Gå til innhold

Jeuhrn

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jeuhrn

  1. Lurer fælt på hvilke celler de bruker her og hvor mye ladehastigheten påvirker levetiden av batteripakken. 60 sekunder er ganske kjapt.

     

     

     

    Har Xbox One fortsatt "vanlige" AA-batterier?

    AA funker helt flott om du har kjøpt deg skikkelige oppladbare batterier. For de som fortsatt kjører engangsbatterier, det er 2016!

     

    Panasonic Eneloop er det man kjøper om man vil ha moderne AA- eller AAA-batterier. Ingen minneeffekt og god ytelse og levetid.

    Dette er nok celler av typen superkondensator etter ladetid og selvutlading å dømme.

  2. Og dette skal vel også finansieres av skattepenger?

    How Elon Musk's Growing Empire is Fueled By Government Subsidies.

    Det er da direkte genialt å gå til sengs med makteliten og få sugerør i statskassen, så drive opp hypen og gradvis selge ut aksjene sine. I gamle dager ville vi kalt det korrupsjon, men i dag er det hellig under vern av ideologi og politisk korrekthet.

     

    Men for all del, teknologiske nyvinninger er velkomne.

     

    Dette er vel det dummeste jeg har sett her inne på mange år.

     

    Subsidier kalles det, og har ingenting med korrupsjon å gjøre. Kommentarfeltet på siden du linket til dementerer jo hele påstanden din.

  3. Det sagt så er vel det også sagt hundre ganger at Nikon og Canon er rimelig konservative og det er vel som forventet.

     

     

    Jeg følger ikke så mye med på kamera, men kjenner til en del japanske ting fra andre industrier, og de er vel mye slik som Tyskerne er - de mekker og driver med et produkt til det er _ferdig_, det er ikke noe public beta testing. Da blir det fort konservativt, men ofte veldig høy fit & finish på japanske produkter. Innenfor maskinering og mekanikk er japanske greier så utrolig top shelf at det er nesten ikke moro engang.

     

    Jeg fikk forøvrig EOS-M til 1800 kroner med 18-55 kit i desember 2012, og det må vel sies å ha truffet meg som målgruppe midt i blinken.

  4.  

     

    Er bare å kjøpe to kameraer og starte filmingen én frame etter den andre og vips har du 30FPS, eller hakkete 3D.

    Lykke til med etterbehandlingen! For ikke å snakke om finjusteringen av kameraoppsettet og halvspeilet for å få de til å vise samme bilde.

     

    Enkelte hevder de liker den hakkete filmfølelsen 24 fps gir. 15 fps er ikke så voldsomt langt unna opplevelsemessig, så en del av 24 fps fansen vil sikkert dra det ennå lengre og hevde at 15 fps gir ennå mer av den hakkede filmfølelsen de liker så godt. Smak og behag. Jeg befinner meg nok i andre enden av skalaen. Jeg mener fps og lineær oppløsning bør skalere lineært. Altså at 3840x2160 bør ha dobbel fps av 1920x1080 osv. Også mener jeg 60 fps er passe for 1920x1080.

    24 fps hakker per definisjon ikke, da det er bilderaten som et menneske opplever som flytende video. Film skal ikke se ut som video.

  5. Hva blir prisen per batteri, kanskje kr 5000,- eller høyere?

     

    Jeg sammenlikner litt opp i mot de lithiumbatteriene man finner på elektrisk verktøy når jeg tenker i dette "pris-sporet".

    Ca. kr 1200,- for Dewalt f.eks., sine små batteripakker 18 Volt og 4 Ah.

     

    Skal du kjøre huset ditt på det batteriet? Tipper vi snakker mer 50 000+ kroner, etter prisen på en bilbatteripakke å dømme.

    • Liker 1
  6. Ser virkelig ikke hvordan dette er nyttig eller hvordan det skal besluttes hvilke spill som kvalifiserer seg til denne merkningen.

     

    Å si at spill bare er fantasi er en ting, men spill som GTA skildrer hvordan verden faktisk er i noen kriminelle sirkler i USA. Greit nok at det ikke er 100% realistisk hele tiden, tross alt er det jo et spill vi snakker om, men hvis noe er ment til å skildre hvordan et samfunn er, og samfunnet har sexisme i seg, burde spillet virkelig da bli stemplet som sexistisk?

     

    Alle som vet noe vet jo at underverdenen har hatt kvotering i lang tid, og 50% av alle skurker og voldsutøvere er kvinner.

  7.  

