Gå til innhold

Addan

Medlemmer
  • Innlegg

    450
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Addan

  1. Vet dere om noen filosofer som snakker om fellesskap?

     

    Georg Wilhelm Friedrich Hegel har meninger om både fellesskap og identitet.

     

    Han sier:

     

    "Staten er individets selvrealisering. En menneskelig selvrealisering består i at man fritt finner sin plass i fellesskapet, for fellesskapets vilje er ikke noe annet, og fremmed fra individets vilje. Mennesket blir seg selv gjennom noe annet en det selv.

    Hegel selv viser hvordan herren blir herre gjennom den knekten han hersker over, og omvendt."

     

    Kilde: Jan Brage Gundersen, Den lille filosofihistorien, Aventura, Oslo 1992

  2. Det med 22 juli kan kanskje knyttes opp mot at Nasjonalstaten er mer truet nå enn noen gang før, og derfor (som det sto i vedlegget) er det lettere for oss å gjøre minoriteter og andre grupper til "hat-objekter"- mtp at handlingene til Breivik er begrunnet med at Norge og Europa, det nasjonale, blir islamisert, og derfor tyr han til midler for å bevare forestillingen om nasjonalstaten.

     

    22. juli er et godt eksempel både fordi Breiviks handlinger var et uttrykk for å beskytte nasjonalstaten Norge og det han ser på som sitt fellesskap, bygget opp av kristne verdier og hans forestilling av det norske.

     

    I tillegg viser 22. juli at fellesskapet i Norge ble tettere etter terrorhandlingene. Vi samlet oss i møte med vold og terror. Dette har vi også sett opp gjennom historien. En ytre fiende virker samlende. et eksempel er 2.vk.

     

    Paradoksalt nok viste mange nordmenn sin støtte til fellesskapet ved å bruke norsk flagg som profilbilde på facebook, Noe som i grunnen bare bygger opp om nasjonalismen og det Breivik forsøkte å forsvare ved å drepe ungdommer på utøya...

    • Liker 4
  3. Dette temaet rommer egentlig 3 teamer, altså Identitet, felleskap og ansvar. Jeg tenker å starte med å finne gode definisjoner på disse begrepene, og gjerne ulike tolkninger av de. Hver for seg kan nesten alt mulig knyttes opp til disse nøkkelordene, men i og med at teamet rommer alle tre, er det et greit utgangspunkt å tenke seg til hva som kan omfatte både identitet, felleskap og ansvar. Det viktigste er nok at man klarer å knytte alle nøkkelordene inn i en helhetlig tekst.

     

    Dette kan være f.eks:

    Fellesskap, identitet og ansvar i en globalisert (moderne) verden

     

    - Er menneskene i ferd med å bli ett eneste stort fellesskap, eller er vi fortsatt oppdelt i nasjonalstater?

    - Hva er en nasjon, er vi født inn i et fellesskap, en nasjon, eller velger vi selv fellesskap? (subjektivt nasjonsbegrep)

    - Hva kan være identitetsskapende? * Kjønn (Beauvoir) * Nasjon * Historie (Edvard Bull)

    - Finnes det en allmengyldig moral på tvers av landegrenser og kulturer? (trekke inn f.eks. utilitarisme og pliktetikk, samt vedlegg 1 av Lorenz Khazaleh)

    - Blir menneskene, som en konsekvens av massemedia og kommunikasjon, stadig likere hverandre? Mainstream-kultur. Hva gjør dette med identiteten til individet? (Marshall McLuhan - Global village)

    - Hvilket ansvar har menneskene ovenfor naturen? (Bærekraftig utvikling/tilbaketrekning, Arne Næss, Gaiateorien)

    - Hvilket ansvar har vi for hverandre? Bør vi kun fokusere på vår egen selvralisering, eller har vi et ansvar for at også andre kan nå selvrealisering? Er identitet f.eks. avhengig av frihet? Er man fri dersom man er fattig? osv.

    - En følge av globaliseringen er økt innvandring. Hva skjer med identitet og ansvar i et multikulturelt samfunn? Er det majoritet/minoritet som skaper identitetsfølelse? Skaper forskjeller og likheter identitet?

     

    Dette er bare noen av mine tanker, uten at jeg har satt meg veldig godt inn i stoffet enda. Temaet er som sagt vidt, så vanskelig å vite akkurat hvordan oppgaven vil se ut, men jeg tipper at nasjonalisme, nasjonalstat, og globalisering kommer til å være aktuelle tilnerminger.

     

    Lykke til med forberedelsene!

    • Liker 4
  4. Er dette den perfekte løsningen for oss som er for late til å gå til kjøleskapet?

    Noen som har en slik, og kan si litt om hvordan den funker?

