Gå til innhold

Sonja84

Medlemmer
  • Innlegg

    1 274
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sonja84

  1. Hei sureup!

     

    På ingen måte er jeg for å begrense ytringsfriheten, den er en av våre viktigste rettigheter, om ikke den viktigste.

     

    Men, spørsmålet er, hvorfor skal vi brenne bøker? Vi er ikke dyr som bare handler ut fra impulser, ut fra instinkter. Som fornuftige vesener, som tenkende vesener er vi i stand til å reflektere over våre handlinger. Ja, så hvorfor skal du brenne et annet religions hellige skrift? Bare fordi du har lyst til det? Hva oppnår du ved å brenne koranen, eller bibelen eller en annen bok?

     

    Du sier vi skal kritisere andre religioner og ideologier. Ja, enig, men bruk dine ord, ikke ty til feighet og brenn en bok. Brenning av bøker åpner ikke for diskusjon, men stenger all kommunikasjon.

     

    Det er ikke jeg som sier at brenning av bøker fører til brenning av mennesker. Det er jøden Heinrich Heine som skrev dette: "That was but a prelude; where they burn books, they will ultimately burn people also." Brenning av bøker har ingen annen agenda enn å spre hat og avle mer hat. Slik sett har Heine helt rett.

     

    Ikke bruk ytringsfriheten til å spre mer hat, med alle rettigheter, såvel også med ytringsfriheten kommer et ansvar. Vær det ansvaret bevisst.

    • Liker 1
  2. Hva skjer med at enkelte her er oppgitt over at koranbrenningen ble avlyst? Er dere helt forskrudde? Hvorfor er det riktig å brenne et annet religions hellige skrift? Ytringsfriheten trekkes hele tiden frem som et argument. Men har dere glemt et viktig tilheng til denne ytringsfriheten? Det er religionsfrihet her i landet og også i USA. Det innebærer at man skal ha lov til å praktisere sin religion uten å bli diskriminert.

     

    Dagens situasjon skremmer meg så sykt mye. Nylige rapporter viser at muslimer blir diskriminert og hetset i USA, ene og alene på bakgrunn av sin religion. De får ikke bygge moske 2 kvartaler unna Ground Zero. Hva er for nære Ground Zero, hva er akseptabel avstand? Hvorfor skal muslimene ikke få lov til å praktisere sin religion. Ja, de ansvarlige bak angrepet på World Trade Center var muslimer, men betyr det at absolutt alle verdens muslimer skal straffes for den handlingen?

     

    Jeg blir redd når jeg ser på holdningene i både det norske samfunnet, og det jeg får med meg skjer i USA. Jeg ser så sterke paralleller til Tyskland før krigen. Ikke avvis dette, men se, og ta innover dere hva som skjer, og deres holdninger, hva dere skriver, og hvordan dere begrunner og rettferdiggjør det urettferdige. Et sterkt, svært sterkt hat overfor alle muslimer, en paranoid tankegang i store deler av befolkningen om at muslimene er den store trusselen, at de er roten til alt ondt. Et hat og ønske om å hindre muslimer i deres utfoldelse, de får ikke bygge moske i landet som er ansett som "land of the free", landet hvor alt er mulig, hvor man kan oppnå alt. Plutselig skal ikke de samme reglene gjelde for muslimer.

     

    Jeg er redd, når jeg leser enkelte innlegg her og på andre forum. Hva skjer med dere? Jeg husker da jeg gikk på videregående og vi lærte om andre verdenskrig. Jeg husker at jeg tenkte, hvordan kunne så mange mennesker være enige i en så syk ideologi, hvordan kunne så mange bli blinde, og drepe andre kun fordi de var jøder. Hvordan, hvordan, hvordan?

     

    Hvorfor må dere fremme dette hatet? Jeg forstår det ikke. Alt det negative ved islam trekkes frem, og de verste eksemplene trekkes frem for så å nærmest rettferdiggjøre brenning av koran og ydmyke muslimer.

     

    I dag rettferdiggjør dere brenning av koran, i morgen vil dere rettferdiggjøre brenning av muslimer.

     

    Jeg er så redd.

    • Liker 2
  3.  

    Det er uansett på høy tid å øke tollgrensen fra 1975 på 200 kr.

     

    Enig i den!

    Hva får man egentlig for 200 kroner i dag?

     

    Forøvrig så vil jeg si denne saken har blitt blåst ut av proporsjoner, men det eneste jeg synes har vært underlig er hvordan Kleppa først nå kommer frem og forteller om en gave hun mottok, nesten enn uke etter at Navarsete ble grillet ut om disse gavene.

