Gå til innhold

zoomsalabim

Medlemmer
  • Innlegg

    706
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av zoomsalabim

  1. vidor skrev (40 minutter siden):

    Du kan prøve å ta en generell god vitamin pille og se om det hjelper på diabetesen. For min egen praktiske erfaring hadde D-vitamin og B-vitamin en gunstig effekt på energiomsetning som igjen nedregulrete blodsukker (sannsynligis hjulpet sammen med jod/tang for skjolbruskjertelen). Krom sies også å ha effekt.

    B-vitaminer vil også hjelpe på å dra ned homecystein som er gunstig for hjerte/kar.

    Har kontroll på blodsukkeret uten medisiner, om du leser tråden.

    Det opprinnelige spørsmålet er om det offentlige har en blodprøve som min fastlege kan bestille som måler partikkelstørrelse av LDL, slik den private prøven jeg refererte til. Nettopp fordi det vil gi ett bedre svar på om jeg i det hele tatt skal vurdere Lipitor eller tilsvarende Statiner.

  2. AnnonymG skrev (17 timer siden):

    Jeg skulle gjerne sett noen studier på hvor mye gevinst man har på å skille partikkelstørrelse mot verdier av LDL/HDL/total som man kan ta hos fastlege. Dersom dette er av stor betydning og er signifikant, er jo dette åpenbart praksis som bør tas i bruk. Jeg er skeptisk som til alt annet, men synes fortsatt det er like spennende, kult nytt! Har du noen studier på dette? Av interesse

    Den som vel forklarer det best er Dr. Nadir Ali (bakgrunn som hjertespesialist), transcript fra en av episodene her: https://www.zivli.com/blog/dr-nadir-ali-ldl-cholesterol-low-carb-diet-risks-of-statins

    Sitat

    Pattern A refers to an LDL molecule that is larger and less dense, and B refers to the LDL being smaller and denser. People with LDL pattern B are more likely to experience cardiovascular complications than people with pattern A.

    While there are blood tests to determine the size of your LDL, Dr. Bickman share's a "poor man's" method. "By dividing the level of triglycerides (in mg/dL) by HDL (in mg/dL; TG/HDL), we get a ratio that is surprisingly accurate in predicting LDL size. The lower the ratio (e.g., ~<2.0), the more prevalent the larger, buoyant LDL particles; that is to say, LDL A predominates. But as the ratio climbs (~>2.0), the small, dense LDL B particles are more common." Why We Get Sick, page 18, Kindle Edition.

    Når jeg ser på en kilde ser jeg først og fremst på om de prøver å selge meg noe. 

    Bare husk at utgangspunktet mitt er insulinresistens. Og det er jo åpenbart for meg at Type 2 har vert feilbehandlet lenge. Og fortsatt får feil kostholdsråd.

    Om temaet om LDL er intressant så er det også en Dave Feldman som har gjort seg til ekspert på dette med hvorfor LDL er høyt hos noen tynne atletiske personer, og da har noen generelle betrakninger om temaet også. Blant det som er intressant der er at du kan manipulere verdiene en god del.

    Du har også en del studier som viser at eldre med høyt LDL overlever lenger enn de med lavt LDL. 

    Her er en studie fra 2019: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/11/191118115341.htm

     

    Sitat

    Therefore, it's not the total amount of LDL cholesterol one has, but rather the concentration of subclass B to the other two, subclass A and subclass I, that should be used to diagnose atherosclerosis and the risk of heart attack.

     

  3. Dette med raske / langsomme karbohydrater og "meg". Meg, dagen etter å ha vert på hastetime med nyoppdaget type 2. Anbefalingen var akkurat det, bruk trege karbohydrater. Så som mønsterperson laget jeg havregrøt med fiber til frokost. Blodsukkeret banket opp i nesten 20 mmol/L to timer etterpå. Kanskje det var hell i uhell, for etter det ble alt karbo fra andre ting enn grønnsaker lagt bort, og hadde "normalt" blodsukker på en måned. Uten medisin.

