Gå til innhold

Rallyjohnny

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rallyjohnny

  1. Vet ikke om dette er rette forum, men prøver. En litt lang historie, men håper dere har tid til å lese den...

     

    Den 28.mai leverte jeg bilen min inn på service, da den hadde gått 180.000. Før servicen hadde jeg ingen problemer med bilen i det hele tatt. (Bilen er en 1997 Hundai Sonata)

    De skulle bl.a bytte registerreim og vannpumpe på denne servicen m.m

     

    Da jeg skulle hente bilen dagen etter fikk jeg beskjed om at mekanikeren hadde montert vannpumpa feil, og at det hadde blit lekasje da de startet bilen. Så dette måtte fikses, og jeg måtte vente en dag ekstra.

     

    Dagen etter henter jeg bilen som avtalt og kjører avgårde. Etter tre kilometer eller noe slikt, starter bilen å høres ut som en traktor, motoren ruser seg og plutselig lyser oljelampa. Da var jeg nesten hjemme og kom meg til parkeringen.

    Da er det kveld, og jeg får ikke ringt verkstedet før morgenen etter. De sender da viking med leiebil og henter med seg bilen. Motoren på bilen var da helt død.

     

    Får så beskjed om at mekanikeren hadde glemt å skru til noen skruer i motoren, og registerreim og (balanse reim??) hadde røket og ødelagt noen tannhjul osv....

     

    Nesten to uker tar det å fikse før jeg torsdag den 14 får bilen tilbake. Da kjører de bilen nesten 60 KM opp til jobben min. På fredagen kjører jeg bilen for første gang, og merker med en gang at noe er galt. Jeg mister effekt på alle gira, og bilen kommer seg så vidt fremover. Får parkert, og på lørdagen får jeg ikke startet bilen noe mer. Det er strøm, men motoren er død.

     

    Må bli en dag ekstra på jobben (skulle dratt hjem på søndag) men må ringe verkstedet for å bli hentet (og få bilen hentet) på mandagen. De gjør det, og gir meg denne gangen et vrak av en leie bil.

     

    Nå står bilen fortsatt på verksted, og jeg har fått beskjed om at registerreim med mer har røket nok en gang.

     

    Hvor store skader tror dere at motoren egentlig har fått?

    Hva ville dere gjort med regningen, jeg fikk jo en regning på 10.000 kroner for services (resten får jeg selvsagt ikke noe regning for), men er det riktig å måtte betale denne regningen når jeg ikke har fått bilen tilbake?

    Hvor mye avslag kan jeg kreve på regningen? Må kjøre rundt i et vrak av en leiebil, og måtte bli en dag ekstra på jobb da bilen ikke ville gå.

    I tillegg har bilen stort sett stått på verksted siden 28.mai.

     

    Er ikke mye fristet til å betale regningen i sin helhet, men vil ikke lufte dette med dem før de har fikset bilen min helt, så de ikke blir sure.

     

    Mye avslag på de 10.000 mener dere det blir riktig å spørre om/kreve?

    8952390[/snapback]

     

    Hei,

    hvilket verksted er dette ?

     

    --Johnny

  2. Høres ut som et bra mythbusters-prosjekt!

     

    Frihjul er jo funnet opp for å la bilen trille i nedoverbakke og bare gå på synkront turtall med giret når den avgir kraft. Saab brukte dette for totaktere som fikk all smøring gjennom bensin-oljeblandingen, og som derfor gikk tørr i nedoverbakke. Det ble for mye varme når dette skjedde, men med frihjul greide de å få totaktere til å gå fint på landevei både med og uten bakker. Det skader ikke bilen å kjøre på frihjul eller å la den stå i fri i nedoverbakke, men ikke gjør det med clutchen for da kan den gå varm og det er unødig trykk på slangene over lang tid.

     

    Hvorvidt det er lønnsomt er jo vanskelig å si. Det er vel en grunn til at de sluttet med frihjul?

    9290417[/snapback]

     

    yes,

    da bensinen kostet bare noen kroner så tror jeg Saab kuttet det ut da 99 modellene kom. Bensinen kostet jo ingen ting og siden motoren ble nå levert på 4-takt -95/96 modellene så var ikke frihjulet lenger nødvendig for unngå tørrkjøring av motor ved motorbrems i nedoverbakke.

    Frihjulet var altså overføldig rent teknisk, men det er ikke til å komme utenum at det var behagelig å bruke på tørre landeveier hvor man slapp å clutche mellom giringene.

    Jeg kjørte en gang Oslo-Trondhjem med bare TO clutchinger.... :)

    Egner seg ikke noe særlig ved bykjøring og glatt vinterføre, men da var det bare å koble det ut med en hendel under rattstammen.

     

    Jeg savner frihjulet. På sommerstid ruller jeg ned Lierbakkene i over 90, og da bare på tomgang. Kobler ikke inn motoren før langt ute på sletta. Dette gjør jeg ikke for å spare bensin, men for å spare MILJØET!

    Unødvendig bruk av energi å unødvendig dra motoren rundt på et unødvendig høyt turtall.

     

    Nå som bensinen er blitt dyrere, større fokus på miljø og SAAB skal være en grønn bilprodusent så håper jeg de snart implementerer muligheten for inn/ut-kobling av frihjul igjen.

     

    Mvh

    Johnny

×
×
  • Opprett ny...