Gå til innhold

carolinecordelia

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av carolinecordelia

  1. Sett i ladekabelen, så se om det holder seg "i live" om du går inn i recovery modus.

     

    Dersom det gjør det kan det tenkes at det er firmware/software problemer, isåfall bør du reflashe firmwaren på det så kanskje det fungerer.

     

    Meget mulig en Android oppdatering har feilet av ukjente grunner.

    Prøvde å lade nå, og ser ut til at det virker akkurat nå, men virker som at det er ladeporten som er "slarkete" slik at den "tuppen" (micro usb) ikke kommer helt inn i ladeporten. Fant ikke noe "recovery mode" på brettet. Vet du hvor jeg finner dette? Fant ikke i innstillinger iallefall. 

     

    Har ikke oppdatert firmware, så mulig der problemet ligger, men ikke sikker på hvordan jeg gjør det heller. Får Google litt rundt og se om jeg finner noe. 

     

    Kan også være en Android oppdatering som ikke var helt god som du nevner, ser at siste oppdateringen ser ut til å stamme fra da problemene startet, men det kan jo være tilfeldig også. Får teste litt nå og se om den lader eller ikke. 

  2. Et 4 år gammelt nettbrett som er kranglete ville jeg ikke brukt penger på, det er EE-avfall. Kjøp noe nyere brukt på finn dersom du ikke vil kjøpe noe nytt nå.

    Jeg har fått nytt batteri, og nettbrettet er jo ikke elavfall når det virker da. Spørsmålet var jo om det gikk an å bytte ladeporten samtidig. Jeg har ikke penger til å kjøpe nytt brett uansett, og batteriet kosta 100 kr, nytt brett koster 5000 kr. Tar nok noen år og spare siden jeg er ufør og ikke kan spare mer enn 100 kr i måneden. ;)

  3. Jeg har et Samsung nettbrett SM-T800 Galaxy tab S, og problemet er at det slår seg av hele tiden uansett om batteriet er fulladet eller ei. Det starter da en grønn side som det står oppdaterer app 1 av 1 også er det to tannhjul. Får ikke tatt printscreen siden det slår seg av når jeg forsøker. 

     

    Kjøpte ny lader, men den ser ut til å lade ut batteriet istedenfor å lade det opp. laderen virker fint på telefonen (S7). 

    Virker som om ladeporten ikke er helt god når jeg setter i den nye kabelen. Den virka fint i to uker da, men nå virker den ikke lenger på nettbrettet, og da gjetter jeg på at det er nettbrettet som er teit ikke kabelen. 

     

    Jeg har kjøpt nytt batteri til brettet, men ikke fått byttet det enda da broren min skremte meg med å si at jeg sannsynligvis ville knuse skjermen. Da må jeg jo ha ny skjerm først da. 

     

    Jeg har ikke råd til å kjøpe nytt nettbrett enda, og det jeg ønsker meg koster ca 5000. Jeg er ikke interessert i å kjøpe et nettbrett som er dårligere enn det jeg har i dag hvis jeg først skal bruke penger på nytt så får det jo holde noen år. Det jeg har har jeg hatt siden 30.9. 2015 så det er jo ganske nære 4 år og Samsung har visst ikke noen support på det lenger siden det er fra 2014. Syns det er litt dårlig at det er sånn, men uansett så må jeg reparere sålenge det går og er billigere enn å kjøpe nytt uansett. 

     

    Spørsmålet er om jeg må bytte ut noen andre deler samtidig. Kan man f.eks bytte ut den ladeporten?