    Karbo er karbo, treg eller rask. Djevelen ligger begravet i hva kroppen gjør for å holde blodsukkeret lavt. Kroppen øker insulinnivået. Helt til kroppen ikke reagerer på insulinet lenger. Trege karbohydrater holder bare insulinnivået høyt lenger, og det er IKKE en god situasjon for noen på vei inn i insulinresistens.

    Er øl bedre enn brennevin for en alkoholiker?

    Til sist skal vi jo dø av noe, men jeg tror mest på en diett der karbo-termostaten er skrudd godt ned. Så får andre gjøre som de vil. 

  4. Slik jeg skjønner nyere forskning, så er det signifikant ja. Jeg er lekmann, overhode ikke kvalifisert til noe annet enn over middels intressert og godt over gjennomsnitt trent i mønstergjenkjenning og tall/statistikk. Og ekstremt motivert for å finne ut mest mulig da jeg står med egen kropp midt i det som er temaet og har lest og lært siden november i fjor. 

    Lab1 er intressant for meg fordi de tilbyr data. Som forteller meg hvor jeg er i datamengdene som tilbys i diverse rapporter. Jeg har kuttet karbohydrater til ett minimum, og ser LDL opp, men samtidig synker totalkolesterol og HDL stiger og TriGlys synker, og forholdet mellom de er gunstig. Og det er ingen ekstreme nivåer av LDL. Det er ingenting i tallene mine som tilsier at jeg er i gruppen som har denne genetiske defekten som får så mye plass i forskningen. I tillegg er jeg fortsatt i vektnedgang og kroppen bruker fett. 

    LDL er jo bare en transportør. De begynner livet sitt som Store, og skal gi fra seg lasten sin og gjenvinnes av "systemet" før de går over til å bli små og tette. Og for all del ikke oksideres (som er de minste og tetteste), de kjennes ikke lenger igjen av reseptorene. Det viktige her er at de er i nærheten i størrelse av det som kan gå gjennom celleveggene i blodårene (26 nm). "Mønster A" (det store LDL'et) kan ikke trenge inn i membranen, "Mønster B" kan. Det største problemet er at statiner ikke fjerner de oksiderte partiklene. Så selv om LDL går ned (yay) vil forholdet mellom store og små LDL partikler være totalt på bærtur.

    Så ja, alt jeg har lest tilsier at de tallene som kommer fra en slik analyse, på engelsk heter det vel "lipoprotein subclass analysis assay methods" / NMR spectroscopy, er ekstremt viktig for å vite hva som egentlig foregår i kroppen sin og hvilken riskio man står i.

    Nå har jeg spist blodsukkeret mitt "normalt", jeg har gått ned i vekt og er for første gang på 25 år på grensen av normalvektig. HDL/Triglyserid er i det gunstige området med godt forholdstall. Blodtrykket mitt falt fra "ok" til "nær perfekt" over natten med mindre karbohydrater i kosten. Om nå i tillegg LDL viser seg å være "mønster A" (low risk) og lite "mønster B" (high risk), så det lite som tyder på at jeg skal la Staten gi Pfizer penger for statiner (som vil gjøre det vanskeligere å kostholdsregulere blodsukkeret...) . Kommer også til å betale av egen lomme for en utvidet hjertesjekk og få en CT kalsiumscore for å sjekke hvilken skade jeg eventuelt har påført kroppen med høyt blodsukker over ukjent tid.

    Og ikke minst, ha ett datagrunnlag for hvordan ting utvikler seg over tid. Blodprofilen min vil jo garantert se anderledes ut når jeg har vert på stabil vekt og stabilt kosthold over tid og ikke i en periode med vektnedgang og kostholdsendring..

