Gå til innhold

Hunter147

Medlemmer
  • Innlegg

    479
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hunter147

  1. Høres ut som retningen Embedded Systems, (Tilpassede Datasystemer på norsk), passer for deg. Skal selv begynne på den retningen neste år.

     

    Velger du den retningen får du drive mye med hardware-nær programmering. I faget byggern skal man feks lage et mekanisk ping-pong-spill, hvor man selv må programmere og sette opp hardwaren selv. Før du velger retning, vil du også komme bort i slikt i fagene datastyring, sanntidsprogrammering, og litt i lineær systemteori (helikopter-lab).

     

    Anbefaler at du tar en kikk på studieplanen og ser hvilke fag de ulike retningene har:

    http://www.ntnu.no/studieinformasjon/siving/mttk.pdf

  2. Skal på tur til Japan neste år, og ønsker derfor å lære meg litt basic japansk. Er på utgikk etter en lærebok som jeg kan bla i, og har funnet denne: GENKI I: An Integrated Course in Elementary Japanese

     

    Er denne boken bra, og holder det å kjøpe bind 1?

     

    Skal legges til at jeg er interessert i å lære litt mer enn å kunne si "god dag", "god kveld" osv. Først og fremst er jeg interessert i å kunne lese/skrive japansk.

  3. http://www.nrk.no/ny...tfold/1.8120435

     

    Jeg ser verden på en helt ny måte! :)

    Her er hjemmesiden dems: http://www.earthpower.no/

    Jordingslaken koster bare 1349 kr!

     

    Er dette seriøst? Er jo som tatt fra en Team Antonsen-sketsj.

     

    Om det er seriøst, så frister det å sende en mail til fyren. Der jeg antar det er kødd og ironi, og jeg gratulerer han for å drive med vitenskaplig satire på høyt nivå. :p

  4. Hvor kan man få sett dette programmet nå? Finnes jo ikke på nrk.no og man kan ikke kjøpe det på dvd (tror jeg). Noen som kan hjelpe?

     

    Mandag 14.5 begynner de å sende serien i reprise. Antar at de vil også legge det forløpene ut på nett-tv.

  5. Er litt i tvil om jeg ønsker å bytte linje. Har søkt meg inn på teknisk kybernetikk som i utgangspunktet virker veldig interessant, men synes det bygger litt mye på matematisk modellering. Det er ikke det aller morsomste jeg vet akkurat, selv om jeg klarer å lære meg det. Det jeg vurderer å bytte over til er kommunikasjonsteknologi eller datateknikk. Ser at man har en del matte under disse linjene også, men regner ikke med det er i samme grad? Man har jo mattefagene, men i kybernetikken så har man virkelig bruk for matten i faget også. Ble litt skremt av teknostart prosjektet :hrm:

     

    Du er ikke den første som har blitt skremt av teknostartprosjektetsmile.gif Og diff-likninger er en veldig sentral del av kybernetikk. Men tingen er at allerede til våren, så skal du hat et fag som heter kyb-intro. Der lærer man å sette opp likninger for forskjellige systemer, men med mye mer praktisk tilnærming.

     

    Kan også nevne at det er et prosjekt i kyb-intro. Vi lagde feks et styringssystem for rakett. Dette systemet inneholdt veldig mange diff-likninger, men alt skulle tilrettelegges slik at vi kunne ha "bygget" det i virkeligheten, noe som gjorde ting veldig mye mer interessant.

     

    Siden det virker som du er interessert i data, kan jeg nevne at det er mange datafag på kyb, og enda flere alt etter hvilken retning du velger videre. Kan nevne fag som C++, Digitalteknikk og Datamaskiner, Datastyring osv.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...