Gå til innhold

Mr.Garibaldi

Medlemmer
  • Innlegg

    1 356
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mr.Garibaldi

  1. Det er ganske tragisk at Brekke sier man bare trenger å bruke energirådgiver så løser ting seg, når mange energirådgivere fraråder å søke om støtte da enova krever uforholdsmessig dyre løsninger for å utløse minimalt med støtte. 
     

    opplevde det første gang i 2016 med et hus fra 1963 hvor vi fikk beskjed fra rådgiveren at pga krav fra enova ville det koste oss ca 1 mill ekstra for å utløse støtte, for hele huset måtte utbedres for å utløse støtte. Han foreslo heller mindre tiltak som rentbrennende peis osv.

    så igjen i 2020 med et hus fra 1960 hvor kravene fra enova ikke svarte seg i forhold til kostnadene det ville utløse. Og når vi gikk for nybygg var det heller ingen støtte fra enova, «for vi dekker ikke den type tiltak for private» som de opplyste på telefon. :rolleyes: 

     

    det virker som Enova i stor grad er opptatt av å ha noen ørsmå tiltak som kan endre prisen noen få % i riktig retning og så fjerner det, siden de er redde for at tiltak over tid vil holde prisene oppe. De legger også en nedbetalingstid på tiltak til rundt 30 år noe som sjeldent svarer seg for Ola Nordmann som bytter bolig etterhvert som familiesituasjonen endrer seg, men utløser støtte de godt bemidlede som ikke tenger å se så nøye på prislappen uansett…

    • Liker 1
  2. Hvis du leser deg litt opp på aksjeopsjoner er det ikke noe rart at Musk sitter på en stor mengde med dem.

    Steve Jobs hadde aksjeopsjoner på godt over 7.5 millioner aksjer uten at det tok rotta på Apple, så hvorfor det at Musk sitter på opsjoner i Tesla skal bety at de vi få problemer henger ikke sammen. 

     

    Faktisk det at Musk løser inn opsjonene sine tilfører Tesla penger, selv om han får aksjene til en lavere pris enn hva markedet er villig til å gi. 

    • Liker 3
  3. Takk for tilbakemeldingene!

     

    Jeg hadde litt uflaks og dro avgårde på helgetur uten minnekort så fikk ikke tatt bilder på fredag eller lørdag, og mandagen ble bort med jobb, men håper å få postet søndagsbildet og dagens bilde i kveld.

     

    Jan, jeg forsøkte å holde meg selv, men merket at viljen ble for svak når det var "tilbud" hos fotovideo under messen deres. Foreløpig storfornøyd, selv om jeg glemmer å sjekke lukkertiden når jeg skrur på kamera og ofte ender med et 1+ sekunders eksponering som dagens første bilde ;)

  4. Takk for det pybalto :)

     

    Håper å få tid til mer bildekritikk/kommentarer om noen dager, nå er det så vidt jeg rekker å få tatt et dagens bilde.

     

    Liker fargekombinasjonene med det røde huset og grønne lyset fra gatelampene lyser opp den svart/blå himmelen.

    post-13752-0-12244800-1396560602_thumb.jpg

    F2.8, 10 sekunder lukketid, iso 100.

     

     

     

    Tok dette tatt i hui og hast før jobb, dessverre auto program, så kvalifiserer ikke...

    Det blir nok gjentatt med manuelt program som gyldig motiv en annen dag hvor jeg ser at kalenderen er full fra morgen til kveld.

     

    Jeg liker hvordan man kan så vidt se båtene på gardinen og perspektivet gjør at båtene ligger høyere enn vinduskarmen.. Skulle gjerne vært kvitt ledningen fra taklampen og pc-skjermen på stolen...

    post-13752-0-60144300-1396560369_thumb.jpg

    F2.8, lukker 1/100,

     

     

  5. Merker det er morsomt å leke med liten blender og forskjellige fokus, så blir nok mange bilder av denne type.

     

    (Selv om jeg kanskje heller burde eksperimentere med forskjellige blenderåpninger, iso, lukkertid, hvitbalanse etc. :whistle:)

     

    Endte med å croppe, siden jeg slet med å få riktig utsnitt inn i containeren som stod i gaten (stadig flere biler som passerte ubehagelig nærme)..

