Gå til innhold

Heresy86

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Heresy86

  1. Liten oppdatering fra min side ihvertfall.

     

    Fikk en telefon fra Telenor på Torsdag hvor de informerte om at de hadde problemer med å gi meg hastigheten som jeg betaler for, og at det ville være sånn til de fikk oppgradert noden som jeg er tilkoblet.

     

    De skulle derfor slå av på prisen, sånn at jeg betaler 649,- per måned (prisen som de tar for 100/100 linjen). Dette hadde også tilbakevirkende effekt, så de skulle refundere meg 400 per måned siden jeg bestilte produktet (som var i Januar).

     

    Ang. ETA på fiks så kunne han ikke si meg så alt for mye, alt fra "noen måneder til ett år", men for min del så gjør det fint lite, da jeg får mellom 300-450 på nedlasting, og 400-500 på opplasting vanligvis, så skal ikke klage så mye når jeg får det til samme pris som 100/100 :)

    • Liker 1
  2.  

    Men hva slags fiber bruker Get\Canaldigital det er vel SC fiber? LC brukes vel av altibox?

    Takk for tipset, skal forsøke å være forsiktig, men det er ikke lett da fiberkabelen står bak et stort skap som sikkert veier 200 kilo eller mere. Håper virkelig ikke jeg har klart å klemme fiberkabelen der.

     

    Men most fiberkabel mister man signalet helt?

     

    Du blander mange begreper her.  Det er ikke noe som heter SC fiber, eller LC fiber.

     

    SC-PC og SC-APC , LC , ST osv er type plugger. Du kan finne SC plugger (de firkanta) på både SM (singlemodus) og MM (multimodus) fiber.

     

    Get bruker vanlig SM / Singlemodus fiber, terminert hos kunde med Huawei hjemmesentral, og SC plugger.

     

    Altibox gjør det samme, terminert med SC kontakter i fibernodene, (og SC-LC snor til switch, da switchene som oftest har LC kontakter i gbicene/linjekortene) og hjemme hos folk varierer det etter utstyr. Gamle CPL4 CPL5 og slikt brukte SC konector, CPL7 brukte LC. Nye bruker SC igjen. så ikke bland "fibertyper" og "pluggtyper".

     

     

    Telenor/Canal Digital kjører og SM (SingleModus) fiber, terminert med SC plugger. Men de kjører GPON teknologi på nettet sitt, ikke point-to-point link som altibox og get. (kjører via splittere 1x32 1x64 osv. )

     

     

    Get har to forskjellige FTTx nett faktisk.

    Løsning med Huawei ONT er GPON og 1:32 eller 1:64 splitt, og løsningen med PacketFront/Genexis ONT er point-to-point.

    • Liker 1
  3. Jeg har også litt utfordringer på 500/500 produktet.

    Generelt sett så får jeg mellom 200 og 350 ned, og 400-500 opp når jeg kjører mot Speedtest serverne som står i Oslo.

     

    I en liten periode rett etter lansering så klarte jeg å få 400+ på nedlastning.

    Ser på speedtest.net loggen min at jeg har hatt 400+ den 17.01, 18.01, 28.01 og 30.01, etter det så har det konsekvent vært under 400, høyeste jeg har klart fra hovedPCn min er 378 i det siste, vanligvis 300-330.

     

    For min del så tror jeg det kan være relatert til kapasitet hvor jeg er tilknyttet dog, da jeg så forskjeller på resultatene når jeg testet f.ex sent om natten mot f.ex midt i peakhour.

    Så jeg satte da opp en virtuell maskin som kjører speedtest-cli mot Telenor sin server hvert femte minutt.

    Jeg har dog utfordringer med at speedtest-cli ikke klarer å oppnå høyere upload enn 200-230ishs, så jeg stoler ikke 100% på resultatet som den kommer med.

     

    Men hvis man ser på denne grafen, så ser man at testene på download blir lavere og lavere jo nærmere peak vi kommer, før det går opp igjen rundt midnatt og fram til kl 04-0600, før den begynner å gå nedover igjen.

    Så det tyder jo på at det enten er et kapasitetsproblem på noden jeg er tilkoblet, eller at selve Speedtest serveren til Telenor har et kapasitetsproblem også.

     

    Dog så vil jeg tro at det ville vært større variasjoner i resultatene jeg hadde fått da, og ikke så likt hver dag.

    Jeg har også prøvd å teste mot Telenor sin speedtest.net server fra en annen lokasjon hvor jeg har tilgang til en 1000/1000 linje, og da får jeg vanligvis 800-900 ned/opp. Som da igjen tyder på at det ikke bør være noe issue med Telenor sin Speedtest server.