     

    Håper noen kan hjelpe meg :)

     

  4. Ringte til moren min akkurat og spurte henne hva oldemor solgte i bakeriet sitt, skolebrød eller skoleboller, men hun solgte faktisk ikke gjærbakst, så ikke noe svar ut ifra det, men moren min mente at de sier skolebolle på Vestlandet og skolebrød på Østlandet, så er vel ikke noe feil å si det ene eller det andre, bare at man er fra forskjellige steder i landet der dialektord er det som er riktig. Jeg sier selv skolebrød, men er enig at det er mer likt en bolle, og skjønner heller ikke hva skole har i ordet å gjøre i det store og hele siden man jo fikk blå lapper for å gå ut og kjøpe skolebrød/boller og spise på skolen. Argumentet med at det heter skolebrød falt ikke i god jord hos verken lærer eller rektor, og blå lappen var et faktum. (blå lapp = parade= straff der man f. eks må komme tidlig på skolen og hjelpe vaktmesteren.)

  5. hei

     

    Jeg lurer på om det er noen som har erfaring med denne musa og vet om den fungerer med Windows 8? Lurer på å kjøpe denne nemlig, men gidder jo ikke å kjøpe noe som ikke virker med Windows 8. Ja, og forresten virker den med Laptop? Det er jo kanskje også vesentlig siden noen mus kun fungerer med stasjonære pc'er.

     

    Jeg må ikke kjøpe akkurat denne, poenget er egentlig at den skal vær større enn den jeg har siden jeg har store hender og ikke kan ha sånne mini mouse opplegg. Bør også være ergonomisk, og rulleknapp er must, og da slik som man kan velge mellom å rulle et hakk, eller fort nedover siden og fra side til side. Ønsker meg også programmerbare knapper som gjør at jeg lettere kan hoppe fra f.eks vanlig mode til skrivebordsmode i Windows 8, siden det er utrolig irriterende å måtte prøve å treffe akkurat oppe i hjørnet for å komme dit man skal.

  6. Hei

    Jeg har laget en database (i Access 2003) med oversikt over alle stemplene mine. Jeg har lagt inn bilde av hvert stempel, og broren min la inn en slags link til hvor på disken bildene er plassert (tok for mye plass å ha dem i selve basen) Det som er problemet nå er at jeg får det samme bildet på alle postene (altså på hvert eneste stempel) pga at pekeren til filplasseringen har blitt borte, og jeg får ikke lagt den inn igjen. (Han la en knapp som peker til tabellen hvor filplasseringen ligger)

     

    Altså hvis jeg legger inn et stempel så skriver jeg inn alle dataene, og siden bildefilplasseringen bare peker til disken min og mappen pga at ikke alle bildene ligger samlet så legger jeg også inn alle disse manuelt.

     

    Når jeg åpner Office 2003 nå så får jeg først denne feilmeldingen, den er helt sikkert informativ hvis man forstår hva de snakker om.

     

    post-140627-0-33984800-1388673250_thumb.jpg

     

    Dette bildet kommer på alle postene, og feilmeldingen i bilde 1 kommer for hver post jeg blar til

    post-140627-0-15834300-1388674265_thumb.jpg

     

     

    Hvis dere ser der det står "Alle bildene ligger på" så skulle det stått noe i den ruta ved siden av, men det er altså det som er problemet at jeg ikke finner ut hvordan jeg skal få det inn igjen. Det ligger en tabell med denne pekeren.

     

    Jeg skjønner at jeg sikkert må fikse dette i Visual basic kodingen, men det skjønner jeg ikke det spøtt av. Prøvde å se på en video på youtube som skulle forklare dette, men han la inn sine greier, og jeg klarer fortsatt ikke å relatere til hva jeg skal legge inn der selv.

     

    Håper noen kan hjelpe meg med dette slik at jeg kan bruke databasen min igjen. Som dere ser så ligger det nærmere 7000 poster der, men jeg har ikke lagt inn det siste året, så det er mange som mangler. Jeg har også planer om å "rydde opp" slik at jeg holder oversikt over hvor mange stempler jeg har. Da jeg begynte å legge inn så slettet jeg noen poster, og "tellingen" er derfor ikke helt riktig, noe som har irritert meg i sånn rundt 10 år. ("Jeg" laget basen i 2003)

     

     

    Glemte å si at jeg kjører Windows 8.1 på Acer Aspire E1-571 hvis dette har noen betydning

