Gå til innhold

Arlendius

Medlemmer
  • Innlegg

    179
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Arlendius

  1. Jeg sendte mail til tv2 webtv for 6 måneder siden om det samme.

    Da var svaret at det fungerer ikke med mediacenter i Vista pga et problem, men det fungerer med XP mediacenter edition. Videre fortalte de at de jobbet hardt med microsoft for å løse problemet (yea rite, kan jeg jo si 6 måneder senere).

     

    Arlendius

  2. Neida neida, mn ville bare ha noen tips :p

    Men vet du om det ligger noen EB Games forretninger i tromsø?

    Eller nærtliggende det..

     

    Men uansett så var det garantien jeg lurte mest på

     

    Spør på "Game" (gamle Spiderman) i Grønnegata rett ovenfor KV-bygget. De tar inn både konsoller og spill og betaler for det. Men vært klar over at prisen på brukte konsoller går ned i takt med at prisen på nye gjør det, slik at selv om du betalte 3K for din premium for 1 år siden, så får du nok godt under 1000 kr hos de for den nå (ettersom en ny premium koster under 2000 kr nå). Freerecordshop (ble ikke de kjøpt opp av EB games?) på Jekta reklamerer også med at de kjøper brukte spill (med stoooooore heldekkende bannere i alle butikkvinduene sine), så du kan høre om de om de også tar inn konsollen, evt sammenligne hvem som betaler mest for hva.

     

    Arlendius

  3. Nei, ikke om du bruker WMP11 og bare skal spille av xvid eller divx filer. 360'en har dessverre ikke støtte for *.mkv (matroska container) filer selv om videoen "inne i containern" er i xvid/divx format, og så vidt jeg vet må disse gjøres en god del med før de er i et format som xboxen takler.

     

    Arlendius

  4. Ja, då blir det trukket kvar månad eller kvar 3. månad.

     

    hvis jeg kjøper 3.mnd, blir det trukket for en måned når de 3mnd. er ferdige eller hele nye 3mnd.? på forhånd takk

     

    Løpende abonnement trekkes for samme periode hele veien, MAO når du startet med 3 måneder så fortsetter det med det ved neste trekk også.

     

    Det er feil!

     

    Har du valgt et abonoment som er på 3 måneder eller 1 år og det går ut så vil MS trekke deg automatisk hver måned for 59 kroner for et abonoment du egentlig ikke har.

     

    Nå er jeg 110% sikker på at du tøver. Ettersom jeg har 1 års abonnement selv med autotrekk hvert år, som automatisk fornyer det med 12 nye måneder. Det du henviser til har vi allerede tatt opp i tråden, nemlig at umodne gamere ikke skjønner at et abonnement er løpende når det er beskrevet i avtalevilkårene, og selv om VISA kortet er utløpt eller tomt for penger, så vil abonnementet løpe inntil man sier det opp selv eller Microsoft stopper det etter 2(?) mnd, og man er skyldig de for de 2 månedene (helt uavhengig av om man har brukt Live eller ikke).

     

    Arlendius

     

    Edit: Kan vi nå la debatten "Buhuhu stakkars lille meg har blitt svindlet av Microsoft, som har latt Live løpe 2 måneder etter at jeg IKKE sa det opp, enda det står i avtalevilkårene at jeg selv må si det opp og er standard praksis for alt og alle som selger abonnement i Norges land, om det så være aviser, ukeblader, undertøy eller slankeklubb på nett" ligge?

  5. Da vet jeg dessverre ikke.

    Eneste jeg kan tenke meg er at du har satt gal IP på portforward. Det hender rett som det er at xboxen forandrer IP på mitt nettverk, da må jeg inn i routeren å forandre IP'en som jeg skal forwarde til.

     

    Sjekk på systembladet--> nettverksinstillinger på xboxen hva den tildelte IP'en fra nettverket er, så sjekker du i routeren om det er den IP'en du har forwarda til.

     

    Arlendius

  6. Ja, då blir det trukket kvar månad eller kvar 3. månad.

     

    hvis jeg kjøper 3.mnd, blir det trukket for en måned når de 3mnd. er ferdige eller hele nye 3mnd.? på forhånd takk

     

    Løpende abonnement trekkes for samme periode hele veien, MAO når du startet med 3 måneder så fortsetter det med det ved neste trekk også.

  7. Nei det er ikke støtte for det via mediacenter.

    MEN det er støtte for Xvid og Divx på Xbox 360 om du deler de fra pc med feks WMP11 eller annen software som kan dele film/musikk/bilder på et nettverk. Dette funker utmerket og jeg har benyttet meg av muligheten helt siden det ble mulig rett før jul i fjor.