    Jeg bare håper de som om 5 år står i samme situasjon som meg fortsatt får tilgang til blodsukkerapparat, at de enda tydeligere blir oppfordret til å fjerne flest mulig karbohydrater og ikke bare "det enkle sukkeret" (American Heart Association har for ett par dager siden for første gang antydet det samme, som er en revolusjon i kommunikasjonen ...), at de følges opp raskere med skadesjekk (venter fortsatt på øyespesialist 4 måneder etter, det var aldri noe tema å sjekke hjerte siden de enkle testene var gode), og at de lager en LDL-profil og ikke bare er fornøyd med å vise til kalkulert LDL. 

    Jeg har tro på at dette endres, det er jo ikke så lenge siden legen målte bare total-kolesterol og skrev medisiner på grunnlag av det. 

     

  5. Takk for svar, nei jeg blander ikke HDL/LDL etc, men vil spørre fastlegen om de kan legge til test for partikkelstørrelse på LDL.

    Noen splitter de på 25nm (???) og regner med det er der du snakker om IDL/VLDL? Hvilke test har "det offentlige" som sier noe om partikkelstørrelse i gruppen "LDL"? 

    Lab1 har en test "Lipoprint" som jeg har sett en del snakker om på diverse videoer. 

    Sitat

     

  6. Er det noen som vet hvilke blodprøve jeg skal spørre etter hos fastlegen for å få en profil på partikkelstørrelse av LDL-kolesterol?

    Tilbyr det offentlige i det hele tatt en slik prøve? Jeg vet hvor jeg kan ta det privat, men da blir det reising (som koster penger) og prøven i seg selv koster en del. (Lab1 tilbyr noe som heter Lipoprint, men finner ikke noe tilsvarende på noen av de offentlige sine sider om kolesterol)

    Legen (ikke fastlege) fant LDL så vidt over referanseområdet og satt i gang leksen om "det slemme kolesterolet" og frem med Statin-resepten. Alt jeg har lest i etterkant sier at kostholdsregulert DB2 vil kunne gi forhøyet LDL, men ikke nødvendigvis av den typen med "små tett LDL-partikler", og det sier vel også at statiner ikke fjerner den typen kolesterol heller. 

    Jeg er ganske klar på at jeg ikke forventer at fastlegen skal ha detaljkunnskap om alt mulig. De har nok å sette seg inn i, og de 20 minuttene skal ikke brukes til å bla i boken. 

    For ordens skyld, HDL er ok, Tryglyserid er i nedre del av referanse, og forholdet er så vidt jeg vet ok (uten at dette ble tema, kun LDL og ta statiner eller dø). Det er overhode ingenting som tyder på at jeg har genetisk disponert høyt LDL.

  7. Noxhaven skrev (11 minutter siden):

    Er ikke det litt små skummelt?
    Når sivile involverer seg og angriper russisk militær eller russiske ressurser så vet jeg ikke lenger om de er sivile, eller hvordan fungerer det der? 
    Det kan jo igjen fort føre til at tanks angriper sivile når de kaster molotov's og stjeler tanks (som vi allerede har sett videoer av)

    Når går egentlig sivile over fra å være sivile til å være en del av landets forsvar?

    Finner du fasiten der er du god, vi klarte det ikke selv etter flere år i Afghanistan. 

    Om du tenkt en gang i fremtiden skulle måtte yte motstand i Norge vil det nok være smart å markere det som uniformering. Det kan være så enkelt som tape / tøystykke på armen. Å angripe sivile som ikke er bevæpnet, uniformert eller ikke, er brudd på reglene i krig. Regner med definisjonen er å finne i Geneve-konvensjonen.

    Det er også å forvente at en velsmurt (burde være) krigsmaskin som Russland uten tvil ser på seg selv som skal være i stand til å følge krigens regler bedre enn en overfalt og våpenmessig underlegen befolkning.

  8. Om det går som en kylling, piper som en kylling og ser ut som en kylling, så er det en kylling. 

    Hva står Putinregimet for?

    - Imperialisme

    - Nasjonalisme

    - Undertrykkelse og forfølgelse av de som er anderledes

    - ekstremt autoritære trekk

    - en liten maktsirkel, der du har en enkeltperson som blir utpekt som eneste mulige leder.

