Gå til innhold

superN

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av superN

  1. syar2003 skrev (På 26.12.2020 den 2.16):

    Tilbakestillingsfunksjonen til Windows 10 gjør akkurat dette : fresh installasjon av operativsystemet enten med å beholde personlige filer eller ikke. Og gjør den «gamle re-installasjon og formaterings metoden» obsolete. Og du opprettholder aktiveringen.

    Lar det seg gjøre å flytte Windows installasjonen over på ny disk med denne funksjonen også? 



  2. Jeg har sviktet PCen min totalt de siste årene ved å bare mate på ny hardware, men aldri formatert den (6 år gammel Komplett-PC). Har siden jeg fikk PCen byttet alt, bortsett fra harddisken, men kjører fortsatt på Win installasjonen som kom fra Komplett. På kabinettet har jeg en Win 8.1 key, men var da Win 10 ready eller hva det ble kalt. Kan nok skylde på mye latskap og at PCen har fungert godt nok i perioden, men nå som jeg omsider har fått lagt fiber til boligen og kommet meg vekk fra 15/2 linja mi er jeg tom for unnskyldninger og må formatere. Har kjøpt meg en WD Black SN750 1TB M.2 SSD som jeg skal ha win partisjonen, den er nå montert på hovedkortet. 

     

    Nå har ikke jeg formatert en PC på minst 15 år, gjør litt research og ser win 10 har en funksjon for å tilbakestilling og sletting av data, men så vidt jeg leser er ikke dette som en god, gammeldags formatering? 

    Hvordan råder dere meg til å gå frem her? Så vidt jeg leser er det mulig nå å laste ned win 10 fra Microsoft med start tool og kjøre en "clean install" med dette, vil da key'en fra kabinettet fungere? 

    Jeg vil bare optimalisere PCen enklest mulig, så bruker gjerne denne tilbakestillingsfunksjonen om den gjør nytten. 

     



  3. Jeg har sviktet PCen min totalt de siste årene ved å bare mate på ny hardware, men aldri formatert den (6 år gammel Komplett-PC). Har siden jeg fikk PCen byttet alt, bortsett fra harddisken, men kjører fortsatt på Win installasjonen som kom fra Komplett. På kabinettet har jeg en Win 8.1 key, men var da Win 10 ready eller hva det ble kalt. Kan nok skylde på mye latskap og at PCen har fungert godt nok i perioden, men nå som jeg omsider har fått lagt fiber til boligen og kommet meg vekk fra 15/2 linja mi er jeg tom for unnskyldninger og må formatere. Har kjøpt meg en WD Black SN750 1TB M.2 SSD som jeg skal ha win partisjonen, den er nå montert på hovedkortet. 

     

    Nå har ikke jeg formatert en PC på minst 15 år, gjør litt research og ser win 10 har en funksjon for å tilbakestilling og sletting av data, men så vidt jeg leser er ikke dette som en god, gammeldags formatering? 

    Hvordan råder dere meg til å gå frem her? Så vidt jeg leser er det mulig nå å laste ned win 10 fra Microsoft med start tool og kjøre en "clean install" med dette, vil da key'en fra kabinettet fungere? 

    Jeg vil bare optimalisere PCen enklest mulig, så bruker gjerne denne tilbakestillingsfunksjonen om den gjør nytten. 

     

     

  4. Kan anbefale denne listen:

    http://www.prisjakt.no/list.php?l=94576&view=m

     

    Sleng på Windows 8.1 OEM Norsk. Du kan trygt gå for GTX 970 fra MSI, Asus også.. plenty av gode alternativer. Kjekt å kjøpe mest mulig fra ett sted, har selv gode erfaringer fra dustinhome.no mtp priser og service.

     

    Les her:

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1578470

     

    Skjerm: Mht at du spiller en del FPS, så ville jeg gått for en 144hz 24/27" feks BenQ og Asus har gode alternativer nede i 2000 kr klassen.

     

    Og ja, du får uten tvil mest HW av å bygge selv, ikke minst er det gøy. Justin Bieber sitt julealbum og en god rusbrus + pc-bygging er kos.

     

    Skulle jeg bygge selv, trenger jeg da noe annet enn hva du har lagt i lista her?! Noe mer kjøling? Vil jeg ha noe nytte av å legge på 8GB RAM til ?

  5. Tjaa, jeg får vel avvente til i morgen da, ikke lukke døra for selvbygging heeeelt...

     

    Ny konfig:

     

    Fractal Design Define R5 Black
    Cooler Master G650M, 650W PSU
    Intel Core i7-4790K
    MSI Z97 GAMING 5, Socket-1150
    HyperX Fury DDR3 1600MHz 16GB Black
    MSI GeForce GTX 970 4GB PhysX CUDA
    Crucial M550 128GB 2.5” SSD 7mm
    WD AV-GP 1TB
    Samsung DVD Writer, SH-224DB
    Logitech Desktop MK120 (Nordic)
    Asus 24" LED VG248QE
    MS COA Win 8.1 Nordic

     

    Bare en tusenlapp over forrige konfig, og det er fra skjermen..

  6. Jeg var vel rundt 14 den gangen jeg bygde min hittil eneste PC, nå er jeg dobbelt så gammel og har litt andre prioriteringer :p

     

    Crucial MX100 SSD 128GB 2,5" 7mm SATA 3.0 6GB/s, 9,5mm adapter, 550/150Mb/s read/write

    Crucial M550 128GB 2.5” SSD 7mm SATA 6 Gb/s (SATA3.0), 550MB/350MB/s read/write, with 9,5mm adapter

     

    Hvem av disse to i så fall?

