Gå til innhold

Martinez92

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Martinez92

  1. Hei!

     

    Er på utkikk etter et øreklokker som er lettdrevent nok til å funke bra med iPod (i utgangspunktet), samtidig skal det gjerne være lukket, i hvertfall lyddempende til en viss grad. Lydkvalitet er prioritert, men har begrenset budsjett. Noen som har forslag?

    Forresten; aktiv lydfjerning (noise-cancelling) er ikke ønskelig ettersom det ikke fjerner annet enn motordur, og er bare en ekstra kostnad.

     

    Martin

  2. vet ikke med andre her, men synes selv det er lettere å spille på el-gitar (og spiller både el og akustisk ofte) dette har nok noe med strengtykkelse å gjøre ;) kassegitarer (stålstrenger da) har tykkere strenger som gir "bedre" (det der er objektivt.... eller subjektivt? roter alltid de to sammen, det jeg mener er at det er smak og behag :).....) og fyldigere lyd, det samme gjør det for så vidt på el-gitarer(men ja, nylon er lettest, til du skal begynne å spille fort, da det blir for stort mellomrom mellom strengene og båndene :p)

     

    Martin

  3. Tror det høres litt anderledes ut når du får på vreng.

     

    Arrester meg hvis jeg tar feil, eller har misforstått.

     

    Fått det på vreng? Hva er det for'no?

     

    Men det er spørs om jeg ikke får helt til mutinga av strenger. Får jeg det til, vil antaglevis den lyse klangen forsvinne

     

    det han mener er at om man bruker el-gitar og bruker distortion eller overdrive ;) "får på det vreng" > får på overdrive-effekten :p

     

    her er en cover-vid med nylonstrengsgitar, kanskje den vil hjelpe deg? ikke mye pm (palm-muting) der men :p

     

    Martin

  4. Vurderer da å kjøpe et eksternt lydkort, med jack og xlr innganger (gitar/ bass og mic')... tenkte at det ville være praktisk å kjøpe en "bundle" (der man får med hardware OG software), men er ikke fastlåst på dette ;)

     

    Har da sett litt på Line 6 sin TonePort UX2, som da har to jack-innganger (en gitar, en bass), to xlr (mic), monitor output (stereo), USB-inngang til PC (MUST!) og to program; Ableton Live Lite og Gearbox, da Gearbox er FX og Ableton Live Lite er masterings programmet (kortet ned versjon, ettersom det er en "bundle")

     

    Lurte på om det var noen som hadde erfaringer med noen av disse programmene, evt. andre lignende?

     

    I forhold til pris så ligger UX2 rundt 2000 kr i norge, mens det er nede på 700 i USA, og da jeg skal en tur over dammen om en måneds tid, så kjøper jeg det der ;) kan for så vidt gå opp til rundt 2000 (i USA) men kan gjerne tenke med å holde det under 1500, så har jeg mer penger på annet "rask" :p

     

    I samme anledning kan jeg vel spørre om det er noen som kan anbefale en mic' til opptak av vokal? Har ikke så mye å si om den er dynamisk eller kondensator, men kan ikke bruke all verden på den heller (billigere lydkort > dyrere mic (??)....) Da dette opptaksutstyret blir stående på rommet mitt, er det kanskje en fordel med dynamisk (?) ettersom PC'en (muligens) kan produsere uønsket støy, som kondensatormic'er kan plukke opp (??, igjen) mic'en kan gjerne også brukes til å ta opp piano, ettersom søstra mi spiller det, og det kan være et fint element i en del sanger :)

     

    Forresten vil ikke disse opptakene bli brukt til noe "nyttig", så det er ikke direkte snakk om studiokvalitet, men det hadde ikke vært noe minus med høy kvalitet heller :)

     

    Link til line 6 sine hjemmesider

    http://line6.com/toneportux2/

     

    Alle tips, hint og forslag mottas med takk ;)

     

    Martin

  5. Visste ikke hvor jeg skulle poste denne, så jeg endte opp med å bumpe denne.

     

    Om et par dager skal det være et lite arrangement i en gymsal på skolen vår, der vi skal spille en sang. Saken er den at vi skal koble bassforsterkeren til pa-anlegget (2 topper + 2 subber) via line out for å få litt ekstra trøkk. Problemet er at toppene skurrer når man spiller, mens subbene funker helt fint.

     

    Noen som har tips til hva man kan gjøre for å fjerne dette skurret i toppene. Har ikke sjekket om det kan være utgangen på bassforsterkeren det kan være noe galt med, men dette skal jeg sjekke i morgen.

     

    vil tro at det kanskje har noe med signalstyrken... subbene har større element > trenger sterkere signal > skal mer til før de skurrer = derfor er det en del "proffe" (folk som har peiling :p) som sender ulikt signal... dette går ikke bare på skurring, men også på volum ;) (slik jeg har forstått det da :p)

     

    Martin

  6. 5str. er artig det, ja. :)

    Må vel snart ha meg ein 7str. gitar og. =P

    7 streng gitar er ikkje kult... :nei:

     

    Då stemmer en heller alle strengane sine (alle seks vel å merke) ned i H-stemming :)

    Joda, men du vil ikke få 7. strengs mørke lyd fordet, men kan h-stemme den og vettu. :p

     

    det du gjør er at du kjøper et sett med strenger til 7-strengs gitar og bare bruker de 6 mørkeste ^^ da får du den mørke lyden du snakker om ;)

     

    Martin

  7. de blir holdt på plass av strengene (når de er på da :p) det er det som er problemet med flytende broer, de kan bevege på seg.. skal du begynne å stille inn intonasjonen trenger du korrekt utstyr og du må vite hva du skal gjøre (og siden du ikke visste hva intonasjonsskruene var til, fraråder jeg deg dette :p) de fleste tar med gitaren til en butikk og får dette fikset (også folk som har holdt på lenge)

     

    Martin

  8. enig med de over her, er det snakk om under tusenlappen, kjøp i Norge.... da er det mye lettere å få hjelp ved eventuelle problemer/ feil.... men, ideen om å kjøpe fra USA er i utgangspunktet god den, har selv vurdert dette ettersom en del gitarer som koster ca. 15000 i norge koster rundt 5000 i usa o.0 (uten momstillegg)

  9. Burde da femdeles være garanti på den. Er under ett år siden jeg kjøpte den.

     

    Satt og lekte litt rundt med den, og lyden kommer bare når jeg sitter rett forran den, med reverben på. Så da må det garantert være selve ampen. Får ta meg turen inn der etter skolen på mandag eller noe.. Ligger 5-10 min gåtur vekk fra skolen så...

     

    Vil tro at det er feedback om det kun skjer når du sitter rett foran den... hvilken gitar har du + hvilke pickups er det i den?

    Om du finner ut noe etter besøket, så ville jeg satt pris på om du postet noen konklusjon ;)

     

    Martin

  10. Heh, nei da, det var bare en skrivefeil.Overskriften er jo skrevet rett :)

     

    Men takk for at du svarte meg uansett ;)

     

    bare så du vet det er venner stavet "friends" og ikke "freinds".... kan være skrivefeil, men om du skrev dette mens du lette, ville det ha hindret deg

     

    Martin

     

    hehe ;) la faktisk merke til det med overskriften rett etter jeg hadde postet innlegget... grunnen til at du ikke finner det er nok at artisten er for ukjent eller "uinteressant"... hvem er det forrsten?? :p

     

    Martin

×
×
  • Opprett ny...