Gå til innhold

Keikz

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Keikz

  1. On 10/21/2022 at 8:45 PM, g.i.r.l. said:

    Hvor ofte pleier egentlig PS5 å være mulig å bestille på nettet hos seriøse butikker som selger til ordinær/veil. pris? Hvor lenge pleier de å ligge ute før det blir utsolgt? Har sett litt over tråden om tilgjengelighet, og det virker som det er mye butikker som får inn partier med jevne mellomrom, men at en da bare må møte opp, og da må en jo bo i nærheten eller ha mulighet til å kjøre bil dit. Ser det også kommer partier til nettbutikker, men ikke akkurat veldig ofte.

    Aldri vært systematisk på utkikk etter PS5, men har det siste året med jevne mellomrom gått runden mellom de ulike store nettbutikkene, i perioder ganske ofte, og aldri sett en på lager.

    Lenge siden jeg har hatt noe å spille på, og derfor kjøpte jeg Xbox X litt på impuls, men så ble jeg litt usikker om jeg burde sette inn støtet og fått tak i en PS5 i stedet. Ser ikke helt hva jeg skal spille på Xbox som ikke også finnes eller kommer på PS5.

    Om det skulle være av interesse er det nå generelt mye tilgjengelighet. I hvertfall ila uken, samt at det fortsetter å komme info om flere butikker med ny tilgjengelighet.

    Om du er higen på din egen er disse dagene gode dager 

  2. 59 minutes ago, g.i.r.l. said:

    Fulgt med i den tråden en stund, men ikke satt på varsling før nå, så jeg får se fremover. Har begrenset mulighet til å sjekke mail og bestille ting i arbeidstiden, så hvis maskinen kun er tilgjengelig noen timer om gangen kan det jo ta litt tid ser det ut som. Ikke akkurat så mange ganger det har blitt lagt ut noe i en nettbutikk de siste ukene ifølge den tråden der. Ikke alle nettbutikker jeg vil kjøpe fra heller.

    Det har kommet ofte nok på nettbutikk den siste uken, og som vist med Elkjøp så kommer det nok mer i den korte framtid for å prøve å tilrettelegge for God of War: Ragnarok. Maxgaming har hatt til standardpris, CDON har også hatt til standardpris, Platekompaniet har teknisk sett hatt til standard pris, men bundle. Komplett hadde nettop til standard pris m bundle også. De selges kjapt, da. Fikk hektet med meg en fra komplett nå nylig og de forsvant på timen.

     

    lykke til :)

  3. Mente ikke i den typiske blond-hårede og sminkede Twisted Sister type tilen.

    Bare synes: <snip snip ser ganske "love me / devour me / touch my dingdong" typisk ut, noe som ødelegger egentlig en del for meg.

    Musikken er grei nok, men ikke noe jeg kunne hørt på i lengden siden den har altfor mye type thrash-power greier. Greit nok, med det progressive, men det er slitsomt. Har ikke hørt alt av de heller. Men det jeg har hørt er ikke noe jeg er særlig glad i høre på i en musikalsk sammenheng. Det funker som radiomusikk.

     

    Du er ikkje bare ute på viddene, du er på feil vidde :hmm:

     

    Skjønner ikke helt hva som er på viddene med en helt egen mening angående et band basert på videoen deres...

    Men joda, hvis du er ufornøyd med at jeg suger til å forklare hvorfor jeg ikke liker Fates Warning. Greit nok. Prøvde å forklare det best mulig, men er ikke altfor lett.

    De er nok prog, men ikke min smak. Samme gjelder Wintersun.

  4. Fates Warning synes jeg var litt for Power / Glam'ish.

     

    Så har jeg også hørt det.

     

    Mente ikke i den typiske blond-hårede og sminkede Twisted Sister type tilen.

    Bare synes: http://www.youtube.com/watch?v=Xzq06pwOKfk ser ganske "love me / devour me / touch my dingdong" typisk ut, noe som ødelegger egentlig en del for meg.

    Musikken er grei nok, men ikke noe jeg kunne hørt på i lengden siden den har altfor mye type thrash-power greier. Greit nok, med det progressive, men det er slitsomt. Har ikke hørt alt av de heller. Men det jeg har hørt er ikke noe jeg er særlig glad i høre på i en musikalsk sammenheng. Det funker som radiomusikk.

