Gå til innhold

Olarg

Medlemmer
  • Innlegg

    141
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Olarg

  1. Hvordan kan man forvente at norske nettbutikker skal kunne konkurere med utenlandske når disse slipper å betale mva.?

     

    Miljøaspektet er også verdt å ta med. Når det blir billigere å bestille fra utlandet så kommer man til å gjøre det, ikke akkurat kortreist. En grense for hva som skal være fritatt mva. gjør i tillegg at man bestiller flere små pakker istedet for en stor.

     

    Grensen på 200kr ble i sin tid innført fordi det var for kostbart å kreve inn avgifter på små beløp. Det er ikke lenger et problem. Alt kan gjøres av forbrukeren på nettet, like enkelt som man handlet i den utelandske nettbutikken. Argumentet med at 200kr-grensen tilsvarer ca 1000kr i dagens valuta er derfor helt bak mål.

     

    Kutt ut hele fritaket. Ingen grense i det hele tatt. Alle kan betale mva. Jeg ser ingen gode argumenter for et slikt fritak. Om det er så viktig med lavere priser i nettbutikkene så får diskusjonen heller bli på om vi skal ha mva. i det hele tatt.

  2. Jeg har akkurat bygget i dette kabinettet (bare i hvit variant) så tenkte å dele mine erfaringer. Jeg brukte

     

    Cooler Master Silent Pro Gold 550W

    Gigabyte GA-Z87N-wifi

    ASUS GTX 770 DCU2 OC

    Corsair H90

     

    PSU'en er ikke modulær og ikke spesielt kort (160mm) men det gikk helt greit i forhold til skjermkortet som er i full lengde. Det var ikke masse plass til overs, men det var ikke spesielt vanskelig å få lagt kablene slik at det gikk greit å sette inn skjermkortet. Corsair H90 passet fint inn, men radiatoren (montert utenpå 140mm-viften bak) står med minst mulig margin til skjermkortet (nesten så de toucher). Fordelen med en slik kjøleløsning er at kablene ikke kan vikle seg borti en prosessorvifte.

     

    Skulle jeg bygget på nytt hadde jeg kanskje valgt en modulær PSU. Det ble litt kaos, men det er fortsatt såpass mye luft at jeg ikke er spesielt bekymret for luftgjennomstrømming.

     

    Er alt i alt veldig fornøyd med kabinettet. Det var overraskende lett å bygge i størrelsen tatt i betraktning.

    • Liker 2
  3. Hovedkort med z87-brikkesett er helt riktig, men du må velge en prosessor som passer til intel sin 1150 sokkel. I prinsippet kan du velge mellom i5 4670k eller i7 4770k. Fordelen med i7 prosessoren er at den støtter HT noe som gir 2 tråder pr kjerne og denne prosessoren vil derfor yte bedre i spill og programmer som kan utnytte mer enn 4 kjerner. Hvis du ikke skal overklokke noe kan du alternativt velge et hovedkort med H87 brikkesett og en prosessor uten "K" etter modellnavnet.

  4. Først sier du at dagens CPUer er ut-daterte om et år når spill begynner å bruke flere kjerner, så sier du at de kommer til å leve lengre... :hmm::huh:

     

    Basert på erfaringer fra de første dobbel- og firekjerneprosessorene stiller jeg meg tvilende til at man vil få så mye nytte av å kjøpe "futureproof" hardware (i spill). Men jeg er åpen for at det jeg påstår kan vise seg å være riv ruskende galt. Kanskje sitter jeg med en i5-4670 om et år eller to og angrer som en hund på at jeg ikke kjøpte i7-4770 istedet. Beklager hvis dette ble noe uklar viss-vass fra min side.

  5. Bra tråd. Skal ha et lignende oppsett så har gått i de samme tankebaner som her. Men jeg tenkte å bygge i Fractal Design Node 304 (mini-itx).

     

    Her er link til mitt oppsett (har ikke bestilt enda så mulig det blir forandringer).

     

    Når det gjelder AMD/Intel-diskusjonen virker alle tester jeg har lest å mene at i5-4670 gir mer bang/buck i spill, men at fx-8350 kan gi noe ekstra ytelse i helt spesifikke oppgaver. i7-4770 scorer nesten ikke høyere enn i5'en og koster mer enn det smaker slik jeg ser det.

