Gå til innhold

CFM

Medlemmer
  • Innlegg

    3 110
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CFM

  1. Bestilt meg Galaxy S10+ i dag som jobbtelefon. Skal hente den i morra. :)

     

    Har en Mate 20 Pro fra før, men mista den ned noen stiger... Forsåvidt fornøyd med den, men ting er ikke like forseggjort og så er det usikkerheten med Huawei for tiden. Kommer til å savne nattmodusen da.

  2. Prøvde med iPhone , da funket alt .. hva slags bil er arbeidsbilen da?

    Har en 2017 Mercedes Vito med Pioneer F980 DAB.

     

    Men løser seg greit nå, da jeg har mista telefonen ned noen stiger på jobb, så det blir nok en Galaxy S10+ i stedet. Har vært Samsungmann i mange år, så er en del jeg har savnet...

  3. Hva slags bil og Roidmi er det? Er det sånn sigarettenner type? 2S er litt kresen på type sigarettenner-uttak etter det jeg kan lese meg opp til. Går sikringen når du har noe koblet i USBene i Roidmien, eller uten noenting?

     

    Sigarettenner-uttak har gjerne 10-15 A sikring, så det skal til for at de går når det bare er snakk om slike ting.

     

    Edit*

    Er dette noe som har skjedd siden greia var ny, eller har det begynt plutselig?

  4. Var i en begravelse for et år siden der de brukte en gammel grav på nytt. Når de graver den opp igjen må de vel finne noe rester av kiste eller knokler? Eller. Var vel 30 år siden graven var brukt.

    Etter å ha jobbet noen sommere på kirkegård, så kan jeg bekrefte at det hender det graves opp litt av hvert. Det legges pent ned i grava igjen, men er dessverre ikke til å unngå. Kommer veldig an på hvor leirete grunnen er. Enkelte steder på samme kirkegård kan det være minst 30 år, andre steder mye lenger tid før det kan graves på nytt.

  5. Har samme problem, men på oneplus 6t. Ikke kommet på noe løsning, på selve mobilen går det.. men ikke via spilleren.

    Ser ut som at det kun gjelder arbeidsbilen. I privatbilen funker det bra og en annen bluetooth høyttaler hjemme funker det å bytte sang bra.

     

    Merkekig. Handsfreeopplegget ellers i bilen funker som det skal og selve avspilling av sanger funker som det skal...

     

    Har prøvd å slette Spotify pluss data på mobilen, pare bluetooth på nytt, samt oppdatere spilleren i bilen til nyeste firmware. Typisk. Kjører i gjennomsnitt 4 timer daglig, kjedelig når sånt ikke virker. :(

  6. Noen som har vært borti at det ikke går an å skippe sanger over bluetooth?

     

    Kjører mye bil i jobbsammenheng og bruker mye Spotify. De siste ukene har jeg ikke kunnet spille av en låt på nytt eller skippe til neste låt. Pause og play fungerer, sanginfo fungerer, ingen hakking og handsfree ellers fungerer knirkefritt... :(

  7. Men samtidig er det ganske digg å ha minne til overs også. Når jeg jobber med enkelte BIM-modeller hender det jeg er oppi langt over 20 GB RAM, og når noen kommer innom kontoret og spør om noe annet enn det jeg jobber med så er det veldig greit å slippe å lukke arbeidet for å uanstrengt åpne noe annet samtidig. :)

     

    Noe som irriterer er at det nå snart kommer en periode på jobb som kommer til å bli helt sykt hektisk. Igrunn et luksusproblem, men det er best med passe mye arbeid slik at man faktisk føler man har kontroll og klarer å følge opp alt sammen...

  8. Bruktbil har ingen moms. Kjøp/salg på firma regnes jo alltid uten moms (kjøper du kr2500 med moms har du en utgift skattemessig på kr2000 siden 500 er moms) med bil er jeg dog usikker

    Mente nybil, men takk for svar.

     

    Etter litt googling fant jeg ut at man ikke får fradrag på personbiler med hvite skilt. Ergo så beregnes skatt etter "fullpris".

  9. Venter på ny bærbar PC til jobben. Hadde håpet den kom forrige uke eller tidlig denne uken, men ser ikke sånn ut. Ikke at den jeg har nå er så fryktelig dårlig, men jeg merker at jeg har null tålmodig for å vente på sånne ting. Dessuten har den nye et ganske heftig oppsett, så blir ekstra leit å vente noen ekstra dager... :p

  10. Noen flere som sliter med at Microsoft Outlook appen stadig fryser? Den har vært dønn stabil i flere år på diverse telefoner, men har plutselig begynt å tulle det til.

    Funker fint her i alle fall. Apropos Outlook. Er det mulig å dele og synkronisere kalender slik som på PC? Bruker dette på jobb, men aldri fått det til på telefon...

  11. Har ikke hjernen helt med meg nå, men er det tilstrekkelig å vite følgende (fra One World Trade Center)?

     

    Høyde: 384 meter

    Maks hastighet: 10,16 m/s

    Tid: 47 sekunder

    Nei, ikke helt. For å finne akselerasjonen må vi vite hvor lang tid det tar å oppnå hastigheten.

     

    Dvs. i dette tilfellet hvor lang tid det tok fra stilleståenee til heisen oppnådde 10,16 m/s. Deretter deler vi hastigheten på tiden for å få akselerasjonen.

     

    Her ville vi funnet gjennomsnittsakselerasjonen, men i virkeligheten er den ikke lineær. Mest sannsynlig brukes det en såkalt S-ramp kurve i motorstyringen som gjør at den starter og avslutter pent for at det ikke skal rykke til. I hvertfall på nyere heiser. Gamle og små enkle heiser bruker vel bare kontaktorstyring. Særlig om de ikke skal opp i spesielt høy hastighet.

  12. Hva slags smøremiddel kan man bruke på døra på en vedovn? F.eks. hengsler eller dørhåndtaket, som lager en helsikes høy lyd ved bevegelse. Smøremiddelet må vel tåle en del varme vil jeg tro.

    Vil tro denne er fin til formålet. :)

     

    https://m.elfadistrelec.no/no/smoremiddel-spray-500-ml-crc-graphite-assembly-paste-500ml/p/30074963

     

    (CRC Graphite Assembly Paste)

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...