     

    Jeg tok en kjapp test fra den nå mot Telenor sin speedtest server, og da fikk jeg 900/770.

    Jeg prøvde også fra hovedPC jeg har hjemme, og da fikk jeg 369/489.

     

    Jeg var nødt til å skifte ut den forrige Alcatel-Lucent ONTen som de hadde gitt meg, da den kun støttet 100 Mbit (hadde hatt den siden jeg fikk fiber i April 2009), og har prøvd å koble direkte inn i den nye, men får enda samme resultatet, og jeg vet at routeren jeg bruker skal takle hastigheten, da jeg har testet denne typen enhet med iperf i jobbsammenheng.

     

    Har enda ikke tatt kontakt med Telenor for å få de til å sjekke nærmere, mest grunnet jeg var noe usikker først, men føler at jeg har testet grundig nok til å kunne få de til å sjekke hos seg nå.

    • Liker 3
  4. Nå varierer det veldig hva enkelte firmaer tenker om ROMs også da.

    F.ex Nintendo sier jo at det er direkte ulovlig, hvis ikke du har spillet fysisk, og lager din egne backup. Dog så sier det jo litt lenger ned på samme side at å kopiere spill er ulovlig, så da kan man jo ikke få laget en kopi en gang til eget bruk.

     

    "Can I Download a Nintendo ROM from the Internet if I Already Own the Authentic Game?

    There is a good deal of misinformation on the Internet regarding the backup/archival copy exception. It is not a "second copy" rule and is often mistakenly cited for the proposition that if you have one lawful copy of a copyrighted work, you are entitled to have a second copy of the copyrighted work even if that second copy is an infringing copy. The backup/archival copy exception is a very narrow limitation relating to a copy being made by the rightful owner of an authentic game to ensure he or she has one in the event of damage or destruction of the authentic. Therefore, whether you have an authentic game or not, or whether you have possession of a Nintendo ROM for a limited amount of time, i.e. 24 hours, it is illegal to download and play a Nintendo ROM from the Internet."

     

    Are Game Copying Devices Illegal?

    Yes. Game copiers enable users to illegally copy video game software onto floppy disks, writeable compact disks or the hard drive of a personal computer. They enable the user to make, play and distribute illegal copies of video game software which violates Nintendo's copyrights and trademarks. These devices also allow for the uploading and downloading of ROMs to and from the Internet. Based upon the functions of these devices, they are illegal.

     

    https://www.nintendo.com/corp/legal.jsp#download_rom

  5. Veldig mye fokus på Bedrifter i Komplett gruppen :)

     

    Hadde jo Itegra og Norek før de ble fusjonert til å kun være Itegra. Også hadde man jo Komplett privat/bedrift og MPX privat/bedrift.

     

    Og alle har jo mer eller mindre eksakt samme priser og lagerbeholdning. Lurer på om Itegra og MPX på sikt kanskje vil bli fusjonert?

     

    Det virker litt bedre å kun ha to firmaer, ett som spesialiserer seg på Bedrifter og ett på Privatpersjoner, så det er mulig at det er målet dems til slutt.

    • Liker 2
  6. Da er vi over på NOK ser jeg.

     

    Sjekket f.ex Shadow of Mordor. Førpris 49.99 Euro (63.02 USD). Nå er prisen 340 kroner (52.64 USD).

    Ser også flere andre titler ligger på samme pris, Civ: Beyond Earth (340kr), Alien: Isolation (340kr), Begge disse var også 49.99 Euro før release, så snakker ca. 70 kr biligere.

     

    Borderlands: The Pre-Sequel er 400 kr, som passer bra m.t.p at dette ligger på 60 USD. Europrisen var 49.99, så her ble det ca 9 kr billigere.

     

    Så da ser det ut til at vi er tilnærmet likt tilbake som før 1USD=1EURO fail ble innført :)

     

    Dyreste jeg har sett til nå av vanlig spill som ikke er noe complete edition etc har vel vært Call of Duty: Ghosts/ Call of Duty: Black Ops 2 etc.

    Disse ligger på 440 kr (68 USD/53 EURO). Original pris er 59.99 USD/59.99 EURO.

    Så det har blitt noe billigere, men enda dyrere enn hva det kunne ha vært.

     

    Men det kommer jo helt an på hva utgiverne bestemmer seg for.