     

    Mange mener 8 kjerner, eller 4 kjerner med HT er mer fremtidsrettet, men for å være helt ærlig tror jeg dagens prosessorer blir for svake innen spillene får utnyttet 8 kjerner/tråder så da kan man like gjerne spare penga nå og kjøpe ny mellomklasseprosessor når den tid kommer. Vi får nå se. Tidene forandrer seg og jeg ser at flere nå mener at dagens prosessorer vil ha litt lenger levetid enn før, så jeg tar kanskje feil.

  6. Hei

     

    Jeg skal bygge en rimelig HTPC som i all hovedsak skal brukes til HBO, netflix og XBMC. Den bør helst føles litt crisp i bruk og ikke bråke for mye. Har satt sammen et forslag, men er usikker på om det vil passe sammen og om det er noe jeg har glemt i farten.

     

    Antec ISK 310-150

    ASRock B75M-ITX

    Intel Core i3 3240

    Patriot Performance DDR3 PC 12800 2x2GB

     

    Tenker å putte i en liten SSD for OS (windows 7) og XBMC.

     

    Er det noe jeg ikke har tenkt på, og finnes det alternativer som vil være raskere/stillere/billigere? Takk for all tilbakemelding.

     

  7. Hei!

     

    Skal bygge en HTPC i et Silverstone GD05B og leter etter en PSU. Det er ikke et grenseløst budsjett, men er villig til å betale litt for å få en stille og solid PSU. Tenker å bruke en AMD A8-3870K på et ASUS F1A75M-PRO. Vil ha en SSD og to harddisker i kabinettet (altså ingen optiske drev).

     

    Har sett på Cooler Master Silent Pro M 500w Den scorer bra i tester, men er skeptisk til Cooler Master da de har et litt rufsete rykte.

     

    Corsair 650AX er et annet alternativ som alle virker å anbefale, men som også koster litt mer. Den er jo litt overkill, men har blitt fortalt at en overdimensjonert PSU ofte er litt stillere, særlig etter 6 måneder, og den er den minste i AX-serien som har et veldig godt rykte blant støyallergikere.

     

    Den siste jeg har sett på er Seasonic X-400FL. Denne er vifteløs og naturlig nok stille, men hvordan blir det i et slikt kabinett? Blir det rett og slett for varmt? Ser at den også gjør det bra i tester.

     

    Setter veldig stor pris på alle tilbakemeldinger og tips.

  8. Så på litt tester av strømforbruk, og idle så er ikke forskjellen på A8-3870 og i3-2120 så veldig store. Men på load var det skikkelig forskjell. Regner med at det uansett går greit med en skikkelig CPU-vifte. Dessverre så kommer ikke ivy bridge i3 prosessorene før sommeren (vet ikke om det er kommet noen dato ennå) og i5 føler jeg blir litt overkill her. Grafikkmotoren på Llano er så mye bedre enn sandy bridge og av det jeg har sett så er den ikke langt unna HD 4000 som kommer med ivy bridge heller. Kunne jo vært interessant å se Trinity men aner ikke hvor lenge det er til den kommer.

     

    Har oppdatert lista. Vet at 650w er alt for mye og at systemet selv under load ikke kommer til å trekke 200w engang, men vil gjerne ha litt overdimensjonert PSU.

     

    Takk for alle tips og tilbakemeldinger.

  9. Tusen takk for tilbakemeldingene, kommer nok til å vente til de nye intel prosessorene er i butikk og se litt på priser/reviews. Llano har litt høy TDP, men grafikkytelsen til HD 6550D scorer jo veldig bra. Maskinen kommer ikke til å brukes til noe spill, og kommer ikke til å trenge 3D-visning så et eget skjermkort tror jeg blir unødvendig.

     

    Har vurdert Asus F1A75-M PRO, mister da e-sata, men får en ekstra usb 3.0 kontroller (intern).

     

    Har sett på litt psu-tester og vurderer også corsair HX eller AX serien. Har blitt anbefalt å heller kjøre på med en litt for kraftig psu 600-750w for å slippe at den begynner å bråke etter 6mnd'er.

     

    Kabinettet fra silverstone passer meg bra så tror jeg kommer til å bygge med det og en ATX-psu.

     

    Skal slenge med noen raskere RAM-brikker også.

