Gå til innhold

Melhus19

Medlemmer
  • Innlegg

    152
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Melhus19

  1. Hola

     

    Har en iPod photo 60gb som jeg måtte reste da den begynte å bli litt dårlig her om dagen. Problemet er at den nå ikke får kontakt med PC'en. iPoden virker tilsynelatende fint, men får altså ikke kontakt. En annen ting er at når jeg går innpå Innstillinger og "om" så står det kapasitet: 0kb og format: unknown,

     

    Noen som vet hva som kan være problemet?

  2. jeg har (som "alle" andre her) munltig eksamen på gang. har det faglige i orden, men skulle gjerne hatt et par tips ang. selve presentasjoenen. (vi hr foredragsmodellen)

    Læreren min sier jeg er altfor slakk og uengasjert på fremføringer, at det ser ut som jeg kjeder meg ihel, og slik vil jeg jo ikke fremstå. jeg vil bare virke avslappet, og tror det vil bli krampeaktig og kunstig hvis jeg smiler og bruker hendene for mye liksom.

     

    noen som har noen generelle tips og råd?;)

  3. Hvordan går man frem når man skal regne ut hvor mye av et salt som kan løses i vann. Eksempel, hvor mange gram kalsiumkarbonat kan maks løses i et glass med 0,20 L vann..

     

    Jeg gjør slik:

     

    n vann = M / Mm = 200 g / 18,02 g/mol = 11,1 mol

     

    M salt = n * Mm = 11,1 mol * 100,1 g/mol = 1101 g = 1.1 kg..

     

    Dette er vel alt for høyt tall?!

  4. Ok, har nå fått standpunktkarakterer og har begynt å regne på snitt mtp Indøk:)

     

    I værste fall får jeg et karaktersnitt på 5.3. Jeg får etter hva jeg vet 8 ekstrapoeng. 4 realfagspoeng, 2 for militæret og 2 alderspoeng. Dette er når jeg søker til høsten -10, etter et år i militæret. Stemmer ikke det?

     

    Jeg får da 53 + 8 = 61 poeng i ordinærkvoten. Er dette nok til å komme inn på Indøk tror dere? I pirmærkvoten har jeg nok ikke sjangs med 57 poeng..

  5. Jeg hadde da max uflaks og kom opp i kjemi skriftlig eksamen. Gruer meg veldig mye, selvom eksamen ikke er før 2.juni.

     

    Jeg har 5 i standpunkt og syns egentlig ikke det er så vanskelig, alle oppgavene i boka (Kjemien stemmer) går greit, og jeg forstår det meste. Problemet er imidlertid når jeg gjør eksamensoppgaver. De er UMULIGE og helt sykt vanskelige. De forutsetter at vi vet så utrolig mye mer enn hva vertfall vår lærebok sier?!

     

    Noen andre som skal opp i kjemi? Hva syns dere?

  6. hehe tenker også litt på det personal statement. har lest litt om det, men vet ikke helt om jeg greier å skrive et bra ett. Jeg har tenkt å søke noe ingeniør/økonomi greier, men det er jo ikke sånn at jeg har en brennende desire og passion for å studere nettopp dette..hehe.. jeg syns bare det virker litt kult liksom.. men det er vel mulig å få hjelp til det..

     

    Nå skal jeg uansett i militæret ett år så jeg har litt tid på meg til å velge både skole og linje.

     

    Håper virkelig jeg kommer meg ut av norge for å studere...hehe.. Tror du lærer myye av å studere i utlandet.. i tillegg skiller CV'en din seg litt ekstra ut fra alle andre sin liksom..

     

    Angående det der med agenter så er det sikkert lurt det, men jeg er litt redd for at de er litt for subjektive og bare promoterer sine universitet (og det er jo forståelig nok). Et eksempel er at jeg sendte en mail til en sånn agent-selskap greier (husker ikke hvilket) og spurte hvilke universitet som var gode på økonomi.. De gav meg navnet på 6-7 stk, og når jeg gikk inn på nettsiden var det nettopp de som de representerte..hehe.. men sånn er det vel...

     

    Men jeg får se.. Que sera sera;)

  7. Alright, innrykk nærnerer seg så smått og jeg gleder meg!

    Men, jeg er litt usikker på fysiske "krav". Er vel ingen tester sånn sett, men hvor god form bør jeg egentlig være i? Jeg er svært sugen på å komme på grensen. Treningen derimot går det treigt med, trener vel ingenting atm...

    Noen som har vært der som vet hva som kreves?

×
×
  • Opprett ny...