Gå til innhold

Svinks

Medlemmer
  • Innlegg

    4 662
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Svinks

  1. Endringer i bærende konstruksjoner er søknadspliktig over bør overlates til fagfolk. Men det er ikke umulig å kutte en bjelke for å lage en trappeåpning hvis man gjør tilstrekkelig forsterkninger omkring den som overfører krefter fra den kuttede bjelken til nabobjelkene, det kalles en utveksling.

  2. Hvis bryteren har 0-tegnet på seg (to-polt) så VET du at begge faselederene er tilgjengelig.

     

    I en vanlig bryter så er det veldig ofte bare én faseleder som er innom, og da blir det vanskelig å få til noen stikkontakt. Det er også sjelden jord-lederen er der.

    Nja, det er vel like vanlig at begge lederne og jord er trukket gjennom boksen bak bryteren, selv om bare en leder er koblet i bryteren.

    • Liker 1
  3. Kjøp en standard vifte på biltema/clas, lampettledning og et støpsel. Vipps så er du i mål.

    Lampettledning? Har den jordleder? Jord bør være tilkoblet hvis vifta er beregnet på det, og ikke er dobbeltisolert. Særlig viktig i et vaskerom.

     

    Men det beste (sett bort fra pris) er selvsagt å få en godkjent installatør til å montere den med fast tilkobling og bryter med topolet brudd, så slipper man å tvile på at det er gjort riktig. Kanskje også spandere på en fuktstyrt vifte, ikke bare med snortrekkbryter som den det var linket til i førsteinnlegget.

  4.  

    Forsøket? Har du vært i kontakt med Signal? De har satt opp "her kommer fiber"-stolper ved diverse hus et kvartal lenger opp i bakken. Også litt rart at Canal Digital ikke var hos dere da de "tettet et hull" hos oss i Erik Vangbergs gate.

     

    Ja jeg var i kontakt med Signal i februar og de svarte at de ikke kan levere her.

     

    Februar er en stund siden, da gikk de første runde i Nedre Storskogen og tilstøtende områder for å kapre kunder. Nå er prosjekteringen kommet lengre, kanskje de ser mere muligheter i dag. Jeg kan vanskelig se for meg at de kan unngå å grave ned noen rør i Søren Zakariassens gate, samt at de bør forberede for det svære blokkprosjektet som kommer i ditt kvartal.

     

    Jeg er også enig i at du bør høre med naboene om de er interessert - jo flere som er interessert, jo større sannsynlighet og jo billigere per enhet. Og utleier bør også involveres. Han har ikke lov til å øke leia i eksisterende leieforhold pga installering av nytt nett, men det vil jo på sikt gjøre utleieboligen mer attraktiv.

  5. Da vi skulle male vårt hus som jeg trodde var demigult med portgrønn staffasje, fikk jeg med noen fargeprøvelapper fra malingbutikken med diverse gule og grønne farger. La de mot veggen diverse steder, og der huset var minst falmet og værslitt (under trapp over tak) fikk jeg full klaff på skagengul og grønn umbra.

  6. Hva bør jeg gjøre? Holder det med å kjøpe noe valnøtt spritbeis? Eller må jeg da lakkere det etterpå? Hva er evt den billigste måten å gi litt mørkere preg til furu?

    Jeg beiset for 10-15 år siden diverse trehvite furumøbler (ei seng og noen hyller) med Herdins Ekte Beis i fargen Kirsebær. Dette er et beispulver i papirposer man løser i vann. Resultatet ble bra, senga er pensjonert men noen av hyllene er fortsatt i bruk.  Eneste ulempe: Litt ru overflate, merkes godt at det er litt trått å vaske/tørke støv med fuktig klut. Hadde jeg brukt lakkbeis fra samme produsent, eller beiset først og lakket etterpå, hadde jeg kanskje hatt etn glattere overflate.

     

    Biligste måte å farge tre på er forøvrig å gni inn med te eller kaffe. Jeg har prøvd det også, men jeg hadde inntrykk at jeg ikke hadde like god kontroll å hvor mye eller lite farge jeg fikk, og at det lettere ble skjolder. Altså var det verdt å bruke noen kroner på beis.

  7. Når dere bruker pyrolysen, ribber dere ovnen for innmat inkludert stigene som man skyver brett/rister inni, og vasker dere det i oppvaskmaskinen, eller pyrer dere med bakebrett og langpanner og alt mulig?