  7. Jeg har et problem med at appene eller flisene som de kalles på norsk ikke virker. Bl.a så virker ikke Windows store der man liksom skal oppdatere de flisene som ikke virker. Jeg har funnet ut at det muligens er antivirus programmet som forårsaker feilen, problemet er bare at når jeg forsøker å avinstallere AVG antivirus så får jeg bare beskjed om at jeg må vente til den pågående et-eller-annet er ferdig. Jeg får altså ikke avinstallert, og selv om jeg har restartet og kjørt system restore så fungerer ikke noen av appene, og jeg får ikke avinstallert. Jeg skjønner derfor ikke helt hva jeg skal gjøre for å få ting til å fungere. Jeg har ikke noen Windows 8 cd heller siden det ikke fulgte maskinen da jeg kjøpte den i januar i år. Jeg har forsøkt å ta sånn image av disken, men vet ikke om jeg tør å kjøre den siden det på den forrige pc'en forårsaket at jeg måtte kjøpe ny pc siden det ikke fungerte og krasjet hele dritten. Er det noen som vet hva som må til? Endre system registeret eller noe? Så inni en sånn meny under innstillinger over forskjellige programmer og slikt at det var noe feil i innlastingen av apper, men finner ikke igjen denne slik at jeg kan gjengi nøyaktig feilmelding. (Vet at det er som å lete i en høystakk når dere ikke får nøyaktig ordlyd) Skal prøve å finne det igjen.

     

    Håper en eller annen skjønner likevel og kan gi en eller annen finurlig løsning bortsett fra å reinstallere OS eller gå i win app store og oppdatere apper.

  8. Fujitsu sluttet med support for maskinen bare 1 år etter jeg kjøpte den. Ikke noe hjelp å få der. Alle filene man liksom kan laste ned er innholdsløse. Jeg gidder jo ikke å kjøpe drivere til en 4 år gammel pc.Det er bare webcam og et par andre ting som ikke fungerer, men pc funker jo slik at jeg kommer på internett o.l. Hvis jeg trenger webcam så får jeg heller kjøpe meg et løst med mikrofon, for den virker ikke heller. Har jo en stasjonær pc jeg kan koble dette til. Bruker den også siden den har to eller tre harddisker som er mye større. HDD på bærbar er bare 320 GB eller 160 GB. Er ikke hjemme nå, og har ikke laptopen med. Bruker pc'n til mamma nå. Den er forresten fryktelig treg, litt som en 386 eller Commodore 64. Spør om den i en annen tråd.

  9. fant noen sider som tyder på at det er et kamera som heter Bison fra Acer, men vet ikke om det stemmer. Kommer opp sider der det står at man kan laste ned driverne gratis. Får ikke opp noen nedlastingsside annet en noe sånne smiley greier som jeg ikke vil ha. Kommer opp en rute der det står at man må registrere seg og betale $30. Syns dette virker suspekt siden de først i vilkårene hevder det er gratis, for så å ombestemme seg til at man likevel skal betale. De går jo imot seg selv, noe som tyder på at det er hjemmesnekret svindel etter min oppfatning. Jeg betaler uansett ikke $30 uten at jeg vet hva jeg får engang.

  10. I mange tilfeller er recovery til datamaskinen lagret på hardisken. Dersom det ikke er det bør du kunne finne driverne på produsentens hjemmeside.

     

    Problemet er nok at driverne til ditt webcam ikke fulgte med Windows 7, slik det gjør i noen tilfeller.

     

    harddisken ble formatert da jeg prøvde å bruke recovery cd'ene som jeg hadde forsøkt å lage, men som ikke virket. Vet ikke produsentens navn siden det står bare USB 2.0 webcam

  11. Jeg lurer på hvor jeg skal finne drivere til webcameraet mitt. Pc er en Fujitsu Siemens Amilo AMD Turion 64 xw2 mobile tecnology TL-60 2GHz 2047Ram, OS Windows 7. Kan det være OS som er problemet?

