Gå til innhold

Klinion

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Klinion

  1. Testet litt i går kveld og fant da ut at med bare den ene brikken i ville ikke systemet starte en gang. Med bare den andre i botet det fint få fale-safe-defaults, samt på de garanterte hastighetene ved 2,6V. Jeg kjørte memtest med begge disse hastighetene og fikk 0 feil på alle testene. Kjørte deretter 5 pass med 0 feil på test 5.

     

    Prøvde deretter garanterte speeds på 3,3V (fsb: 250 og timings: 2-2-2-8). Når jeg kjørte test 5 på memtest nå fikk jeg masse feil mot slutten av testen.

     

    Det jeg tror ut i fra dette er at det er minnebrikkene og kun minnbrikkene som det er noe galt med. Den ene minnebrikken er svidd og den andre minnebrikken fungerer greit, men ikke like godt som den er livstidsgarantert til.

  2. Kjørte brikkene på fale-safe-defaults gjennom testen, det vil si 2-3-3-8 timings på 2,6V som brikkene er livstidsgarantert til og fikk masse feil...

     

    Har ikke testet 1 og 1 brikke på memtest så ska gjøre det, samt prøve litt andre timings og høyere spenning, men brikkene takler uansett ikke det de er garantert for, kommer derfor til å reklamere på dem.

     

    Grunnen til at jeg ville teste dem oss en kompis er det virker som de er helt svidd og ikke vil virke under noen som helst timings og speeds, vil derfor teste om dette stemmer eller om det kan være noe med hovedkortet.

  3. Ja har gjort det. Er ganske sikker på at eller flere av komponentene har tatt kvelden. Prøver å finne ut hvilke/hvilken.

     

    PC-en startet og kjører opp windows, men krasjer fort (med krasj mener jeg at den slår seg av like plutselig som om strømen hadde gått og restarter.) Med en gang problemet oppstod startet ikke PC-en en gang, men begynte å pipe, og da mener jeg ikke startup pip men en alarm, samt at noen røde lamper lyste.

  4. Hei lurer på om noen med litt erfaring i feilsøking kan hjelpe meg med å finne hvilken komponent som trolig er defekt.

     

    Situasjon: Klokket CPU og minne på PC-en i helga og i den sammenheng gikk noe galt. PC-en kommer seg knapt in i Windows før den krasjer og reboter. Første gang det krasjet, og ikke ble bra med lavere fsb, sjekket jeg inne i kabinetet etter noen plasser det var varmt, rammen var omtrent lunken, men en av heatsinkene på hovedkortet, øverst til høyre (rett atme rammen), var glovarm. Lot PC-en stå en stund, forbedret luftflyten i området med en vifte og prøvde igjen uten hell.

     

    Har opplevde lignende krasj før når jeg har satt for høy fsb, men nå gir det seg ikke selv om jeg loader fale-safe presets. Har å hatt tilfeller der PC-en ikke starter i det hele tatt, men piper med en alarm lyd samt at noen røde lamper lyser.

     

    Specs på PC-en er:

    HK: DFI Lanparty UT Nf4 Ultra-D, nyeste bios

    Minne: OCZ Voltage Extreme, DDR, PC 4000

    CPU: AMD 64 3700+ (San Diego), single core

     

    Trur ikke det er CPU fordi jeg kan klokke den så lenge jeg ikke øker fsb på minnet, samt at dette skjedde når CPU ikke var klokket og var kjølig. Jeg tror det er minnet, jeg kjørte noen tester i memtes86(blandt dem test 5) og fikk mange feil selv på fail-safe presets speeds.

     

    Men vurderer også at det kan være noe i hovedkortet, enten en chip eller en kontroller i forbindelse med minnet som allene gjør at maskinen krasjer, men mest av alt frykter jeg at det er en transistor som er kortsluttet eller har begynt å lede for godt, noe som har svidd minnet mitt. Har målt i bios at hovedkortet har en tendens til å gi 0,9 mer i spenning på rammen enn det jeg har satt

     

    Grunnet det siste alternativet har jeg ikke lyst å sette in noen andre rambrikker for å teste. Jeg skal få prøvd å testet mine rambrikker på en annen maskin, om de er ok, må det være hovedkortet. Men om de ikke er det kan det være de som ikke taklet spenningen de var garantert for (3,3V), som jeg ikke var over (selv med den ekstra spenningen hovedkotet mitt legger til) eller at noe er galt med hovedkortet og at det var det som svidde dem.

     

    Er ute primært etter 2nd hand oppinions og råd fra folk med erfaring fra feilsøking på deffekt hardware, men er glad for alle inspill :)

×
×
  • Opprett ny...