Gå til innhold

Høy på Jesus

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Høy på Jesus

  1. Husker jeg så Blair Witch den gangen hypen gikk på at det var ekte opptak, og at alt var sant.

    Da var den creepy som helvette :cry:

    9638878[/snapback]

    Er ikke så begeistret for filmen selv, ettersom jeg ikke finner den skummel på fem øre. Jeg kan likevel ikke annet enn å ta av meg hatten for suksessen den hadde. Markedsføringen på Internett var ikke annet enn genial. Med tanke på det beskjedne budsjettet på 25 000 dollar er det ikke annet enn imponerende at filmen faktisk har spilt inn 10 000 ganger det beløpet.
  2. Citizen Kane (1941)

     

    Regissør: Orson Welles

     

    B00009B0R9.02.LZZZZZZZ.jpg

     

    Filmen fikk i sin tid mye publisitet og oppmerksomhet ikke bare på grunn av det filmatiske, men også på grunn av de litt for åpenbare parallellene mellom Charles Foster Kane og den kjente, mektige mediemogulen William Randolph Hearst. For eksempel er det en klar parallell mellom Kanes avis "Inquirer" og Hearsts "Examiner" og Kanes palass Xanadu og Hearsts palass i San Simeon. Noe annet er deres forhold til kvinner, hvor Kane bygger et operahus til ære for sin mindre talentfulle sanger og kone Susan Alexander. I virkeligheten hjalp Hearst sin bedre halvdel, Marion Davis, som skuespiller ved å kjøpe et filmstudio. (filmlisten.no)

     

    Da var det min tur til å se denne kritikerfavoritten.

     

    Det jeg virkelig la merke til var den retrospektive fortellerteknikken, som er mye i bruk i dagens filmer, som fungerte veldig bra.

     

    Videre er billedbruken/kameraføringen god, og filmens "cast" er solid over hele linjen, med unntak av Dorothy Comingore, som rett og slett ikke spiller bra.

     

    Filmen er overraskende engasjerende, da den nevnte fortellerteknikken brukes for å vise oss veien fra "Rosebud", som var det siste Kane sa, til slutten og avsløringen.

     

    Filmen er fantastisk god, men et midtparti som er svakere enn resten av filmen trekker ned.

     

    Orson Welles fortjener virkelig all den honnør han kan få for sitt portrett av Charles Foster Kane, samtidig som han regisserte og samskrev manuset til filmen.

     

    9 - Genial

    9628831[/snapback]

     

    Meget god film som var banebrytende med tanke på fortellerteknikk, billedbruk og klipping. Ikke annet enn imponerende at Welles faktisk bare var 25 år da han laget filmen.

×
×
  • Opprett ny...