Gå til innhold

dlarah

Medlemmer
  • Innlegg

    154
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dlarah

  1. Hvorfor syns du ikke homofile skal få lov til å adoptere?

    Fordi jeg ikke anser det som en menneskerett å oppfostre barn. Det har også blitt publisert forskning (har desverre ikke kilder...) på at barn som vokser opp i homofile hjem har flere

    hundre prosent større sjanse for å selv bli homofile. Det er en utvikling jeg ikke vil ønske velkommen i samfunnet.

     

    Jeg er derimot ikke veldig bestemt på området, så hvis du har noen gode argumenter for ditt synspunkt er jeg mer en glad for å høre dem :)

    Homofili er biologisk, ikke kulturelt. Det er bare tull at barn med homofile foreldre har større sjanse for å bli homofile selv.

     

    Seksuell legning er medfødt.

     

    Likevel vil jeg gjerne at du kommer med en kilde på påstanden din, for jeg lurer virkelig på hva slags forkvaklede nettsteder du besøker.

     

     

    Leser du ovenfor vill du forstå mer av samtalen. Har du noen kilder som viser at homofili er biologisk?

     

    For all del, jeg tror selv homofili er biologisk, men jeg tror også det er noen som er "homofile" fordi det er trendy og kult...

  2. Joda.. Her må jeg nok innrømme at jeg har formet meningene mine rundt myter jeg anså for å være sanne.. Etter å ha lest igjennom samtlige av kildene dine og søkt litt rundt på internet har jeg konkludert med at jeg må trekke min påstand.

     

    Jeg er derimot bevisst på at jeg mener homofile ikke skal kunne giftes i kirken, da dette strider mot kirkens eget syn...

     

    :)

  3. Hvorfor syns du ikke homofile skal få lov til å adoptere?

     

     

    Fordi jeg ikke anser det som en menneskerett å oppfostre barn. Det har også blitt publisert forskning (har desverre ikke kilder...) på at barn som vokser opp i homofile hjem har flere hundre prosent større sjanse for å selv bli homofile. Det er en utvikling jeg ikke vil ønske velkommen i samfunnet.

     

    Jeg er derimot ikke veldig bestemt på området, så hvis du har noen gode argumenter for ditt synspunkt er jeg mer en glad for å høre dem :)

  4. Mine meninger:

    Jeg ser på ingen måte ned på homofile, jeg vill heller si at jeg blir inspirert av motet flere homofile viser med å stå frem i samfunnet slik som de gjør. Jeg må derimot innrømme at jeg ofte bruker homofili som et skjellsord, dette er ikke fordi jeg ser på homofile som mindreverdige på noen måte, men heller en uvane som jeg utsetter flere samfunnsgrupper for...

     

    Jeg er mot at de skal få gifte seg i kirken, jeg mener dette kan løses ved å gifte seg på alternative plasser og mener de på de fleste områder skal være helt likestilt med heterofile.

     

    Jeg synes ikke homofile skal få lov til å adoptere barn.

     

     

    Dette er mine personlige meninger, jeg er derimot mer enn åpen for debatt rundt meningene mine.

  5. Det er utrolig festlig hvordan majoriteten av de som har skrevet innlegg her har byttet ut Breivik med Arbeiderpartiet og AUF. Det virker som at sinnet etter det som skjedde i sommer er fokusert på Arbeiderpartiet og AUF, men ser jo ikke noe til Breivik i denne diskusjonen? Hvis man skal uttrykke sinne, hvorfor blir ikke han nevnt?

     

    Per Sandberg sitt utspill er for meg et tegn på usikkerhet. Sandberg hadde muligheten til å føre en saklig debatt, i stedet så ønsker han å uttrykke den usikkerheten som jeg tror Fremskrittspartiet har følt etter 22. juli, fordi mye av det bildet Fremskrittspartiet hadde på terrorisme ble kraftig motbevist 22. juli.