  4. Hmm, leste nettopp førsteinnlegget. Synes faktisk at det hadde mye for seg.

     

    Jeg kan si meg enig i enkelte påstander her, nemlig at det er latterlig hvem vi i dagens samfunn kaller kjendiser. Tidligere var kjendiser mennesker som hadde spilt i filmer, var store artister, eller på annen måte hadde utmerket seg i samfunnet. I dagens samfunn, så er det nok å være med på et realityprogram, og over natten blir du kalt kjendis og blir invitert til premierer og blir invitert til å være med i danseprogrammer. Og, nei jeg tenker ikke bare på Aylar, selv om hun absolutt er en av disse håpløse menneskene som på ingen måte burde bli kalt for kjendis, eller bli presentert på familieprogrammer, hva signal gir det til unge mennesker? Spill i pornofilmer, lat som om du har hatt sex med Robbie Williams, 3 måneder senere benekt det hele, og senere fremtre som angrende synder. Ja, gjør du det, er du garantert å bli kjendis, og for mange unge mennesker som ikke vet hva de vil med livet sitt så høres det sikkert veldig forlokkende ut.

  5. Uff, synes synd på disse studentene, men de burde rett og slett ha vært bedre forberedt.

    Det jeg husker fra 3 semester er at det var et semester som krevde mye lesing og øving av ferdigheter på egenhånd, det er ikke et rent lese-semester, så hvis man har vært flink til å tilegne seg pensum på videregående så har det lite å si på hvordan man presterer på 3 semester.

  6. Hei! Dere som har hatt ØNH er dette otoskopet bra nok for 7.semester? jeg kan få det gratis, så da lurer jeg på om det er noe jeg skal ta i mot, eller om jeg uansett er nødt til å skaffe meg noe bedre?

     

    Samtidig tar jeg gjerne imot pensumtips til 7.semester uio :D

    ØNH + nevrologi

     

    Kan ikke svare ang. otoskopet, kjøpte selv fra en butikk nede ved Tullinløkka.

     

    Pensum:

    Øre, nese hals: dansk bok, minner litt om hudboken vi brukte til 6. semester. Grei bok...

     

    Nevrologi: "nevrologi og nevrokirurgi" tror jeg den heter,blå bok, ser litt skremmende stor ut, men er egentlig en bra og grei bok å lese i, spesielt første( og eller andre) kapittel er veldig oppklarende.

     

    (Trenger ingen flere bøker, noen kjøper Sentralnervesystemet av Brodal, men den trengs egentlig ikke. Er du i tvil, titt heller gjennom den i biblioteket.)

     

    Igjen, som jeg alltid sier, les på eksamensoppgaver og begynn med lesingen tidlig. Er egentlig et ganske greit semester såfremt du starter med å lese gjennom pensum fra første dag. Er også en anatomitest som det er viktig å lese til og møte opp på alle disseksjonene.

     

    Lykke til!

  7. Noen her som har gått 5. semester i Oslo, og har gode tips og anbefalninger når det gjelder bøker? Hvilke bøker brukte du? og hvilke bør man skaffe seg?

     

    hmm..

    Hvis jeg husker rett så trenger du disse bøkene:

     

    Nyre: (Husker ikke navnet, kanskje nyresykdommer?)Skrevet av Hartmann, enkel, grei bok som tar for seg det du trenger å kunne om nyresykdommer. Veldig god bok, likte denne veldig godt! Veldig lettlest, leste denne i løpet av 3 dager.

     

    Lunge: "Lungesykdommer", Gievær. Grei bok, er på norsk som alltid er et pluss. Her leste jeg ikke hele boken, men bare relevante kapitler,

     

    "Sykdomslære". Veldig bra bok. Kortfattet om de forskjellig sykdomstilstandene. Tør nesten påstå at om du har den trenger du ikke mange flere bøker.

     

    EKG-bok, kjøp hvilken som helst fra bokhandelen, jeg kjøpte den som heter: "The only EKG-book youll ever need" Og den er helt genial!

     

    (I tillegg til dette så er det noen som kjøper Basisbog i kirugi ( en dansk bok) jeg kjøpte aldri den, og klarte meg helt bra på eksamen. ) Er du i tvil, så kan du titte på denne i biblioteket.

     

    Som ekstralitteratur hadde jeg anbefalt:

     

    "Case files internal medicine": Denne er supert å se på før eksamen ( ihvert fall før 6.semester eksamen som er muntlig eksamen) Veldig gode kliniske oppgaver som kan være greit å lese gjennom enten for deg selv eller sammen med noen andre i klassen.

     

    I 5 semester skal du også ta opp journaler på akuttmottaket enten på Ullevål/Ahus/Aker, i den forbindelse kjøpte jeg "Oxford handbook of clinical medicine", grei å ha tilgjengelig som et oppslagsverk/eller rett og slett ha noe å lese i mens du venter på en pasient du kan ta journal på.

     

    Hvis du er på Ullevål kan du også kjøpe deres rutinebok?? Uff, husker ikke navnet på denne, blå bok som du kjøper i resepsjonen i inngangen like foran Kiwi, igjen grei bok, noen velger å kjøpe bare denne i stedet for Oxford handbook...

