Gå til innhold

tele_tubs

Medlemmer
  • Innlegg

    72
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tele_tubs

  1. Var ikke greia at om du kun bruker bredbånd så ligger alltid direktesendinger ganske mye etter også? 30 til 40 sek. Jeg opplever uansett ofte dårligere kvalitet på opptak eller hvis jeg pauser sendinger. Bilde småhakker. Hjelper da noen ganger å spole litt frem eller tilbake, men ikke alltid det hjelper heller. Bilde er definitivt best når bilde kommer direkte via koax og ikke via nettet. 

     

    Har også ofte problem med at bilde og lyd fra boksen blinker/faller ut rett etter at jeg skrur på boksen. Tidligere trodde jeg at jeg da måtte restarte hele boksen, men har funnet ut at det holder og skru den av og på igjen med fjernkontrollen. Jævlig irriterende. 

    • Liker 1
  2. Er det flere som sliter med at fjernkontrollen mister bluetoothkontakt med boxen? Jeg må legge den til på nytt hver gang jeg skrur på boksen. Snakket med kundeservice. De visste om problemet, og anbefalte og bare bruke ir-senderen på fjernkontrollen. Det funker svært dårlig siden boksen min ligger inne i et skap. De hadde ingen løsning og sa at problemet skulle bli fikset i en senere oppdatering. De kunne ikke si noe om når. I og med at boksen oppdateres ca annet hvert år så ser det vel ikke lyst ut. Boksen min har en for uvane og blinke i svart med jevne mellomrom også. Da må boksen startes på nytt. Og menyene er fremdeles generelt ganske trege. Samme svar hver gang jeg tar det opp med kundeservice. Reinstaller  boksen for å se om problemet gir seg og boksen skal bli kjappere ved senere oppdatering. Ting går ikke fort.

     

  3. Takk for svar:) Jeg har brukt alt for mye tid allerede på noe jeg ikke har peilig på i det hele tatt. Vet ikke en gang hvor jeg skal begynne. Jeg tipper at det du ville brukt en time på ville jeg ha brukt dager, uker og måneder på hvis jeg i det hele tatt ville fått det til.  Er god på å Google, men internett er stort:) Hehe. Jeg får nok ta til takke med noen ferdige widget-løsninger på time.is eller noe. Uansett, takk for all tidligere hjelp:)

  4. Bare et hvilken som helst eksempel? Her er et yr bruker selv som eksempel: 

     

    https://api.met.no/weatherapi/sunrise/2.0/?lat=59.933333&lon=10.716667&date=2019-08-21&offset=+01:00 (Blindern, Oslo without DST)

     

    Her er en på den siden jeg har klart å jukse vekk feilmeldingene, men som ikke viser resultater i html--siden min. 

     

    http://api.met.no/weatherapi/sunrise/2.0/?date=2019-08-21;lat=59.8096749;lon=10.6225688;offset=+01:00

     

    Legger du til ;days=3 i adressen viser den for eksempel 3 dager. 

     

    Sånn ser siden ut med debug på: http://stian79.com/4%20steder/index.php

  5. Litt flaut å innrømme, men var først nå jeg skjønte at det var en url som må til får å få ut sol og månetider fra api'et. Sånnjeg har forstått det nå så hat de kutta ut fra og til dato som parameter. Man bruker kun dato og så antall dager. Også har de gjort det obligatorisk med med offset som parameter. Jeg har klart å få vekk feilmeldingene når jeg bruker debug, men det er med juks og jeg får heller ikke vist resultatene som hentes ut av apiet. Når jeg sier juks så er det fordi jeg skjønner at offset må puttes inn som parameter, men jeg får ikke til det som skal stå etter "er lik" tegnet. Nå har jeg bare putta inn 01:00 som gjør at den bruker 1 time offset på alt og da funker det. Men regner med at det skal stå noe fancy etter = og at det må kodes mer et annet sted. I tillegg skal "days" inn som parameter i stedet for from / to, men det får jeg ikke til med juks heller:) 

     

    // Sunrise API parameters
        //$sunrise_param['from'] = date('Y-m-d', strtotime('now'));
        //$sunrise_param['to'] = date('Y-m-d', time() + ($days * 86400) - 86400);
        $sunrise_param['date'] = date('Y-m-d', strtotime('now'));
        $sunrise_param['lat'] = $lat;
        $sunrise_param['lon'] = $lon;
        $sunrise_param['offset'] = '+01:00';

  6. Hei og takk for svar igjen. 

     

    Og takk for tilliten, men jeg har virkelig ingen peiling på koding. Jeg har bare kopiert det du har lagt ut her og modifisert litt på utseende for å få det til å passe til mitt bruk. Mulig jeg kanskje burde begynne å lære meg litt koding:) Det har stoppa å funke en gang tidligere også, men da var det bare å endre 1.0 til 1.1 i api-url'en så funka alt igjen. Prøvde meg på å endre det fra 1.1 til 2.0 denne gangen men det funka ikke. Regner med at det er litt større forandringer denne gangen. 