     

     

    Den forferdelige hendelsen Breivik utførte er et faktum, AP var et offer i saken. Det som derimot er trist er hvordan enkelte personligheter i AP og AUF utnytter situasjonen som et slags trumfkort. Hvor mange debatter har ikke Eskil Pedersen deltatt i etter terror aksjonen? I alle debattene jeg har sett, har han tatt frem 22. Juli i tider det både er aktuelt og høyst uaktuelt. På denne måten skaffer han sympati med å vise sårbarhet.

     

    Han har også laget et eget begrep, hvem har ikke hørt vas om 22 juli generasjonen? Hva betyr så det? er jeg en av dem? Jeg vill på ingen måte knyttes opp til et slikt begrep.

     

    Vi kan si mye om det politiske Norge, sexskandaler, Spåkoner, og dårlige sårbare politikere, men eskil, han er den eneste som klarer å gjøre meg kvalm....

  6. Hei har et par spørsmål angående Dreambox som jeg håper noen kan svare på her :)

     

    Jeg har ikke muligheten til å sette opp parabol hjemme, jeg har derimot digitalt bakkenett og en 5Mb nettlinje. Må jeg ha parabol for å ta imot signaler med en dreambox, eller kan jeg bruke Internett og tildels det digitale bakkenettet?

     

    Er det mulig og ta imot utenlandske kanaler, både de som er gratis, og eventuelt de som må betales for? Å er det egentlig noen stor forskjell på de ulike modellen, såfremt du ikke ytrer krav om HD eller opptak ? :)

  7. Først av alt, jeg er meget interessert i hvilken person som kan gå en mil til butikken hver dag, som også mottar dagpenger fra nav? Mener du at dagpengene du mottar burde vert høyere? Siden det faktum at du henvender deg til nav for å få penger allerede nevnt, så hadde gjerne flere forstått situasjonen din om du hadde nevnt grunnlaget for støtten?

     

    Personlig mener jeg ikke at nav under så og si noen omstendigheter skal gi dagpenger i en størrelseorden som gjør det mulig og ha luksuriøse matvaner, noe jeg mener er en kategori du faller under. En person som bruker nav til støtte skal ha en så svak økonomi at han absolutt ikke har mer enn han trenger. Dette for å presse personen tilbake i jobb.

     

    Ellers ser jeg at du har vert ute og brukt kapitalist som et skjeldsord? Jeg stiller meg tvilende til at du vet betydningen av ordet, da dette er noe som kun driver samfunnet vårt fremmover under regulerte forhold.

     

    Mest av alt er jeg interessert i hvorfor du ikke får lov til å bake brød? Det gav lite eller ingen mening for meg...

    • Liker 2
  8. Er i samme båt som deg trådstarter. Bare at jeg aldri fikk noen sjangser når jeg var 16. Pluss at jeg er uattraktiv, under gjennomsnittet smart og har sær humor.

     

    What to do?

     

    Postet av anonym: 61f166079f937bbc13ad0a6a06705443

     

     

    Du kan jo alltids starte med å bli attraktiv, og få bra humor? Null stress!

    • Liker 2
  9. Hei, jeg skal ta fagprøven i tele og kommunikasjon om et par uker. Har derfor begynt å forberede meg til fagprøven. Jeg har allerede fått tildelt oppgaven jeg skal ha, og den innebærer å sette opp 20 datapunkt til arbeidsplasser, 2 branndetektorer, 2 pirer pluss port telefon anlegg.

    Dette bør forsåvidt gå greit, problemet er at under fagprøven kommer det til å bli stilt masse spørsmål rundt anlegget og faget generelt. Det er denne biten jeg er skeptisk til, lurer derfor på om noen kan noe om emnene under, og som kan ta en enkel utgreiing innen de dem eventuelt kan.

     

    - Tegning/forklaring på hvordan telenor setter opp nettet hos privatpersoner eller bedrifter. Hvilke komponenter de bruker osv...