     

    når jeg går inn i device manager og søker etter driverne så sier den bare at den ikke kan finne driverne til USB 2.0 camera. Står liksom ikke noe lurt om hva det kameraet heter heller, og det fulgte ikke med noen drivere eller noe til pc når jeg kjøpte den. Kjøpte den i 2008. Får ikke tak i orginal gjennopprettings cd til maskinen, og de gjennopprettings cdene jeg laget virket ikke, så da var jeg like langt. Broren min som installerte win 7.

     

    Jeg får heller ikke coprosessor til å virke, uten at jeg aner hva den er eller gjør.

  12. Jeg har nå klart å få lagt inn windows Vista, men av en eller annen grunn skal maskinen absolutt starte recovery, den virker ikke og går i stå etter 2 minutter.)Spørsmålet er derfor, skal jeg når jeg legger inn Vista formatere alt? Altså formatere recovery delen også? Jeg torde ikke å gjøre dette tilfelle det var noen drivere der som faktisk fungerte og som blir borte når jeg formaterer.

     

    Jeg vil ha to partitioner der den ene vil være litt større. Jeg vil ha OS og programmer på den minste delen, men er det lurt?

     

    Disken er på 250GB så den er jo ikke stor, men jeg bruker den stasjonære til å lagre store ting som musikk og bilder.

     

    Jeg hadde lagt noe inn på laptopen, men tror jeg klarte å få reddet ut det som var viktig før maskinen kveila helt. Det var bare noen filmer og musikk jeg ikke fikk redda, men det er ikke så farlig siden jeg kan få tak i det på nytt.

     

    Jeg har satt opp BIOS til å boote fra CD/DVD.

     

    Disken er nå delt i 3 partitioner der den recovery delen utgjør 12GB hvorav 6 er brukt.

    Resten er delt i ca 70 og 140.

     

     

     

    PS Tusen takk for hjelp så langt Protest.

  13. Jeg trenger recovery dvd til min bærbare pc. Den er en Fujitsu Siemens Amilo Pa 2548. Jeg vil helst ha Windows Vista home premium slik det var på den. Jeg har prøvd å lage de såkalte recovery mediene, men de virket ikke når jeg fikk behov for dem. Jeg ringte da support, men fikk til svar at jeg skulle bedt om de før det hadde gått 60 dager etter jeg kjøpte maskinen.

     

    Som jeg sa til han stakkars svensken, hadde maskinen ikke virket før det hadde gått 60 dager så ville jeg jo iallefall ikke ringt og spurt etter recovery dvd'er, da hadde jeg levert tilbake pc'n eller til reperasjon på garanti/reklamasjon. Jeg kan få bestilt dvd'ene fra utlandet for 40 euro pluss porto, men det syns jeg er helt urimelig at jeg skal betale for noe som faktisk burde ha virket. Jeg tok med pc'n dit jeg kjøpte den, men han påsto at jeg ikke hadde verken garanti eller reklamasjonsrett. Ifølge kjøpsloven så har jeg 5 års reklamasjonsrett.

     

    Jeg blåser da vel i om det er hardware eller software som er problemet. Maskinen virket ikke som den skulle fordi jeg sannsynligvis hadde fått virus eller noe(tiltross for brannmurer og antivirus og anti-både-ditt-og-datt)Jeg laget jo også mediene før jeg begynte å bruke pc'n, så det er jo ikke pga noe jeg har gjort med pc'n at de ikke virker som de skal. Jeg leste på Fujitsu sine forum sider, og det er visst flere enn meg som har opplevd at de ikke fungerer når man trenger dem. Jeg har jo selvsagt ikke prøvd om de virker før jeg hadde behov for det. Det er jo noe som heter "if it ain't broken, don't fix it".

     

    Så nå står jeg altså der da med en pc som forteller meg at den ikke har noe operativsystem. Jeg prøvde i desperasjon å se om det gikk an å legge inn Windows XP, men da forteller maskinen meg at den ikke finner noen harddisk. (den laster inn filene til windows, men da man kommer til der man skal velge disken man skal installere på så er det ingenting der.)