  5. Når eg sier at jazz e et runkesjanger mener eg det positivt. Det e et sjanger som er verdt å runke til siden instrumentene leker med tidsskifte og matten i de forskjellige delene.

     

    Nå er jeg litt usikker på hva du mener med "tidsskifte" og "matten" vedrørende jazz, ihvertfall mattematikk-delen. Med "tidsskifte" så antar jeg at du mener taktskifte, noe som er langt mer utbredt i progrock enn den jazzen som jeg utøver (swing/bossanova/cool jazz).

     

    Jazz er et meget vidt begrep/sjanger, og underartene i jazz kan være ekstremt forskjellige. Eneste felles er vel at forekommer en god del improvisasjon.

     

     

    Ment odd-time changes, så ja. Takt skifte blir vel mer på plass.

    Er ikke storhører innenfor jazz, liker det jeg har hørt så langt, men det er for meg mer en langt eldre versjon av dagens prog. Matte delen er bare de vanskelige taktene sangene varierer i. Er ikke nødvendigvis i all jazz. Men i alle sangene jeg har hørt har de alltid spilt i en eller annen sær takt. Type 7/4, 9/8 etc. Som da er matte, men imp delen er jo det fete. Når de holder syke "soloer" som fortsatt leker seg innenfor taktene som ikke er 4/4

  6. "skal ikkje nevne jazz, siden det er helt helt mattematisk og runkesjanger"

     

    Spør du meg, så er jazz (eller god jazz) den sjangeren som virkelig unngår dette.

    Når eg sier at jazz e et runkesjanger mener eg det positivt. Det e et sjanger som er verdt å runke til siden instrumentene leker med tidsskifte og matten i de forskjellige delene.

     

    [

     

    Har du forresten hørt om band som Fates Warning og OSI? Eller Cynic (som er jazz)?

     

    Har hørt om dem, men aldri likt de noe særlig. Cynic e bra, men eg har aldri sotte meg ned og hørt skikkelig på dem.

    Fates Warning synes jeg var litt for Power / Glam'ish. Og OSI har eg bare ikkje helt sansen for.

     

    Eg e langt ifra en stor fan av "eventyr"prog..

  7. Tenkte eg skulle ramse opp en del band jeg hører på innenfor det progressive. Det varierer fra type rolige Wibutee til Meshuggah.

     

    Dream Theater (overrated, men bra hvis du liker fokus på teknikk)

    Tool I mine øyne har de en perfekt balanse mellom litt tungt, eksperimental og melodisk)

    Porcupine Tree Nymoderne musikk med en typisk 60-80 type Eksperimental lyd, men awesome)

    Opeth Melodisk Death Prog på sitt beste, hvis du liker mørk growl, halvgrov clean vokal og fantastisk gitarspill )

     

    Mars Volta Galskapens Prog. Balanse mellom latino rytmer og noe litt mer grunge punk opplegg, men i sin hel het blir det bare fantastisk, hvis du kan kontrollere kaos, hehe)

     

    Symphony X Type Dream Theater prog, men mer power / orchestra type metall )

     

    Meshuggah (oversettelse = galskap) Experimental, Matte, Death. Liker du sanger med trykk og styrke framfor blastbeats, så er dette noe for deg)

     

    Coheed and Cambria Type post-punk grunge opplegg, men litt mer gjennomtenkt og fantastisk lyd. Vokalist er ganske high-pitched, men det gjør det bare bedre, synes jeg. De siste albummene kan høres særdeles Pop-rocket ut, men de har flere prog sanger enn ellers)

    Deftones kan gå under sjanger her, men jeg velger å si nei. Verdt et hør.

     

    Extol Stilen er en blanding av Black Metal, Hardcore, Melodisk og Prog. Utrolig spesielt, anbefaler albummene Undecieved (hvis du liker black), Synergy og Blueprint (hvis du liker det litt mer melodisk og prog.

     

    Mastodon er type nymoderne stonerrock, med fantastisk lydkvalitet og fantastisk prog.

     

    Mudvayne ikke alt, men noe er delvis prog. Bandet går innenfor type slipknot sjanger, bare mykere og slapbass.

     

    Rush fantastisk super trio fra Kanada, need I say more?