    - Hvordan en pir fungerer

    - Akustiske varslingsorgan

    - Frekvensområder for Kat 5, 6 og 7.

    - Hva krysstale er på kategorikabler, samt hvordan de kan unngås.

    - Fordeler ulemper med singelmodus vs multimodus fiber. Samt forskjellige måter og sende data igjennom fiber på.

  10. Det var ingen analytiker ifra politiet som kommenterte tallene, ei heller hadde politiet noen forberedt pressekonferanse angående emnet. Som vi fra tidligere erfaringer vet trår politiet svært varsomt i slike saker, dette for å unngå å spre rasisme blant befolkningen.

     

    Tror dere virkelig politiet hadde bekreftet at "80-90" % av alt bråk på utesteder skjer av utlendinger?

     

    Jeg må også av personlige erfaringer si at jeg kun er utsatt av ubehageligheter på byen av personer med ikke vestlig opprinnelse. Ikke svensk, dansk, britisk eller amerikansk som flere prøver å dra med ned i dragsuget.

     

    Til det fåtallet av dere som påstår at "nordmenn" er like kriminelle som personer med ikke vestlig opprinnelse tar dessverre skammelig feil. Jeg har store mengder statistikker og annen data som konkluderer med det motsatte. Jeg vil derfor sette stor pris på å se en statistikk som konkluderer med dette?

     

    Her er en statistikk som passer bra til emnet. Oppfordrer alle til å lese side 121 og 122. Resten av statistikken er forsåvidt også veldig interessant...

    Min lenke

  11.  

    Noen påstod at NSB har for mange tog.

    Jeg vet ikke hvilken verden du lever i... Du har sett et tog som står stille kanskje så lenge som et halvt minutt, og så tror du at NSB ikke har bruk for det?

    Jeg kan fortelle at NSB har alt for få tog. Rutene er lagt opp med tanke på at ingen av dem skal gå i stykker. Går ett tog i stykker, må de turene som toget

    burde ha kjørt innstilles.

     

     

    Jeg vet ikke hvor i landet du befinner deg. Jeg vet heller ikke hvor ofte du benytter deg av jernbanen eller nsb sine tjenester. I rogaland hvor jeg kommer fra er det iallefall reserve tog. Dette vet jeg blant annet fordi dette toget blir brukt når noen tåg går i stykker. De 2 reserve togene som befinner seg i rogaland, blir også brukt i strekningen til og med kristiansand hvis dette skulle være nødvendig.

     

    Det er veldig besynderlig at du utifra din lokalkunnskap vet at det ikke eksiterer reservetog i hele dette landet. Dette er egentlig noe alle burde klare og tenke seg til. Bare tenk hvordan det ville vært når et av togene hadde sviktet. Altså da ikke sviktet med bemmaningen men teknisk. Jo uten reserve tog kunne du risikere at rutene toget skulle kjørt hadde vært innstilt i ukesvis...

     

     

    Og til alle som skal legge skylden på politikerene, skjerp dere alt løses ikke med mer penger. Nsb og jernbaneverket må effektivisere middlene de har fått tildelt, holder det ikke me effektivisering må de selv kreve mer penger. Det og skyve alle problemer over på storebror er helt feil. Bare se i stavanger, jo de er bygget et helt nytt dobbeltspor og et helt nytt signalsystem. Dette signalsystemer kostet ekstreme summer og sette opp. Men dette var ikke et system som ble eller kunne godkjennes av jernbaneverket.

  12. Hei

     

    For et par uker siden fikk jeg plutselig lysten på og lese bøker. Noe som jeg personlig finner veldig merkelig siden jeg aldri før har vert noen lesehest på noen måte.

