Gå til innhold

0331marine

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 0331marine

  1. Så med et budsjett på 100mill. dollar hvor de har spilt inn over 200mill dollar pr. 18.okt, kun på kino: Hvem er "offeret" her? Hvilke jobber står i "fare"? Hvordan skal politiet få respekt når de går ut med rene løgner? Én ting er at de er satt til å håndheve lover, en helt annen ting er når de begynner å lyve i propaganda øyemed på vegne av private aktører. Forkastelig og kvalmt.

     

    Jeg er enig at det kan virke rart at en film som tjener inn det dobbelte av sitt budsjett ikke er profitatbel. Problemet er at selv om en filmen i seg selv koster 100 mill å lage så er ikke det enden på visa med tanke på utgifter. Det koster mye penger å lage de fysiske kopiene av filmen, det er dog på vei ut. Markedsføring er ikke tatt med når man regner ut budsjettet til en film. Skatter og avgifter skal ha sin del av kaka de også. En grei tommelfingerregel er at en film ofte må spille inn det dobbelte av sitt budsjett før den begynner å tjene penger. Men for all del, det er mye rar og kreativ bokføring i filmindustrien.

  2. Jeg vet, tenkte jeg bare skulle svare Scandium. :)

     

    Uansett, med riktig pris så kan det jo være et greit nok alternativ for de som har et rimelgiere vannkjølingssett, og som egentlig bare ønsker å flyte store deler av varmen til en radiator som er passivt kjølt/meget stillegående vifter.

     

    Noe rå kjøleytelse er det nok bare å se langt fra. ^^

     

    Andreas, du burde få en slags pris eller noe slikt pga dine informative og gode svar/innlegg. Tenk bare over hvor mange penger folk nå sparer pga de skjønner at dette kortet, som ser og høres kult ut, ikke er så bra alikevel.

    • Liker 1
    •  

      Men hadde det gått å boote fra en gammel disk, CD, minnepenn eller annet for så å installere dette fra kanskje? Og så gjort det på hver SSD separat, slik at de dukker opp som Samsung-SSD?

       

      Edit:

      Ja, slik du beskrev. Dog er det i verste fall mulig du måtte kjørt backup av installasjonen og partisjonere SSDene på nytt.

       

    • Skal prøve det når ånden kommer over meg, skal være ærlig å innrømme jeg ikke ser helt fram til å gjøre det, men skit au, reinstallerte Windows her i september, så for å bruke Clarksons udødlige ord, "how hard can it be?" :rofl:
  3. Så en er gamer dersom man spiller kort på pcen eller Monopol i virkeligheten? Bare fordi man spiller et spill betyr ikke at man kan kalle seg en "Gamer". Bare fordi man spiller Candy Crush eller Kim Khardasian så er man ikke en gamer. Man kaller det å spille spill, ikke å "Game" og derfor ikke rettverdig å kalle seg en "Gamer". Bare å se på hva andre har sagt og sier om det i linken.

     

    Så med andre ord du mener å være en gamer skal være en ekslusiv greie, vi skal ikke la hva som helst få lov til å kalle seg en gamer, riktig? Vel hvis så, la meg få lov til å se ned på deg din "konsollbonde", for det er det du preker viterlig, så smak din egen mynt eller våkn opp og slutt å være nedlatende ovenfor andre. Vi er alle gamere, vi som spiller spill enten på PC, konsoll, eller mobilenheter, sågar rolespillere, brettspillere, LRPG osv osv. Vi alle kan smykke oss med denne tittelen, gamer, for den er ikke en beskyttet tittel som f eks lege/jurist/sosionom er beskyttet. Jeg er for å være inkluderene, for å dele av meg selv og mine erfaringer så andre kan dra nytte av dem og ha det moro, lære av mine erfaringer. Jeg er ikke en gamer for å sitte i mitt elfenbenstårn og smykke meg med, eller gnukke på en psudotittel for å pumpe opp mitt egent ego!

    • Liker 6
  4. Sounds about right ;)

     

    Så med andre ord Samsung sier en stor "Fuck you" til meg og mine raidkamerater, sjansen er vel stor for at jeg ikke velger samsung for neste oppgradering av OS disk.

     

    Nå skal det dog sies at jeg har en basis install av Win 7 på spilldisken, raptoren, så kan det være da mulig å slå av raiden, boote win 7en kjøre Samsung fixen, restarte og slå på raid0 konfigen, og boote opp igjen på win 8.1en? :confused:

     

    Annet moment er noe jeg ikke er sikker på men er det den siste SSD firmware oppdateringen fra samsung som var i august eller september i år som var synderen? For hvis så, så er det ett fett for min del, har ikke oppdatert diskene siden jeg fikk dem i februar, pga Magician ikke funker med raid :huh:

  5. Å det er ganske naivt å tro at alle sitter med en Xbox 360 kontroller å spiller på pcen. Det er faktisk veldig veldig få.

     

    Folk har valgt konsoll fordi det er enklere, billigere og mer anstendig for ordinære personer som ikke tukler med innstillinger for å bruke 360 kontroll og bruker 2,3,4, ganger mer enn hva en konsoll koster.

    Installeringen av en xbox kontroller er automatisk, via windows update, ingen innstillinger trengs å tukles med.

    • Liker 1
  6.  

    UHD-TV, også kalt 4k, kommer til å gi dagens generasjon av konsoller enrome utfordringer, om enn 2-3 år så kommer UHD/4k til å være vanlig for PC brukere. Konsollene i dag har problemer nok med kun FullHD, da blir det litt fåfengt å tro at de skal kunne klare å utnytte 4k UHD til det fulle.