    Jeg kommer nok enda til å holde meg til G2Play etc for nye titler dog, siden det i de aller fleste tilfellene er billigere.

     

    Ser også mange spill som ikke har pris heller dog, f.ex Watch Dogs, noe som er litt morsomt da DLC'en har pris.

    Ser at det ikke har fått pris i Kanadiske Dollar heller (som også ble lansert i dag). Så tydligvis enkelte utgivere som ikke har oppdatert alle prisene sine enda.

     

    Edit:

     

    Det er heller ikke lagt på skatt som jeg kan se.

    Subtotal: 340,00 kr
    Tax: 0,00 kr
    Total: 340,00 kr

  7. Jeg satt å så litt på det her for noen dager siden, da jeg lurte på om det ville bli noen forskjell i prisen for oss.

     

    Jeg fant en post fra Juni hvor en fyr dro ut hva TF2 keys kostet i alle tilgjengelig valutaer i backend.

    Listen så sånn her ut:

     

    • usd = $2.19
    • gbp = £1.29
    • eur = 1,61€
    • rub = 73,60 py6.
    • brl = R$ 4,80
    • jpy = ¥ 222.36
    • nok = 13,41 kr
    • idr = Rp 26504.12
    • myr = RM7.06
    • php = P96.76
    • sgd = S$2.71
    • thb = ฿70.72
    • vnd = 46,950.28₫
    • krw = ₩2,224.93
    • try = 4,69 TL
    • uah = 26,76₴
    • mxn = Mex$ 28.61
    • cad = CDN$ 2.36
    • aud = AUD$ 2.34
    • nzd = NZD$ 2.49

    Jeg sjekka dette mot XE.com og exchange rate den 27.06 var:

    1 usd = 0.73 euro
    1 usd = 0.58 gbp
    1 usd = 6.13 nok
    2.19 x 6.13 = 13.42

    Som tyder på at NOK valutaen vil brukes mot USD i exchange rate.

     

    Dette "kan" tyde på at vi vil få billigere spill, da 1USD=1EURO betyr vanligvis 20-30% økning i pris, og siden det tyder på at de nå følger USD->NOK. Men det kommer jo helt opp til de forskjellige utgiverne.

     

    Jeg ser nok dessverre for meg at det blir 59.99 USD = 59.99 EURO = 599 NOK som enkelte ser ut til å bruke.

     

    Men det skal bli spennende å se hva som skjer den 07.10 :)

    • Liker 1
  8. Joda, men du trenger ikke tablet bruken denne tillater, det blir nice to have thingy. Hadde prisen vært lavere ville det vært en artig PC variant for den har noe ekstra i forhold til en "vanlig" laptop.

     

    Det MS kunne ha lagt inn støtte for SIM kort. Det hadde kanskje gjort greia så spesiell at den kunne forsvart prisen.

     

    Aaa, det var det jeg mente med at prisen er et stort minus. Du får en (bedre) ultrabook til samme/lavere pris, og for folk flest så holder det. Og skaffer du en ultrabook med touchscreen så er du egentlig nesten like langt som en Surface Pro.

     

    Jeg skulle gjerne ha sett prisen vært satt ned til rundt samme nivå som f.ex en iPad, og at tastaturet hadde vært inkludert i prisen i stedet for å koste 130 USD ekstra.

     

    Et pluss er jo selvfølgelig at du kan separere skjerm og tastatur, men det finnes jo allerede ultrabooks som gjør dette også :)

     

    Jeg kommer nok til å skaffe meg en Surface Pro, men om det blir 1st gen eller ikke vet jeg ikke, da jeg vil tro at når de lanserer 2nd gen så vil de bruke 4th gen Intel iX cpu, noe som bør gi Surface betraktlig mer batteritid.

     

    Edit: Leif og klarte å poste innlegget før jeg var ferdig med å skrive det.

  9. For meg personlig som driftstekniker så synes jeg dette er en bra løsning for meg.

    Ja, jeg kan oppnå det jeg trenger ved å bare bruke en laptop (som jeg gjør per dags dato), og jeg kan nok oppnå noe av det samme ved å bare bruke en tablet med riktig apps.

     

    Men det som er fint her er som sagt at det er fullverdig Windows som er installert, som gjør at jeg kan installere fullverdige programmer som f.ex Office pakken, SecureCRT, WinSCP, og andre programmer vi bruker internt som kjører på Windows plattformen.

     

    Edit:

     

    Det største minuset er nok prisen + batteritiden, men får vente og se hva de sier om batteriet til de første hands-on reviewene kommer nå snart.

