Gå til innhold

Repsils

Medlemmer
  • Innlegg

    227
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Repsils

  1.  

     

    Dette er noe jeg ikke skjønner meg på med dagens prosessorer.

    På 90-tallet hadde vi en prosessor som jeg husker spesielt, en Celeron som i utgangspunktet kjørte på 300MHz, som man kunne klokke til 450MHz.

    DET var ytelsesøkning som fungerte også i praksis.

    (Før den tid hadde vi en Cyrix-prosessor som også kunne overklokkes relativt mye uten at jeg husker navnet på den).

    Men de "turbohastighetene" som det nå snakkes om kan jeg ikke skjønne betyr mye i praksis altså.

    Eller, dere som praktiserer dette, gjør det det ?

     

    Edit : Sitter nå selv med en i7-2600k som jeg kjører på "stock", og har igrunn ikke behov for noe annet.

    Vel 10 år senere, så brukte vi å klokke ned prosessorene, så de ikke måtte ha så forferdelig mye kjøling. Spesielt på media-pc'en man hadde i stua.

     

    Det er slikt jeg forstår dagens prosessorer. De kjører normalt nedklokket og klokker seg selv opp, når det er behov for det.

    Dette kan jeg skjønne.

    Men om en overklokking med dagens prosessorer er 25MHz eller 50MHz, det er det jeg ikke skjønner.

    Jeg mener, at det liksom skal utgjøre en merkbar forskjell....?

    Er jeg helt ute her....?

    Problemet har vært at de ikke når hastigheten som står på boksen. Disse single core boost greiene blir vel knapt brukt i dag uansett så folk syter over ting som strengt talt ikke er nødvending. Når det er sagt så skal man selvfølgelig få det man kjøper så helt greit at AMD retter dette opp.

  2. Skuffende egentlig, spranget fra 1 til 2 gen var større hvis du tar vekk 3900x og 3950x. Dårlig av AMD og ikke tilby 6 og 8 kjerner med samme boost som 3900x. Spillere trenger ikke 12 kjerner. De putter de beste chipsa i de dyreste selvfølgelig men det gjør at de igjen taper kampen mot Intel i spillytelse. 3600x koster vel det samme som 9600k. Ingen spiller ville tatt en 3600x til spilling da med mindre de spiller i 1440p eller 4K.

  3.  

     

    Vi har selv testet bakoverkompatibiliteten med Ryzen 9 3900X på X470- og X370-brikkesettene gjennom Asus' Crosshair Hero-serie, og kan bekrefte at ytelsen holder seg på samme nivå som med et X570-brikkesett.

    Her bør dere komme med fakta tek.no? siden ser fremdeles Asus x370 pro har lite teknisk informasjon hvordan nyere Ryzen 9 3950x vil fungere? Kan dere komme med tester? Siden en del hovedkort nedprioriter nyere bios på eldre hovedkort, godt mulig det vil fungere, men tung SLI test og med maks m.2 samsung 970 evo på hard belasting tviler jeg x370 gjør det veldig bra?

    I så fall er det lite vits å blakke seg med nyere hovedkort og ram.

     

    Så må dere vurdere de som har ryzen 7 1700 hvor stor nytteverdien er å oppgradere, er jo fint om cpu last er 5% 9 3900X men spørs om 6000 kr er verd prisen, når ryzen 9 3950x muligens vil koste samme om 1 år.

     

     

    At de nye AMD-prosessorene kommer med en kjøleløsning i esken, er et plusspoeng den andre veien. Men for å få maksimalt ut av prosessorene – i hvert fall i 3900Xs tilfelle – vil du helst ha en enda bedre kjøleløsning. Da sparer du også ørene.

    Alt i alt har vi likevel ingen betenkeligheter med å anbefale et kjøp her – enten det er for en oppgradering eller for din første AMD-maskin.

    Tja hvordan blir det hvis man oppgrader for å få lavere strømbruk og lavere tempaturer.

    Si hvis man har nocuva nd 14 vil ryzen 7 1700 eller Ryzen 9 3950x eller 3900X komme best ut i test her?

    Alle x370 brett kan kjøre 3rd gen med oppgradering av BIOS. Om de kan kjøre 3950x er avhengig av VRM og ikke noe annet. Det er sannsynligvis ikke noe problem for deg hvis du kjører den stock. Gjør litt research. Kommer nok en del x370 vs x470 vs x570 de neste dagene og det kommer ikke til å være store utslag her. Unntaket er for de som drar nytte av pcie 4 med m2.

