Gå til innhold

Boonji

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Boonji

  1. Hele Snowden saken er temmelig rar. Det var jo ikke noe han lekket som ikke var kjent fra før gjennom forskjellige tiddsskrifter, intervjuer o.l. fra før. Bortsett fra kanskje ett og annet nettsamfunn eller en tjeneste man ikke visste fra før var kompromittert. At f.eks. Google overvåker alt man tar seg til og gir til myndighetene ved behov burde ikke være overraskende for noen. Det er jo informasjonssamling og salg av denne informasjonen som er hjørnesteinen for driften deres og hva de har tjent penger på siden starten. At Google ble finansiert av In-Q-Tel som er "grunder"-selskapet til CIA burde vel kanskje vært et lite hint: http://en.wikipedia.org/wiki/In-Q-Tel

    (Jada, wikipedia er ikke nødvendigvis sannheten, men jeg valgte å begrense meg til 1 link).

  2. Jeg hater og virkelig disse reklamene, men kan helldigvis skifte kanal.

     

    Men angående om man skal "straffe" de som bruker sånne reklamer, eller la de som går på de straffe seg selv synst jeg egentlig er en interessant problemstilling. Jeg synst man skal gå litt vekk fra det at myndighetene skal holde hånda til befolkningen å passe på den som en overbeskyttende mor. Folk må lære å tenke selv. Om man alltid skal skjerme folk fra alt mulig, så vil det føre til en fryktelig fordumming av hele landet.

     

    Jeg er enig. Jeg vil heller ikke at staten skal være barnehagetante. Det er jo også litt derfor vi er der vi er også. Folk er så vant til å bli passet på at de regner med sånt ikke kan skje. Litt der jeg var også i historien jeg gjenga et annet sted. Jeg regnet ikke med med det var lov, så jeg lot det skure.

     

    Håper folk slutter å benytte slike tjenester. Det ville ført til døden over Jamba og alle de andre. Mye mer tilfredstillende at de går konkurs enn at de fjernes av myndighetene. Og hvis de fjernes av myndighetene, hvilke andre ting vil bli med i det dragsuget? Kommer ikke på noe godt eksempel i farta, men jeg er for mindre formynderi og mer folkevett. Det går desverre i motsatt retning.

  3. Jeg mottok for en tid tilbake 125,- i en del av mobilregningen min der det stod "Eksterne tjenester (som ringetoner, animasjoner o.l)". Mer spesifisert var det ikke. Jeg vridde hjernen min for å skjønne hva det kunne være, for jeg kjøper aldri ALDRI!!! sånn dritt. Så kom jeg på at jeg hadde mottatt meldinger ganske jevnlig fra sånne #%¤ mobiltjeneste-leverandører. Zepplife, Eurobate og 1937 (smsking). Er ikke meldt inn i noen av disse; trodde jeg. Disse jævlene har nerver til å sende meldinger til meg der jeg aktivt må sende "stopp" melding til dem for å avslutte tjester jeg aldri har bedt om.

     

    Ta jævla "smsking"; "Bruk PC og mobil for fri nedlastning av sms i 2 uker. Logg innn med.." blablabla "Avlys med 'stopp' til 1937." Så angir de brukernavn og passord (nummeret mitt + random tall).

     

    Eneste jeg kan skjønne er at de har belastet telefonen min med avgifter så lenge jeg ikke har sendt "stopp", noe jeg heller ikke gjorde på en stund siden jeg aldri hadde meldt meg på noe som hadde med dem å gjøre, og regnet med det var ulovlig å da ta betalt.

     

    Så så jeg regningen, deduserte at det måtte være smsking som voldtok meg, og sendte "stopp". Venter spent på å se om jeg får noe lignende på neste regning. Har ikke fått flere sms'eer av dem hvertfall.

     

    Jeg er veldig lei for at jeg ikke har ork til å ta opp kampen og involvere forbrukerombudet eller lignende instanser. Gjør som så mange andre og håper at noen andre gjøre det.

     

    Jeg synes denne saken er verre enn den i artikkelen, for jeg har aldri kjøpt noe fra smsking eller satt meg på en liste hos dem. Blir som å motta bøker fra en bokklubb man ikke visste eksisterte med beskjeden; meld deg av ved å sende brev hit, og så få en regning på X antall kronasjer så-så lenge etterpå. Det ble aldri oppgitt hvor mye tjenesten jeg "fikk" kostet i noen av meldingene.