    Listen kan utvides. Om noen lever i villfarelsen om at Putinregimet har noe annet enn geografisk tilknytning til komunismen. Det regimet står for er rendyrket Facisme i alt annet enn navnet.

    De trekkene ser du ikke hos ledelsen i Ukraina. Joda, du kan si at det blir veldig fokus på det "Ukrainske", men kom igjen, de blir bombet i småbiter. De er ikke noe verre enn vår egen motstandsbevegelse under og etter krigen. Det er en naturlig sak. NRK P2 hadde en lenger og dyptgående sak om dette temaet i går. Konklusjonen var at Russland har ett større høyreekstremt miljø enn Ukraina, men begge er "underordnet" selv om Russland bruker sine miljøer aktivt i krig de også. Problemet er at regimet i Russland er så langt ute på en fløy nå at alle farger blir brune.

    • Liker 4
  9. 10 Ingredients

    • Denne kan gjøres betydelig verre med tropisk frukt istedenfor epler og lignende. 
    • For de som ikke har lest seg opp - Karbohydrater +Blodsukker -> +Insulin -> resistens -> enda mer insulin -> resistens -> DB2
    • 50 gram, hasselnøtter
    • 0.15 large, Egg
    • 29 gr, Kylling
    • 28.00 g, Laks
    • 75 g, Bønner
    • 232.00 g, Ris
    • 70 g, Liten Avokado
    • 1.20 Et glass (2 dl), Lettmelk
    • 300 gr., Brokkoli (frisch, roh)
    • 200 g, *eple*
     
    Nutrition Facts
    Servings 1.0
    Amount Per Serving
    calories 1931
    % Daily Value *
    Total Fat 55 g 85 %
    Saturated Fat 3 g 17 %
    Monounsaturated Fat 1 g
    Polyunsaturated Fat 2 g
    Trans Fat 0 g
    Cholesterol 42 mg 14 %
    Sodium 248 mg 10 %
    Potassium 1667 mg 48 %
    Total Carbohydrate 271 g 90 %
    Dietary Fiber 32 g 128 %
    Sugars 31 g  
    Protein 74 g 147 %
    Vitamin A 55 %
    Vitamin C 282 %
    Calcium 58 %
    Iron 26 %
    * The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate because the recipes have not been professionally evaluated nor have they been evaluated by the U.S. FDA.
  10. Og se bort fra det livsstilsmessige og filosofiske i denne dietten. Som nystoppet i blodkontroll, denne dietten som Stordalen anbefaler er direkte farlig.

    Joda du får i deg rikelig med fiber, noen og 30 gram. Og på toppen 250 gram rene karbohydrater som kroppen din skal jobbe gjennom blod og lever ved hjelp av insulin. Om du spiser slik fra du er 20 til du er 60 har då fått diabetes type 2. Punktum. Og sannsynligvis har kroppen kompensert med forhøyet insulin fra du er 30.

    10 Ingredients

    • 50 gram, hasselnøtter 
    • 0.15 large, Egg
    • 29 gr, Kylling 
    • 28.00 g, Laks
    • 75 g, Bønner
    • 232.00 g, Ris
    • 70 g, Liten Avokado
    • 1.20 Et glass (2 dl), Lettmelk
    • 300 gr., Brokkoli 
    • 200 g, *eple*
     
    Nutrition Facts
    Servings 1.0
    Amount Per Serving
    calories 1931
    % Daily Value *
    Total Fat 55 g 85 %
    Saturated Fat 3 g 17 %
    Monounsaturated Fat 1 g
    Polyunsaturated Fat 2 g
    Trans Fat 0 g
    Cholesterol 42 mg 14 %
    Sodium 248 mg 10 %
    Potassium 1667 mg 48 %
    Total Carbohydrate 271 g 90 %
    Dietary Fiber 32 g 128 %
    Sugars 31 g  
    Protein 74 g 147 %
    Vitamin A 55 %
    Vitamin C 282 %
    Calcium 58 %
    Iron 26 %
    * The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate because the recipes have not been professionally evaluated nor have they been evaluated by the U.S. FDA.
  11. Bare for å ta dette med Kobolt

    1) Det brukes mindre og mindre til batterier.  Regner med mye er på bakgrunn av forskning da prisene var skyhøye for 10-12 år siden. Det tar tid før dette når masseproduksjon.