     

    Søker du på Google etter Xbox og divx eller xvid så finner du masse informasjon.

     

    Arlendius

  8. Helt sant det du sier der! (Minnet meg på å si opp abonnement på pondus til og med! Takk!)Men, det de burde ha gjort er å gjøre det lettere å avbestille live. Det finnes vel ingen muligheter for å gjøre det rett fra 360'n?

     

    Og, når man kjøper live, så står det jo 1 måned 3 eller 12.. Da er det vel fort gjort at man tror man kjøper kun det ene året.. Jeg tenkte ikke på det som ett vanlig abonnement som du sier det er, men noe du kjøper èn gang. Det er jo ikke slik når man kjøper kort, så hvorfor skulle det være noe annerledes når man bruker visa?

     

    Jeg er helt enig i at det burde være like lett å avbestille noe som det er å bestille noe, men slik er det dessverre sjelden. Selger av abonnement er i interesse av å gjøre terskelen for å kvitte seg med abonnementet større en terskelen for å inngå det, og på den måten beholde flere kunder lengre. Eksempler på dette kan være abonnementer som kan startes ved å sende en sms, men som man må sende skriftlig varsel pr post(! ja det forekommer, men blir heldigvis sjeldnere og sjeldnere) for å si opp.

     

    Grunnen til at det er forskjell på Visa og pre-paid er enkelt og greit at det er differensierte produkter. De under 18 har ikke visa-kort og kan dermed ikke få live på den måten. Samtidig kan de heller ikke sette seg i gjeld (feks ved å la et løpende abonnement løpe over tiden). Mens en person over 18 gjerne har Visa, og uten problemer kan sette seg i gjeld om han ikke passer på å si opp det han abonnerer på. Det hele koker ned til at alle som selger abonnementer vil tjene mest mulig penger, samt at man selv godtar akkurat det når man tegner et abonnement.

     

    Arlendius

  9. bare bytt den, husk å sjekke etikett på eske neste gang.

    14 dagers returrett på slike produkter i alle butikker.(elkjøp har 30)

     

    Her tror jeg nok du tar feil. Det eksisterer ingen generell bytterett på varer handlet i butikk i Norge. Om det er tillatt så er det en ekstraservice fra butikkene sin side og ikke noe du har krav på. "Bytteretten" rundt juletider er feks temmelig ekstraordinær fra butikkene sin side, men likevel noe som har vokst fram som en sedvane. Elkjøps tilbud om 30 dagers åpent kjøp er med andre ord et svært godt tilbud til oss forbrukere, man kan selvsagt avtale slikt med hvilket som helst utsalgssted, men da må det avtales før man inngår kjøpet. Om butikken er interessert i å beholde deg som kunde så kan det godt hende trådstarter får byttet sin "gammle" modell mot en falcon, det er i alle fall verdt å spørre.

     

    Angrerettloven gjelder kun ved fjernkjøp (altså feks på nett, postordre, osv) eller ved kjøp utenfor fast utsalgssted (feks på en messe, stand eller lignende).

     

    Arlendius

  10. Nei når support er enig med deg er det jo ikke noe problem!

    Jeg tenkte mest på om de sier noe annet en det du vet du har krav på¨, da lønner det seg å bare gå rett på utsalgssted.

     

    Når jeg fikk RRoD for ca 1 år sidens å sa xbox support at det ville ta 4-6 uker å få den i retur (eller noe slikt), så da kontaktet jeg heller selger og forlangte erstatningsboks mens min var på reparasjon (det har man krav på om forventet reparasjonstid er over 1 uke, men xbox support tilbyr ikke dette), så det endte opp med at de bare tok inn boksen å ga meg en ny en i stede.

     

    Arlendius

  11. På konsoller er det 5 års reklamasjonsrett i Norge, reff rettspraksis.

    Det vil altså si at om du får RRoD, dvd-rommen slutter å fungere/eller noe annet som ikke skyldes en ytre påvirkning (altså at man selv har skyld) etter 4 år 11 måneder og 29 dager, så har du krav på gratis reparasjon eller ny vare.

