Gå til innhold

Mr. President

Medlemmer
  • Innlegg

    671
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mr. President

  1. Hei, er helt i oppstartsfasen inne aksjehandel med kun innvesteringer i et par indeksfond til nå. Har et par newbie spørsmål:

     

    Ser at de fleste her inne benytter seg av Nordnet for aksjehandel, hvorfor er det bedre enn f.eks Sparebank1 eller DnB?

     

    Ser for meg å investere med langsiktige mål, da jeg følger litt for lite med i hva som skjer i ulike selskaper osv. Spørsmålet er da om jeg burde gå for en ferdig portefølje som f.eks Nordnet setter opp for deg?

     

    Og er det for seint å investere (vet det blir bare spekulering) i store kjente aktører? Tesla, FB, Google osv

  2. Hei! Beklager om dette er noe som er tatt opp flere ganger før, men kanskje dere tidligere studenter kan svare meg.

     

    Har et lite dilemma. Jeg og kjæresten min har bestemt oss for å flytte til Bodø, der jeg blant annet(forhåpentligvis) skal starte på PHS. Vi vurderer å kjøpe leilighet fremfor å leie. Problemet er at jeg kan risikere å få være i Bodø i bare to år(B1 og B3), mens hun mest sannsynlig blir værende der i fem år.

     

    Hvordan vurderer de ønskene om praksisplass? Forstår at dere ikke har noe fasitsvar på det, men vil det at jeg har kjøpt leilighet i lag med kjæresten min i Bodø bli tatt i betraktning når de skal plassere meg et sted, tror dere? Dersom jeg lister opp f.eks. Bodø som førsteprioritet. Da hadde jeg i hvert fall fått tre år der oppe. I tillegg er det veldig langt hjem til Vestlandet, dersom det skulle ha noe å si.

    Du kan søke på særskilt grunnlag, men hvilke krav som stilles i dag eller om 2 år er vanskelig å si. For to år siden fikk jeg innvilget praksisplass på særskilt grunnlag ved å vise dokumentasjon på at jeg og samboeren hadde bodd sammen i x antall år, pluss en søknadstekst med mer utfyllende info. Vet de ble strengere året etter. Hva som gjelder i dag kan jeg ikke svare på.
  3. Hei,

     

    I og med at snittet har økt så drastisk på de to/tre siste årene, lurer jeg på om det kommer til å øke noe mer i år eller vil det kanskje bli lavere?

     

     

    Hei, for oss på dette forumet vil det kun være synsing om snittet vil øke eller ikke. Linjen er av de mest populære i Norge, og jeg ser ingen grunn til at ikke snittet vil øke igjen til neste år også. Men siden jobbsituasjonen er så krevende som den er, og med økt mediafokus på dette, kan det også tenkes at det skremmer noen av søkerne. Jeg tviler sterkt på at snittet vil bli noe lavere. Det blir uansett bare synsing.

     

    Er dette drømmen for deg, er det bare å stå på og evt. forbedre karakterer :) Det er bedre å ha litt snitt å gå på enn å akkurat ikke klare det.

    • Liker 1
  4.  

     

     

    Da er jeg endelig i gang med FM 17. Kjører Touch utgaven i år for første gang, siden Macen likte den bedre. Savner noen muligheter som man har i "fullversjonen", men det går fint. Har valgt å bli varm i trøya med Arsenal som første save, morsomt med sykt budsjett og høye forventninger. Stakkars Gunners supportere må jo få prøve å holde i noen pokaler de også :)

     

    God start med tanke på oppkjøring til sesongen. Kun kjøpt Dybala (endelig en skikkelig spiss til Arsenal) og Ricardo Rodriugez og de har storspilt så langt. Solgt Walcott, Monreal, Debuchy og Sanogo

     

     

     

    Dybala til den summen?  :hmm:

     

    Tenkte det samme...

     

     

    Helt klart noen som har jukset, men men! 

     

     

    Juks? Eh, nei.

     

    Hvis jeg husker riktig er den totale prisen totalt 59 millioner pund for Dybala, inkludert alle klausuler osv. 29 er hva de fikk på forskudd tror jeg.

