er noe dere lurer på.

  8. Gratulerer til alle som kom inn på PHS! Det her kommer til å bli 3 av deres beste år i livet.... :)

     

    Og til dere som har kommet inn i Stavern, så gleder jeg meg stort til å få møtt dere! Fadderuken vi har satt opp kommer til å bli helt kanon! Der vi i B3 og dere i B1 har muligheter til å bli godt kjent med hverandre. :)

    • Liker 1
  9. Hei,

     

    Vil bare ønske alle dere som skal søke PHS nå i 2014 lykke til! Det er garantert ikke noe dere kommer til å angre på om dere kommer inn, går selv B2 nå(B1 i Stavern) og den tiden fra jeg startet B1 til nå har gått ekstremt fort.

     

    Når det gjelder jobbmuligheter, så ser fremtiden for oss lysere ut nå, enn hva den gjorde for en liten stund tilbake. Og det er store satsninger innenfor bemanning av politiet, slik at dette ikke er noe dere skal trenge å tenke så mye på! :)

     

    De fysiske testene er ikke store greiene, og med litt trening så glir dere lett gjennom dem. Det som kanskje er mer viktig, er å være en reflektert og moden person som egner seg til en rolle i politiyrket! Og selv om mange av dere kanskje ikke føler at dere er helt der enda, så husk på at det er uansett greit å vært gjennom selve opptaket! :)

     

    Om dere har spørsmål, så har jeg ikke noe i mot å svare på dem via innboksen. Sitter også som HTV for trinnet mitt i stavern i år, slik at jeg kan også fortelle litt om hvordan studentdemokratiet fungerer, om noen lurer på dette! :)

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...