Gå til innhold

run

Medlemmer
  • Innlegg

    133
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av run

  1. Om pikslene er helt døde, så er to feil nok til at det er bytterett på en 1024x768 skjerm. Er det derimot bare snakk om subpikselfeil er den fortsatt innenfor tolaransegrensene.

    Hva er subpixelfeil og hva er en død pixel da, og hvordan ser vi forskjellen?

     

    Byggekvaliteten, - vel, maskinen virker grei den. Veldig bra finish. Det lyder litt fra tastaturet, og museknappene klikker tydelig. Musepekeren er ikke så fintfølende som på IBM X41. Henger igjen lit før det skjer noe på skjermen.

     

    Så dumpet den minne nok en gang i kveld, under batteridrift og blackgammonspill samtidig som en webside var oppe. Den varslet først at den ikke hadde tilstrekkelig minne, så om at den dumpet minnet, blå skjerm og maskin av. Hva kan ette komme av? Finns det noen skikkelig forklaring på denne dumpingen av minne? Mine stasjonære maskiner har kun dumpet minne ved for dårlig kjøling eller overoppheting i forbindelse med overklokking.

  2. Bump-sann :tease::D

     

    Jeg takker for komentarene, og vil nok la maskinen undersøkes. Imidlertid er det nok vanlig at slike maskiner blir litt varme, men jeg synes altså denne blir for varm.

     

    Når det gjelder bumping at tråder mener jeg det er tillatt ja, slik det foregikk i denne tråden. Denne bump er på den annen side ikke inenfor definisjonen av bumper, så den er ikke ulovlig.

     

    :dribble:

  3. Hei.

     

    Jeg har fått meg en FS S7020 Basic med PM750/1,86Ghz med 1Gb Ram og 1.024 X 768 skjerm.

     

    Den blir alt for varm. Vel, den blir i alle fall alt for varm for meg, spørsmålet er vel hva som er normalt og hva som må aksepteres. Vifta starter hyppig og høres godt, og jeg kjører bare enkle kontoroppgaver + litt nettsurfing.

     

    At det stråler ut masse varme på undersiden av maskinen får være så sin sak. Selv når jeg kjører enkle oppgaver blir den så varm under hendene, altså på begge sider av pekeplata, at det er ubehagelig å bruke maskinen. Varmest er den under venstrehånda.

     

    Ved et tilfelle skrudde maskinen seg dessuten av på grunn av varmeutvikling. I alle fall oppførte maskinen seg presis slik en overopphetet stasjonær maskin gjør når en skrur seg av p.g.a. varme.

     

    I tillegg til varmen har den to døde pixler. Jeg mener døde pixler ikke skal godtas på en ny maskin, men hva er mine byttemuligheter på grunn av pixlene?

     

    Og hva med varmen? Dersom denne varmen er normal, vil det jo være å foretrekke å kjøpe FS S7020 eller eventuelt S7010 med mindre prosessor. Og jeg kan advare mot FS S7020 med kraftigere prosessor.

     

     

    :cry:

  4. Jeg fikk en Fujitsu Siemens S7020 med 1024x768 - skjerm forrig e dagen. Porsessoren er 1,86gHZ, - PM750 tror jeg, - og prisen vel kr 14.000 inkl. mva.

     

    Maskinen ser fin ut en, og den kommer sikkert til å fukne bra. Imidlertid er den varm under venstre hånd og vifta starter lett og ofte. Med denne erfaringen ville jeg i alle fall ikke hatt kraftigere prosessor, og skulle gjerne gått ned et trinn på prosessorstigen om det fjernet "den voldsomme" varmen under hendene.

     

    En annen ting, - jeg bruker NetCom Connect 3G-kort i maskinen, og nå kjører jeg WLAN og NetCom Connect samtidig. Klarer systemet å optimalisere hastigheten ved å benytte begge tilkoplingnen på en gang på en effektiv måte? :dribble:

  5. Selv venter jeg på Supreme versjonene med 2GHz prosessor.

    Den koster en del mer enn 14.000 desverre.

    Supreme koster vel rundt kr 16.000 hos PC-utstyr, eller husker jeg feil?

     

    For mange, kanskje de fleste, vil den med oppløsning på 1.024 x 768 være å foretrekke. Supremens oppløsning på 1.600 x X.XXX gjør alt for smått på skjermen, om ikke for alle så i alle fall for noen.

