Gå til innhold

varmfisk

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av varmfisk

  1. I norsk lov ville dette bli definert som ulovlig bruk eller forføyelse etter straffeloven i det øyeblikk PC taes i bruk. Strafferammene er stort sett de samme som for tyveri, forskjellen er egentlig bare juridisk-teknisk. Når det gjelder tyveri, underslag, bedrageri og ulovlig bruk, har England stort sett samme regler som oss. At det kan tolkes subjektivt som noen hevder, er naturligvis bare tøys. En lov tolkes ikke subjektivt av borgere, den tolkes av rettsutøvere (hovedsaklig domstoler)

    Det de færreste bør være i tvil om, er at vedkommende her har fått en vare han ikke har rett på. Det er ingen grunn til å være usikker på hvem som er rettmessig eier i dette tilfellet.

     

    Om butikken vil kunne spore feilen, er svært usikkert. Om vedkommende beholder den, gjør han noe straffbart. Det er ikke usikkert.

     

    Det som ble referert over er som noen sier helt riktig en regel til beskyttelse av forbrukere. Poenget er at bedrifter ikke skal kunne sende ut prøver og lokkevarer, for siden å fange forbrukeren i en salgsfelle eller et abonnement. Mange useriøse postordrefirma som har lurt mennesker på den måten. Lovteksten får ikke anvendelse på dette tilfellet, da vedkommende aktivt har bestilt en vare, men fått tilsendt noe annet i tillegg.

     

    For min del ville det viktigste her være det moralske aspektet. Dette må imidlertid være opp til alle og enhver å selv avgjøre. Dårlig samvittighet er ikke noe hyggelig. Hvis man bryter ens egne grenser for rett og galt, vil det være destruktivt for ens eget selvbilde i lengden.

×
×
  • Opprett ny...