Gå til innhold

manpowre

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av manpowre

  1. Hørtes meget kjent ut, er ikke tilfeldigvis snakk om Strømgaten? Har hatt like dårlig nett der men endelig får vi fiber etter å ha mast om det til huseier. Viste seg at det var fiber lagt inn to bygg ned i gaten. Utenom der så det dårlig ut.

     

    Det er mange mange gater i Bergen som ikke har fiber enda. Det er veldig mye småhusbebyggelse som ikke har strøm gjennom luft strekk som i andre norske byer med småhus bebyggelse hvor man kan twinne fiberkabel direkte til husene. Nå snakker vi sentrumskjerne i Norges største by. Planen har vært i flere år fra de folkevalgte å bedre på dette men siden gatene må graves opp for å få dette til, så har leverandørene valgt å gå sammen i en graveklubb for å utbedre infrastrukturen sammen for at det skal bli kostnadsbesparende spesielt siden graving krever å ta opp brostein og erstatte brostein som blir veldig dyrt om en leverandør skal gjøre dette alene.

  2. Er der så dårlig ADSL midt i Bergen sentrum?

    Litt komisk at jeg som bor på en øy utenfor byen har hatt fiber i mange år (og ganske kraftig ADSL før fiber kom) mens de fleste byene henger langt bak.

     

    Ikke for å dra samtalen helt utenfor opprinnelig emne, men ja, pga det er mange gamle gater med brostein som Bergen Kommune ikke har tillatt graving i med mindre det satses full opprustning av gaten som vann/kloakk, elektrisitet og fiber samt infrastruktur til byggene og dette bossnettet. Bossnettet gjør at en del gamle gater blir gravd helt opp opptil 5 meter under gateplan og da skiftes alt ut. Her hos meg er de i ferd med å bli ferdig, så det er kanskje håp om fiber i løpet av året når de kobler på resten av gaten ved årsskiftet. Inntil da tenkte jeg Ice sitt tilbud 10/10 er mye bedre enn ADSLen som jeg har betalt 395+ "leie" av router og fakturagebyr som Nextgentel har melket ut av meg siste 3 årene.

     

    Ice sitt nett her jeg bor går i 150mbit ned, og raskere (160-170 mbit opp). Så det er mer enn nok i stand til å levere 10/10 når jeg bruker nettet.

    • Liker 1
  3. Tviler sterkt på at du får 1 TB mens du roamer på Telia ;)

    Vel, jeg regner med Ice sitter på statistikk hvor mye data som faktisk roamer på Telia sitt nett siste mnd etter de lanserte data frihet, og da er det bare en kalkulasjon mot hvor mye de betaler Telia for roaming i deres nett mot det som blir brukt i Ice sitt eget nett. Så legge inn avvikene om man aksepterer fri 1tb roaming i Telia sitt nett og vipps så kan man kalkulere kostnaden internt hos Ice.

    • Liker 1
  4. Blir spennende å se hva de endrer til.. såvidt jeg skjønner må de slå sammen hovedabonnementet og data frihet slik at man kan bruke data frihet gjennom telia sitt nett og ? Håper inderlig de får dette på plass raskt. Har sagt opp mitt ADSL med 0.3mbit ut og crappy 9mbit inn midt i hjertet av bergen sentrum pga det ikke er lagt inn fiber i gaten for å gå over på ice sin løsning.

    • Liker 4
  5. Hva er vitsen med å ha stor datapakke dersom man skal laste ned alt av stort innhold på forhånd? Hele poenget er jo friheten til å strømme akkurat hva man vil til hvilken som helst tid.

     

    Problemet er at 10 mbit/s ikke er brukbart i praksis for ønsket strømming, fordi da klarer ikke enheten å "forhåndsinnlaste" slik at man slipper å bli rammet av dekningsbrudd i tunneler osv.

     

    10mbit er mer enn nok til full HD til å bufre opp min venn !