  5. Da er jeg endelig i gang med FM 17. Kjører Touch utgaven i år for første gang, siden Macen likte den bedre. Savner noen muligheter som man har i "fullversjonen", men det går fint. Har valgt å bli varm i trøya med Arsenal som første save, morsomt med sykt budsjett og høye forventninger. Stakkars Gunners supportere må jo få prøve å holde i noen pokaler de også :)

     

    God start med tanke på oppkjøring til sesongen. Kun kjøpt Dybala (endelig en skikkelig spiss til Arsenal) og Ricardo Rodriugez og de har storspilt så langt. Solgt Walcott, Monreal, Debuchy og Sanogo.

     

     

    post-141294-0-68413800-1478859402_thumb.png

    post-141294-0-38495200-1478859420_thumb.png

  6.  

     

    Dessverre som forventet. Målet utifra POD's "Politi mot 2020" har jo hele tiden vært 2 politibetjenter per 1000 innbyggere innen 2020. At det blir tatt opp hele 720 studenter per år burde jo oppnå dette målet med god margin, men realiteten er jo at ikke nok ferdigutdannende får fast jobb - enn så lenge.  

     

    Gjennomføres denne nedsettingen av antall studieplasser, blir jo nåløyet for å komme inne enda mindre. Satser heldigvis for min egen del å komme inn allerede neste høst! :tease:

     

     

     

    Sant som du sier. Spør du meg burde de trappet ned for 2-3 år siden allerede. 

  7. Er det ikke litt poenget at assault skal være nærkamp i dette spillet ? :p

     

    Blir litt som de som klager over at medic ikke har smg. det er design valg for å balansere klassene.

     

     

    edit: kjenner meg igjen i SVÆRT få av tingene Skadi lister opp. f.eks AA er jo sykt OP og blir antageligvis nerfet.  Folk må skjønne at spillet ikke nødvendigvis er bugga eller ræva fordi de ikke mestrer alt etter en kveld spilt.

     

    edit: Ang tanker så er de sykt lette å ta ut. Som solo Assault tar jeg lett ut flere tanker pr runde.  Eneste som kan være slit er Heavy tanken men selv solo får man gjort såpass med skade at tracks eller weapons blir fucked. Det handler om å lære seg styrkene og svakhetene til de forskjellige tankene. Spesielt hvilken vinkel man angriper de fra. ikke alle som har 360 vision tross alt.

     

    +1 til barezell

     

    Litt nysgjerrig på hvordan folk jukser? Hvordan får de det til liksom? Spilte i går med to stk, begge to hadde rundt 100kills og etsifret deaths. De var level 8 og 10. Folk gikk bananas i chaten og det var ufattelig irriterende å spille mot dem. De brukte hagle, skøyt og drepte folk med sniper avstand, hadde 70+ headshots og drepte deg før du rakk å se dem en gang.. Dukka opp qv ingenting.. De stakk etter en runde, men hvis det er som folk sier at de bare vil ha oppmerksomhet så fikk de det. Folk var så vanvittig forbanna.

    (men litt morsomt at selv om de to juksa så vant de såvidt med 978/1000.)

     

    Husker hatet mot slike personer når jeg spilte på PC, men man skal ikke dømme alle for å jukse. Ser fler ganger personer med over 100 kills på konsoll, og det er ikke like lett å jukse på konsoll, om i det heletatt mulig? Spiller selv med 2 stk på PS4 som hver runde får mellom 50-100 kills, og ja, det er for meg helt ubegripelig hvordan de får det til. Men begge legger ned langt over gjennomsnittlig med tid på dette, og resultater kommer med trening sier de.

     

     

    Den stationary gunneren som er ment å ta ut fly måtte jo ha 20 hits for å i det heletatt disable fly, og det var som å pisse på tanks med den.

    Den er jeg kraftig uenig i. AA er helt rått og man tar kjapt ned (bomber tåler en del i forhold til de to andre) fly, gjerne 2-3 i slengen. Rett og slett UMULIG å fly hvis motstanderlaget har bestemt seg for å stenge luftrommet med AA-truck eller fastmontert AA. 

     

    E: Og ja, jeg er en av de som stenger luftrommet. Elsker å bruke AA-trucken. Man får lett 8000-10000 poeng i løpet av en runde med å kun ta ned fly. Hvis man i tillegg gidder å gjøre andre ting samtidig kan det bli meget bra. 

     

     

     

    +1 til Espp

  8. Jeg synes det er det mest balanserte BF spillet på lenge, og da spesielt våpnene. Har alltid endt opp med 1-2 våpen som har vært litt OP, og ble dermed fort lei. Opplever også å bli drept av mange ulike våpen, og ikke de samme om å om igjen.

