Gå til innhold

Aqualong

Medlemmer
  • Innlegg

    914
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aqualong

  1.  

    I forhold til DxO, og til støtte for Tomsi42, vil jeg sitere fra noe DxO har skrevet selv, om forholdet mellom Nikon D800 og Canon 5DIII:

     

    From our recent Nikon D800 overview it’s clear the camera is the leader in outright P-Mpix (Sharpness) and overall DxOMark scores, but the rival Canon EOS 5D Mark III is not as far behind as the pixel counts suggest.

    We certainly wouldn’t advocate switching between them based on that alone. Indeed, with the right glass, the sensor in the Canon EOS 5D Mark III is capable of closing the gap between them in resolution to negligible values, and that other reasons for choosing between them may be more relevant or important.

     

    (hentet fra: http://www.dxomark.com/Reviews/Which-lenses-should-you-choose-for-your-Canon-EOS-5D-Mark-III/Canon-EOS-5D-Mark-III-vs.-Nikon-D800-Competition-is-closer-than-expected)

     

    Slik jeg leser dette, kommer DxO her med en indirekte innrømmelse av at "tallkarakterene" de opererer med, ikke er særlig representative for hvordan kamera og objektiv leverer i praksis.

    En annen tolkning er at de vet at mange tror at 36 megapiksler nesten dobbelt så bra som 22 megapiksler mens i virkeligheten så er forskjellen i oppløsning kvadratroten av forskjellen i antall piksler som blir ca 25%, noe som er helt udramatisk. Og med tanke på at det der veldig få måter å vise bilder med den oppløsningen på en fornuftig måte så er den praktiske forskjellen enda mindre.

     

     

    Det er faktisk flere måter å vise bilder i den oppløsningen på, bl.a. hvis man skal beskjære mye. Da er det nyttig med høy oppløsning.

    • Liker 1
  2.  

    Vi venter i spenning på eksempler og argumenter.

    I mellomtiden kan vi lese oppsummeringen fra testen utført av photozone:

    "However, in summary the Nikkor 24-70 currently sets the benchmark for F-mount FX standard zoom lenses."

    Selvsagt. For 4 og et halvt år siden. Ting har skjedd siden da...

     

     

    Ja, men egentlig ikke så mye. Nikkor 24-70 troner fremdeles langt oppe på lista.

  3. Nå har jeg riktig nok smakt både øl og babymat, men jeg har aldri prøvd å kombinere det. Øl er ganske godt, det finnes mange varianter, men opplevelsen er gjerne en balanse mellom bitterhet og sødme. Babymat kommer også i mange varianter, men her smaker alle likt; ikke noe.

     

    Jeg tror rett og slett at det vil være veldig lett for at babymatens karakter forsvinner helt i kombinasjon med øl. Om en absolutt må servere øl til babymaten ville jeg prøvd med en lys pilsner, eller kanskje tysk hveteøl.

     

    Grunnen for innkjøpet mitt var ikke verre enn at babyer liker mat...pappaer liker øl. Produktene skulle imidlertid ikke nytes til samme tid eller samme sted.

     

    He he ;)

  4. I tilfelle fullformat, så ville jeg ville jeg valgt følgende objektiver, i denne rekkefølgen:

     

    1. En god allround-zoom. Jeg foretrekker brennviddeomfang fremofr lysstyrke, så da må det bli en 24-105mm f/4 (for nikon: 24-120mm f/4)

    2. Et lyssterkt fastobjektiv - 35mm f/1.4

    3. En allround tele-zoom. Her er jeg usikker å om jeg vil gå for en god 70-300mm f/4-5.6 eller en 70-200mm f/4

    4. Et portrettobjektiv - 85mm f/1.8 (alternativt 85mm f/1.4)

    5. Et makroobjektiv; jeg er ikke så opptatt av innsekter så et makro-objektiv rundt 100mm passer bra

     

    Hvorfor ville du valgt 35mm fremfor 50mm til fullformat?

  5. Den greieste løsningen er et stativ kombinert med fjernutløser slik at enhver vibrasjon blir eliminert. Med 1000mm kommer man liksom ikke unna. Det går an å prøve en 2x-converter på Sigma sin 50-500 (eller 150-500), da får man billedstabilisering på 1000mm. Men man får ikke autofokus da man kommer opp i f/13, og så er man er avhengig av masse lys og høy ISO for å få ned lukkertiden.

     

    Har vanskelig for å tro at man blir fornøyd med resultatet av et sånt oppsett...

  6. Vil ikke akkurat si at Sony Vegas er veldig brukervennlig. Prøvde det for en stund tilbake, men skjønte ikke en pøkk. Her endte jeg opp med Windows moviemaker som er litt mere brukervennlig, men du har ikke all verdens med effekter du kan slenge på.

     

    Sier kanskje litt mer om deg enn om Sony Vegas ;)

    Det går jo heller ikke an å sammenligne Vegas med WMM, og det gjelder ikke bare effekter. Det gjelder stort sett samtlige funksjoner i programmene.

  7. Before/after har man helt fin tilgang til i Lr.

     

    Det som er ut til å være en av de viktigste forskjellene mellom Lr og Ps er at Lr gir deg non-destructive editering mens du i Ps endrer direkte i fila.

     

    Jeg foretrekker non-destructive konseptet i Lr.

     

    Du endrer vel ikke i fila med PS? Den lager en XML-fil hvor alle endringene blir lagret, og som den bruker neste gang du henter opp samme RAW-fila.

×
×
  • Opprett ny...