    • Liker 1
  4.  

    Så video om dette på linus sin kanal fra Anthony. Tror jeg får gå for et 2070 Super om det ikke koster skorta :p

     

    Ser det koster 5400 på nettsiden til nvidia, men skeptisk.

     

    Virker som en realistisk pris.

    Kortet skal koste det samme som dagens 2070, med ytelsen til et 2080.

    (Litt bedre enn et 1080 ti altså, men med rtx kjernen)

     

    I USA ligger jo prisen på $500.

    2070S når ikke helt opp til 2080 nei, ligger allerede tester på dette ute.

    • Liker 1
  5. Men hvorfor AMD Zen 2? Zen 3 kommer jo på markedet nå og disse konsollene skal ikke på markedet før slutten av neste år så produksjonen starter vel ikke før godt ut i 2020. De skal ha AMD Navi skjermkort, som jo kommer på markedet ca samtidig som AMD Zen 3 så er jo litt snodig at de går for det ene, men ikke det andre? Den bedre IPC'en og ikke minst bedre strømeffektiviteten burde da være veldig attraktiv for konsoller?

     

    Kan ikke utvikle en slik konsoll med HW som kommer ut samme år som konsollen selv. Det som gjør at konsollene ligger et stykke bak PC når de først blir klare for kjøp. Spillutviklere skal f.eks ha specs de kan utvikle for.

    • Liker 2
  6. Denne passer tilfeldigvis perfekt inn på TV-stua, gjenstår å se hvor vond den blir i lommeboka. Forbrukermarkedet er et vidt begrep, og passerer den 100K er den i praksis ikke for forbrukermarkedet, og totalt uaktuell for min del også, selv om det sikkert er millioner av millionærer som har råd til noe dyrere...

     

    Den vil nok passere 100k med god margin :) Men det er da ikke noe problem. Vi er mestre i forbrukslån :)

    • Liker 4
  7. Så det apple sier er at de skal fjerne funksjoner jeg har betalt ekstra for å ha, fordi noen kjøper eldre eller billigere telefoner.

     

    Dette var dårlig, slike ting får meg til å vurdere andre produkter. Her viser apple at de regelrett driter i de som betaler litt ekstra.

     

    Dette handler nok mer om at de implementerer flere måter for "long press" i iOS enn at de skal fjerne noe som helst. Du vil nok kunne bruke 3D Touch i fremtiden også. Om fremtidige iPhones har 3D Touch er vel heller usikkert.

    • Liker 1
  8.  

    Enig i påstanden at Intel ligger noe foran Amd i 1920 x 1080, men hvilken amatør spiller i hd nå til dags. Må bare være deg det da.

    Jeg spiller i 3440x1440, så spydighetene kan du droppe.

     

    Det at Ryzen kun ligger bak i 1080p er også en myte, den ligger et godt hestehode også i høyere oppløsning. Ingen som er riktig skrudd kjøper skjermkort til over 10K for så å kjøpe en budsjett prosessor.

    I nyere spill hvor de faktisk bruker nok kjerner er det ingen myte nei. Spiller du i 4K spiller det ingen rolle uansett. Nå sitter de aller fleste på et eller annet 1080p 60hz panel uansett og trenger strengt talt ingen av delene.

    • Liker 1
  9. Tallene for lading av elbil er iallfall helt feil. Det er ingen som bruker 40kWh på en elbil hver eneste dag 365 dager i året.

    Min elbil har ca 30kWh kapasitet, og den trenger egentlig ikke lades mer enn et par-tre ganger i uken, maks, og da er den aldri tom da heller.

    Anslår mitt forbruk til ca 40-50kWh per uke

     

    Leser du før du kommenterer? Tallene er regnet utifra HVIS du lader så mye hver dag. Hva folk flest gjør har ingenting å si i dette regnestykket.

    • Liker 4
  10. Jeg og familien gikk over til Talkmore etter at nyheten kom ut at Komplett Mobil er solgt. Bruker Gudbrandsdal Energi som strømleverandør, men siden de er såpass nye som mobiltelefonileverandør, valgte vi denne gang å gå for en av de som har vært med en god stund.

     

    Nå håper vi at Talkmore flesker til med EU+ !

     

    Samme her. Fikk med 500 cashpoints til Norwegian og 2 gratis mnd på begge 2 etter verving.

×
×
  • Opprett ny...