     

    Eneste jeg bruker dette til nå er å ha sol og månetidene liggende over forskjellige webkamerabilder fra forskjellige steder i Norge i en digital signage greie hjemme. Men jeg må nok kaste inn håndkle. Om du skulle finne på å oppdatere Astro scriptet på Github en gang så får du si i fra:)

  7. Jeg gjorde noen små endringer i original scriptet, ikke så mange, men akkurat nok til å kunne bruke kordinater.

     

    Last ned herfra, så får du siste versjon av "original scriptet", da fungerer det, har testet selv.

    https://github.com/JanPetterMG/astro-script-yr-no

     

    EDIT: Scriptet jeg lagde til deg, er basert på originalen, og er kun ment som en ultra-minimalistisk utgave som er klipp og lim vennlig (etter ønske).

     

    Hjeeeelp! Nå er api'et forandra igjen. Sist Yr forandra det klarte jeg å fikse selv så sol og månetidene fungerte igjen. Sånn ser en av sidene mine ut nå:

     

    http://stian79.com/4%20steder/index.php

     

    Er du fremdeles her? Veit du om det er en quickfix for å få koden du lagde for sol og måne opp å gå igjen?

  8. Har bytta litt mellom Get boks2 og Get boX i dag. Begge med direkte-tv via coax. Syntes kanskje bilde ble litt bedre på Get boX med coax. Men liker fremdeles bilde bedre på get boks2. Syntes det er litt sånn såpeoperapreg over bilde på get boX. Jeg mener det var noe som dukka opp når vi fikk flatskjerm-tv, men som man kunne fjerne i innstillinger på tven. Jeg husker jeg gjorde noe i innstillingene i tven når jeg fikk den for noen år siden for å fjerne såpeoperaeffekten. Men siden den nå har oppstått igjen med get boX så vet jeg ikke hvordan jeg skal bli kvitt den. Noen som har noen ideer?

  9. Var i kontakt med kundeservice i dag og de gjorde noe  som nå gjør at boksen bruker coax-kontakten for tvsignaler ved avspilling av direkte-tv. Testa ved å dra ut nettverkskabelen. Da fikk jeg beskjed om at nettverket var utilgjengelig, men tv-bildene fortsatte. Jeg kunne bytte kanal med opp/ned knappen, men ikke via guiden. Da fikk jeg beskjed om at tjenesten var utilgjengelig. Det betyr at coax-kontakten fungerer. Men det gav ikke noe raskere kanalbytte. De sa på kundeservice at dette var noe de fremdeles jobber med. Jeg har ikke fått sett så mye på om bildekvaliteten endret seg. Men burde vel være samme kvalitet som på Get box2 hvis signalene går via coaxen og ikke nettverkskabelen nå? Vet egentlig ikke så mye om hvordan dette funker, vet bare hvordan det ser ut:)

    • Liker 2
  10. Kjapp info.

    Jeg har fått satt GET BoX i "Multicast IPTV mode".

    Da må BoX stå tilkoblet i Lan 1-3 i hjemmesentral/fibermodem. (Jeg har Huawei HG8245)

    Nå har jeg mye bedre bildekvalitet og 100% direkte-tv.

     

    Det har vært noen utfordringer med overgangen for oss som har vært i beta periode til å få multicast / dvb-c signaler. Dette gjør at man ikke valgte å konvertere oss alle til multicast / dvb med det bygget som er ute nå. 

     

    Hva er Multicast IPTV mode? Jeg har pakka vekk Get boX til fordel for get box2 inntil ting blir bedre. Get box2 gir mye mer behagelig bilde å se på, samt at det innimellom tar alt for lang tid å bytte kanaler på get box.

  11. Ingen oppdatering i dag heller. I dag fant jeg frem Getboks2 igjen. Lei av å restarte GetboXen. I dag startet bilde å blinke/hakke også. Ikke bare når man så på TV, men også i menyen. Lei av å få opp den grå skjermen når jeg skal bytte kanal. Lei av og måtte bort å trykke på boXen for å skru den på når den ikke gidder å funke når jeg trykker på fjernkontrollen. Håper på en oppdatering snart.

  12. På bilde i artikkelen her ser rullgardina superbra ut på innsiden av karmen rundt vinduet. Men det må jo være veldig mange vinduer hvor den ikke passer evnt veldig få vinduer disse rullgardinene passer til med montering på innsiden sånn. Det vil ikke se like bra ut å montere gardina på utsiden. Synd det ikke går an å tilpasse de litt mer slik det går an med de ikke-smarte rullgardinene. 