     

    Jeg kjøpte derfor ett par bøker fra play.com

    Big Secrets -

    http://www.play.com/Books/Books/4-/1255387...=Price&fb=0

    Got Fight -

    http://www.play.com/Books/Books/4-/9102554...t-/Product.html

    Love dont live here no more

    -http://www.play.com/Books/Books/4-/3403510/Love-Don-t-Live-Here-No-More/Product.html

     

    Jeg lurer på om noen har noen bøker som er og annbefale i samme, eventuell lignende sjanger?

     

    Det jeg spesiellt er ute etter er en lignende bok til Big Secrets, en bok jeg fant meget interessant!

    For dere som gjerne ikke vet hva den går ut på, så er det generelt store hemmeligheter.

     

    Hvis kan noen bøker som tar for seg myter eller lignende er jeg også meget innteressert:)

  13. Etter et kjapt søk på google etter "kvinner mer en menn" oppdaget jeg dette:

     

    Kvinner fryser raskere en menn

    Røyk skader kvinner mere enn menn

    Kvinner mer bekymret en menn

    Mer overvektige kvinner en menn

    Kvinner mer fordomsfulle en menn

    Kvinner oftere syke en menn

    Det er så og si bare kvinner som kan få sykdomen ME.

     

     

    Jeg kan ramse opp mer kvinner er dårligere til

    Kvinner er generelt svakere en menn

    Dårligere syn

    Dårligere til å bedømme avstand

    Dårligere koordinasjon

    Mindre muskler

    Dårligere utholdenhet

    Kvinner krasjer mer en menn (Trafikkskoleboka, regn selv ut antall krasj ifra hvert kjønn delt på antall km kjørt av begge kjønn)

     

     

    Blant annet vil jeg også påstå at :

    De smarteste som har eksistert er menn

    De morsomste er menn (Nevn en kvinne som er morsom?, jeg kan ingen)

    Nesten alle oppfinnere er menn. (Nevn en ting en kvinne noen sinne fant opp)

     

    osv...

     

     

    Her ser du, du klarer og finne feil med menn, og jeg klarer jammen meg og finne feil me kvinner også!

  14. Allmenn påbygg er egentlig gratis, som offentlig utdanning som oftest er. Men jeg tror du har brukt opp skoleretten din, så da må du nesten ta fagene som privatist. Det vil si at du kun går opp til eksamen og kun får en eksamenskarakter (ingen standpunktskarakter). Det vil si at du ikke får noen undervisning, men må lese til eksamen selv. Eksamen koster rundt 350,- per fag. Du kan betale for undervisning på privatskoler, for eksempel Sonans eller Bjørknes. Da koster det 5000-10000 kroner per fag.

     

     

    Ja, det var det jeg var bekymret for. Men jeg mener jeg har hørt om at det er mulig og gå på offentrlig skole i form av kveldskurs eller noe, for de som er eldre og har brukt opp skoleretten sin. Er det noen som kan bekrefte eller avkrefte dette? Og du har vell rett på treårig skolegang? jeg har vell bare brukt to? eller teller læretiden som skolegang?

     

     

     

    Jeg viser også til at cedric sa det ikke gikk ann og studere til siviløkonom på bi. Går det da ann og ta økonom utdannelsen på bi, og siviløkonom utdannelsen på handelshøyskolen?

     

     

    Tusen takk for alle svarene til nå:)

  15. Ankh, dokumenter påstandene dine.

     

    Du tar alt for mye som selfølger fordi hodet ditt tillater deg og tenke slik.

     

    La oss bare for eksempel ta bilkjøring. Du sier menn krasjer mest og er de mest uerfarne sjåførene. Feil, Ja, menn har mest krasj, ja menn har også mest dødsulykker men per kjøreminutt i bil har menn et betydelig mye mindre antall krasj og dødsulykker enn kvinnene.

    Jeg kan desverre ikke dokumentere dette siden bladet "motor" ikke har samling på nettet, men det står i flere teoribøker til kjøre eksamen.