    2) Den uetiske delen her er 10% av verdensmarkedet (gamle tall)

    3) Hva de tradisjonelle bilfabrikantene gjør (og om det de sier kan stoles på, hvor mye av det kjerringen bestiller på Zalando som er urørt av barnehender kan man jo bare gjette på) vet jeg ikke, Tesla sier de bevist henter sitt kobolt fra etiske kilder. Mener å huske det var sagt Canada.

     

    Det er desverre slik at det meste vi kjøper av materielle verdier nok har en viss % der de av våre medmennesker uten skrupler har utnyttet svakerestilte.

     

    Elbiler er svært lite miljøvennlige, og produksjonen er forurensende og uetisk med stort innslag av farlig og helseskadelig barnearbeid for å skaffe kobolt. Det kreves 2000-7000 ganger så mye kobolt i en elbil som i en mobiltelefon.

    http://teknikensvarld.se/elbilars-batterier-paverkar-klimatet-kraftigt-481493/

    https://steigan.no/.../smaunger-graver-fram-kobolt-til.../

    https://www.nrk.no/okonomi/ny_-hard-kritikk-av-oljefondet-1.8083862

    https://www.abcnyheter.no/amp/penger/2016/07/09/195228156/751-prosent-av-norsk-stromforbruk-i-2015-var-fossil-og-atomkraft

  12. «Hjemmel i lov» Nå må vi slutte å tro vi skal ha rettigheter til alt her i verden. Har seg sånn at bedrifter trenger noen rettigheter de og, og de kan avslutte kundeforhold til alle verdens tider uansett grunn, og i noen tilfeller ikke engang oppgi grunn, så lenge de tilbakebetaler evt resterende beløp.

     

    Om de reklamerer med fri bruk så skal det være fri bruk. Liten skrift er villedende markedsføring.

    • Liker 2
  13.  

     

    Telenor sier at kundene deres ikke er interesserte i slike abonnement:

     

    Utrolig arrogant. Hvorfor spør de ikke noen av de som nå mister fasttelefon og kobberbasert bredbånd uten at de har noen andre alternativer. De bruksmengdene som er satt på mobildata gjør det jo umulig å bruke strømmetjenester. De tviholder på en melkeku, meg har de ihvertfall ikke spurt. Jeg vil ikke forholde meg til GB eller hastighetsbegrensinger. Jeg vil bruke det jeg vil når jeg vil hvor jeg vil. Så enkelt er det.

     

    NRK super, litt youtube, HBO eller Netflix med TV2 sumo og kanskje litt Discovery-nettverk, og helt normal mediebruk er godt over 100GB i månden.

    • Liker 5
  14. Har du modemet på loftet eller noe?

     

    Betviler deg ikke, men jeg vil tro at dersm det er selve linjen så ville jo "hele" nabolaget mistet forbindelsen.

     

    Neida står godt og varmt og har 2 andre backupmodem klar til skifte siden det normalt er første snublefelle Telenor kundeservice legger ut for kunder med problemer (ja du må prøve nytt modem, vent en uke mens posten prøver å levere til deg).

  15. Ett kjapt innlegg til de som måtte oppleve det samme som meg, og kanskje kan løse problemet uten å måtte "begynne på nytt"

     

    Intel raidkontroller på asus hovedkort. 4 SSD i raid 0. Raskt og "sårbart". Første virkelige smell i går. Ved omstart/støvsuging bestemte raidet seg for å "glemme" en av diskene. Den ble satt til non-member, og raider var feilet. Disken i seg selv var i orden, og det er en forutsetning for raid 0 recovery. 