    • Liker 2
  6. Dette er jo helt på trynet. Det er umulig for den gjennomsnittlige nordmann å følge med om han er på ICE- eller teliadekning. Se for deg at du gir mobilen til barnet på biltur og det strømmes i vei – fordi man har fri ICE-data – men så har du brukt teliadekning og er tom for data resten av måneden. På de fleste telefoner står det ice+/Telia i toppen på skjermen, men man sjekker ikke dette til en hver tid når man strømmer. Dette er fullstendig upraktisk og nok et ekstremt dårlig forsøk på å tilfredsstille en knøttliten kundegruppe. Dersom man for eksempel er tom for sin normale gigabytepakke vil det strupes til 64 kbit/s. Tenk deg hvor irriterende det er når mobilen går konstant fra 64 kbit/s til 10 mbit/s man når man strømmer. Skal man ha «fri data» skal det være en tydelig makskvote i måneden og kan ikke være lave enn ~50 mbit/s. Jeg gidder ikke bruke penger på et produkt som kun fungerer bra i en begrenset periode (slik som Chili, Telia og ICE har pr. nå).

     

    Det er bare å slå av dataROAMING. så kan du kún laste ned via Ice sitt eget nett. Det sammen med forhåndsnedlastning så er det i boks. En lang bil eller togtur vil ha dropouts i nett tilgang uansett så forhåndsnedlastning er å foretrekke uansett. No problem.

     

    Siden ICE har eget nett så kan de glatt selge raskere nett tilgang for pakker. feks 99 kroner for 50mbit båndbredde extra på toppen av data frihet delen.

    • Liker 6
  7. Jeg porter til Telia med ett billig abo rett før nyttår, vekk fra Chili dritet. Kan ikke bruke abo lenger slik jeg tenkte. samt det er for dyrt for hva de leverer. Tilliten er borte for Chili som operatør. Så får jeg håpe Ice og Telia kommer med flotte pakker, gjerne med hastighetsbegrensning slik at man kan bruke så mye data man vil ihht nettnøytralitets reglene - betale for hastighet på mobilnett virker logisk rett og slett ! Problemet for operatørene er at de har skrytt i reklamer av norges beste og raskeste 4g nett ! da kan de likssom ikke bare lansere tregt 4g nett,. det blir kjøtt på flesk i reklamesammenheng. Derfor må operatørene som Telia og Ice kjøre en kampanje for å forklare hvorfor man får tregere nett med fri data feks.

    • Liker 1
  8. Problemet er som jeg skrev tidligere, at vi som forbrukere kan ikke lengre stole på at operatøren opprettholder abonnementet innenfor måneden man har betalt for og på den måten bryter de tillitserklæringen de pådrar seg som operatør. Dette er IKKE bra i ett Norge der offentlige tjenester betales gjennom apper og data tilgang.!

     

     

     

    Ubegrenset nett sperrer pdd. ut forbrukere ved 200 gb. Ingen ting ville overrasket meg om det tallet blir 150 eller 100 gb neste mnd. De bestemmer fritt uten tallfestet kvote i kontrakten.

    Det er forøvrig lov med deling @hekomo. Det var ikke lov da det var 1000 GB, men kunder ble uavhengig av det kastet pga mistanke lenge før de var i nærheten av kvotetak.

    Kjernen virker å være chili som ønsker å fremstå som de selger ubegrenset nett. Tar seg betalt for ubegrenset nett.
    Leverer 200 gb denne mnd. Leverer hvem vet hva neste mnd?

    • Liker 2
  9. Hei, Chili sjefen Lars Ryen Mill har uttalt seg at det handler om tillitt, men det Chili Mobil da ber om er tillit én vei. Det handler og om forbrukers tillit til operatøren. Det at Chilimobil stenger fri data abonnement for brukere som er over 150-200gb på en mnd som knapt nok er noen sms meldinger over 5gb per dag, er fullstendig feil og da er det ikke lenger tillit fra forbrukerne. Problemet er at forbrukerne er avhengig av mobil abonnementet for å betale regninger og bruke offentlige tjenester som feks betaling av parkering med bil, og blir abonnementet plutselig stengt så bryter Chili mobil tilliten fullstendig. Vi som har Chili Fri data kan ikke lenger STOLE på at abonnementet er på innenfor måneden vi har betalt for - DERFOR KAN IKKE DETTE ABONNEMENTET ANBEFALES TIL NOEN.