  4. Er kildene dine publisert i anerkjente vitenskapelige tidsskrifter og utsatt for peer-review?

     

    Hvis e-postene undergraver tilliten til forskere, så er det jo nettopp på grunn av folk som sprer myter om innholdet. Selv forskning.no har ikke sjekket kildene sine, og har helt ukritisk gjentatt feilaktige påstander basert på sitater tatt ut av en sammenheng.

     

    Slik e-postene blir blåst opp skulle man også tro at et halvt dusin forskere ved CRU har holdt hele forskerstanden innenfor området på tusenvis av forskere i et jerngrep. Slike konspirasjonsteorier faller på sin egen urimelighet.

     

    Skjønner ikke hvorfor du blir så forbanna for at noen poster linker til disse mailene. Tilgang på informasjon må da være en god ting når man prøver å forme framtida sammen. Er du publisert i et anerkjent tidsskrift? Burde i så fall bare DU få lov å si din mening i et åpent debattforum?

  5. Har ikke speilrefleks per dags dato, men er veldig fysen på et. Har fulgt med på akam en stund og har hatt lyst på K10D siden det ble testet. Problemet mitt er at jeg aldri får bestemt meg for noe siden det hele tiden kommer noe nytt, noe er akkurat rundt hjørnet og hvis man venter på at prisen på et bra kamera skal synke kommer noe nytt med lav nypris som jeg aldri vet om er bedre en den eldre modellen jeg har ventet på en prisreduksjon på.

     

    Kan noen si meg hva en kar skal gjøre? Har nå lyst på 450D, men så har jo K10D sunket en del i pris. Canon har bra utvalg av linser, men Pentax har bedre kitobjektiv osv. Blir nok en stund til jeg kjøper det forste tilleggsobjektivet hvis ikke jeg kjøper et kit med to objektiver.

     

    Samtidig er det vanskelig å finne en god bruktpris for av en eller annen grunn byr folk ofte tilnærmet nypris for mange brukt-kameraer og det er vanskelig å gjøre varp.

     

    Vet forumet flommer over av slike spørsmål, men jeg begynner å bli desperat etter å gjøre et valg, så jeg legger meg nå flat for klokere hoder og håper på det beste.

  6. Som førstegangskjøper lurer jeg litt på en ting: vil det lønne seg å kjøpe et brukt DSLR kamera av ralativt høy kvalitet, eller kan man alltid regne med at de nye kameraene som gjør det bra i tester er bedre investeringer? Ser f.eks at man kan få en pent brukt canon D20 kit til 4000. Vil det lønne seg å kjøpe det istedenfor en ny D400? At noen kameraer er mer avanserte og dermed ikke like enkle å bruke for nybegynnere spiller ingen trille her, bruk kan læres... Hva er den beste investeringen?

     

    Takk for innspill.

  7. går det an å laste ned betaversjonen hvis man har live gold, eller er det bare forunt de som har kjøpt crackdown? fikk min 360 i dag, og lurer på om jeg skal gidde å få meg gold før halo 3 kommer. får bioshock om noen dager, men det har vel ikke noen fet multiplayer del har den det?

  8. fins det en "gadget" som gjør det mulig å skru chippen av og på uten å åpne xboxen? har sett mye fancy moddeutstyr men ikke det. Syns litt av moroa med å chippe 360 forsvinner hvis man må knote så mye mellom å spille brente spill og battle når halo3 kommer.

  9. Ja det stemmer sikkert at de har samme hardware, jeg kan bare ikke skjønne at ikke de har fiksa støyproblemet underveis i produksjonen. de MÅ jo ha fått en fettaktig mengde klager underveis, og jeg veit om mange som unngår 360 netopp pga støy. Helt latterlig. skulle ønske PS3 hadde noen spill jeg var like kin på som Bioshock og Halo3.

  10. litt tidlig å spørre kanskje, men har noen hørt noe lignende om Eliten? får den også rrod? jeg skal kjøpe 360, og kommer til å gå for elite hvis den er tryggere. har sett på youtube at folk kødder med elite, "it's still an xbox" osv, men de jeg har sett er jukset til foreløpig. Jeg lurer også veldig på om de nyere premium og elite maskinene støyer like mye som de gamle? det var jo som å høre et helikopter lette når en skrudde på maskina!

×
×
  • Opprett ny...