     

    post-13752-0-60845000-1396455153_thumb.jpg

     

    Blender: f2.8

    Lukkertid: 1/320

    ISO: 100

     

     

     

     

    Det opprinnelige utsnittet var heller ikke galt, med litt farge og antydning til arbeidet som foregår. Men synes det ble litt forvirrende ved at blikket blir trukket mot den uklare bakgrunnen i stedet for variasjonen i betongen.

    post-13752-0-42645500-1396455347_thumb.jpg

     

     

  6. Bruker: Mr.Garibaldi

    Deltagernivå: Kandidat

    Utstyr: Sony A7 med Sony FE 35mm F2.8 ZA Sonnar T*

     

    Utfordring: Kun et objektiv, beskrevet over, kun manuell fokus og ikke bruk av "auto"-program, så kun M, P, S, eller A.

     

    Har akkurat kjøpt kamera og objektivet, så dette blir en god anledning for å bli kjent med hvordan det fungerer i forskjellige settinger. Tenker også bruke utfordringen til etterhvert å bli kjent med lightroom, eller tilsvarende program.

     

    Håper å finne tilbake til gleden jeg hadde når jeg tok valgfag foto på ungdomsskolen for en evighet siden.

    • Liker 1
  7. Dette kunne være spennende å henge seg på, bare lurer litt på hvordan reglene er med bilder pr dag.

    Med påske, jobb mm. er det ikke sikkert jeg vil ha anledning til å laste opp bilder hver dag så jeg lurer på om det er greit å laste opp bildene en til to ganger i uken, så lenge hvert bilde er tatt på forskjellige dager?

     

    Med helt nytt utstyr, og lang tid siden siste forsøk på å ta ordentlige bilder, så virker denne utfordringen perfekt, men greit å vite om jeg kan prøve meg på Kandidat nivå, eller om jeg skal safe med Pingle...

  8. Ellers har du visual studio express som du kan laste ned gratis fra Microsoft.

    Vil kanskje anbefale det fremfor minigw, synes det fungerer bedre på windows..

     

    For linux er det bare å installere gcc/g++, men som Glutar sier er det enklere å bare bruke Eclipse til det.

     

    EDIT:

    Men har du ikke fått beskjed om hva du skal bruke i kurset? For den koden der ser temmelig avansert ut til at du ikke har brukt C før....

  9. Jeg ville si det er normalt å måtte vente, har det samme i min bedrift hvor de som ikke er organisert må vente til etter at de organiserte har fått sine rammer.

     

    Men om du vil ha 8-10% økning kan det jo være at du kan forsøke deg på en liten prat og høre om det i det hele tatt vil være på bordet eller om du bør se deg om etter noe annet... Vet ikke om mange steder hvor du får sånne lønnshopp...

  10. Jeg fikk installert en Yale Doorman i sommer, og er ganske fornøyd.

    Men den har litt problemer med å låse seg til tider, pga. trang ramme. Må gjerne gi døren en ekstra dytt, ellers vil ikke låsen gå i lås.

     

    For å i det hele tatt få den installert måtte de bytte "sluttstykke", dvs. det som skal inn i dørkarmen.

    Utover det er jeg strålende fornøyd, selv om det hadde vært fint om jeg kunne programmert inn midlertidige låskoder innenifra og ikke bare fra utsiden..

  11. Omtrent like nyttig som å slenge jetmotor på en traktor.. Går fort, men hva pokker skarru bruke´n te´?

     

    Tja, det kan brukes til alt fra å jobbe med CAD, Digital Content Creation (3DS Max, Maya, Blender, etc) avanserte bilde- og video-editeringsprogrammer (Houdini, Photoshop, etc.) til å kjøre tunge simuleringer (GPGPU: CUDA&OpenCL) og visualiseringer (vitenskaplig data, reservoarer, seismikk).