  13. Jeg har ikke peiling på hvordan ting fungerer i get box 2 eller i get boX. Men en ting som er sikkert ar at bilde i get boX er dårligere enn når jeg brukte get box2. Fårstår jeg det riktig når jeg leser kommentarene her at Get boX egentlig bare streamer alt av tvsendinger over internett? På samme måte som om jeg ser på tv i webleseren på pcen? For det er litt sånn det ser ut. For noen år siden når jeg fikk min første skikkelige flatskjerm irriterte jeg meg grønn over at alle tvsendingene så ut som film filmet på et hjemmekamera eller alt som ut som bilder fra en såpeopera. Fant etter hvert ut at det kunne skrus av med en innstilling. Men syntes jeg fikk litt de samme bildene igjen når jeg kobla til Get boX nå . Men nå er det ikke noen bildeinnstillinger å stille på? Syntes til tider lyden blir litt usynka også. Litt sånn det kan bli når du ser på tv på internett på pcen. 

     

    Jeg liker app-mulighetene. Har lasta inn flere apper jeg bare har brukt på mobilen før. Men jeg liker å se vanlig tv også. Likte bildene jeg fikk via coax kabelen og dekoderen. Kommer ikke det til å bli en mulighet med den nye boksen? 

  14. Samme her. Står en del om det på spotify sine forumsider. Er en kjent feil de ikke har noen forklaring på enda. Hos med dukker varselet jevnt og trutt opp gjennom hele dagen.

     

    Jeg har i de siste ukene stadig opplevd å få vilkårlige notifications fra Spotify, som jeg ikke bruker hver dag, der det står "Connecting to Spotify" eller noe tilsvarende. Jeg misliker alle i utgangspunktet unødvendige prosesser som foregår både i bakgrunnen og forgrunnen. Noen andre som har opplevd dette? Så vidt jeg kan se er det ingenting i innstillingene som skulle tilsi at Spotify får lov til å kjøre hele tiden.

  15. Det skjer ikke default, ihvertfall.

    Fjerner jeg alle notifications, så forsvinner tallet på app-ikonet. Blir vel slik, om det er android som nullstiller attributtet for appen - da kan vel ikke Nova trylle ...?

    Fikk det til med Tesla Unread og NovaLauncher nå. Riktignok prime-utgaven til NovaLauncher da. Måtte trykke på Tesla Unread og velge de appene jeg ville at den skulle prøve å hente notifications fra. Nå kan jeg slette varslene i varselmenyen og tallet med uleste sms/eposter blir stående til jeg faktisk har lest de. Synd at jeg må bruke en annen launcher for å få til det. Funka fint før oppdateringen til android 8. Men siden det lar seg gjøre med Tesla Unread og NovaLauncher så tyder det kanskje på at det ikke er androidversjonen det har noe med å gjøre. Det er launcheren til Samsung selv de har gjort noe med? Den behandler kanskje notifikasjonene på en annen måte nå? 

  16. Ser det står det. Men kan ikke se at det gir noen mening. Tallet burde reflektere hvor mange faktiske uleste meldinger du har. Ganske ofte har jeg ganske mange varsler som jeg fjerner før jeg går inn og leser eposter og sms. Blir rotete med alle varslene. Men når jeg fjerner de nå er det ikke noe som minner meg på at jeg har uleste meldinger. Dette klarte de fint i Android 7. Skjønner ikke hvorfor de har gjort det annerledes nå.

    • Liker 1
  17. Etter å ha oppdatert til android 8 så funker ikke markeringen av antall uleste meldinger/e-poster lenger som det gjorde før. Du kan motta en ny sms og smsapp-ikonet får et lite tall slik som før. Men hvis du fjerner varselet fra varselmenyen uten at du leser smsen så forsvinner også det lille tallet ved smsapp-ikonet. Du ser dermed ikke lenger at du har en ulest sms. Samme gjelder for ubesvarte anrop og mottatte e-poster. Fjerner du varselet fra varselmenyen forsvinner antall uleste-markeringen på appikonene. Det ser ut som om det lille tallet blir hentet fra varselet i varselmenyen og ikke fra selve appen. Står det at jeg har 5 uleste e-poster og går inn å leser en av de står det fremdeles 5 uleste. Fjerner jeg epostvarselet fra varselmenyen så står det plutselig at jeg ikke har noen uleste e-poster selv om jeg da har 4 uleste. Dette gir ingen mening. En annen rar ting er at om jeg åpner spotify og starter en sang slik at spotify blir liggende i varselmenyen så får appikonet til spotify en markering som antyder at det skal være noe ulest i appen. Det ser ut som hver gang en app er aktiv og visees i varselmenyen så får de denne markeringen. Det gir jo heller ingen mening. Er det noen som har noen forklaring på dette?

