Gå til innhold

Squeeks

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Squeeks

  1. Ble nettopp feridig me HP bøkene for ? gang og leser nå "Fantastic Beasts & Where To Find Them" og "Quidditch Through The Ages", "skolebøkene" til Harry Potter & co. Veldig sjarmerende små bøker med morsomme "notater" fra Harry, Ron og Hermione. :)

    Jeg er under den oppfatning at bøker bør sålangt det er mulig leses på orginalspråket da man ellers leser oversetterens oppfatning av boka og fordi jeg HATER oversettelser av navn, plasser o.l..!

  2. Er enig i det jeg også, springer bikkja langt inn i skauen (hvor det normalt ikke ferdes mye folk) gidder jeg ikke å grave meg gjennom buskas for å plukke den opp, men gjør den det hvor folk ferdes, da mener jeg at det skal opp! Nå er det også kommet biobags på markedet, disse er 100 % nedbrytbare og kan derfor slenges inn i buskas hvis man ikke gidder å bære på driten... Ellers står det faktisk i hundeloven at:

     

    " Loven har til formål å bidra til å fremme et hundehold som varetar hensyn til sikkerhet, trygghet, alminnelig ro og orden. den sier også:

     

    "§ 11. Ro og orden mv.

    Kommunen kan gi forskrift om hundehold av hensyn til alminnelig ro og orden og for å motvirke forsøpling."

     

    Jeg er enig med trådstarter i at bikkja gir blanke f*** i om han plukker opp eller ikke, og hans ansvar ovenfor henne er ikke saken her, men han har et ansvar som hundeeier å plukke opp skiten for alle små drittunger som springer langs grøfta. Ser ikke helt hvorfor trådstarters sko lider så mye værre enn en unges parkas...

  3. Det forstår jeg godt! Ille nok om hunden får fysiske skader, men psykiske skader kan også være vonde å hele... Da jeg var mindre passet jeg en cocker spaniel som ble angrepet av to rottweilere, hadde det ikke vært for at jeg gikk i mellom kunne hun nok blitt alvorlig skadet, (takk gud og lov for at hun ikke ble det!) men fra den dagen av sprang hun å gjemte seg mellom bena mine bare hun så en annen hund. Skikkelig trist, for hun var en veldig glad og trygg hund før det skjedde... :(

    Men så bra at Atlas er like sosial enda! :) Han må være tøff, for det var sikkert skikkelig skummelt for stakkaren!

  4. Puddler har nok fått et litt ufortjent rykte som pinglete og jentete pga av den noe spesielle klippen, men den er som Juliess sier en tøff hund med mange bruksområder. Puddlene er den hunderasen som er mest kjent som "allergivennlig", men så kommer det an på hva på hunden man er allergisk mot, man kan vær allergisk mot stoffene i pelsen men kan også være allergisk mot selve hunden, dvs dens spytt, urin o.l. Ang den siste vet jeg at flere med den type allergi bare har lært hunden å ikke slikke dem i ansiktet og har dermed ikke vært noe problem uansett hvilken rase man har.

     

    I tillegg til puddelen og bichon frise har man også bichon havanais, coton de tuelar, portugisisk vannhund, spansk vannhund, nakenhund (chinese crested) nakenhund med pels (chinese crested powder puff) som blir regnet som "allergiennlige", men mange allergikere kan også ha dvergscnauzere og en god del terriere, da mange av disse skal nappes og røyter nesten ikke. Men selv om noen raser ansees for å være allergivennlige er det fremdeles mange som reagerer på typiske "allergivennlige" hunder som puddler men ikke på feks labradorer uten at noen vet hvorfor :hmm: Forresten er det også mange som reagerer på enkelte raser når de er valp pga valpepelsen men ikke når de blir eldre.

     

    Hvis du har planer om å anskaffe deg hund ville jeg anbefalt å oppsøke en oppdretter eller noen andre som har rasen du er interessert i å spørre om du kunne kommet på besøk å vært rundt deres hunder (gjerne stapp hele ansiktet ned i pelsen dems) for å se om du reagere på akkuratt den rasen. Det er selvsagt ikke sikkert at du ikke reagerer på dem bare ved ett besøk, så det beste hadde vært hvis du har muligheten til å låne en hund eller oppholde deg med rasen over lengre tid.

    Håper dette kan være til hjelp! :p

    Lykke til! :)

  5. Er det noen som vet hva det ville kostet hvis jeg fikk dyrlegen til å klippe klørne hennes med narkose? Altså vanlig klipp, ikke sånn over nerven.

     

    Jeg lurer på om jeg betalte 100 kr for å få dem klippet, men da var hunden allerede under narkose etter å ha fjernet noen sting, husker ikke om narkosen kom utenom... :hmm:

×
×
  • Opprett ny...