     

    Det er sjelden det lønner seg å kontakte Xbox support direkte om man har en 2 1/2 år gammel boks (eller eldre etterhvert), for de vil bare henvise til garantitiden som er 2-3 år, eller hva enn de vil føle for å sette den. Men en garanti kan ikke gi dårligere vilkår en reklamasjonsretten man har i Norge, og dermed så må selger av produktet (der du kjøpte xboxen) følge norsk lov å gi deg 5 års reklamasjonsrett. Oppgjøret mellom de og Microsoft trenger ikke du bry deg med, og selger plikter etter loven å ordne opp for deg, uten at du skal måtte ta veien om xbox support (om det er det du selv ønsker, bakdelen er at det kan ta litt lengre tid).

     

    Arlendius

  12. Hvorfor i POKKER er dette råttent spill??

    Dette er standard praksis på alle abonnementer i Norge i dag. Har man et løpende abonnement (det defineres i avtalen mellom tilbyder og kjøper), så plikter man selv å si opp, ellers løper abonnementet inntil oppsigelse foreligger. I praksis stoppes det etter en viss periode og man vil motta en purring.

     

    Har man abonnement på en avis, mottar en regning men unnlater å betale denne eller si opp avisen, så vil man fortsette å motta avisen i 2-3 uker etter periodens utløp (mao man mottar 15-20 utgaver utover det man har betalt for), for avisen kan ikke vite om man bare er treg med å betale eller om man ikke gidder/vil ha avisen mer. Dette er selvsagt utgaver man i ettertid får en purring på, ettersom man selv ikke ba om en stopp.

     

    Hvorfor skal så dette være annerledes for en abonnementstjeneste som xbox live? Det er akkurat samme sak, man har bestilt en løpende tjeneste som man selv må si opp, ellers fortsetter den å løpe og man skylder penger. Problemet her tror jeg er umodne gamere som faktisk ikke er klar over at i den virkelige verden så nytter det ikke å stille opp med skylapper å mene at "de burde jo fortstått jeg ikke ville ha det lengre siden jeg ikke hadde brukt live på 2 måneder/ikke orket betalte/legge inn nytt visakort". Skal avisen vite at du ikke gidda hente avisen i postkassen de siste 2 månedene du hadde den, og dermed faktisk ikke leste den selv om du hadde abonnement?

     

    Når det gjelder å ha betalt for mye så er det en selvfølge at man får tilbake det overskytende, om trådstarter hevder at han har fått beskjed om noe annet så vil jeg tørre påstå at det enten bare er en missforståelse, eller at det er litt ekstra dramatikk for å få flama support litt ekstra (underbygge egen sak). Om nå mot formodning Microsoft virkelig mener de har krav på det overskytende beløpet, så ville jeg kontaktet banken min for å kreve pengene tilbakeført fra Visa, ettersom man har betalt for en tjeneste man ikke får (de siste 10 månedene med Live). Dette vil så og si være en proforma sak og vil løse seg svært kjapt ettersom fakta er temmelig rett fram.

     

    Arlendius

  13. Når det gjelder 720p vs 1080i så er svaret 720p all the way.

    Det takler raske bevegelser bedre en 1080i og man vil ikke/oppleve mindre etterslep en om man bruker 1080i.

     

    Dette var dårlig forklart, så jeg har funnet en litt bedre forklaring på nett! (http://ezinearticles.com/?Eye-Candy?-Which-Wins?-1080i-vs-720p--And-What-About-1080p?&id=123148)

     

    1080i vs 720p: MOTION CHANGES EVERYTHING

     

    Motion is different issue. If you want to see motion clearly, then live action 720p is what looks best, compared to 1080i. Here’s why: the information content of 720p is about the same as 1080i, though what it lacks in spatial resolution, it makes up for in temporal resolution (because the picture is at 1/60th of a second, not 1/30th x 2.) On 1080i, this would show as flickered or jagged edges on bright horizontal objects (like in the background of a camera pan.)

     

    Ta forresten å søk til på Tatung tv her på forumet, om jeg husker rett så er det flere som har hatt problemer med den og HDMI fra xbox (noe var det i alle fall, så sjekk det før du kjøper en Tatung).

     

    Det blir litt udokumenterte utsagn fra min side når det kommer til VGA, men rekkefølgen er etter det jeg har forstått HDMI>VGA>komponent, uten at jeg som sagt var missfornøyd med bildet over komponent heller.

     

    Når det gjelder kablene på komponent, så skal du altså samlet bruke 5 av de, 3 for bilde (husker ikke fargene :p) og 2 for lyd (rød og hvit), mens du i dag bruker kun 3 av de (lyden og en til bilde), de 3 som skal til bilde på komponent henger sammen for seg selv, også henger lydkablene og den ene til bildet sammen. MAO er det vanskelig å koble feil!

     

    Arlendius

     

    Edit: Det var jammen en som hadde en mye bedre forklaring en jeg hadde...