     

    "Kumar and Clarke clinical medicine"-- mange velger å kjøpe denne, skal brukes som et oppslagsverk. Har hørt mye positivt om denne, men for min del var det nok å lese gjennom de andre bøkene, slik at jeg ikke kjøpte denne.

     

     

    Siste tips for 5 semester: På mange måter mitt favorittsemester så langt. Fikk vært mye på sykehus for oss selv, og tok journaler på akuttmottaket.

    Begynn med disse journalene tidlig, det blir mye kaos på akuttmotakene etter hvert som de andre studentene skjønner at disse journalene skal skrives ferdig innen en viss frist. Så gjør deg fort ferdig, først med de prøvejournalene som skal tas på avdeling, og deretter journalene på mottaket.

     

    Mye å lese på, men eksamen er som regel VELDIG grei. Jeg hadde også anbefalt å printe ut tidligere eksamensoppgaver for å få et overblikk over hva som er viktig å kunne.

     

     

    LYKKE TIL!

  8. Okay! Til å rette opp litt :)

    • Avføringen flyter ikke
    • Olja flyter(er visst som helt vanlig kjøkkenolje)
    • Oljen kommer ved siden av avføringen
    • Hun har ikke spist noe spessielt
    • Og.. hun liker ikke fisk!

     

    :-)

     

     

    Hvor ofte har hun hatt dette? Er det hver dag, eller er det en gang i blant, eller var det et engangstilfelle? Har hun gått ned i vekt den sste tiden? Hvordan er hennes generelle allmenntilstand?

     

    Har hun nylig gått på antibiotikakur? Antibiotika kan drepe de gode bakteriene i tarmen, og føre til manglende absorpsjon av fett.

     

     

    Om dette er et engangstilfelle, så er det mest sannsynlig ingenting å bekymre seg over, og skyldes noe hun har spist/drukket.

     

    Har hun hatt det over lengre tid, så må hun få det utredet av en lege.

  9. Hvorfor er det ingen som stusser over det faktum, at når broren til Jacob ble kastet inn i hulen, så ble han forvandlet til smokey, men når Desmond, Flocke og Jack går gjennom samme inngang, så skjer det ingenting. Hva er greia med det?? Enda et hull i historien, og enda et bevis på at sesong 6 var et hastverksarbeid...

     

    "Brother" var død når han ble forvandlet til Smokey. Desmond, Jack og Flocke var ikke død. Er nesten latterlige de innleggene hvor folk kommer nærmest ut å skal "henrette" forfatterne når de ikke har tenkt ut ting selv.

    Nope, broren var ikke død når han ble kastet inn i hulen, det ble sagt i den episoden at moren gjorde noe med dem, slik at de ikke kune drepe hverandre. Det er først ETTER at broren går inn i hulen at han blir drept.

     

     

    For de som hevder at, "wow han falt 25 meter, da er han nødt til å bli drept". Jo, men nå snakker vi om en serie, hvor en mann først faller flere meter ned fra en bygning, overlever, havner på rullestol, er i et fly som krasjer, og det øyeblikket han havner på øya, så kan han gå!!!

     

     

     

     

    Forøvrig vil jeg si at jeg liker Lost veldig godt, det var en veldig unik serie, men slutten ødela mye for meg. Vi fikk aldri svar på mange viktige elementer i historien. Jeg hadde alltid troen på at forfatterne skulle klare å knytte sammen de løse trådene. Tro meg, jeg var villig til å kjøpe en hvilken som helst forklaring. Og jeg tror mange føler litt som meg, at dette var en veldig lettvint slutt. De kunne enkelt ha forklart mer rundt mytologien på den tiden de hadde. Det blir rett og slett idioti, at de nå hevder at de skal legge til 20min ekstra materiale i sesong 6 DVD/Bluray boksen, hvor de skal forklare mer om mysteriene. Alle med litt vett i hodet skjønner at dette er bare et salgstriks for å få folk til å kjøpe dette.

     

     

    Sesong 6 virker som et eneste rot. Den siste episoden var litt trist, men, samtidig var det et antiklimaks, når man ser at hele flash sideway var purgatory, uten noen som helst betdydning for den egentlige historien. Ikke synes jeg man så noe karakterutvikling i flashsideway heller. Darlton hadde GOD tid til å forklare oss mytologien bak øya.

     

    For de som videre hevder at det var karakterene som var det viktigste i serien. Så vil jeg si, ja, det er sant, karakterene var viktig, men selve øya var en karakter også. Øya fikk menneskelige og gudommelige karakteristikker. Og, etter hver episode, så var forum over hele verden fylt med teorier om hvorfor og hva de ulike mysteriene betydde. Det er få som brydde seg om Kate skulle bli sammen med Jack eller Sawyer. Jeg vet selv, at noe av det som engasjerte meg mest var mysteriene. Jeg bryr meg ikke om Kate blir sammen med Jack/Sawyer, hvis det var det serien handlet om, da kunne jeg heller ha sett på, i gode og onde dager, eller en annen tørr såpeserie...

×
×
  • Opprett ny...