     

    Og prisen på 2ghz-versjonen bør neppe bli noe høyere. Er det ikke slik at dataprodukter falle i pris med tiden da??? :dribble:

  6. Jeg har akjkurat fått meg Targus Bluetooth mus og den virker skikkelig bra. Har ikke fått prøvd den noe enda, men det virker lovende

    Kan man bruke Bluetooth-mus og -tastatur direkte på maskinens Bluetoothkommunikasjon eller må man gå via USB-kontaktene?

     

    Og om svaret er ja, - kan man bruke mere enn en enhet mot maskinens blutooth samtidig eller kun en (mus eller tastatur eller evt. mobiltlf.)?

  7. Til dere som har fått nå i den siste tiden, noen ting dere har oppdaget som var positivt negativt?

    Det med fortegn er spennende. Noen som har oppdaget noe som er negativt negativt da?

     

    Eller positivt positivt?

     

    Jeg mener i alle fall det er en del ting som er negativt positivt på den. Hva har dere funnet?

     

    :ermm:

  8. Skjønner jo problemmet med at det ikke er pccard slot, men som andre har sagt før. Billigere å kjøpe en 3g mobiltelefon enn. ;)

    Å bruke mobiltelefon i stedet for PC-Card er utelukket på linje med å rigge opp noe converter-arrangement som stikker langt ut av PC'n for å bruke 3G-kortet.

     

    NetCom-kotet stikker 4 cm ut, og det liker jeg dårlig. Likevel drar jeg på PC'n (min gamle Dell Latitude CPi 400Mhz) uten å dra ut kortet. Det går helt fint.

  9. Jeg har bestilt gjennom it-mannen på kontoret, som får den via en såkalt distributør. Utgangspunktet er Datateam-priser, imidlertid forhandlet jeg pris med Dropzone, og kom til prisene jeg nevnte ovenfor. IT-mannen tilbød å skaffe greiene til samme pris som den fremforhandlede Dropzone-prisen.

     

    Maskinen med utstyr kommer innen eller på fredag håper jeg. Imidlertid kommer dockingstasjonen først til neste uke.

     

    Jeg ville egentlig hatt bredskjerm, men det har jo IBM X41 ikke. Jeg må ganske enkelt ta den med den skjermen den har ... Imidlertid skal jeg bruke NetCom Connect-kortet i maskinen, så Dell X1 ble derfor utelukket.

     

    :cry:

  10. Hmm, hvilket pcmcia kort skulle du hatt i den da? enig det med dockingstation.

    NetCom Connect 3G "mobilt bredbånd". Det imponerer ikke meg, men det fungerer i alle fall.

     

    LV i stedet for ULV ja. Jeg husker ikke batteritiden jeg, men den (X41'n) henger vel med i 2-3 timer med 4 cellers batteriet, og det dobbelte med 8 cellers batteriet, som er standard. Eller husker jeg feil?

     

    I og med at 8 cellers batteri er standard på X41 er ikke batteritiden kritisk lav, tvert imot ganske bra. Men da veier maskinen 1,4 kg tror jeg. Med 4 cellers batteri, som jeg har kjøpt med, veier den det samme som X40, altså 1,2 kg.

     

    Så med begge disse batteriene er jeg komfortabel med den PM 1,5Ghz LV. Den har altså grei batteritid.

  11. Hei, noen flere som går for IBM X41?

     

    Vel, Dell'en er nok en helt utmerket maskin på mange måter, men uten mulighet for å bruke PC-Card, den mangler altså slott eller spor for PCMCIA-kort, og uten dockingmulighet ble den for dårlig utrustet i forhold til IBM'en.

     

    IBM X41 1,5GB + 60GB

    4-cellers + 8 cellers batteri

    bil/fly strømadapter

    Docking m;

    CD/DVD

    portable tastatur mv.

     

    Og til dere som steiler av overskriften; da den ble for dårlig, - i teksten kommer det altså frem at den ble for dårlig utrustet. Det er nok en helt utmerket maskin, og har sikkert mange flere fordeler enn alle andre maskiner, altså bortsett fra muligheten til i sette inn PC-card + dockingstasjon.

     

    :dribble:

  12. Jeg tror nok Samsung har gjort det de kunne for å få inn PCMCIA/PCCardslot på den, men pga plassmangel ble den vel droppet til fordel for den mer populære SD/MMC-slotten i disse dager da "alle" har digitalkamera. Men PCCard (og S-video) er vel noe som ligger høyt på listen ska d noen gang komme en X2 :yes:

    : ?