    Jeg går nå over til en annen operatør, selv om jeg må betale litt mer for data trafikk, men det er ikke verdt å bare vite at abonnementet bare plutselig blir stengt.

    • Liker 4
  10. Spørsmålet er hva man generelt anser som normal bruk av data. Med tanke på størrelsen på alle abonnementene i dag unntatt Fri Data så er ca. 12-15 GB og ned i måneden ansett som normal bruk.

     

    Det er ingen i hele landet som anser 1 TB for å være normal bruk.

    Du er jo HELT ute å kjøre. Dette handler IKKE om hva man ellers i landet synest er normalt bruk. Forbrukerkjøpsloven stiller strenge krav til hva forbrukerne krever å få vite om produktet, og da SKAL oppgitt grense og begrensninger i ett abonnement være i vilkårene. Det var de til dels tidligere FØR NKOM sin uttalese, siden forbruker aksepterte vilkår som er brudd på norsk lov. Nå er de delene borte og igjen står det HELT KLART at 1000gb er grensen og unormal bruk er "10 000 mb over inkludert mengde". Fatter du ikke dette eller ?

     

     

     

    Dette bekrefter jo bare det han sier. 10 GB utover for eksempel det inkluderte 5 GB anses alltid som unormalt høyt. Likevel mener du at ikke for eksempel 500 GB kan anses unormalt høyt?

     

    Til dette kommer også at 10 GB alltid regnes som unormal høy datatrafikk, betyr ikke at ikke også mindre mengder kan gjøre det avhengig av sakens omstendigheter.

     

    Den absolutte grensa for når du kan kjøre med promille er 0,2. Har du promille over dette regnes du i alle tilfeller som alkoholpåvirket. Det som er forbudt er imidlertid å føre motorvogn når du er "påvirket av alkohol", helt uavhengig av hva du har i promille. Du kan altså fint bli tatt for fyllekjøring med 0,1 promille, dersom den mengden er stor nok til at du kan sies å være påvirket av alkohol.

     

    At det oppstilles en absolutt regel innebærer ikke at ikke også et mindre mengde av en nærmere angitt enhet kan anses for å stride imot avtalens vilkår.

    Chili har ikke lov ihht nettnøytralitetsreglene å vurdere hva datamengden er brukt til. Personvernet og stiller strenge krav til dette. Det er ingenting igjen i verken vilkår eller nettnøytralitetsreglene som kan begrense dette. Det eneste som er den store begrensningen er "personlig bruk" som i og for seg er greit det. Men det er klin umulig å sjekke om det er personlig bruk eller ikke. Dette blir en tillitsgreie mellom forbruker og leverandør.

    • Liker 1
  11. Nå roter du igjen. Det er åpenbart at markedet generelt ikke anser normalt bruk for å være hundretalls GB i måneden eller i verste fall om dagen. Et normalt abonnement er fra ca. 12 GB og nedover.

     

    Nei jeg roter ikke.. det er der du tar fullstendig FEIL.. Les Chili sine egne vilkår. Ta vekk den biten som NKOM har sagt er i konflikt med loven, og så ser man helt klart at Chili.

     

    Dette står det konkret i vilkårene:

    "Ved normal datatrafikk utover eventuelle inkludert mengde i abonnementet, vil kunden maksimalt bli belastet med en månedspris som fremgår av www.chilimobil.no. Ved 10 000mb bruk utover inkludert mengde per kalendermåned anses dette som unormal høy datatrafikk, og kunden vil kunne bli belastet med løpende pris per MB ut måneden. De til enhver tid gjeldende priser fremgår av www.chilimobil.no."

     

    Dette kan IKKE misforståes. "eventuelle" utgår pga dette er inkludert data trafikk abonnement vi snakker om.

     

    så Chili SELV definerer unormal høy datatrafikk som 10 000mb utover inkludert datamengde !

     

    så slutt Hekomo med oppspinnet ditt !

    • Liker 2
  12. Det er ikke normalt å bruke 1 TB i måneden. Tvert imot, de som bruker 12-15 GB regnes som "storbrukere" hos Tek og andre steder. Så jeg har nok mitt på det tørre her ja.