     

    Kortet er fra proffserien til Nvidia, og tiltenkt bruk i workstations, så den har et helt annet fokus enn GeForce kortene.

     

    Synes heller ikke prisen var så gal, når man sammenligner med AMDs proff-kort:

    http://www.anandtech.com/show/6137/the-amd-firepro-w9000-w8000-review-part-1

     

    • Liker 3
  12. Make er etter min mening en råtten faenskap som har sett sine beste dager. Jeg anbefaler deg å ta en titt på SCons. Veldig kjekt og greit. Når det gjelder utviklingsmiljø, så anbefaler jeg vim. Den kan du konfigurere så langt til helvete som du bare vil, at det (etter min mening) overgår ethvert IDE lett.

     

    Selv vil jeg foreslå Emacs, :evil:, men om du velger vim eller emacs er egentlig likegyldig. Begge er utrolig kraftige editorer du kan sette opp til slik du vil, og som vil overgå andre IDEer når du først lærer deg dem ordentlig. Læringskurven kan være ganske bratt, der synes jeg emacs er litt bedre siden den gir deg menyer til å begynne med, men skaffer du deg en god tutorial for editoren er det ikke noe problem.

     

     

    Visual Studio har en hyggelig instilling som gjør at du bruker samme tastatursnarveier som standard emacs, og som er lett å endre med hva du har blitt vant til. Har hørt at du kan få noe som heter viemu til VS også som gjør det mer vim aktig...

    Emacs gir deg også tilgang til en meget god gui til gdb, som er linux' debugger of choice, i tillegg til en egen debugger.

     

    Vel, nå er akkurat code::blocks en viss avsporing, for poenget var ikke at code::blocks var gammelt. Jeg forstår at ubutnu ikke vil legge inn fra SVN, men nyere versjoner er tungvint å installere fordi Ubuntu opererer med blant annet gamle versjoner av wxWidgets.

    Det er mulig at Ubuntu ikke er det rette operativsystemet hvis du ønsker å prøve det nyeste av det nye. Men er det noe særlig bedre på andre linux varianter da? Nå er det vel stort sett kun Fedora, og da særlig Rawhide, som koser seg på "the bleeding edge" ?

     

    Sitter selv på Ubuntu, og opplever at omtrent alle bibliotekene jeg bruker for grafikkprogrammering må lastes ned selv, siden Ubuntu ligger flere versjoner etter. Og her snakker vi om pakker som ligger ute med ny versjon klar til nedlasting fra hjemmeside! Planlegger å bytte til Gentoo når jeg får tid, dvs. aldri men kan jo håpe, siden har et mye bedre gradert "pakke"system (du må kompilere ting selv, men pytt sann).

    Ubuntu har GLEW 1.5.1 sluppet 2008, mens GLEW 1.5.2 med støtte for OpenGL 3.x sluppet 2009. Har Freeglut 2.4.0, som kom i 2005, mens siste versjon er 2.6.0 som kom i november 2009 og trengs for å bruke OpenGL 3.x.. Shall I go on?

     

    Tilbake til tema - jeg har sett litt på C/C++ modulene i Eclipse og NetBeans. Og konklusjonen er vel at det er bedre å velge dedikerte C/C++ verktøy som Code::Blocks. Brukbare alternativer er Anjuta og KDevelop. Litt enklere editor som også kan være greie (med syntax highlighting) er geany og gedit.

     

    Holder du også på med scripting, så er Komodo Edit verdt å titte på.

    Av venner og bekjente som ikke sverger til enten vim eller emacs så er QtCreator ganske populær selv om du ikke skal lage Qt applikasjoner. Veldig mye av det samme som Visual Studio har, dog noe mer knotete prosjektstyring imo. Ellers er som du nevner Gedit og KDevelop ganske populære.

×
×
  • Opprett ny...