  10. Skal nå bygge ny HTPC. Den kommer til å stå i stua så ønsker å ha den så stille som mulig. Kommer til å kjøre XBMC på den, helst med Linux i bunn hvis jeg får alle driverne til å stemme, hvis ikke så blir det med Windows. Vil først og fremst ha interne harddisker, men trenger ikke noe optisk drev.

     

    Har satt sammen et forslag her, veldig snilt om noen vil kommentere eller komme med forslag hvis noe burde byttes ut. Budsjettet er ikke veldig fast, men ønsker å få litt igjen hvis jeg skal bruke mer. Kabinettet jeg har satt opp har plass til to 3,5" disker og en 2,5".

     

    Hvordan er f.eks. Intel Core i3 2100 iforhold til AMD A8-3870? Hvis jeg skulle gått for intel, hvilket hovedkort er da best?

     

    Setter pris på all tilbakemelding.

     

    Her er min foreløbige liste

  11. Fikk en S739 til bursdagen min så tenkte jeg kunne dele mine førsteinntrykk etter noen dager med spilleren.

     

    Det positive:

    -Det er en veldig liten og lett spiller, for det meste laget i aluminium (tror jeg, metall er det i hvertfall). Absolutt kvalitetsfølelse.

    -Den har helt fenomenal lyd, har sammenlignet litt med en iPod (20Gb 2.gen) og en w880i (mobiltelefon). Jeg er vanligvis ikke kresen, men her var det utrolig stor forskjell. De medfølgende ørepluggene er også mye bedre enn det som pleier å følge med slike mp3-spillere (selv om man helt sikkert får kjøpt bedre)

    -Noise Canceling hadde jeg ikke særlig stor tro på før jeg prøvde det på T-Banen og ble skikkelig overrasket. Særlig på lavt volum er det en nyttig funksjon som faktisk virker.

    -Menyene er oversiktelige og greie, skjermen er klar og fin.

    -Veldig ryddig å legge over musikk, enten med content transfer-verktøyet eller bare i utforsker'n. (prøvde meg litt med WMP men det var bare sorgen)

    -Den takler det meste av musikk-formater (greit for sånne som meg som har rippet en del CDer med iTunes i aac/m4a el.l.?).

    -Batteriet har jeg ikke fått spilt tomt (den har vært litt for mye koblet til PC'en til det), men tror virkelig ikke jeg kommer til å bli skuffa. Tester viser mellom 35-45t uten NC.

    Det negative:

    -Litt treigt å bla i lange menyer med album og artister (16Gb med musikk blir fort til litt lange lister)

    -Litt treig spole-funksjon (den spoler ikke raskere etterhvert som man har spolt litt, som mange andre spillere)

    -Tok litt tid å skjønne hvordan man kan lage spillelister (hint: ikke bruk WMP)

    -Man kan ikke lage spillelister direkte på spilleren (!)

    -Man må bruke de medfølgende ørepluggene for å få Noise Canceling (proprietær mini-jack-plugg) (men man kan selvfølgelig bruke andre øreplugger/headset med mini-jack)

     

    Alt i alt er jeg veldig fornøyd, det største minus'et for meg er mangel på on-the-go spillelister. Kan være verdt å nevne at jeg kun bruker spilleren til musikk/podcasts, og ikke til noe video. Skjermen er rett og slett litt for liten etter min mening.

  12. Veldig mange velger å spare inn litt penger ved å kjøpe en billig PSU, men ofte blir dette en dyr affære da PSU'en kanskje ikke holder så lenge eller til og med tar knekken på komponenter i maskinen din når den tar kvelden. Mitt råd er å legge i et par ekstra hundrelapper og kjøpe en PSU du kan ha lenge og som ikke bråker all verden.

     

    En annen greie er at mange skal ha så utrolig mange watt, det er liten vits i å kjøpe en kilowatt hvis du ikke har helt spessielle behov. 500-600W er masse og vil holde i de aller fleste maskiner (i hvertfall så lenge du kun har et skjermkort)

     

    Corsair TX 650W er en PSU som får gode omtaler (eksempel) og som ikke koster all verden.

  13. Slenger meg på og anbefaler Asus P5Q pro, de billigste variantene til Asus er det ofte litt knot med og pro-varianten er ikke så mye dyrere. Det er også et kort som får mye skryt her på forumet.

