Gå til innhold

care1337

Medlemmer
  • Innlegg

    275
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av care1337

  1. Du kan søke om skoler som ligger lengre unna, men da må kommunen i ditt nærområde godkjenne at du søker. Dette er som oftest bare en formalitet. Hør med en rådgiver på skolen din.

    Jeg har aldri hørt om noe slikt, og måtte ikke gjøre det selv. Har du mer informasjon rundt dette?

     

    Fra hukommelsen (med forbehold):

    For å søke på skole MÅ du være folkeregistrert i det fylket du søker i. Bor du nær en fylkesgrense, må fylket du bor innenfor "dekke" utdannelsen din i nabofylket. Dette fordi kompensasjonen kommunene får pr elev gjelder de som er registrert innenfor det aktuelle fylket. For at du skal gå på skole utenfor hjemplassen din, må du gjøre følgende:

     

    a) Registrere deg i folkeregisteret innen samme fylke som skolen.

    b) Kontakte kommunen, slik at de kan lage en "avtale" med den aktuelle skolen. Dette varierer fra kommune til kommune og fylke til fylke hvordan denne "avtalen" fungerer. Jeg er litt usikker på formalitetene rundt dette.

     

    Noe kilde... hmmm, prøvde å Google litt.

    http://www.nettavis.net/art.php?cat=17&id=1789

    http://www.ung.no/vidutd/2711_Flytting_til_nytt_fylke_-_rett_til_skoleplass.html

     

    EDIT: Ser nå at jeg blingsa litt med å skille mellom fylke og kommune. Sorry. :p

  2. Du kan søke om skoler som ligger lengre unna, men da må kommunen i ditt nærområde godkjenne at du søker. Dette er som oftest bare en formalitet. Hør med en rådgiver på skolen din.

     

    Jeg flyttet for meg selv når jeg var 15, dette er over ti år siden nå. Og de ble et "sjokk", jeg slet litt hjemme, så det var utrolig deilig å komme for meg selv. Men ansvaret var større enn det jeg trodde i forkant. Det er MYE å tenke på.

     

    - Økonomi er kanskje den største delen. Men også grensesetting er viktig, både ovenfor deg selv og andre. Du må greie å ta standpunkt og valg. F.eks. på hvem du slipper inn, disiplin i forhold til å stå opp i tide (ingen som kommer til å vekke deg) og vilje til å gjøre "kjipe" ting som å vaske, lage skikkelig mat ikke bare grandis og i det hele tatt.

     

    Mitt tips til deg, er at du f.eks. kan bo på hybel i ukedagene og reise hjem i helgene den første tiden. Ha tett kontakt med foreldrene dine og vær åpen om det du lurer på. 15 år er veldig ungt for å flytte hjemmefra. Jeg jobber med barn og unge til daglig, og ville normalt ikke anbefalt unge under 18 å flytte lengre vekk hjemmifra alene.

    • Liker 2
  3. Tror nettbrettbehovet er individuelt.

     

    iPad: For de som liker Apple sin løsning og ikke ønsker å modifisere nettbrettet for mye. For "gjennomsnittsbrukeren" med begrenset kunnskap innen data.

     

    Samsung Galaxy tab: For de som ønsker å modifisere nettbrettet tilpasset eget behov, og for de med behov for å "leke" med innholdet på en litt annen måte (f.eks. overklokke, roote, legge inn custom ROMs, o.l.).

     

    Personlig gikk jeg får Galaxy tab 10.1 og angrer ikke et sekund. Brettet er bedre til film da den har 16:9, og har dessuten høyere oppløsning enn iPad og flere smarte løsninger iPad ikke har. Jeg har overklokket min til 1.4 Ghz og har "In Paris V5" custom ROMs. Har dessuten rootet den slik at jeg har modifisert en del filer, lagt inn reklameblokkering (AdBlock) osv. MYE jeg aldri ville fått gjort med iPad.

     

    Apple iPad passer for mange, Samsung Galaxy Tab også for mange.

     

    Må bare vurdere selv hva du vil bruke den til. :) Og hva slags bruker du er.

  4. Selg hele dritten. Bruk pengene og invester i en skikkelig maskin. Ikke så smart å bruke masse penger på å oppgradere gammelt skrot - fordi det gamle skrotet ikke vil greie å utnytte det nye helt optimalt.

     

    Blir som å sette en Ferrari-motor i en Lada for å sette det litt på spissen. ;)

     

    Og jada, vet dette er "politisk ukorrekt poeng" - men det er et poeng folk forstår. Bedre for en "noob" å gjøre det skikkelig, enn halvbra.

     

    Du får en helt ok gamer pc til 8k... sjekk demo-modellene til komplett (der sparer du 25-30% fra ny pris).