    Det har ingenting å si hva TEK og andre sier er normal bruk. Det er loven og Vilkårene som begrenser dette. Loven sier at Chili ikke har noe med hva og hvordan man bruker internett linjen bortsett fra til Personlig Bruk (som ikke står spesifisiert i nettnøytralitets reglene fra EU). Dermed faller alle de tingene som er blitt brukt som argument før NKOM kom med sin uttalelse vekk. 30gb per dag, 50gb per dag osv... er IKKE relevant lengre - Det er brudd på loven om de gjør dette.

     

    Derimot - tar man vekk de elementene i vilkårene til Chili som omhandler brudd på loven, så sitter man igjen med Normal bruk - og Chili har så pent skrevet dette til at grensen for normal bruk er mengden data man kan bruke som begrenses til maks grense ihht abonnementet. For Chili Fri Data så er dette 1 Terabyte.

     

    Så ikke kom og omdefiner begrepet normal bruk til noe som passer dine argument, da dette står HELT KLART i vilkårene til Chili at normal bruk er inntil maks grense for abonnementet.

    • Liker 3
  13. Har en følelse av at de nye reglene vil føre til at Chili må bukke under for presset. Med de nye reglene er chili sitt abonnement billigere enn alle mobile bredbåndsløsninger

     

    Disse reglene har vært implementert i Norsk Lov noen år nå. Bare Chili som tok seg friheter i ett mobilmarked, og valgte å ikke vurdere Fri Data abonnementet som en internett tilkobling som det jo er, og da er det nettnøytralitetsreglene som slår til for fullt. Ingen som kan argumentere med at det ikke er ett internett abonnement da det heter Data.. Selv om de hadde navngitt det for Fri MobilData så er det det samme regelsettet pga internett tilkoblingen. Hadde de droppet internett tilkoblingen så hadde ingen kjøpt abonnementet.

  14. Jeg sier bare én ting. Å selge ett abonnement med inntil 1tb maks grense så er det normal bruk å ikke overskride den ! Ellers ville det vært normal bruk å bruke 0.5gb av 10gb abonnement.. Så Beklager Hekomo.. du definerer normalt etter ditt syn og ikke ellers i samfunnet. Forbrukerombudet vil være uenig med deg, NKOM har uttalt at Chili ikke har noe med hvordana abonnentene bruker abonnementet, så da er normal bruk innenfor grensen de selger til abonnementet. Ellers kan man ikke selge abonnement i det hele tatt. Dette er juridiske faktorer, så du kommer ingen vei videre med synspunktet ditt utenom å spre falsk informasjon ! 

     

    så slutt med å spre falsk informasjon - please

    • Liker 5
  15. "Ved normal datatrafikk utover eventuelle inkludert mengde i abonnementet, vil kunden maksimalt bli belastet med en månedspris som fremgår av www.chilimobil.no. Ved 10 000mb bruk utover inkludert mengde per kalendermåned anses dette som unormal høy datatrafikk, og kunden vil kunne bli belastet med løpende pris per MB ut måneden. De til enhver tid gjeldende priser fremgår av www.chilimobil.no."

     

    ...hvilket fungerer utmerket for alle andre abonnement. Da skulle en jo tro at også Fri Data skulle kunne inngå? Her har de klart og tydelig definert at for Fri Data er unormalt høyt forbruk 1010 GB eller mer per måned, ikke 500 GB på en dag, eller lignende.

     

    Yep, spot on - og derfor er argumentet med at Chili har uttalt seg at de begynner å se på forbruket ved 30-50gb per dag er i strid med avtalen forbruker og Chili har lagt til grunn for abonnementet. Rett og slett avtalebrudd i utgangspunktet selv før NKOM kom med sin uttalelse. Det er jo dette jeg har prøvd å si hele tiden.

    • Liker 2
  16. Hva som er "normal" bruk er en fiffig diskusjon, men det er rimelig dødfødt å vri det over til mengde forbruk innenfor kvoten en betaler retten til. Det burde være, i prinsippet, et fett om kvoten er brukt på en dag eller tretti.