     

    I instruksjonene til vår IKEA Mirakuløs står det at alt skal ut, men det er jo kanskje langpanna man har stekt ribbe i som har best bruk for en pyrolytisk rens, like mye som vegger og gulv i selve ovnsrommet...

  8. rofl... jeg klipper plenen alltid etter et par tre pils. Tror du virkelig det dukker opp politi i hagen din og spør om å blåse ?? 

     

    Wow. Jeg venter alltid med pilsen til etter jeg er ferdig med skarpe og/eller motoriserte redskaper. Ikke fordi jeg er redd for at politiet skal dukke opp, men for å ikke skade meg, noen eller noe.

    • Liker 6
  9. Prøv å skru mobil og nettbrett helt av og på igjen for å stoppe apper som ikke trenger å gå, og rense minnet på enhetene. Eller kjør en av de mange appene som heter neo med "cleaner" og har en feiekost som ikon. Når ting går tregt på nett, er det ikke nødvendigvis nettet som er tregt, det kan også være PC/mobil/nettbrett som har for mye slagg i minnet, eller kjører for mange prosesser på en gang.

  10. Det kommer veldig an på hvordan markedet for tiden er, og hvilke kjøpere du treffer.

     

    Noen vil være lykkelig over å finne et bad som trenger oppussing som de kan gi sin egen stil. De forventer da selvsagt at de får kjøpe boligen et par-tre 100.000 billigere enn om badet var nyoppusset, men det kan allikevel bli budkrig mellom flere som ønsker å pusse opp, og boligen kan gå over takst. Særlig i et marked som vi hadde for noen måneder siden hvor det var stor etterspørsel etter alt som ble lagt ut mange steder i landet ville jeg ikke pusset opp.

     

    Andre vil være mer kresne på hva de kjøper og være bevisst på at rett etter boligkjøp har de ikke penger til dyre oppussinger, og ikke legge inn bud på boliger med oppussingsbehov. Eller de har kanskje pusset opp før og er lei av oppussing. Slik markedet ser ut til å utvikle seg nå kan oppussing være lønnsomt. Det kan være forskjellen på om man i det hele tatt får et bud, eller om boligen blir liggende lenge uten å selges.

  11. Hvis det er snakk om en splitter ny leilighet, så er det vel bare å sørge for alminnelig godt vedlikehold, og satse på at verdien utvikler seg minst like godt som andre boliger i markedet.

     

    Hvis man har valg mellom f.eks forskjellige kjøkkenfronter og benkeplater, forskjellige fliser på bad, forskjellige gulv etc, kan det være lurt å bestille en "oppgradering" før "standard"-utgaven er montert, i stedet for å først betale for noe man straks vil bytte, men det gjør man mest for sin egen del. Det er ikke sikkert man får igjen merkostnadene ved en høyere salgspris ved eventuelt salg.

  12. Enig i å rense sluket, jo bedre det tar unna, jo mindre flyter utover gulvet.

     

    Spar vann: Er det sparedusj, eller klarer dusjen å fylle en 10 l vannbøtte på under et minutt? Å bytte dusjhode eller å ikke skru krana på fullt, kan hjelpe. Like så å skru av vannet mens man såper seg inn.

     

    Dersom dusjhhørnet har dører, er det ofte mulig å bytte slepelistene nede til noen som er lengre. Er det ikke dører, kan man også lime selvklebende plastlister på gulvet, men pass på å ikke stenge hele veien dersom sluket i dusjen er det eneste sluket. Vannsøl/lekkasjer andre steder på badet må også kunne finne veien til sluket.

    http://m.clasohlson.com/no/Dusjlist-i-T-profil-/40-8797

    Eller man kan kjøpe en slik som man legger ut hver gang man dusjer:

    http://m.clasohlson.com/no/Dusjsarg/40-9024

    • Liker 1
  13. Hvis man kjøper en hel tomanns- eller firemannsbolig, er ofte det enkleste tiltaket for å tjene penger på den, å seksjonere den. Selger man hver leilighet for seg, gir det ofte en god del mer penger enn hva den kan selges for i sin helhet.

     

    Kommunen kan stille krav til oppgradering av brann- og støyskiller ved seksjonering. Det vil også være et positivt tiltak som gjør leilighetene mer salgbare til en bedre pris.

×
×
  • Opprett ny...