     

    Du sier damer er bedre ledere. Det nekter jeg og tro, i følge illustrert vitenskap som en gang tok opp temaet om kjønn og tankegang i jobbsammenheng, kom de frem til at det ikke var noen klar vinner, i og med at begge kjønn har helt klare forskjellige fordeler samt også ulemper. Jeg ser at du har begrunnet dette med personlig erfaring, men personlig erfaring innenfor slike tema er direkte verdiløse.

     

    Du har også skrevet om stjeling, krig, drap osv.

     

    Stjeling, ja menn har en tendens til og regjere på statestikker over kriminalitet. Dette fordi menn alltid har hatt en rolle i samfunnet der han skulle skaffe mat, forsørge, beskytte sin kone. Denne rollen fører til at nettopp mannen er den som må begå inbrudd, stjele, komme i problemer på bakrunn av at han skal brødfø sin familie.

     

    Å hvis du snakker om pakkistanerene som sitter på hjørnet og raner folk og fe, ja så kalles dette bare deres kultur. Horribelt ja, feil ja, men ingenting med menn eller kvinner og gjøre.

     

    Å angående drap, norges største serimorder noen sinne var en kvinne, hun holdt til i usa og drepte mangfoldige folk der borte.

     

    Jeg tror personlig at du ikke har satt deg virkelig inn i noe av det du sier. Gjerne du sier de for å provosere? Inntrykket jeg har av deg er også at du er en sosialist, begrunnelsen for dette er at du etter det jeg kan forstå lett lar deg smartmale av det du leser på internett, og at evnen til og tenke selv ser ut til og ha falt bort. Du tenker heller sannsynligvis ikke mye over det du skriver.

     

    Jeg kunne holdt på i timesvis og korrigert innleggene, men mesteparten virker som useriøs dritt, som ikke fortjener et svar. Tenk nå igjennom hva du skriver, alt skjer av en grunn, og kvinner og menn er ikke så forskjellige som du tror, de er bare samfunnet som har skapt dem så forskjellige. For du som er så glad i darwin, på hvilket grunnlag som du simpelt kan dokumentere mener du at menn vil dø ut? Hvorfor Nå og ikke for 2000 år siden?

     

    En seriøs anbefaling fra min side: Utifra det jeg har lest, sett og forstått ville jeg anbefale et besøk hos psykolog. For hvis du virkelig mener det du skriver er det selfølgelig personlige opplevelser som fører til disse sterke tankene.

  16. Hei

     

    Etter en litt for lang tid i utdannelsen min oppdaget jeg at utdanningsstien jeg hadde valgt var feil. Jeg trodde jeg ville bli tele og kommunikasjons montør, men dette var da ikke like gøy som de hørtes ut til. Ettersom jeg nå går i lære må jeg vente til lærlingkontrakten utgår før jeg starter med en ny utdanning.

     

    Planen er og gå almenn påbygg, men hvordan fungerer dette når jeg allerede har lærlingutdannelse? Kan jeg ta denne på vanlig vg3? Koster dette eventuelt noe? Å kan jeg ta dette hvor som helst i landet?

     

    Etter dette har jeg planlagt videreutdanning på BI i bergen, siden dama mi må ha en mulighet til å kunne studere medisin eller psykologi i samme by som jeg skal studere økonomi.

     

    Men hvor mye koster BI? det var relativt dårlig informert om dette på deres hjemmesider.

    Er mulighetene får og få jobb dårligere viss du har tatt utdannelsen din på BI?

    Er BI i bergen en bra skole?

     

    Hvordan er det med økonomi utdannelse i utlandet? Er det bra økonomi studier i land der det er typiske og utdanne seg til lege?

     

    Å hvilke karakterer vill være gjeldene når jeg skal søke meg inn på BI, bare de jeg får fra påbygg, eller også de karakterene fra de tidligere årene på videregående?

     

    Dette var mange spørsmål, å jeg forventer ikke nødvendigvis svar på alle, men viss du kan svare på noen så både takker jeg og bukker:)

×
×
  • Opprett ny...