     

    Så går jeg for:

    MSI GeForce GTX 970 4GB PhysX CUDA

     

    Men PSU'en jeg har valgt, er en av disse et bedre/fornuftigere alternativ?:

    Corsair RM550, 550W PSU ATX 12V V2.4, 80 Plus Gold, Modular, 2x 6+2-pin PCIe, 6x SATA, 4x Molex, 1x FD

    Cooler Master G650M, 650W PSU ATX 12V V2.3, 80 Plus Bronze, Modular, 4x 6+2pin PCIe, 8x SATA, 6x Molex, 1x FD

     

    Overspenningsvern, er det noe å vurdere?

  7. Hei igjen! Takk for gode innspill! Likevel er jeg så lat og feig at jeg heller fortsatt mot Komplett-PC. Har satt sammen en konfig her nå som frister meg, men samtidig sprenger budsjettet mitt. Fint om dere kan se over og se om jeg har begått noen tabber, evt. om det finnes noen områder å spare inn på. Usikker på skjermen feks.

     

    Fractal Design Define R5 Black
    Corsair RM750, 750W PSU
    Intel Core i5-4690K
    MSI Z97 GAMING 3, Socket-1150
    HyperX Fury DDR3 1600MHz 8GB Black
    ZOTAC GeForce GTX 970 4GB PhysX CUDA
    Kingston SSDNow V300 240GB 2.5" OEM
    WD AV-GP 1TB
    Samsung DVD Writer, SH-224DB
    Logitech Desktop MK120 (Nordic)
    BenQ 24" LED RL2455HM
    MS COA Win 8.1 Nordic

  8. Hei!

    Nå er tiden her for at jeg endelig skal kjøpe meg en stasjonær igjen, den vil primært bli brukt til FPS-spill og FM, ellers bare standard medieavspilling.

     

    Budsjettet mitt er helst 12k, men kan strekke meg til 13k-14 om det skulle være gode grunner til det. Vil gjerne ha skjerm inkl. i dette budsjettet, har en 22" Benq som er 4-5 år gammel som jeg har sett for meg blir sekundærskjermen min. Tastatur, mus og headset kommer utenom.

     

    Lest litt på forumet her, men langt fra klok nok til at jeg legger inn bestillingen ikveld. Var i utgangspunktet bestemt på at jeg skulle velge en Komplett Gamer Premium med noe mindre justeringer, men nå lurer jeg på om jeg må sette med ned å sette den sammen selv? Problemet er bare at nå er jeg blitt så noob på PC at jeg er skeptisk til om jeg klarer å huske og kjøpe alle de nødvendige komponentene en gang. (Bygde en PC tilbake i 2004 da jeg gamet CS for harde livet, men alt er glemt fra den gang). Hva anbefaler dere?

     

    Har noen punkter jeg gjerne tar i mot innspill fra dere på:

     

    AMD vs. Intel (herunder i5 4690k vs. i7 4690k)

    Hvis Komplett-PC, burde jeg oppgradere strømforsyningen?

    Vannkjøling uaktuelt med mitt budsjett?

    8GB eller 16GB DDR3? (Kjører stooore databaser på FM)

    Skjermkort, noe annet enn GTX970 aktuelt?

    Hovedkort, null peil. Hva ska jeg se etter?

    Skjerm - 24"

     

    Har lagt merke til at det i noen tråder har vært kommentert at dette er et ugunstig tidspunkt å handle på, men nå er jeg i full jobb + samboer og hus, så PC til juleferien er tanken. Tror likevel at jeg er såpass fornuftig at om det finnes veldig gode grunner til å vente så kan jeg finne på det.

     

    Takker for evt. innspill og råd!

     

     

     

  9. Hei dere, trenger litt hjelp her nå.

     

    Har et spørsmål som kan bli litt vanskelig å formulere, men jeg prøver.

     

    Jeg har nettopp flyttet inn i en ny leilighet, dette er en kjellerleilighet hvor jeg deler nettet med de som jeg leier av. Internettet er inkludert i leien, og nå har det oppstått noen problemer jeg er nødt til å finne ut av.

     

    Internetten ser ut til å "dette" ned i et par sekunder, gjerne 4 - 5 ganger over en kort tid, for så å fungere normalt igjen. Veldig problematisk når jeg spiller online spill selvklart, hvorpå hele spillet henger i et par sekunder, funger rundt 30 sekunder, og faller ned igjen et par sekunder, dette gjentas som regel 4 - 5 ganger, føre nettet fungerer igjen en god stund føre dette gjentar seg. Dette gjelder også ved surfing, til og med nettpoker byr på problemer med denne internetten.

     

    Oppkoblingen er en TP som fra de jeg leier av og ned i leiligheten min, den er koblet direkte inn i min trådløse ruter. Problemet vedvarer uansett om jeg bruker direkte kobling med tp inn i pc, eller om jeg kobler til via trådløst. Problemet er også alle de fire forskjellige pcene mine, så vi kan utelukke det problemet.

     

     

    Men nå kommer hovedpoenget mitt, jeg trenger nemlig et program som kan overvåke internett koblingen 24 timer i døgnet, og helst loggføre dette. Slik at jeg kan bevise overfor leieren min at dette er et reelt problem (han nekter nemlig for at det kan stemme).

     

    Jeg har ikke noe behov for å se hva som går ut og inn av trafikk eller slikt. Det jeg trenger er altså et program som enkelt og greit viser at på dette tidspunkt mistet jeg internett osv.

     

    Vennligst hjelp! :D

×
×
  • Opprett ny...