Gå til innhold

Jørgen Myrland

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jørgen Myrland

  1. Svært annsynlig at oppkjøpet blir godkjent. Netcom vil fortsatt ha lavere mobil markedsandel enn Telenor. Telenor har i tillegg et vesentlig større totalt produkt- og tjenestetilbud enn Netcom; fastnett, bredbånd osv. At Norge midlertidig vil bare ha to mobilnett for tale, er ikke ideelt. Men dette er i seg selv ingen grunn til å nekte godkjenning. Konkurransetilsynet kommer derfor også til å godkjenne at OneCall blir med.

  2. Jeg solgte i går min Apple iPad Wifi + 3G 64GB som jeg kjøpte for to måneder siden på Heathrow. Derfor skal det bli interessant å se hva Huawei har fått til. Det var flere grunner til at jeg solgte iPad'en:

     

    - Skjermen på iPad er så følsom at man stadig får trykkeil bare en annen finger såvidt berører skjermen når man skriver. Dette var veldig irriterende og tidkrevende.

    - Man kan ikke uten videre overføre filsystemet fra en PC/Mac til iPad. Jeg kjøpte en utvidet versjon av MS Office samt en iPad VGA kabel med håp om å kunne laste ned og kjøre alle mine Powerpoint presentasjoner fra iPad'en. Det gikk ikke å overføre filene; disse måtte sendes til iPad'en via epost.

    - Da jeg så leste at Apple lager restriksjoner for magasiner som Time Magazine og andre, og tvinger de til å kun å selge enkeltutgaver over iTunes i stedet bonnementer; da var det nok for meg.

     

    I tillegg kjøpte jeg tidligere i sommer en Android telefon. Denne er kjempebra; og jeg fant ut at det var like enkelt å surfe på Internett med denne. I tillegg er det mer hensiktsmessig å ha en enhet man både kan ringe og jobbe med. Men jeg vurderer å kjøpe den hye Samsung S900 med 4" skjerm.

  3. Jeg har kjøpt tre 3 stk av denne; først to til ungdommene i huset og så en til meg selv. Begge ungdommene hadde iPhone 2G fra før; men disse var i ferd med å slutte å virke skillelig. Dyrt å kjøpe to nye. Særlig eldste var svært skeptisk. Derfor fikk den yngste først. Hun ble veldig begeistret. Etter at eldste også fikk prøve, ble hun også veldig imponert og ville også ha. Og til slutt kjøpte jeg selv også. Fikk den første til 1995 på Elkjøp, den andre til 1895,- og til slutt utstillingsmodellen til 1500,-. Det går an å prute på Elkjøp. Vi er alle veldig fornøyde med den. Jeg lastet ned epostklienten TouchDown for å få tilstrekkelig sikkerhet til å bruke den mot jobben. Alt i alt en veldig god telefon

  4. Android kommer til å bli like dominerende på mobile enheter som Windows var på PC'ene (var; unge mennesker velger Apple). Og Android kommer til å forløse en innovasjonsbølge på mobile enheter som verden aldri har sett manken til. Android kommer til å finnes i alt; mobiltelefoner, bil- og båtnavigasjontil, styring av lys, varme, strøm og sikkerhet hjemme. Alle 'dingser' med et elektronisk hjerteslak vil få Android.

  5. Jeg registrerer at Filibuster skriver at 'Android tilhører fortsatt "fritidstelefonene" og har ikke så mye å bidra med f.eks. når det gjelder videokonferanser, virkelig god exchange-støtte eller kraftig nok batteritid.' Jeg arbeider i et stort internasjonalt IT-firma. Vi har nå åpnet for å benytte Android mot Exchange, på linje med iPhone, Symbian og Blackberry. Standard Android inneholder ikke sterk nok sikkerhet i medfølgende Exchange-klient. Men laster man ned for eksempel Exchange-klienten 'Touchdown' til $20, så får man like god sikkerhet og funksjonalitet som på typiske 'bedriftstelefoner'; f.eks. Symbian. Forrige uke gikk jeg over fra Nokia til Android. Jeg installerte Touchdown gratis fra Android Market. Etter 30 dagers prøveperiode må jeg betale på hjemmesiden til Touchdown. Jeg er overbevist om at Android kommer til å ta helt over mobilmarket i alle segmenter. Markedet kommer raskt til å bli delt mellom Android og Apple; men Android kommer til å bli mye større enn Apple etter hvert som også applikasjonstviklere i India og Kina kommer på banen. Det er bare et tidsspørsmål før Nokia må lansere Android-telefoner for å unngå å tape alt.

  6. HP er ikke størst på nettverk, heller ikke på svitsjer. HP selger omtrent bare svitsjer; en begrenset del av nettverksmarkedet.

     

    Ser man på svitsjer er situasjonen: Svitsjer – revenue – Q4/06: Cisco $13,97m pluss $0,08m i Linksys, total t $14,05m. HP $4,59m.

     

    Ser man på porter:Ekskluderes ungamaged, solgte Cisco 102971 porter i Q4 og HP 83000 porter. Inkluderes unmanaged, solgte Cisco (inkl. Linksys – Cisco har ikke Cisco unmanaged) 113139 porter, mens HP solgte 105079 porter.

×
×
  • Opprett ny...