Gå til innhold

Dudster

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dudster

  1. Heisan.

     

    Har nettopp bygget opp en pc bestående av et ASUS P5Q hovedkort. Har satt den opp med 2stk 200GB SATA disker på port 1 og 2 og 4 500GB SATA disker på port 3-6. Port 7 & 8 er ubrukt. Problemet er at pc'en ikke liker når jeg kjører med begge diskene på 200GB samtidig. Om jeg napper 200GB disken i port 1 ut, så finner Marvel kontrolleren den andre 200GB disken i port 2 og booter som normalt. Har satt opp Marvel chippen i BIOS til å kjøre speiling mellom de to diskene og det opprettes da en slags virtual drive som kommer opp i Boot order i BIOS. I det øyeblikket jeg plugger inn den andre disken igjen, så finner maskinen ingen boot device.

     

    Tenkte først at det kunne kanskje være noe Master/Slave jumper greier, så jeg sjekket opp siden hos WD og fant at det er ingen Master/Slave jumper på SATA disker. Har ikke lyst til å plugge inn to av de fire 500GB diskene i port 1 og 2 for å se om hovedkortet liker det bedre, da de er smekkfulle av stash jeg ikke vil miste ( alle min DVD'er rippet over ).

     

    Noen ideer?

  2. Heisan.

     

    Jeg tenkte å installere Vista på 2x200GB i Raid 0 på den kontrolleren som kun Raid 0 og 1. Den andre kontrolleren som jeg tenkte å sette opp i Raid 5 med 6 x 500GB blir da bare en filserver. Er det det samme oppsettet som du kjører?

     

    Ikke helt likt, har 2x 1TB i kun Raid 0.

    Som jeg har delt inn i 2 array, ett til OS og resten til uviktige filer.

    De fire andre diskene er i Raid 5, hvor jeg legger viktigere filer.

     

    Edit: Du kan bruke Intel ICH10R chippen til å bygge Raid 5`et.

    Men jeg er litt mer usikker på, og noen andre nesten må svare på.

    Er om du kan bruke Silicon Image chipen til å bygge ett Raid 10?

     

    Likt nok iallefall. :-) Da er det som jeg tenkte. Ett Raid 0 for operativsystemet og ett Raid 5 for filserveren. Burde bli bra. Har allerede bestilt et ASUS-P5Q og en E5200 CPU + 2x2GB RAM. Ser nå at jeg må en ny PSU, da den gamle jeg har kun har 20pin+4pin power, og ikke 24pin+4-8pin. Kan jeg spørre hvor mange watt din PSU er på? Har ikke lyst til å bla opp 1000 for en ny PSU...:-(

  3. Har ikke forsøkt med så mange disker.

    Men jeg har 2x 1TB i Raid 0 og 4x 500GB i Raid 5.

     

    Har noe problemer med x64 driverne til win2008.

    I starten fikk jeg BSOD på grunn av Iastore.sys. Klarte ikke finne noen fornuftig løsning på problemet. De siste 3mnd har det fungert stabilt, så har ikke sett mer på det.

     

    edit: Dersom du bruker winXP så husk 2TB limiten.

     

    Heisan.

     

    Jeg tenkte å installere Vista på 2x200GB i Raid 0 på den kontrolleren som kun Raid 0 og 1. Den andre kontrolleren som jeg tenkte å sette opp i Raid 5 med 6 x 500GB blir da bare en filserver. Er det det samme oppsettet som du kjører?

  4. Heisan.

     

    Jeg er på nippet til å kjøpe et P5Q med en E5200 CPU og 2x2GB Corsair 6400 value RAM, men lurer på noe.

     

    Jeg har 2 stk 200GB SATA disker og 6 stk 500 GB SATA disker. Kan jeg kjøre de to 200GB diskene på den ene kontrolleren i RAID 0, speiling og de seks 500GB diskene i RAID 5 på den andre kontrolleren? Er RAID 5 kontrolleren hardware eller software. Har lest redselshistorier om at når en hardware RAID 5 kontroller dør og man ikke finner en identisk ny en. Trenger ikke noe hastighet på RAID 5'en, det er bare en filserver for ISO'en av min DVD samling for min hjemmekino mediastreamer, Popcorn hour A-100.

  5. http://www.gramo.no/

     

    http://www.tono.no/

     

    Det var spørsmål hvorvidt en radiostasjon må betale for å spille musikk...

    Har du noensinne sett en norsk DVD? En av de tingene som alltid ligger ved er et skjermbilde hvor det står at materialet er beskyttet av åndsverksloven. Ingen publisering offentlig er lovlig, kun privat bruk.

     

    En radiostasjon må melde inn hva de spiller til Gramo og Tono slik at de kan bli belastet for den musikken de spiller. Slik har det alltid vært. En radiostasjon er rimelig billig i drift og innkjøp, de trenger ikke mye avansert utstyr. Det er ikke, det kan vi se på alle de radiostasjonene vi har i det lille landet vårt, så vanskelig å betale Gramo og Tono. Gramo og Tono har ingenting å tjene på å drive stasjoner konkurs, derfor er greia selvfølgelig markedstilpasset.

     

    Det er ofte fristende å tenke på at det ikke er fair at en film eller en cd som selges i millioner av eksemplarer koster like mye som en snever cd med Finn Kalvik...:-) Det er jo selvfølgelig fordi plateselskapene har lagt seg på en linje at en plate er en plate og skal holde en fast pris, samme hvor store volum den selges i. Det er jo slik de har inntjeningen sin. Det er derfor de kan lansere smal musikk og tørre å risikere å lansere nye artister. Om prisen på en cd idag er fair er et annet spørsmål. Hva koster det å produsere en cd? Vel, heter man Peter Gabriel så bruker man laaaaaaaaaaaaaaaang tid i studio for å lage musikken sin. Studio tid er dyrt. Finne et ledig studio, finne musikere, innkvartere dem, leie inn utstyr, fly folk halve verden rundt, klart det koster.

    I den andre enden av skalaen har man folk som Moby, som mekket den første plata på en liten mikser hjemme i kjelleren. Med dagens teknologi er dette meget mulig. Resultatet blir aldri så bra som i et profesjonelt studio, rent lydteknisk, men musikalsk kan det blir fantastisk.

     

    Poenget mitt er: Man betaler for musikk fordi alle som er involvert skal ha sin del av kaka. Det kan ikke være noen diskusjon om det. Alle skal ha betalt. Ingen jobber gratis. Om så prisen på en cd er fair, det er en annen diskusjon.

×
×
  • Opprett ny...