     

    Hekomo blir dratt fra skanse til skanse og har ingen troverdighet. Hvilket grunnlag har Chili til i det hele tatt "se på forbruk ved 30 / 50 Gb" når det ikke er spesifisert i vilkårene? Videre en har kjøpt retten til det forbruket, innenfor 1Tb/Måned, og all forbruk utenom blir fakturert fortløpende.

     

    Det er vanskelig å se at høyt forbruk alene skal kunne, på noen måte, medføre brudd på vilkårene. Når, hvis, Chili tar kontakt med kunder som bruker x Gb, og godt innenfor kvoten, er det noe de ikke har belegg for i sine egne vilkår. Finurlig i grunn. Det skal bli interessant å se hva som kommer i vilkår 2.0

     

    Ja Chili sine vilkår dekker ikke engang å vurdere forbruket over tid feks 30gb per dag /50gb per dag. Helt sløkket i det hele tatt å si sånt på kundeservice. Men dette skjedde før NKOM avgjørelsen, hva som blir retningsførende etter NKOM avgjørelsen er som du sier Vilkår 2.0 om få dager.

     

    En ting jeg satt og tenkte på her, hadde Chili satt linjehastigheten til 12mbit så kan folk fremdeles strømme 1080, men ikke 4k. Da er det nærmest "umulig" å komme opp i 1tb med streaming alene. For surfing er jo 12mbit mer enn raskt nok. Spørs om det først og fremst er teknisk mulig å gjøre dette på base stasjonene, og/eller om abonnementet i det hele tatt hadde vært attraktivt i markedet om det hadde skjedd. Er jo fremdeles fri data med hastighets begrensning.

    • Liker 1
  17. Det høres ut som en fin test, nå har jeg ikke dataforbruket for 4k film hos netflix i hodet men det er det sikkert noen andre som har som kan si litt om hvor mange filmer eller hvor mange timer 4K video du kan se innenfor kvoten på 1TB. Kjører du skylagring eller backup til sky også? 

     

    Positiv test dette her, det er jo akkurat slik bruk som er normalt og som folk flest trenger. 

     

    Ja jeg kjører dropbox og google skylagring. Dropbox for egne private ting mellom maskinene hurtig flytting av data som flytter av seg selv, og google sin løsning for å sende stort materiale til andre.

     

    Problemet med adsl er jo at linjen jeg har er reelt sett 350kbit ut pga distansen til sentral midt i sentrum i en norsk by!! tenk det ! I norge i dag har distriktene bedre linje med fiber enn alle de gamle husene i oslo, bergen og Trondheim.

     

    Det fine med chili sin løsning er jo at jeg får effektivt ut 40-60 mbit ut så synkronisering går veldig raskt.

     

    Jeg så en netflix film i sted, og det gikk med ca 6gb. Tok ett par minutt før uplinken synkroniserte seg og ga meg 4k kvalitet. Netflix sier selv at det går med opp til 7gb per time i 4k. Så da er det komprimeringen og filmens bevegelser som bestemmer om det blir 4-5gb per time eller 7gb. Allikevel skal det godt gjøres å komme opp i 1000 gb. En film for dagen er jo knappe 3-400gb. Jeg ser jo ikke så mye filmer.

     

    Uansett så kommer nok Chili med en ny avtale i løpet av uken alle forbrukerne av abonnementet må godkjenne før de kan fortsette med abonnementet - eller, at de endrer abonnementet helt. Blir spennende å se hva Chili velger å gjøre - håper jo på at abonnementet består, med at de legger inn veldig klart og utvetydig at normal bruk er opptil "mengden inkludert" slik at dette ikke blir kverrulert videre på av folk Som hegemo samt at det helt klart kommer frem at det er til personlig bruk.

     

    Jeg synest det er helt greit jeg at å dele data linje med andre med Chili sitt abonnement er å sammenligne det med å kopiere/rippe en CD og levere CDen til en venn, eller flere venner for den saks skyld - eller mp3 kopiering. Sammenligningen med en spis så mye du vil restaurant kan ikke brukes da man er i ett kontrollert miljø i regi av restauranten, mens abonnementet foregår hjemme hos folk.