  14. Ja, jeg har kanskje skaffet meg litt mer jobb ved å kjøpe en konsoll i utlandet.

     

    Men hvorfor er GTA 4 regionskodet, noen som kan svare meg?

     

    Hva om en person med en XBOX 360 fra Norge flytter til USA og er gått lei spillene han har, blir han da nødt til å bestille spill fra europa han da? Hvorfor har noen spillutviklere valgt å regionskode spillene sine, jeg synes det er teit.. Spesielt hvis det ikke er noen grunn til at de er kodet, vær så snill å forklar ;)

     

    Jeg har allerede svart..

    Differensiering for å tjene mest mulig penger. Kjøpestyrken er forskjellige i forskjellige land, det samme er etterspørselen. Prisen bestemmes av tilbud, etterspørsel og kjøpekraft. ergo prises produktene forskjellig i forskjellige markeder.

     

    GTA er regionskodet fordi utgiveren har valgt å gjøre det, det er det enkle svaret man kan gi, de mener vel de kan tjene mer penger på den måten. Eventualiteter som at noen flytter fra region til region er noe utgivere rett og slett gir en stor F*** i, da regionene er store og det ikke vil forekomme i utstrakt grad.

     

    Arlendius

  15. Jeg kan bare ikke skjønne hvorfor det ikke skrives bakpå coveret til spillet om det er regionsfritt eller ikke, ville jo tross alt gjort det litt lettere...

     

    Fordi de i utgangspunktet ikke er interessert i at folk skal handle spill fra en billigere region en den man hører hjemme til, ergo er det i deres interesse å gjøre det vanskeligst mulig for forbrukeren å sjekke om det blir billigere å handle spill eller konsoll fra Asia eller USA når man bor i Europa. Noe man vanskelig kan klandre de for, da alt til syvende å sist handler om differensiering for å tjene mest mulig penger.

     

    Arlendius

  16. Hei

     

    Først av alt; du må ikke ha HDMI for å få HD-signal til tv'n, komponent vises også i 720P/1080i. Forskjellen på HDMI og komponent er at førstnevnte er digitalt og også overfører lyden i samme kabel, mens komponent er et analogt signal.

     

    Om du ikke har HDMI utgang på din 360 så ville jeg ikke stresset med å skaffe meg det, for da må du kjøpe deg ny xbox. Jeg byttet fra en uten HDMI til en med HDMI, jeg har en 40 tommers LCD som viser 720P/1080i og min subjektive mening er at jeg så forskjell på komponent og HDMI, bildet og linjene ble skarpere, mens fargene ble klarere, men det er altså min subjektive mening, og etter det jeg hører så kan det variere fra tv til tv om man evt ser en forskjell. Det var ikke det at jeg var missfornøyd med bilde via komponent heller, men er man litt gadget-freak så er man litt gadget-freak!

     

    Når du skal koble til komponent i en HD-tv, så bruker du _ikke_ scart overgangen, komponentkabelen din settes i HD-modus ved å flytte på knappen helt nede ved den enden som skal i xboxen, og du bruker de 3 fargede kablene som er komponentsignalet samt de 2 som er lyd og kobler disse rett i tv'n. Eneste du ikke bruker er den gule(?) som er composit-signalet som sammen med de 2 lydkablene brukes til å plugge i scart-overgangen for å ha i en gammeldags CRT tv.

     

    Håper dette var litt til hjelp!

     

    mvh

    Arlendius

  17. Har du prøvd å kontakte Microsoft for å kreve at du får tilgang til det du har kjøpt og samtidig truet med en liten klage til forbrukerrådet også, ettersom man vitterlig har krav på å kunne spille de produktene man har kjøpt selv om man ikke er online og har kjøpt seg en ny maskin!

     

    Utrolig hva en aldri så liten trussel om dårlig publisitet kan få bedrifter til å gå med på!

     

    Arlendius

  18. Fryktelig kjedelig når man ikke får til.. Jeg vet av personlig erfaring at jeg har mest lyst til å begå voldelige handlinger mot både hardware, software og dumme supportmennesker!

     

    Til syvende og sist så er det vel Telenor som må forandre MTU for deg, jeg søkte gjennom brukerveiledningen for routermodemet ditt og MTU er ikke nevnt med et eneste ord. At Telenor ikke klarer gjøre det er jo direkte merkelig, du får bare krysse fingrene for at du treffer på en person på support som faktisk kan jobben sin i morgen.

     

    Arlendius

×
×
  • Opprett ny...