     

    1) Sette alle diskene til non-member (dvs ikke slette, men fjerne de fra raid-settet.)

    2) Sette opp raid0 på nytt med alle 4 diskene med samme innstillinger som "før"

    3) Boote med "parted magic"

    4) Kjøre testdisk-verktøyet i parted magic. Største hinderet var disk-geometry (for meg passet 255 63)

    5) I testdisk "write" oppsettet til raidet (husk å lese howto step for step om testdisk)

    6) MBR er ikke koblet til windowsen, bootet med "EasyRE" fra neosmart.net. Denne satte opp igjen boot "automagisk".

     

    Og vipps så var det fungerende windows igjen.

     

    HUSK BACKUP, det er "kjekt" og holder blodtrykket i sjakk når det går galt med raid0.

  16. Har du også skrudd av det trådløse nettverket?

     

    For å oppdatere litt. Feilen er fortsatt ikke fikset. Og den er 100% temperaturavhengig. Skjer hver gang temperaturen synker under 10 minus, og skjer på flere hus. Nå har det bare vert en slik dag i vinter og akkurat den dagen var nettet mitt slik som beskrevet over. Da det stod på som verst i fjor sjekket jeg også nettet hos naboen og det var helt likt der. Oppe 8, nede 1 minutt. 

     

    Nå får vi håpe det er 10 månder til neste gang været går ned i så mange minusgrader, så får jeg bare håpe det blir "rett" person man treffer på kundeservice første gangen. Når det er temperaturavhengig på vestlandet, så blir den byråkratiske tilnærmingen telenor har til drift og feilsøking veldig lite treffsikker.

  17. I dag er det Widerøe som dominerer kortbanenettet med propellfly som tar noen og 39-50 passasjerer til fastsatte tider.

     

    Kunne man sett for seg automatiserte droner, kanskje noe vtol-lignende, med 1-4 pax? Kunne dette vert distriktnorges svar på hyperloop?

     

    Kostnadsmessig burde det være noenlunde likt. 

    En klar ulempe vil jo være hvordan slike droner takler vind/turbulens, det er ubehagelig nok i en dash-8, for ikke å snakke om i "gamle dager" med twin otter.

    Og hvordan folk vil oppfatte sikkerheten. Det er derfor jeg tenker eksisterende flyplass-struktur med tanke på vedlikehold, sjekk ved takeoff etc.

    Den største fordelen må jo være "Fly når du vil" 

     

    Kanskje den autonome fremtiden vil være en standardisering av "personmodul", og denne modulen kobler seg til en autonom fremdriftsplatform. På vei oppe på fire hjul, før den på flyplassen kobler seg fra hjulene og til en vtol-platform, flyr til en hyperloop-stasjon der modulen får plass i "røret".

  18. Linjen eller sentralen kan være ustabil. Du kan sjekke kapaks og se hvor langt unna sentralen er. Brukernavn/passord : skapaksprovider/prov

     

    Det er godt mulig du vil få en mer stabil linje dersom hastigheten senkes. Du kan sikkert be ISP senke den midlertidig og se om problemet forsvinner da.

     

    Modemet/ruteren har en WAN-adresse som mest sannsynlig er fast. Kommer du deg inn på modemet/ruteren slik at får sett på IP-innstillingene? Da kan du se gateway-adressen (evt. kan du spørre ISP), og prøve å pinge den kontinuerlig.

    Faller den ut, ligger feilen før ISP sin gateway ruter som mest sannsynlig står i sentralen nær huset ditt.

    Faller ikke den ut, ligger feilen etter...

     

    Ikke direkte hjelp, men iallefall en nærmere diagnostikk av feilen  :)

    Høres merkelig ut om det er hastighet når dette skjer uavhengig av trafikk på linjen. Support mister kontakten med modemet når feilen inntrer (som sagt, hvert 8. minutt). Jeg tror ikke det ligger før eller etter ruteren til telenor, men i gateway ruteren.