    Funker smud, jeg har en minibar rett ved sofaen siden jeg ikke har muligheten til å ha boksene mine i kjøleskapet.

     

    Og, jeg har brukt porsjon i over et år, og gikk over til løs for et par uker siden. Bakinga sitter flott, men jeg sliter med at sidene kan bli litt ødelagt for fort. Noen tips til hvordan jeg kan bake sidene sterkere, så de holder lengre? =)

     

    Mitt tips er å bake mindre tønner. Små prs holder seg lenger intakte, også sparer du mye snus på å ikke ta en kjempestor bake hver gang!

  5. Hei. Holder for tiden på med et prosjekt om Islam i religionsundervisningen i 3. klasse på VGS.

    Jeg skal sammenligne profeten Muhammad med profeten Jesus fra et muslimsk synspunkt, utfra koranen og hadith. Altså ikke jesus i bibelen vs muhammad i koranen.

     

    Er det noen som har kunnskap om hva som er de største likhetene og forskjellene mellom disse to profetene?

     

    Takk

  6. Hei. Holder for tiden på med et prosjekt om Islam i religionsundervisningen i 3. klasse på VGS.

    Jeg skal sammenligne profeten Muhammad med profeten Jesus fra et muslimsk synspunkt, utfra koranen og hadith. Altså ikke jesus i bibelen vs muhammad i koranen.

     

    Jeg vet at både jesus og muhammad blir betraktet som profeter i Islam, men trenger litt mer info en det.

     

    Er det noen som har kunnskap om jesus i koranen og hva som skiller muhammad fra jesus i muslimsk tro?

     

    Takk

  7. Hei. Holder for tiden på med et prosjekt om Islam i religionsundervisningen i 3. klasse på VGS.

    Jeg skal sammenligne profeten Muhammad med profeten Jesus fra et muslimsk synspunkt, utfra koranen og hadith. Altså ikke jesus i bibelen vs muhammad i koranen.

     

    Er det noen som har kunnskap om hva som er de største likhetene og forskjellene mellom disse to profetene?

     

    Takk

  8. Hei. Holder for tiden på med et prosjekt om Islam i religionsundervisningen i 3. klasse på VGS.

    Jeg skal sammenligne profeten Muhammad med profeten Jesus fra et muslimsk synspunkt, utfra koranen og hadith. Altså ikke jesus i bibelen vs muhammad i koranen.

     

    Er det noen som har kunnskap om hva som er de største likhetene og forskjellene mellom disse to profetene?

     

    Takk

  9. Hva synes dere om jenter som snuser da?

     

    jeg er jente, snuser både løs og porsjon. Løs er stress egentlig, men smaker best. Går mest i General :)

     

    Jenter som snuser, hmm. Jeg syns faktisk det er sexy med jenter med snus. Høres kanskje rart ut, men det er sant i en del tilfeller. Ikke alltid :p. Spørs jo litt hvor godt det synes, og om det er porsjon eller løs. Løssnus som renner nedover tenna, og smuldrer svart/brunt gørr i hele kjeften, er ikke attraktivt på noenmåte, hverken på gutter eller jenter.

     

    Btw, Jeg syns faktisk prisen sitter bedre dersom man ikek baker den lenge og hardt først. dessuten gir den mer effekt, og varer lenger hvis man ikke skviser ut alt nikotinet av den før man putter den under leppen.

  10. Addan

     

    + 100x100

    + Ramme

    + AC/DC

     

    - Rotete bilde

    - Måtte kikke flere ganger for å finne ut hva det var (er fortsatt ikke sikker :p)

     

    7/10

     

     

    EDIT: ser jeg hva det er! :wallbash:

     

    Det er albumcoveret til det klassiske AC/DC albumet fra 1976 "Dirty Deeds Done Dirt Cheap", Hvis det var det du siktet til:P

     

    Vurder AmonAmarth!

  11. Gavekort

     

    Fin avatar, med spreke farger. Tengnet selv? Pluss for ramme og riktig format. Juletema trekker også opp. Synes likevel at det er noe som ikke ere så veldig fint med den, men klarer ikek sette fingeren på det. Kanskje litt for mye ting i bildet. Hadde ikke vert nødvendig med julekulene og presangene, synes jeg.

     

    8/10 :)

  12. Jeg pusset nettopp tennene, og begynte plutselig å blø (ganske mye) fra tannkjøttet på den siden jeg vanligvis har snusen. Jeg har også merket at tannkjøttet er litt rødlig og irritert. Det ser også ut som at det er mindre tannkjøtt på den siden jeg har snusen, enn på den andre siden. Jeg har snust fast i litt over to år nå, og aldri merket noe på tannkjøttet før. Har dette skjedd med noen av dere? Er dette farlig, eller helt normalt?

×
×
  • Opprett ny...