     

    King Crimson en av grunnleggerne til Experimental, ganske typisk 60 talls rock bare veldig experimentalt. In The Court of the Crimson King anbefales sterkt.

     

    Yes går i samme hjørne som King Crimson, bare mer melodisk og litt mer acid vil eg tro. Close To The Edge anbefales.

     

    Mew svensk type alt-pop rock som blir ganske psykadelisk og prog, men på et rolig nivå iforhold til tybe DT. Fantastisk musikk.

     

    Dave Brubeck quartet skal ikkje nevne jazz, siden det er helt helt mattematisk og runkesjanger, men albummet Time out er ganske magisk.

     

    Next Life er ganske electro teknisk, ikke særlig prog, men ganske spesielt og nyskapende.

     

    Wibutee jazz blandet med electro. Er særdeles fantastisk. hvis du ikke tror på meg Wibutee - Two with Nature. Go masturbate!

     

    Infected Mushrooms er ganske bra faktisk. Selvom det er techno er det også ganske psykadelisk og nyskapende, med flere variasjoner. Heavyweight er vært et lytt.

     

    Animals As Leaders er igrunnen soloalbum til en gitarist, men albummet lyser med kraft, stil og melodi. Anbefales til alle og enhver som kaller seg en prog metal elsker. Thoroughly At Home. Hele albummet er instrumentalt forresten.

     

    Jaga Jazzist er et electro jazz band det også, men i mye større grad enn Wibutee. De har sånn ca hvilket som helst instrument med i bandet. Musikken er utrolig chill eller utrolig fengende. Instrumentalt.

     

    Periphery er på lignende nivå som Animals As Leaders. Litt nymoderne Prog Metal innenfor Metalcore type stilen, men fortsatt hardt og prog. Det samme går for

    Textures som er ett av mine favoritt band for tiden. Nyskapende gode harde rytmer med odd-time og win. De har en fantastisk flow.

     

    Karnivool går mer eller mindre under samme grein som Periphery og Textures, bare at Karnivool er en del mer rolig og melodisk. Er relativt like som Tool i måten sangene deres er bygget opp.

     

    Trepalium er et type heavy metal band som parodierer Jazz like mye som de drar det med i sangene. En fantastisk tung vri.

     

    Hacride er et band jeg nettopp har kommet inn i. Type Death Prog Metal.

    Sikth er det akkurat det samme, type death prog med litt humor.

     

    Gojira er fantastisk hvis du elsker Death Metal. Dette er Death i særklasse med litt melodisk like under overflaten og masse Odd-time changes. Jeg er helt hooked.

     

     

    Linker en video for å vise vidunderet

     

     

    http://www.youtube.com/watch?v=afE6jbrFS4w

    • Liker 1
  8. Ok, jeg skal gi plata en ny sjangs. Skal prøve etter beste evne å nullstille meg.

     

    Eg har personlig aldri likt The Incident særlig godt. Kjøpte det på release, hørte gjennom det 4 ganger, la det i hylla.

    Følte at albummet ikke hadde den gode gamle prog - heavy - myk - deilig balansen, hehe.

     

    Men omtrent 2 uker før Porcupine spilte i Bergen i år tok eg det fram igjen.

    Ble anbefalt å høre Time Flies, Bonnie The Cat.

    Etter at jeg hadde hørt gjennom hver av de engang var det jo bare ferdig med den saken. Må.. Høre.. Gjennom.. Alt.

     

    Hørte gjennom albummet en gang til og ble glad for kor bra det egentlig e.

    Liker ikkje helt refrenget på Blind House eller Drawing The Line,

    men det er bagateller iforhold til kor deilig hele albummet klinger sammen.

  9. vista funker fint både på studnet og pednet, men er fortsatt foretrukket at xp blir brukt :)

    kan du faktisk gi IT en god grunn til hvorfor du trenger vista over xp er muligheten der, men siden det ikke er lisenser til at alle kan få vista er valget en stram linje med xp enkleste.

     

    studnet har en tendens til bli misbrukt for spilling eller til direkte juks siden det ikke er underlagt samme sperrer som pednet.

    dette funker desverre som alt annet at et par stk misbruker så blir alle straffet med miste muligheten for bruke studnet, siden det faktisk bare er ment for studenter/privatpcr og ikke elever underlagt elevpc ordningen.