    • Liker 1
  5. Syns dere som påpekter "verste gave" kan ta dere 1 bolle. Tåpelig å klage over gaver man får. Man skal være takknemlig for det man får. Bak hver gave er en god tanke. :love:

     

    Beste: Familien skrapte sammen 2000 så jeg fikk kjøpt meg en jakke.

    Verste: Finnes ikke, urelevant, idiotisk - NEI!

    • Liker 1
  6. Monster er en overmarkedsførst "hype" der du betaler mye for selve merkenavnet. Jeg kjøpte noen Monster Beats spontant på en flyplass fordi jeg trengte øreplugger til en flytur. Men bare noen måneder senere ble de ødelagte. Jeg prøvde å reklamere på dem, men fyren bak kassa sa det ikke nyttet fordi de var kjøpt i utlandet. Han fortalte dessuten at ca 1/10 kom tilbake og reklamerte på øreplugger generelt. Disse betalte jeg 1500 for.

     

    Har hatt mange typer, i alle prisklasser. Og vinneren er et par fra DENON jeg ga ca 800 for på hifi-klubben. De ser veldig enkle ut, har knapper på ledningen så du kan bytte plass. Sitter godt og er velbygde. Monster sine ser kulere ut, men sitter ikke like godt. (Dette er selvfølgelig inviduelt). DENON får du kjøpt overprisa på HiFi-klubben og til normal pris på f.eks. eBay, men husk at du sliter med reklamasjonen om du kjøper de i utlandet/import. HiFi-klubben har god reklamasjon. Så jeg ville rådet deg til det. :)

  7. At folk sier "hvem" i steden for hvilken har ikke noe med talemåte å gjøre. Det er direkte feil bruk av et ord. Akkurat som om jeg skulle kalt en appelsin for et eple.

     

    Har rett å slett aldri forstått at folk kan finne på å si "hvem bil skal jeg ha?" istedenfor hvilken. Forstår heller ikke folk som skiller alle dobbelt ord (!) til to unike ord.

     

    Slik som dette: Fiske pudding :p

     

    Skal vi gå på fotball kampen i kveld eller, hvem buss skal vi ta? ;D

    • Liker 4
  8. Hellu. ;)

     

    Jeg er en 25 år gammel guttunge som jobber alt for mange nattevakter, og naturlig nok. Er "online-lista" på MSN ganske redusert på denne tiden av døgnet. Hehe. :p

     

    Noen som kunne tenkt seg å chatte litt om løst, fast og ingenting? Send meg en PM med MSN.

     

    PS: Stavanger ;P Og jeg er IKKE homo, så ikke prøv dere (just saying) hehe.

     

    Jah, og dette er ingen "vanlige komme-i-trusa di" kontaktannonse heller. Har ikke behov for det.

    • Liker 9
  9. Hei.

     

    I fjor sommer kjøpte jeg et el-sykkel kit fra GoldenMotor.

     

    Dessverre var eikefestene i hjulet ganske dårlig montert, noe som har ført til at ca 5-6 eiker nå "henger" løst på hjulet. Samtidig ligger niplene til eikene løst inne i hjulrammen.

     

    Jeg har rett å slett ikke peiling på hvordan jeg skal fikse dette. Det er heller ingen sykkelverksted som ønsker å ta inn sykkelen til reparasjon (naturlig nok).

     

    Derfor lurte jeg på om det er noen her inne, som har utstyr og kompetanse til å utføre en liten jobb, selvfølgelig med betaling.

     

    Her er et bilde av hjulet med motoren fra monteringen.

     

    2zsxt12.jpg

     

    Bor på Hundvåg 10 minutter utenfor Stavanger

  10. HÆ ? Er ikke du han fyren som runka så mye og som hadde større høyre arm en venstre ?

     

    EDIT: jo visst faen haha !

     

    Ok, bare for å si det også. Jeg sjekka armen - viste seg at jeg hadde en senebetennelse der. Noe som gjør at armen blir litt "oppblåst". Hva senebetennelsen kommer av, det lar jeg andre enn meg vurdere. Hehe. :)

     

    Jaja, kjekt at noen får seg en latter på min bekostning.

    Ler gjerne med dere jeg. HAHAHAHA. :p (lol)

    • Liker 2
  11. Micro funker fett til å varme underbukser i :)

    Virke så du har en rimeli kjip slutt på nattavakta! Men du får iallefall ha lykke til :)

     

    Har hørt om microbølgeovner som har blitt ødelagt pga den type "eksperimenter".

     

    Jeg la min underbukse på et bakepapir og heiv i ovnen i 10-15 minutter. Røyk som faen, så nå stinker det våtrom.. og våt ull blandet med litt såpe i hele kjøkkenet. Arg. Håper bare lukta forsvinner før vaktskiftet. -_-

     

    Skal seriøst ta med en trusebackup til neste gang... dette her var jo bare flaut.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...