    • Liker 1
  18. Nettopp, det står noe i vilkårene. Og det å laste ned 200 GB på en dag eller to er ikke normal bruk. Det er heller ikke normal bruk med alle corner-cases som diktes opp her, som å "laste ned to store spill til mobiltelefonen" (som da tydeligvis ikke engang er mobilspill, men et av disse spillene for PS4 eller andre konsoller som er på flere titalls GB).

     

     

    Nå handlet påstanden om å bli kontaktet på grunn av 100 GB, så du avsporer. Marius er uansett tatt i løgn i saken, så han har null troverdighet.

     

     

    Et godt eksempel på å dikte opp tåpelige scenarier bare for å rettferdiggjøre misbruk.

     

    Så det er misbruk å laste opp store filer til for deling til musiker venner ? 

    Det er misbruk å se på TV via mobilen ? NKOM har klart sagt at Chili ikke har noe med hva jeg laster ned ! Da har det ingenting å si om det er mobilspill eller PS4 spill.. 

     

    Løgn ? Hvilken løgn er han tatt i ? Ref ? Det har ikke noe å si hva han har lastet ned. NKOM har klart uttalt seg om det.

     

    Hvorfor er bare din versjon av normal bruk den eneste som er akseptabel ? Er du ikke i stand til å se at det finnes 100 000 forskjellige normal bruk scenarier ?

     

    Dessuten så definerer Chili i punkt 16 at normal bruk er innenfor inkludert mengde:

    "Ved normal datatrafikk utover eventuelle inkludert mengde i abonnementet,".

    Dette kan jo ikke misforståes. Her sier Chili normal bruk er innenfor inkludert mengde. 

     

    Hva ellers er ikke klart for deg ?

    • Liker 4
  19.  

    Og hele problemet eller kjernen i problemene rundt abonnementet fra Chili er jo at de selger det som et 1TB data abonnement. Men så er realiteten at de slett ikke ønsker at kundene bruker den mengden data. Jeg skulle ønske noen ville testet grensene på nytt nå fremover. Slik at vi kan slå fast hva som nå er akseptabel bruk av data på "Fri Data". 300 GB per måned er det greit? Hva om du bruker 50 GB totalt de 2-3 første ukene også klinker til med 250 GB over 3-4 dager med heftig datafangst? Hva skjer når noen nærmer seg 500 GB per måned? Får de fortsette som kunder eller blir de sparket ut og flyttet over til 12GB? Og hva med de som bruker ennå mer kanskje opp mot 7-800 GB per måned, er det ok?

     

     

    Siden jeg har adsl, som ikke kan streame 4k - og jeg har en 4k TV med netflix innebygget - så tenkte jeg å kjøre på med streamet 4k filmer fremover via tethering.. så får vi se hva Chili gjør med meg. Det er jo tross alt normal bruk å se TV ? Hvem kan si at å streame HD eller 4k er å belaste mobilnettet ? Det er jo høyst normalt ! Så lenge jeg er innenfor 1000gb på en mnd som Chili skriver i punkt 16 i sin kontrakt at jeg må forholde meg til ? 

    • Liker 1
  20. Om dette stemmer så er det jo ikke bra, men så langt jeg har fått med meg så gjelder dette bare en person og da stiller jeg meg mer skeptisk til den personens historie enn selskapet.

     

    Ihht NKOM så har det altså INGENTING å si hva datatrafikken ble brukt til, selv ikke om MariusJ hadde delt datatrafikk med feks en laptopp eller annen maskin til maskin tilkobling. Så troverdigheten til MariusJ er ikke på bordet her - og det var det aldri fordi nettnøytralitets reglene sier at det MariusJ gjorde med abonnementet med mindre han delte datatrafikk med andre utover personlig bruk så var han innenfor bruken av abonnementet. Det eneste punktet som står igjen er "normal" bruk begrepet i kontrakten til Chili  - og de velger selv å delvis definere at 1000gb grensen skal kunden forholde seg til - dermed normal bruk så lenge man er innenfor den grensen abonnementet dekker.

    • Liker 3
  21. De beskytter ikke kundenes interesser hvis de tvinger abonnementet til å bli trukket fra markedet. Da beskytter de konkurrentenes interesser.