     

    Jeg har idag prøvd å legge inn Win Vista som jeg fikk lånt, men det virka ikke. Jeg prøvde så med Windows 7 som jeg også fikk lånt av noen, men da kommer jeg bare inn i et DOS system. Husker ikke hva det heter jeg.

     

    Jeg har prøvd å brenne ny Vista dvd og boote fra den, men det gikk heller ikke. Han i butikken sa jeg sannsynligvis måtte starte opp via BIOS, men så mye peiling har jeg ikke på datamaskiner at jeg tør å begynne å rote i BIOS uten kyndig veiledning. (Vet ikke hvordan jeg kommer inn der heller, for broren min har nekta å fortelle meg det slik at han skulle være sikker på å kunne redde restene når jeg tukler til ting. Han har dessverre ikke tid til å hjelpe meg før om to måneder, og så tålmodig er jeg slett ikke.)

  14. Jeg har sittet i hele dag og forsøkt å få pc'n min til å ungere. Det jeg har forsøkt på er såkalt "enkel overføring", men da maskinen fortalte meg at det ville ta 757656 dager og 16 timer så gav jeg litt opp. Så mye tålmodighet har jeg ikke altså. (Hvis jeg lever så lenge). Jeg har prøvd å opprette slike recovery dvd er da maskinen var ny, men jeg vet jo ikke om de fungerer siden det sto at man kunne gjøre dette kun en gang, og maskinen forteller meg at jeg kan lage de dvd ene hver gang jeg slår på maskinen. (Har hatt maskinen siden juni 2008)Jeg forsøkte først å sende filene over hjemmenettverket, men det tar jo også votter og vinter da. Så forsøkte jeg altså enkel filoverføring, og så forsøkte jeg å brenne ut på dvd, men ingen av delene vil fungere siden maskinen ikke er helt god. (Mulig jeg er apekatt når det gjelder pc, men å brenne dvd er jo ikke akkurat vanskeligere enn at jeg skulle klart å lære katten min det) Fikk beskjed om at filen var for stor til å brenne tiltross for at den skulle få plass på en dvd på 4,7GB. Filen er ca 3 GB. De andre filene jeg skal ha har jeg stort sett klart å overføre, men nå virker plutselig ikke nettverket heller, så da må jeg prøve noe annet.

     

    Noen som har forslag?

  15. Jeg får irriterende feilmeldinger hele tiden om at Microsoft Volume shadow copy sluttet å virke, det kommer så opp et bilde hvor jeg kan søke etter løsning. Da forteller den meg at løsning ikke er tilgjengelig på mitt språk og jeg får en liste med andre språk. Når jeg velger f.eks engelsk eller amerikansk så skjer det ingenting. Jeg får heller ikke lukket vinduene uten at de kommer sprettende tilbake to sekunder etterpå. Jeg har også problemer med at maskinen ikke kan brenne cd. Jeg får heller ikke kjørt msn + at printeren på nettverket plutselig har forsvunnet. Jeg kan likevel printe på denne i noen tilfeller, men ikke alle. Jeg har prøvd å laste ned nye drivere via oppdateringer i windows, men den mislykkes. Jeg har også prøvd med cd som følger med skriver, men det virker heller ikke. Jeg har jo liksom sånne gjenopprettings cd'er, men siden den mislyktes da jeg laget dem så virker det tydeligvis heller ikke. Hva skal jeg gjøre for å få maskinen til å fungere igjen? Jeg har jo ikke noe cd eller noe med programmene som var på maskinen da jeg kjøpte den. Noen som har forslag? Maskinen er en Fujitsu Siemens Amilo Pa2548 AMD Turion 64x2 Mobile technology TL-60 2.00Ghz 2047 MB RAM Windows Vista Home premium. 32 biters operativsystem.

