Gå til innhold

levity

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av levity

  1. Hei.

     

    Vet ikke om dette er rett plass å poste dette?

     

    Seiler akkurat forbi Heiane i Stord? (Nord av Haugesund)

     

    Jeg og min kollega ble plutselig obs på en stor (type minimum 10m i diameter) sirkel med lys som ser ut til å komme i fra nærheten av Heiane. Sirkelen er stor og bytter farger.

     

    Har prøvd å google hva det kan være, men ble ikke noe klokere. Vi sitter nå å irritere oss over hva det kan være!

     

    Noen som har en formening?

  2. Vet ikke om dette er rett plass å poste denne, men håper det og hvis ikke må mod bare flytte den.

     

    Jeg jobber på havet og reiser derfor til og fra båten innenlands. Grunnet flyskrekk så velger jeg å reise med tog der det er mulig. Arbeidsgiver er fult klar over dette og det har ikke vært noe problem før.

     

    Nå derimot når jeg sendte inn reiseregning på tog med sovekupe (har alltids sovekupe) så fikk jeg mail fra bedriften om at det var billigere med fly denne gangen og ville derfor kun få refundert pengene for det en flybillett kostet den dagen. Dette utgjør ikke så mye, men av prinsipp så syns jeg det er dårlig.

     

    lurer derfor på om det finnes noe regelverk på dette?

  3. Hei.

     

    Kjøpte meg en galaxy tab 7.7 på mandag denne uken. Var veldig fornøyd med den helt til jeg merket at når jeg ser direkte på skjermen så blir bilde gulaktig...

     

    Har ringt chess og sa at jeg ville sende den inn og få en ny, men lurer litt på om det er sant dette med at limet i skjermen kan gjøre den gul til den blir brukt en del? har ikke brukt den mer enn ca 5 timer siden jeg fikk den.

     

    leste at det var samme problem med noen s2.

     

    noen tips?

  4. Nå vet jeg ikke helt om dette ble rett plass å poste dette, men prøver!

     

    Lurte på om det er noen som vet eller har et ledig verkstedlokale til leie i Trondheim med omegn? Har ingenting å si om det er felleslokaler som deles med andre.

     

     

    Ser gjerne at plassen er isolert eller har muligheten for oppvarming, samt verkstedbenk (kan fikse selv) og løftebukk eller grav.

     

     

     

     

    Hvis det er noen som leier ut noe lignende så ta gjerne kontakt på 400 60 876.

  5. Hei.

     

    Skal bestille meg noen bildeler fra England, men problemet er at når jeg kommer til betalingen så ber de om når kortet ble utsendt (valid from) noe som ikke står noen plass! Har prøvd 3 forskjellige kredittkort samt 4 bankkort å ingen fungerer.

     

    Har prøvd å la alt være blankt der, samt 3år før utløpsdato som er vanlig på mastercard osv, men ingenting fungerer!

     

    Noen som vet?

  6. Hei.

     

    Har et lite dilemma her som jeg renger litt juridisk hjelp med!

     

    Saken har seg slik at min familie har akkurat fått vite at min søster på 14år holder på med hasj og barbiedop. Dette er noe vi fikk vite bare for noen dager siden, men som har holdt på i nesten et halvt år.

     

    Problemet er det at hun har gått til psykolog lenge og psykologen har vist om dette lenge uten at vi har blitt informert. Hun har heller ikke informert noen annen offentlig instutisjon slik at hun kan få hjelp.

     

    Spørsmålet mitt er derfor om psykologen har rett til å hold slik informasjon unna foresatte? Jeg vet at psykologen har hundre prosent taushetsplikt, men at denne skal brytes ved fare for liv og helse. Noe som i dette bildet vil fremstå som fare for helse.

     

    Vi ser på dette som veldig alvorlig når vi ikke får vite slik informasjon når personen er mindreårig?

  7. Det har seg slik at jeg er på flyttefot og der jeg skal flytte inn er det Alt-i-box som gjelder. Det blir både internett og TV fra dem siden det allerede er installert.

     

    Nå sitter jeg da igjen med Canal Digital sin PVR Dekoder. Siden denne ikke kan brukes på Alt-i-box så lurte jeg på om det var noen som vet om det er mulig å gjøre noe med den eller om det bare er å kaste!?

     

    Er det f.eks mulig å fjerne harddisken å bruke den til noe?

     

     

    Takker for svar!

  8. Hei.

     

    Er en 19år ung mann som jobber for en bedrift som driver med salg og oppfølging av forskjellige klienter.

     

    Det jeg har irritert meg grønn over i de siste månedene er timelønnen på 130kr. Jeg jobber i distrikt nord som i hovedsak dekker bodø m/omheng. Jeg jobber for faste oppdragsgivere innenfor flere felter noe som gjør at jeg blant annet ikke har betalt overtid. Andre innen bedriften som jobber i andre regioner med AKKURAT samme arbeid har 145kr timen.

