Gå til innhold

vramdal

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vramdal

  1. Sitat

    Når samfunnsviktige tjenester benytter applikasjoner som inneholder åpent tilgjengelig kildekode, utviklet på fritiden av enkeltpersoner med varierende grad av kvalitetssikring og tilnærmet ingen finansiering, så er sannsynligheten stor for at modellen vi snakker om ikke er bærekraftig på lengre sikt.

    Mulig, det, men det savnes en begrunnelse for hvorfor det er mer bærekraftig med programvare utviklet av enkeltpersoner i kommersielle firmaer med økonomisk motiv til å holde sårbarheter skjult.

    • Liker 7
    • Innsiktsfullt 1
  2. Tja. Jeg tolket deg sånn at du mener stemningen i sosiale medier var negativ til TI, og at de som skaper den negative stemningen har "mangler i informasjonsgrunnlaget sitt".

    Så prøver jeg å vise at det fins gode grunner til å ha negativ holdning til loven. Som f.eks. at Datatilsynet og EU-domstolen (og Advokatforeningen, NJ, Amnesty og mange andre) er kritiske. Jeg synes ikke det er så rart at den kritikken smitter over i det du kaller "stemningen i sosiale medier".

    Den negative stemningen er altså godt fundert, men det unnlater du å nevne.

    I stedet påstår du at "kritikerne har mangler i informasjonsgrunnlaget sitt". Den påstanden synes jeg du slipper for billig unna med.

    • Liker 1
  3. Her går kronikkforfatteren høyt ut:

    "[...] innføringen av det som nå kalles Etterretningstjenestens «Tilrettelagt innhenting av grenseoverskridende elektronisk kommunikasjon (TI)». Her er stemningen i sosiale medier at departementet har gjort for dårlig arbeid".

    Det blir lovlig flåsete når kronikkforfatteren reduserer blant mye annet et klart nei fra Datatilsynet [1] og knusende dom i EU-domstolen [2] til "stemning i sosiale medier".

    Greit å være flåsete av og til, men når det legges til "det er mye som tyder på at mange av kritikerne har mangler i informasjonsgrunnlaget sitt", så er det magaplask.

    [1] https://www.datatilsynet.no/regelverk-og-verktoy/lover-og-regler/hoeringsuttalelser/horingsuttalelser-2019/datatilsynet-sier-nei-til-digital-masseovervakning-av-norske-borgere/

    [2] https://www.adressa.no/nyheter/utenriks/2020/10/06/EU-domstolen-Krav-om-masselagring-av-teledata-i-strid-med-EU-lov-22777718.ece

    • Liker 1
  4. Hvis de bare hadde brukt like mye krefter på innholdet sitt som de har gjort på søkemotoroptimalsering.

     

    Dessverre har innholdet på w3schools.com vært preget av mange feil. Kodeeksempler med vidåpne sikkerhetshull, som man må anta er blitt kopiert av ukritiske utviklere.

     

    Vet ikke hvor mye de har rettet opp de siste åra, men her er en liste over tidligere feil: https://web.archive.org/web/20130302014219/http://w3fools.com/

     

    Og fremdeles har de sånt som dette liggende (https://www.w3schools.com/php/php_forms.asp):

    <html>

    <body>

     

    Welcome <?php echo $_POST["name"]; ?><br>

    Your email address is: <?php echo $_POST["email"]; ?>

     

    </body>

    </html>

  5. Rart profesjonelle ansatte og bedrifter omtalt bruker forbrukervarienten og ikke Skaype for Business / Online 365. Denne kan kommunisere med begge typer abonnenter.

    Hvis du prøver å kjøre Skype for Business på en Mac, så skjønner du fort hvorfor. Konstant kræsjing, meldingshistorikk som blir borte, og hvis det nå er mulig å kommunisere med privat-Skype-brukere, så er det noe som har kommet til nylig.

    • Liker 1
  6.  

     

    Hvorfor ikke ta den virkelige debatten som må tas før eller senere? Befolkningen på jorden må begrenses. Vi kan ikke ha så mange mennesker på joden. Der må til en hard linje for å få antallet ned. Denne diskusjonen er uungåelig og må tas jo før jo heller. Kina var modige og gjorde det, verdens politikere ellers er noen feiginger.

    CO2-utslippene må ned, uansett hvordan det gjøres.

     

    Hva er ditt forslag? Massedrap for å redusere jordens befolkning?

     

    Han hadde et seriøst forslag selv om det kanske er vanskelig å lese, Kina's "one child policy".

    https://en.wikipedia.org/wiki/One-child_policy

     

    Poenget er at det ikke går fort nok til å gjøre noe med klimaproblemene. https://www.nrk.no/viten/_-befolkningsreduksjon-gir-inga-rask-loysing-pa-miljoproblem-1.12010547

  7. Hvorfor ikke ta den virkelige debatten som må tas før eller senere? Befolkningen på jorden må begrenses.

     

    Den debatten er tatt for lengst, og det er ikke noen brukbar måte å senke befolkningstallet på som virker raskt nok.

    https://www.nrk.no/viten/_-befolkningsreduksjon-gir-inga-rask-loysing-pa-miljoproblem-1.12010547

  8. Jeg er redd for de samme toner i Norge.

     

    De er her, gitt. Her presterer f.eks. Hårek Elvenes å mene at passord-tyveri fra LinkedIn kunne vært stoppet med "digitalt grenseforsvar" - i Norge:

     

    Reporter: [...] Det betyr at norsk etterrettningstjeneste skal få tilgang til all elektronisk kommunikasjon som passerer norske grenser. Ville det ha hjulpet mot den type angrep [passord-lekkasje fra LinkedIn og DropBox] som VG skriver om i dag?

    Elvenes (H): Ja, det tror jeg bestemt. Saken i VG bekrefter det som både e-tjenesten og PST, og som Lysne-utvalget har sagt, at den digitale trusselen mot Norge er brutalt økende.

     

    https://radio.nrk.no/serie/politisk-kvarter/NREP37003117/13-02-2017#t=34s

×
×
  • Opprett ny...