    Klipper skamløst inn mitt eget innlegg fra en av julekalenderlukene med ønske om at det muligens blir lagt merke til av redaksjonen :)

     

     

     

     

    Har egentlig gitt opp å vinne noe denne julen, men det jeg ønsker meg aller mest som "premie" til neste år er muligheten til å bruke innlogget profil i konkurransene i Tek-nettverket slik at man slipper å trykke inn all kontaktinformasjonen 4 ganger daglig gjennom hele julen, og hver helg :)

     

    Godt Nyttår til alle i redaksjonen :)

     

    Enig i den :-) Er veldig tungvint den løsningen som brukes nå... :-)

    Ingen av dere to som er kjent med autofill? Det er vel en funksjon man finner i 100% av nettlesere.

  8. Hei takk for svar. Jeg tittet litt på skjermkortet ditt, ser ikke ut til at du får lyd ut fra hdmi.. hvis du gjør det så er det jo gull.

     

    Jeg er keen på noe kraftigere skjermokort fordi jeg vil spille på Pj og LCD'en :) Nå har jeg bytta til et G33 Hk som har tos link. Det blir bra. Da blir det å kople toslink og hdmi/ dvi inn i Ax4si en da blir det fart i sakene.

     

    Blir vel bare filmtitting på meg, så trenger ikke top-of-the-line skjermkort.

     

    "HIS Radeon™ HD 2600 PRO features advanced hardware HD video processing and HDMI with built-in 5.1 surround sound for stunning big-screen entertainment."

     

    Jeg er ikke sikker på om lyden går over PCIe-busen, eller om man plugger kabel i skjermkortet, men det går i alle fall lyd ut av DVI->HDMI-adapteret.

     

    http://www.hisdigital.com/html/product_ov....20&view=yes

  9. Nå er vel H-264 og VC-1 komprimeringsteknoilogier, mens MKV er en kontainer.

    Ikke blande kortene nå... ;)

     

    Ja, det er jo sant, jeg var bare under inntrykket av at det er snakk om MPEG4-akselerasjon med de kortene. Vil det fungere på samme måte om det er MKV/h.264 også? Eller ser ikke hardwaren forskjell på container-type i det hele tatt?

     

    Det er i grunn slike ting jeg lurer på, men vanskelig å finne svar. :p

  10. Jeg kan ikke se noe om Toslink i PDF'en på produsentsiden. Er vanskelig å finne det perfekte oppsettet...

     

    Her kan du se min handlevogn, vi har valgt samme case ;)

     

    https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=58002

     

    Kriteriene mine er 1333mhz FSB, støtte for minimum 4GB 800 mhz DDR2 (4 x slots), onboard HD-lyd med s/pdif, onboard gigabit ethernet.

     

    Skjermkortet jeg har valgt har dual DVI, medfølger DVI->HDMI adapter, som også tar med lyden (det er etter hva jeg har fått med meg ikke helt standard). Det er også noiseless, har akselerering (UDV) for blu-ray og HD-DVD, hardware decoder VC-1/h.264/MPEG 1/2/4 og en hel haug andre formater.

     

    CPU, RAM, og HDD er sånn midt på treet, men har ganske gode muligheter til å utvide etterhvert.

    Forskjellen vår er vel at du har lagt Vista i handlekurven, og det må jo i grunn jeg og :p men budsjettet var i utgangspunktet på ~5000. :| Så det blir budsjettsprekk.

  11. X1250 = x700 - ergo ingen HD-akslerasjon.

    AMDs 690G-kort (som også er basert på samme gfx) fikk nylig en BIOS oppdatering som gjorde at den brukte mindre CPU enn før.... vet ikke om dette gjelder for X1250-hovedkortene.

     

     

    Ok. Presse-pratet som multicom.no har om ABIT Fatal1ty er type "HDMI™ - HDTV in True 1080p Resolution", syntes det hørtes litt fishy ut når det ikke nevnes så mye om acceleration.

    Men TV'en min er bare HD-ready, så PC-en burde vel være sprek nok til 720p?

  12. Er nærmere 7-8 år siden jeg bygde en PC sist, så er litt out of shape, men snuser nå på å bygge en HTPC.

     

    Har sett meg ut ABIT Fatal1ty F-I90HD hovedkortet p.g.a. HDMI porten. Noen som har noe kjennskap til dette kortet? Er det noen innebygget akselerering av h.264 eller andre HD-formater her?

     

    Lurer også på om noen har noen tips til passiv kjøling av CPU'en, er jo nicest om det er helt lydløst. ;D

     

    Jørn

×
×
  • Opprett ny...