  16. Lurer fremdeles på dette jeg. Har fått det til i mellomtiden, men nå har det kjekset seg igjen. Jeg har installert nye drivere til grafikkortet, så sikkert der problemet ligger, men jeg vet bare ikke hvordan jeg skal løse det. Akkurat nå så får jeg opp bilde på tv, men bare som en utvidelse av pc skjermen istedet for at jeg får to like skjermbilder. (var dette forståelig?) Noen som har noen gode forslag?

  17. Jeg har plutselig problem med å vise laptop skjermen på tv. Laptopen er koblet til via skjermkabel (sånn hvit med blå overgang i enden til laptop)Det fungerte utmerket inntil i går. Jeg satt og så på en MGP video via tv, og siden jeg hadde bestilt høyttalere til laptoppen for å få bra lyd også så dro jeg og hentet disse. I mellomtiden satte jeg laptoppen i dvalemodus. Da jeg kom hjem ca 30 minutter senere så slo jeg på pc og koblet til høyttalerene for å se videoen med ordentlig lyd, dette virket en liten stund og jeg var veldig fornøyd, men det kjekset seg helt da jeg fikk melding på msn. dette har aldri vært noe problem før. Når jeg nå setter tv til Pc så får jeg bare meldingen "Mode not supported" på tv skjermen.

     

    Mitt spørsmål er da som følger: Kan det bare slutte å virke helt plutselig? Kan driverne plutselig endre innstillinger? Er det innstillinger i skjermkortet eller tv som er problemet her? Jeg finner ikke noen avanserte innstillinger som går på annet enn skjemoppløsning o.l.

     

    Pc er en Fujitsu Siemens Amilo AMD Turion 64 xw2 mobile tecnology TL-60 2GHz 2047Ram 32 biters operativ system Win Vista Home premium

     

    Tv er en Samsung LE40 A656

  18. Jeg lurer på å installere windows 7, men lurer på følgende:

    Jeg har partisjonert c:disken i to like store partisjoner. Hvis jeg installerer windows 7 og sletter xp vil da hele disken bli formatert slik at det som er på den andre partisjonen også forsvinner eller vil bare den delen hvor xp ligger bli formatert og erstattet med Windows 7? Jeg er grønn på dette med partisjoner og hvordan de fungerer. Trenger en sånn blondine forklaring.

     

    Så lurer jeg også på om det er mulig å partisjonere den ene partisjonen slik at jeg kan ha både xp og windows 7? (og er dette i det hele tatt nødvendig.) Går det an å angre seg og installere bare xp igjen hvis jeg ikke liker windows 7 eller vil maskinen mase om at den installerte versjonen av operativ system er nyere enn den du er i ferd med å installere?

     

    Jeg har nemlig vært borti dette problemet tidligere, men da var det bare en nyere versjon av win xp som lå på maskinen jeg skulle installere på.

  19. Jeg skal kjøpe en fargelaserskriver, men så skjønner jeg ikke forskjellen på trådløs og nettverksprinter. Altså det jeg lurer på er hva som er trådløst, er det slik at man kan putte printeren i et annet rom og putte i strømmen og så funker det? Og betyr kablet at man ikke kan det? Går det an å koble en trådløs router til en nettverksprinter slik at den kan puttes i et annet rom?

     

    Jeg har ikke plass på det rommet jeg har pc'n derfor vil jeg ha muligheten til å sette printeren uavhengig av kabler og ledninger. Har nemlig ingen planer om å snuble i ledninger i hele leiligheten. Jeg har planer om å sette printeren i et annet rom. Helst ville jeg hatt den oppå skapet i det rommet jeg sitter, men vet ikke om det går an å få lange nok strømledninger. Jeg vet det finnes skjøteledninger ja, men har hørt at det kan være farlig å koble til datautstyr siden de ikke er beregnet på ting som tar så mye strøm.

     

    Har lurt på å kjøpe denne: Samsung CLP-315w, 16/4 spm2400dpi, 32MB, trådløs kr 1795,- noen som har erfaring med denne? Noen som har andre forslag?

×
×
  • Opprett ny...