     

     

    Uforholdsmessig vil si at det legger uforholdsmessig mye press på nettverket. Nøyaktig hva det innebærer får man diskutere en annen gang. Men å f.eks. laste ned 200 GB på en dag eller to bare for å provosere frem en reaksjon er et eksempel.

     

     

    Men det blir noe jeg må forholde meg til hvis et lite mindretall misbruker tjenesten så det går ut over alle andre.

     

     

    Men det er nettopp poenget her. Vi utnyttes ikke av Chili, da de tilbyr noe helt spesielt og unikt i Norge. Da kan man utvise skjønn i dette tilfellet. Men når slike abonnementer begynner å komme så kan man begynne å stramme inn da. Men først må tilbudet etableres.

     

     

    Enten er du ignorant, dum eller velger å overse det jeg skriver bare for å kunne ty til patetiske personangrep og vrangforestillinger.

     

     

    Nei, abonnementet er ikke ment for de som trenger unormalt mye data. Abonnementet er ment å gjøre så man ikke trenger å tenke på å gå over datakvoten. Jeg bruker ikke unormalt mye data, og abonnementet er midt i blinken for meg.

     

     

    Joda, da du prøvde å forsvare deg i en tråd skrev du noe slikt som at du hadde brukt 200 GB over en uke, men i en annen tråd skrev du at du hadde mottatt SIM-kortet for bare to dager siden. (Jeg husker ikke de konkrete tallene akkurat nå.) Da jeg konfronterte deg med dette, lot du bare være å svare.

     

     

    Hva han sier er noe annet enn det som faktisk skjedde. Det han faktisk gjorde var å bevisst laste ned over 200 GB data på bare en dag eller to, med det formål å provosere frem en reaksjon fra Chili. Så nei, han brukte ikke godt under grensen.

     

     

    Hvem ringes, og 100 GB over hvor lang periode?

     

    Hekemo, det står INGENTING i kontraktsvilkårene til Chili om at man er nødt å fordele 1000 gb utover en hel mnd.

    Derimot det det står er i punkt 16.

    "

    4. Benytter Tjenestene på en måte som belaster kapasiteten i mobilnettet utover en normal bruk.
    9. Har et overforbruk av tjenestene som ikke tilsvarer normalt forbruk av tjenestene.

    "

    Hva er "Normal" bruk ? Hvordan kan DU si at å laste ned 200gb på 2 dager ikke er normal bruk ? Hva er normal bruk for deg ? Hva er normal bruk for meg, og hva er normal bruk for MariusJ og for den saks skyld de 50 andre her på forumet ?

     

    Ett 1000gb abonnement med markedsføring på Tv2 fri data mitt i prime time lørdags kveld der det oppfordres til å bruke store mengder data, er etter min mening en god grunn til å kunne bruke seg av retten til å laste ned eller opp 200 gb på ett par dager. 

    Belaste mobilnettet unødvendig - vel normal bruk må defineres og derfor er denne avtalen fra Chili veldig vag. Veldig. Normal bruk må derfor defineres og spesifiseres. ALT ANNET UTOVER DET ER SYNSING - og ingenting annet.

     

    Jeg driver feks på med musikk, og deler en del av materialet mitt med andre musikere, og rendrer derfor ut mange spor av gangen og laster de opp i skyen så de andre jeg samarbeider med kan laste de ned på sin maskin og plugge det inn og legge på egne ting med det materialet jeg har laget. Disse filene kan fort bli 3-400mb per spor. og gjerne mange spor. Er det å si at jeg ikke kan arbeide og dele med andre mitt materiale utover normal bruk ? Eller er web surfing normal bruk ? Hva er da poenget med 1000gb abonnement om bare web surfing er normal bruk ? 

     

    Nei - Da er 200gb på noen dager helt innafor spør du meg - helt uavhengig om det er testing av nettet eller arbeid som skal deles for det er INGEN som kan si at hobbyen til den og den personen ikke skal være tillatt fordi det virker "sært" for deg ? 