     

    Det jeg lurer på om er et lovforslag som sier at jeg har krav til samme lønn som mine medarbeidere med tanke på at arbeide er det samme. Jeg har også vesentlig mye mer arbeid enn mange andre innenfor bedriften, men får fortsatt mindre betalt.

     

    Bedriften sier at grunnen til dette er at jeg ikke fyller 20år før i desember noe jeg syns er noe forbanna tull siden jeg utfører samme arbeid med veldig gode resultater.

     

     

    Takker for alle svar!

  9. hvorfor thorium er sikrere:

    "Det radioaktive avfallet fra thorium utgjør bare rundt fem prosent av avfallet fra et konvensjonelt uranbasert atomkraftverk, og det har en halveringstid på noen hundre år i stedet for over 20 000 år."

     

    http://www.tu.no/energi/article70340.ece

     

    har aldri hørt om noen som har dødd av atomkraft heller.

    kull og olje dreper mange mennesker bare i utvinningsfasen. kullminer som raser har nesten blitt hverdagskost.

     

    men jeg mener fusjon er fremtiden.

     

    Aldri hørt om folk som har dødd av atomkraft? Hvor i all verden er det du har gått på skole? Det døde et godt antall mennesker etter Tsjernobyl ulykken som et resultat av ulykken. Noen mennesker døde nesten momentant pga de høye strålingsverdiene, mens andre måtte leve et smertefult kort liv pga stårligsskader. Kanskje litt feil å komme og skrive at ingen har dødd av atomkraft?

     

    For å sette ting litt på spissen! Syns du det er greit at vi bruker Thorium fordi det har en mye mindre halveringstid enn uran? Du må fortsatt tenkte på at der en eventuell ulykke vil inntreffe vil bli ubeboelig i nesten 60år før det i er mulighet for å returnere uten å bli utsatt for farlig stråling. Så spørsmålet mitt er at om du mener det er rett å sette naturen og eventuelle mennesker sin boplass og liv på spill bare for å kunne utnytte thorium?

  10. Hvis du snakker med tannlegen i forkant av timens så er det mulig å bestille lystgass til de aller fleste.

     

    Det andre du kan gjøre er å gå til fastlegen din å fortelle hvor urolig og nervøs du er for tannlegen så kan h*n skrive ut beroligende til deg.

     

    Var personlig til fastlegen min for noen dager siden å fikk utskrevet vival 2mg (samme som valium) for flyskrekk. Klarer ikke å fly, begynner å svette og skjelver som bare fa** mange timer før jeg skal reise. Det hadde nådd punktet hvor jeg så vidt klarte å gå ombord i flyet. Kom med fly i går og pillene hjalp utrolig mye. Tok 4mg en time før avgang og for første gang på flere år kunne jeg se ut av vinduet og faktisk nyte turen, hjertet dunket litt fortere enn normalt under take-off, men alt av redsel og nervøsitet var borte.

     

    Vil anbefale deg vival på det sterkeste hvis du ikke har noen andre muligheter. Vet selv hvor jævlig det er å ha skrekk ovenfor noe! Eneste du må huske hvis du får utskrevet vival, valium m.m er at dette er ikke noe du bruker i lengden! Det er utrolig avhengighetsskapene så det er kun til høyt spesielle ting det burde brukes!

     

    Du får se litt på muligheten du har.

     

    Good luck!

    • Liker 1
  11. Jeg ser ikke noen grunn til at Norge skal invistere penger eller satse på atomkraft. Vi er såpass heldige at vi lever i et land som har muligheten til å bruke fornybar energi gjennom blant annet vannkraft.

     

    Norge har i teorien mulighet til å forsyne seg selv med energi bare i fra vannkraft. Problemet er at det krever utrolig mye ressurser for å bygge et kraftverk, samt for lite fokus på muligheten fra politikerne.

     

    I mine øyne ville det bare være en unødvendig risiko å bygge et atomkraftverk i Norge når vi heller kan utnytte den gaven av fornybar energi landet er utstyrt med. Jeg har personlig ingen problem med at vi har to atomreaktorer for forskning. Norge er et av landene i verden som er fremst innen atomkraft selv om vi ikke utnytter det.

     

    Mange sier at atomkraft er trygt og det er det jo i og for seg egentlig så lenge alt fungere som det skal, men vi ser også resultat i japan hva som kan skje hvis noe skjer. Ut i fra det jeg skrev tidligere tror jeg det er lurer for Norge å forske på bruk at thorium og heller bruke de ressursene vi har av stoffet til forskning og salg til land som ønsker å utnytte grunnstoffet.

     

    Kjernekraft er i grunn litt som russisk roulette, det går mest sannsynlig bra, men det er fortsatt en mulighet for at det går galt.

     

     

    I rest my case!

×
×
  • Opprett ny...