     

    (Ja jeg kommer inn på modemet mitt, og kan se ekstern/intern ip etc)

     

    De truer som alltid med å fakturere om det viser seg at det er noe feil hos meg. Provoserer meg like mye hver gang.

  19. Begynte tidlig denne uken der nettet begynte å forsvinne hvert 8 minutt og er borte 1 minutt. Kan nesten stille klokken etter det.

     

    Har vert på supporttelefon flere ganger. De mener at siden DSL/Internet-lampen lyser grønt hele tiden, så er det problemer i mitt nettverk. 

     

    PROBLEMET mitt er at jeg har koblet bort ALT annet enn en laptop kablet rett til modemet uten at det gjør noe forskjell.

     

    Jeg har også prøvd 3 forskjellige modem (ja jeg har liggende reserve-reserve-modem siden dette ikke akkurat er hyllevare)

     

    Jeg mener det ikke har noe med linjekvalitet å gjøre (nettet er helt fint når det er her...) eller mitt utstyr, inkludert modem, all den tid det skjer med flere modem og uten at noe utstyr er tilkoblet (damen på support hadde åpenbart problemer med wifi/internt/eksternt nett).

     

    Jeg er sikker på at det dreier seg om feil i sentralen jeg er tilkoblet. Mister IKKE forbindelsen til modem (noen av dem...) når nettet er borte, det er åpenbart den eksterne tilkoblingen.

     

    Ut fra den erfaringen jeg har med drift må det enten være en ruter av noe slag som trenger omstart, eller en eller annen batteribackup som ligger og lader ut (mindre sannsynlig).

     

    Noen som har tanker om dette?

  20.  

    Hvis planen din var å gå til win8 ville jeg heller hoppet rett til win10 hvis du kan, er ikke imponert over win8.

     

    For øvrig, er det et spesielt bruksområde du har for SSD i raid? Virker litt overkill for meg :p

     

    Et par ssder i raid-0 er jo fint. Høyere sekvensiell ytelse, og dobbel kapasitet til OS. Personlig kjører jeg alltid raid-0 til OS. Heller 2 stk i raid-0 enn èn stor ssd.

     

     

    Oppgradering var ikke førstepri. Mer lagringsplass på SSD-raid var planen.

     

    Var veldig skeptisk til raid-0 før jeg laget denne pc'en, men har kjørt 4 i raid uten problemer. Tror ikke jeg tør det en gang til. Raid-5 vil neppe være merkbart tregere, men mye tryggere. En feilet disk vil da gi meg mulighet til å flytte over til reservedisk, mens jeg venter på erstatning. 

     

    Når det er sagt, feilsjansen er veldig liten. 4 ganger (med x4 raid-0) den feilsjansen er litt som å levere 4 rekker lotto istedenfor 1. Så raid-0 vs en enkelt ssd som os-disk er ikke den største risikoen.

  21. Har hatt Win7 på ssd raid i flere år, stabilt og feilfritt. Mye har skjedd på SSD-fronten, spesielt diskstørrelse. Det siste året har for mye av tiden gått med til å sjonglere diskplass. Så jeg vurderer å flytte over til nye disker og mer lagringsplass. 

     

    Planen min er å først klone hovedpartisjonen min til en HDD, sjekke at den booter korrekt på den, og deretter klone HDD til det nye SSD-raidet.

     

    Er det noe jeg ikke tenker på her? Hvilket program vil gi meg minst hodepine med tanke på kloning?

  22. WD disken fungerer desverre ikke i forhold til mitt scenario. Den tar ikke imot ladestrøm når den er i bruk (WD sier pga varme). Nå er det jo mulig batteriet holder noen timer, så det er kanskje ett ikke-problem.

     

    Uansett har nå en WD wireless. Jeg tror løsningen blir en WD disk til. En i bruk, den andre i lading. Jeg tør ikke stole på at ungen sover så må planlegge ut fra at jeg trenger 12 timer valiumeffekten ipaden gir.

×
×
  • Opprett ny...