     

    mange skoler har allerede kastet elevene på ræv ut fra studnet mens resten nok ikke er langt etter, jeg ville ikke anbefalt folk hoppe over til vista og satse på studnet, både fordi du bryter kontrakten du underskrev om pcbruk men risikere også sitte uten nett.

     

     

    Takk for den god leselig bunch of informasjon :)

     

    Har selv hoppet over til xp no.

    It-ansvarlige på skolen min sa faktisk til meg når eg hadde Vista at han kunne legge meg inn i Studnett fordi det var mye bedre for gaming og slikt. Han sa ingenting om konsekvenser.

     

    Virker som om Vatle har en litt gøy IT-staff :)

     

    jesjes

     

    Men case solved

     

    Takker til all hjelp fra alle sammen

  10. Løsningen er:

     

    Du går til IT-folkene på skolen din og ber de ghoste/tanke PCen din på nytt.

    Du får tilbake maskinen slik den SKAL være.

     

    Det er folk som deg som skaper ekstraarbeid og rot for de av oss som sitter i IT-avdelingene spredd rundt om på landets skoler.

     

    Det at du går IKT gjør saken enda mer tragisk i mine øyne..

     

     

    Det at du er snill gjør meg veldig happy.

     

    Og jeg ser heller ikke hvordan noe slik som dette kan klasifiseres som arbeid når det eneste jeg har gjort er å reinstallere vista på skolepc'n. Eneste jeg trenkte fra IT-ansvarlige på skolen var jo rett og slett bare it de skylle trykke 3 klikk på pc'n slik at pc'n kom tilbake i domene.

     

    Men joda, takk for at jeg tydligvis er nysgjerrig på ting og prøver det ut...

     

    kan spare deg en uke og si det IT på din skole vil si :)

     

    elevpcr uten xp skal ikke i domenet da det er xp lisenser skolene har til de.

    forøvrig bryter reinstalleringen til vista med avtalen du underskrev for bruk av pcn.

     

     

    Fikk høre den av Morten dagen etterpå :)

    Eneste han advarte meg om var at eksamen skulle bli tatt på ped-nett.

    Noe som gjorde det da veldig viktig for meg å degradere :)

    Men Vista funker forresten på stud-net... i tilfelle noen lurte.

  11. Hallo.

     

    Jeg er en fyr som går IKT på Vatletun (Voss Videregåande Skule).

    Jeg har nettopp installert Vista på skolepc, og greide selvfølgelig å være smart nok til å ikkje tenke over å kanskje backeup domene brukeren min.

     

    Nå sitter jeg da fast med det problemet at jeg ikke kommer meg inn på skolen sitt nett, selvom jeg har bruker til domenet og passord til domenet.

     

    Noen som har opplevd samme greiene?

     

     

     

     

    ps. svar om å gå til it-ansvarlig på skolen og få dem til å fikse det er ikke en mulighet for meg før om 1 uke :p Holder på med praksis i disse 2 ukene, men jeg bor på internatet og har ikke tilgang til nett der pga domene.

  12. Gleder meg til å se Opeth på Verftet.

     

    Vil så jævlig runke Mikael i fjeset når konserten e ferdig. Og ta hånden til Mendez dypt nedig buksen min i samme slengen...

     

    Også få alle dem til å komme meg i kjeften samtidig, så frosser eg ned spermet når eg kommer hjem og lager super clones til framtiden! OG HAR MITT EGET LILLE OPETH I STUEN

     

     

     

    :love:

     

     

     

    Verftet blir btw digg :D GLEDE SEG!

  13. hm..

     

     

    -Banker laksen 2-4 ganger daglig, som regel til vanlig lesbo porn, (tenner også på girl og girl når de bruker strapon)

    -Liker 3d porn (video)

    -Har en underlig trang til å banke laksen, uansett hvor eg er.. tror seriøst at eg alldri har gått 4-5 dager uten å ronke på flere år, da snakker eg om ferier, hytteturer, 2 uker ombord på et skip hvor eg delte en køyseng. (er 17 og et halvt atm)

     

     

    Skal også nevnest at eg ser for meg å ta nesten alle jentene eg ser på skolen bakfra, når eg går forbi dem.

     

    bor alene på hybel nå, er ikke akkurat bekjymret for å¨bli bustet

     

    Ekkje det vanlig? O_o

×
×
  • Opprett ny...