     

    P45 er et utmerket brikkesett, men som det blir påpekt vil X38 og X48 være bedre alternativer hvis man ønsker crossfire med 2 kort(det er egen tråd om akkurat denne sammenligningen med linker til tester som viser forskjellene), HD4870X2 vil imidlertid gå fint.

     

    P35 er gammelt og utgått og jeg ser ingen grunn til å velge det fremfor P45 (det er ikke nevneverdig billigere engang).

     

    Jeg leste en test av en klokket maskin med HD4870X2 som brukte ca 500W ved makslast og med tanke på at dette er et av de mest krevende kortene holder det lenge med f.eks. Corsair TX 650W eller tilsvarende.

     

    Ellers knall tråd som svarer på noe mange lurer på.

  14. Her er mitt forslag til PC, alle delene finnes hos komplett.

     

    Asus P5Q pro: Et av de bedre P45-kortene (absolutt verdt de ekstra hundrelappene i forhold til de rimeligste kortene) Forøvrig mener jeg at P45 er det eneste riktige i denne prisklassen.

     

    Intel C2D E8400: Billig og rask dobbeltkjerneprossessor. Om man ønsker å legge i en tusenlapp til å få quad-core må man gjerne gjøre det, men på ytelse/krone er denne helt overlegen og mer enn rask nok i spill.

     

    HD4870X2: Det absolutt heftigste av skjermkort akkurat nå og siden det er denne delen av maskinen som i størst grad vil begrense spill-ytelsen er det ingen grunn til å spare på kruttet her. Er forøvrig ikke så ille på bang/bucks heller.

     

     

    Andre valg:

     

    Kabinett er jo selvfølgelig smak og behag, personlig syns jeg antec nine hundred ser litt harry ut, men det er av god kvalitet og det er all-right å bygge i.

     

    RAM: DDR2 er vel det man havner på i denne prisklassen og Corsair Dominater-brikkene burde holde selv med ganske heftig klokking. Ikke er de spessielt dyre heller.

     

    Harddisk: 2 gode, stabile og støysvake samsung-disker som kan kjøres i Raid0 hvis man har sansen for sånt.

     

    Skjerm: Med et såpass heftig skjermkort burde man strengt tatt kjøpe en 24" og jeg hadde egentlig lagt til BenQ G2400W, men finner den ikke i komplett.no sitt utvalg. Samsungen på 22" er derimot et utmerket valg hvis man (eller lommeboka) velger 22".

     

    PSU: Har alltid hatt sansen for Corsair og 650W er mer enn nok selv med et beist av et skjermkort som 4870X2.

     

    Kjøling: Slang til slutt på noen stillegående Noctua-vifter og en Thermaltake Big Typhoon for å få ned tempen i kassa og forhåpentligvis også støynivået.

  15. Hei

    Ser ingen grunn til at ikke PC-delene skulle passe sammen, men ville kanskje vurdert å gå for et P45-hovedkort og DDR2-brikker. X48 er liten vits hvis du ikke har tenkt til å kjøpe et 4870X2 til og DDR3 er fortsatt litt for dyrt i forhold til hva du får. (min mening selvfølgelig)

    Asus P5Q Pro og OCZ ReaperX er f.eks en mulighet. Ville forresten ikke byttet skjerm, 24" er deilig og har høyere oppløsning enn 22". Ekstra plass på skjermen er ikke bare et pluss i spill men for alt du gjør på PC'en.

  16. Ettersom EEE 901 blir (etter hva jeg har hørt) 200$ dyrere og leveres med 3cellers batteri ser jeg på wind som et veldig interresant alternativ. Ser at Mwave seller 10' med 6 cellers til 500$, men de leverer dessverre ikke til europa. Er det noen som vet om en butikk i statene eller UK som leverer til Belgia?

  17. Bladde igjennom auksjoner på nethandelen.no i dag da jeg kom over et Samsung Kjøleskap hvor budene var kommet opp i ca 10 lapper, for moroskyld sjekket jeg prisguide.no og kjøleskapet selges to steder til ca 16 000,- i tillegg til amentio.no som selger for 6660,-

     

    Har tidligere handlet en feilpriset vare fra amentio (PC-kabinett til 1000 (eg. 3000)), da kranglet de litt, men varen ble levert. Alltid morsomt med gode tilbud så hvis noen er ute etter et slikt kjøleskap og prøver lykken med amentio hadde det vær gøy å høre hvordan de gikk =)

×
×
  • Opprett ny...