  10. Utifra det jeg har forstått har ikke apple gjort noe mer "revolusjonerende" enn å tynne den ut litt. Ellers er det samme plasten, men med marginalt bedre kompinenter. Hadde håpet på noe litt mer banebrytende når forrige lansering var såpass skuffende.

     

    Er vel Jobs's fravær som gjør det da...

     

    Føler egentlig litt det samme her.

     

    Bra med endringene de gjør, men det virker som om de nå holder følge med konkurrentene istedet for å ligge foran med endringer/nyheter nå.

  11. Vet at NextGenTel tilbyr fast IP og også subnet med 4/8/16 iper, dog med noe restriksjoner.

     

    F.ex ved subnet med 4 iper, så er det kun en internett IP. De resterende er til bruk ved f.eks brannmurløsning eller VPNløsning.

     

    Subnet med 8 iper gir deg 5 tilgjengelig adresser, og subnet med 16 iper gir deg 13 tilgjengelig adresser.

     

    Du må ha et bedriftsabonnement for subnet med 8/16 iper dog. Privat kan kun bestille det med 4 iper, hvor du da kun har en tilgjengelig IP for internett.

     

    Mer info her:

    Privat: http://www.nextgentel.no/privat/priser/andre_produkter.php

    Bedrift: http://www.nextgentel.no/bedrift/priser/andre_produkter.php

  12. 65900636.png

    65901002.png

    2049259223.png

     

    Dette er altså vår 25/25mbit fiberlinje ifra Homebase. Verdt å merke seg at dette er Homebase og ikke Get, selv om de tydeligvis bruker de samme DHCP-serverne. Sånn har altså vår fiberlinje hvert siden forrige søndag...

     

    Det virker jo om det er noe veldig feil der :S Har du prøvd å ta kontakt med Homebase?

    Jeg har en kompis som bor i Hakadal som fikk samme problemet på søndag forrige uke p.g.a lynnedslag som gjorde aksessutstyret hans ustabilt. Skal ikke si at det er det som er problemet hos deg, men vet jo aldri.

     

    Hos han så hadde han en konverter på veggen, så det eneste han gjorde var å bytte ut den utleverte routeren med en annen, men kan hende det er annen løsning hos deg.

  13. Har ingen stor erfaring med tv eller internett over koax, men har hørt historier om steder hvor det er mye belastning (fra andre tilkoblet på samme "linje"), så kan dette påvirke både ping og hastigheter.

     

    Det er jo også alltid et problem med at hvis noen tilkobler en støykilde på koaxuttaket sitt, så vil dette påvirke de andre modemene såpass mye at tjenesten kan bli utilgjengelig.

     

    Nå vet jeg ikke hvordan Get er på dette, og om de har bra rutiner rundt overvåkning og feilsøking på koax dog.

     

    Fiber er jo som du nevner like stabilt uansett hvor mye belastning det blir på linja, og det er heller ikke i stand til å bli forstyrret av strøm eller støy på linja, som alltid er et pluss :)

     

    Jeg så for en stund siden i Insidetelecom at Homebase driver med utbedring av Nittedalsnettet, og med finansiell støtte i Get som moderselskap så kan jo dette være positivt. Så vidt jeg forstod så skal de skifte ut alt utstyr som står i spredenettet og inne hos kundene?

  14. Ah faen, la merke til at jeg skreiv feil der ja..mente mest fram og tilbake til jobb, med noe off-road. Og har hørt at det har vært litt problemer med forstillinga på dem ja.

     

    Det kan godt hende jeg hopper over quattro også forsåvidt, men veit ikke helt. Har det vært noen særlig mere problemer eller lignende evt med de som har det eller ikke?

  15. Hei, sitter å ser etter en rimlig A4 Quattro til sånn ca 50-80k et sted, og lurte på hva de vanligste "fellene" som man kan gå i er. F.eks har jeg hørt at 2.4l motoren er litt plaget med noen problemer?

    Har ikke så alt for mye peiling på bil, men driver å lærer.

     

    Har hatt et par venner som har sagt at 1.8 TQ er en grei modell, kommer mest til å bruke bilen fram og tilbake til jobb, men noe off-road også. Bensinforbruk osv er ikke no sånn særlig å bry seg om, bør være en manuell bil da.

     

    Kommer egentlig ikke på no mer her og nå, men redigerer detta eller skriver en reply hvis jeg kommer på no.

     

    Evt så er også en rimlig A6 noe å vurdere, men heller helst mot en med quattro så blir vel en A4.

×
×
  • Opprett ny...