    Skjønner ikke poenget !!!

     

    Det er en Dell vi snakker om. Mener du at en eller annen Samsung har prøvd å customisere den? Hørte om en annen som skulle bruke en adapter. :nei:

  13. Enorm interesse for denne maskinen, og det er sikkert en veldig fin maskin. Men jeg forstår ikke at så mange vil ha den når den ikke har slott eller spor for PC-Card.

     

    Jeg bruker NetCom Connect PC-Card og UMTS / 3G og det er sikkert mange som vil bruke slike PC-Card og andre i tiden fremover. Da faller jo Dell X1 helt igjennom fordi den ikke takler PC-Card.

     

    (Velvel, det finns vistnok noe adapterstyr, men det er neppe mange som gidder å drive med det)

  14. Det lyder helt utrolig at den ikke har CD/DVD brenner/spiller.

     

    For øvrig kan du vel spille masse spill med den maskinen. Så min mening er klar, det går ikke an å slepe på en koloss på 3 kg når du skal ha den med deg. Så du får heller klare deg med litt redusert spilleegenskaper om den altså har det ... ;)

  15. Jeg har funnet ut at jeg har mest lyst på FS S7020 Supreme med 2GHz.

    Om en slik maskin har 1,86 eller 2 Ghz vil du neppe merke noe særlig til, men det var kanskje også bedre skjermkort i den som heter Supreme ...

     

    For øvrig syns jeg helt klart du bør tenke litt annerledes enn du gjør. Det finns masse bra maskiner som alle yter ok. Det sentrale temå bør jo være hva maskinen veier om du i det hele tatt skal ha den med deg.

     

    Så langt som utviklingen har kommet nå, så får du tilstrekkelig ytelse til det meste, kanskje så nær som til noen spill og evt. videoredigering, på maskiner som veier under to kg. Sett i det perspektivet kan jeg ikke tenke meg å kjøpe en maskin jeg skal dra på som veier over 2 kg.

     

    Når jeg bare er litt forundret over at det selges maskiner på over 2 1/2 kg i dag, har det med prisen å gjøre. Man får ikke en ultraportable med bra ytelse for 6 lapper.

     

    Så jeg sier: Gå for den FS S7020, som jo altså er nylansert, hypermoderne, har 14,1" skjerm og som veier snasne 1,75 kg på tur. Om du ikke skal skru den fast hjemme da !!! :cry:

  16. Vel, jeg håper å slippe tall fra testprogrammer som finnes i mange versoner, - som det finns mange av. La oss slippe å gjøre dette vitenskapelig ... :D

     

    Jeg er i ferd med å kjøpe en IBM X41 m/ PM 1,5 LV med 2MB Cach og minst 1 GB ram. Den er vel littegrann raskere enn en Dell X1 som har en litt mindre rask prosessor, så forskjellen mellom de lurer jeg ikke på.

     

    Hvor rask er X41'n med Pentium Mobile 1,5 LV 2MB Cach og minst 1GB RAM i forhold til en P4/533 2,53 med 512 MB RAM for eksempel. :hmm:

     

    Eller i forhold til min Dell Latitude CPi som går på 397Mhz og som har 256MB RAM? :dribble:

     

    Litt av kjærnen i mitt spørsmål som gjelder sammenlikningen til en ordinær P4 - desktop fra et par år tilbake (P4/533 2,54Ghz /478) er innvirkningen av ny arkitektur og stor Cach på mobileprosessorene.

     

    Så et spørsmå til som jeg ikke har fått avklaret selv om jeg går og venter på å få fullført bestillignen av en IBM X41. Har den Dual DDR?( Jeg synes det ser ut som den ikke kjører dual, men den har nok DDR-II ???) Og har den Sonoma-plattform?

     

    Jeg håper altså på masse intelligente svar uten referanse til testresultater. :D

  17. OK. Det er en nødløsning, og den er litt for dårlig for mitt ønske.

     

    3G-kortet sitter fast i maskinen min. Det stikker nesten 4 cm ut, hvilket jeg liker dårlig, men det sitter fast der, også når jeg bærer med med PC'n i veske.

     

    En slik adapter blir jo litt mere styrete, men altså en grei nødløsning. Men for meg blir det nok til at jeg venter litt på IBM X41 likevel da.

×
×
  • Opprett ny...