     

    Poenget med fri data er at man og gjerne bruker mer data trafikk enn normal bruk - det sier jo seg selv. Fri Data - smak på det.. friheten til å velge selv - samme som nettnøytralitets reglene sier at operatøren IKKE har NOE med hva vi som forbrukere bruker data trafikken på, hvordan vi bruker den så lenge det er spesifisert i kontrakts vilkårene at det er til PERSONLIG bruk.

     

    (og skulle du finne på å kverrulere mot meg at deling av data via skytjeneste ikke er personlig bruk - så kan jeg informere deg om at det er meg personlig som velger å laste opp og den og de andre personene som tar i bruk materialet laster ned på sine egne linjer - så det er fremdeles personlig bruk siden det er mitt materiale som bruker data trafikken).

     

    Som en siste analyse av kontrakts vilkårene til Chili står det rett under del-punktene i punkt 16:

    "Hver Kunde har et maksimalt angitt trafikkvolum per måned i normal overføringshastighet inkludert i
    prisen.
     
    Ved normal datatrafikk utover eventuelle inkludert mengde i abonnementet, vil kunden maksimalt bli belastet med en månedspris som fremgår av www.chilimobil.no. Ved 10 000mb bruk utover inkludert mengde per kalendermåned anses dette som unormal høy datatrafikk, og kunden vil kunne bli belastet med løpende pris per MB ut måneden. De til enhver tid gjeldende priser fremgår av www.chilimobil.no.
    "
     
    Så dette vil si at normal bruk er INNENFOR 1000 gb grensen. Da kan aldri Chili eller noen andre vurdere eller synse om at normal bruk mindre enn 1000gb som abonnementet dekker er en ny definering av normal bruk. Ei heller fordeling av data utover antall dager per mnd eller timer for den saks skyld. Chili skriver i andre paragrafen her at Normal bruk er innenfor "inkludert mengde".
    • Liker 1
  22. Ja endelig kom NKOM sin uttalelse, dette viser jo helt tydelig at det vi har diskutert i på forumet her i flere tråder er helt i synk med NKOM og nettnøytralitets reglene. MariusJ som sier han brukte abonnementet sitt til eget bruk på sin egen telefon godt under grensen har blitt sparket ut av abonnementet fra Chili uregelmessig og det er ihht norsk lov avtalebrudd pga grunnen han er blit sparka ut er ulovlig og må derfor ignoreres i avtalen. Så her har du grunn til å ta saken tilbake til forbrukermyndighetene og/eller økokrim.

     

    Men, Chili skal få lov å selge ett bra abonnement, bare i tråd med norsk lov. Det er det viktigste. Leverandøren av data trafikk mot internet har INGENTING med hva forbrukeren bruker abonnementet til. Nå åpnes det jo opp for å begrense avtalen til PERSONLIG bruk som NKOM har uttalt seg om, og da vil jo naturligvis Chili endre kontraktsvilkårene neste uke eller innen fristen NKOM har gitt Chili på 2 uker å svare.

     

    Spørsmålet er hva Chili gjør nå. Endre abonnementet til 200gb, og omdefinere vilkårene i kontrakten for abonnementet ? Da kan de ikke markedsføre abonnementet som FRI DATA, pga 200gb er langt ifra fri data grunnet enkel videostrømming ett par timer for dagen så er man godt over den grensen. Eller laste ned ett par spill i mnd så er man over. 1tb kan diskuteres om det er i tråd med FRI DATA begrepet. Her i huset med 2 barn på adsl linjen bruker vi 3-400gb per mnd. Så for en liten husholdning er 1tb innenfor fri data begrepet. Kanskje om ett par år er ikke 1tb for en liten husholdning innenfor fri data begrepet, men ihht Personlig bruk så er det godt innenfor. 

     

    Chili har derfor med dette abonnementet omdefinert begrepet fri data i mobil markedet i Norge. Det er ganske bra for en liten aktør. Det er konkurranse som gjør at markedet tar ett byks, og det har det jaggu gjort i år.

     

    Kanskje Chili lanserer OPTIMAL DATA - 300 gb, og neste år kaller det for 3 for 2 for familier og kommer opp i 900gb fritt delt innenfor en familie for 2x 399 ? haha.. kunne vært interessant. Ta en Dressmann 3 for 2 Chili !

×
×
  • Opprett ny...