     

    Nå bytter jeg mellom flere våpen i hver klasse, og synes alle har hver sine bruksområder ettersom hvem man spiller med, hvilken bane osv osv. Synes også forøvrig at det er bare bra at det tar lang tid å levle hver klasse, har liksom noe å jakte etter. 

     

    Beste spillet i BF historien spør du meg, bare banene er å få morgenbrød av.

    • Liker 1
  9.  

    Til dere som har deltatt på opptaksprøvene.

     

    Blir testene i svømming, styrke og kondisjon arrangert i en bestemt rekkefølge? Eller er dette tilfeldig?

    Tror dette varierer fra opptakssted til opptakssted.

    I Bodø i 2014 var rekkefølgen; svømming, kondisjon og så styrke.

    I Trondheim var det svømming, styrke og kondisjon når jeg var på opptak.

  10. Angående politiattest... Har 2 ting på rullebladet som jeg anser som bagatellmessige, men problemet er at de ikke er så fryktelig langt tilbake i tid. En av dem, hvor jeg ble tatt i fotoboks (60 km i 50 sone) skjedde faktisk nå i august... 

     

    Vil dette ødelegge sjansene mine for opptak? 

     

     

    Det er opp til nemda å avgjøre hva som er av "bagatellmessig" art, så det blir vanskelig for oss å svare på det. Du får søke å se, evt. sende mail til opptakskontoret å spørre. 

     

    "Søker har ikke plettfri vandel dersom han/hun har begått lovbrudd som har ført til formelle straffereaksjoner (for eksempel bøter eller domfellelse).

    I enkelte tilfeller kan søkeren bli kalt inn til opptaksprøver til tross for at han/hun har begått straffbare forhold. Dispensasjon fra vandelskravet kan forekomme dersom forholdet vurderes som bagatellmessig og det ligger langt tilbake i tid.

     

    Som eksempel på slike forhold kan følgende nevnes: 

     

    • Forenklede forelegg
    • Forelegg for å ha kjørt for fort, uten tap av førerett
    • Enkelte andre forhold. Forholdene vurderes individuelt for hver enkelt søker

     Enkelte lovbrudd og ilagte straffereaksjoner utelukker opptak til Politihøgskolen:

    • Narkotikaforbrytelser, kjøring i ruspåvirket tilstand og voldshandlinger
    • Betinget og ubetinget dom eller dom på samfunnsstraff eller samfunnstjeneste.

    Straffesaker som ikke er avgjort på søknadstidspunktet vil som hovedregel utelukke opptak."

  11. Når det gjelder diskusjonen rundt automatgir/manuelt gir, er det anbefalt å ha kjørt opp med manuelt gir. Man bør i tillegg holde dette med vedlike frem mot utrykningskurset i B2. De som sliter en del under kurset og stryker, er de som har kjørt lite med manuelt gir eller har generelt lite kjørepraksis, automat eller ikke. Ja, man kan være heldig å få kurset i en automatgiret bil, men ikke la slike bagateller bli avgjørende om man får kompetansebeviset eller ikke. Sliter man med å gire manuelt eller "clutch'e" i 80 km/t, skal jeg love deg at du vil slite desto mer under utrykning, og den mentale reserven vil bli brukt på unødvendige ting. De som gjør det bra under kurset, er de som har kjørt en god del bil i all slags føre og miljø.

     

    Politiets bilpark består av både automat/manuelt giret biler. 

     

    Ellers er det bare å stille spørsmål vedr. PHS eller yrket :)

  12. Har selv jobbet i flybransjen tidligere og dermed mange bekjente, mitt råd; hold deg unna bransjen eller sats på utdanningen gjennom militæret. Harde opptakskrav og en lang og tøff prosess, men du er "sikret" jobb og har langt bedre rettigheter og vilkår. Du får dog nødvendigvis ikke velge om du blir pilot på fly eller heli, eller hvor du blir stasjonert i landet.

     

    De kommersielle selskapene er de verste. Man må ha svindyre forsikringer, dekke mye av utgiftene og du kan nesten glemme å ha et normalt privatliv. Når lønna tikker inn og alle utgifter i forbindelse med yrket ditt er trekt i fra, sitter du igjen med en lønn som er alt annet en "glamorøs". 

     

    Men hei, det er jo kult å kunne si at man er pilot på byen...

×
×
  • Opprett ny...