  18.  

    Halla! Begynner å bli bra:) Har et par spørsmål/forslag som du kanskje allerede har en plan for. Når man taster inn et sted som ikke eksisterer så resulterer det i mange linjer med uforståelig tekst. Burde kanskje bare ha kommet opp en enkelt feilmelding. En annen ting, det er ingen måte å vite hvilket sted som er valgt om det er flere steder som heter det samme. F.eks har jeg hytte på Skei i Gausdal. Yr foreslår veldig mange forslag for Skei, er ikke mulig å vite hvilke Skei som blir valg i denne løsningen. Disse to tingene er egentlig ikke noe viktig for meg, bare forslag til forbedring:) 

     

    For min del tenker jeg det er best å bare legge inn koordinatene selv. Jeg ønsker bare å vise sol/måne for 2-3 steder. Jeg liker veldig godt den siste tabellen med 7 dager. Er det noen enkel måte å fjerne søkefeltet og bare legge inn koordinatene sånn fom det var i forrige versjon?

     

    Stian

     

    Har nå klippet og limt en "klar-til-bruk" kode for deg, du finner den her: https://gist.github.com/JanPetterMG/1e2a9078c79010fad49f

    Demo: http://jpg.priv.no/scripts/astro/stian.php

     

    Flere steder med samme navn: joda, dette er en høyaktuell problemstilling, men jeg har i grunn gjort det ganske ukomplisert og uproblematisk, skriv inn f.eks. Skrei for å velge første og beste (typisk det største stedet, eller gjerne det mest kjente). Blir litt det samme som Bergen, finnes både i Tyskland, USA, samt flere andre land, men vanligvis er det Bergen i Norge vi mener, uansett hvor i verden vi måtte befinne oss.

    Løsningen på problemet, er svært enkel, skriv Skrei, Gausdal, eller f,eks. Skrei, Oppland, så vet du akkurat hvilket sted som blir presentert astro-data for.

     

    Mulighet for å søke, og deretter velge sted, akkurat som på Yr.no: Dette er ingen problem å få til, men alt tar sin tid. Om du har lyst å lære deg noe nytt, kan du jo prøve å lage noe sånt, og dele koden her, slik at jeg kan implementere det som en del av scriptet. Er i grunn ganske lett å få til, bare bruk google maps geocode api-et som utgangspunkt, så er du langt på vei allerede.

     

    Visste du at du enkelt kan endre hvordan astro widgeten ser ut? endre antall dager, vise/skjule måne-fasen eller til og med vise/skjule stedsnavnet? Alt dette gjøres med parametre. astro_widget(ønsket sted, antall dager, stedsnavn i tittelen, månefase, lat, lon);

    Dersom du ikke oppgir lat og lon, vil kordinatene automatisk hentes ved hjelp av google maps.

     

    Lenker forøvrig til det fulle og hele scriptet på GitHub, hvor ferdig mal for enda flere widget størrelser ligger lett tilgjengelig: https://github.com/JanPetterMG/astro-script-met-no

     

     

    Hei og nok en gang takk for et tilpasset script:)

     

    Nok et spøsmål. Du skriver at om man ikke oppgir lat og lon så søker den opp via google map. Gjelder det bare for det siste scriptet du lagde til meg? Jeg brukte de tre orginaldokumentene dine, index, templets og astro og prøvde å lage en rekke små widgets, http://stian79.com/yr3/index.php. Det er en blanding av small og medium templeten. Det ble ganske kult, helt til jeg fant ut at det er stedsnavnet den bruker til å slå opp stedet, ikke lat og lon. Merket det når jeg prøvde på nordpolen.  astro_widget_small('Nordpolen', 1, true, true, '-90.0000', '0.0000'); Da velger den Nordpolen skole i oslo. I det scripet du lagde til meg nå sist kunne jeg la navnet stå tomt eller skrive hva som helst og den brukte lat og lon. Hvis jeg prøver på det i den originale indexfila velger den uansett navnet når jeg legger det inn sånn:  astro_widget_small('Nordpolen', 1, true, true, '-90.0000', '0.0000'); Lar jeg navnet stå tomt får jeg feilmelding : http://stian79.com/yr5 Jeg har klart å lage flere like templets på en side hvor jeg legger inne lon og lat, men da har jeg gjort endringene i selve templet'en og kopiert den tre ganger: http://stian79.com/yr2/ Dethadde vært enklerer om jeg kan gjøre endringene sånn jeg kan i det scriptet du lagde til meg. Skjønte du spørsmålet? heheh. Må jeg gjøre noen endringer i orginaltempleten for at den skal velge lat og lon som parameter i stedet for stedsnavnet? Eller har du gjort om helt i det du lagde til meg for at det skulle fungere slikt?

×
×
  • Opprett ny...