     

    Jeg tror spillselskapene kommer til å gå to forskjelige rettninger, de som ikke kommer til å satse på 4k i det hele tatt og de som omfanvner det. Det som er leit med det er at da vil vi være tilbake til der vi var for ca 2 år siden, at konsoller kommer til å være hemskoen som holder utviklingen tilbake, kanskje til og med utbredelsen av UHD-tver, pga lavere etterspørsel på media materiale i 4k. PS3en var instumental i utbredelsen av, og distrubsjonen av Blu-Ray, som dermed drev etterspørselen av FullHD media materiale opp.

     

    Riktig nok har mange gått vekk fra fysiske lagrings mediumer, men det er ikke alle forunt å ha en internettlinje som kan tåle å strømme 4k materiale, og da tenker jeg primært på utenfor Norge/Europa. Samt kan dagens konsoller takle 4k avspilling/strømming? Har ikke sjekket, uansett 4k er nå en ting, men vi alle vet jo at bak 4k lusker 8k.

     

    Vi har levd med at PCene har hatt ca dobbelt antall pixler som konsoller, de siste 6-7 årene, men vil de godta at de har fireganger så lite? Mitt spørsmål er, vil konsollfolk slå seg til ro med at de for spill som et minimum har fire ganger så liten oppløsning på spillene sine, enn på PC? Kan konsollene kompansere for dette på en fornuftig måte ved å appelere eller tilby andre goder eller tjenester som veier opp for dette?

     

    Her ligger utfordringene for dagens konsoller, jeg tror vi vil se to scenarier utfolde seg. Enten en veldig kort konsollsyklus denne generasjonen, der Sony og MS kommer ut med en ny konsoll når UHD-TVene har nådd kritisk dekningsgrad, jeg tipper 2-4 år fra nå av, eller at dette er den siste generasjonen av konsoller.

    Bruker bare en monitor til gaming jeg. Å punge ut 8000+ for en UHDTV er vel enda et argument for å holde seg unna. Da har man fort brukt 20 tusen på PC på top notch. For hva nøyaktig. For enda bedre grafikk og ytelse? So be it. Jeg har aldri priotert eyecandy, fordi det er først og fremst spillet som betyr noe. Man kan ha spillet på det høyeste nivået. Men er spillet dårlig generelt så er det ikke noe grafikk kan fikse, da blir man bare blendet fordi spillet er eyecandy.

     

    Å påstå også at de fleste pc gamere sitter med en 4k TV om noen år er bare sprøyt. Det er først og fremst en TV skjerm og ikke noe som egner seg på skrivebordet/pulten for normale mennesker. (Veldig klar over at mange bruker TVEn å spille på. Men tro det eller ei, folk fortrekker LITEN skjerm til gaming, det er bare å se på alle youtubere og hva de bruker for pcen..

    Stor skjerm er bare for kos..

     

     

    4K er ikke bare for TV det er også en monitor type, apropos monitorer, du sier at folk liker å spille på en liten skjerm, og stor skjerm er bare for kos. Er ikke spilling kos? Er ikke spilling hyggetid? Kanskje ikke for deg, men de fleste andre er spilling avslapping, avkobling og definitift kos. For det andre, hvorfor har monitor størrelsen bare gått oppover hvis folk foretrekker å spille på liten skjerm? Hvorfor spiller vi ikke da på en liten 12 tommer, som man gjorde før? Kanskje du burde heller undersøke litt datahardware historie istedenfor å surfe på Youtube, og trekke bombastiske sluttninger som selv ikke Mussolini ville a våget å kommet med.

    • Liker 2
  7. En viktig faktor a ta med, er jo at god PC som kan spille de nyeste spillene koster 4-5 ganger mer enn en PS4. Spillene pushes hele tiden slik at man må ta i bruk de seneste skjermkortene og CPU`ene på markedet. PC har blitt platformen der man kan bruke alle "bells and whistles" for at nettopp produsentene kan teknisk sett gjøre det. Greit nok at man må oppdatere konsollen i ny og ne, men sannheten er jo at man slipper å oppgradere maskinen på de neste 8 årene, man kan kose seg med det man har. Man slipper å sitte med ett tastatur og mus i fanget, noe som gjør en konsoll enklere enn en PC. Uansett om ikke de nye konsollene har enkelheten fra Super Nintendo dagene, så er de fortsatt enkle i forhold til en PC. Man trenger fortsatt ikke å være "tech savvy" for å bruke en PS4 eller en Xbox One, derfor er en konsoll fortsatt mer attraktiv enn en gamer PC. Selv har jeg begge deler, jeg liker å sitte foran min PC med enkelte spill, mens andre ganger er det deilig å legge bena på bordet for å spille på konsollene i stua. Grafisk synes jeg det er flise spikkeri mellom en PC og en PS4, begge innfrir til god grafikk og lyd, samt god underholdning.

     

    Utviklingen blir ikke pushet, det viser bl. a. Watchdogs, Within, og AC unity. Dette er spill som har fått redusert bruker opplevelse pga begrensingene til konsollene, denne begrensingen ble også da gjennomført på PC pga frykt for minket salg av spillene på konsoll siden. Dermed så er konsollene en hemsko for utviklingen. Utviklingen blir holdt tilbake pga konsollene, ikke pushet pga PCene. Det er først nå vi kommer til å se 64 bits spill i større omfang, pga de nye konsollene har 8 gb med ram, vi har hatt 4+ gb med ram på PC siden i mange år allerede.

     

    Nettbank, innhenting av offentlig informasjon osv, er ting som gjør at alle må ha tilgang på en PC. Dermed må de fleste ha en annen enhet for å kunne gjøre disse gjøremålene en en konsoll, dette medfører da en ekstra kostnad for folk som kun spiller på konsoll. Folk som kun spiller på PC slipper dette pga enheten de eier kan gjøre mer en bare spill.

     

    Apropos spill, på PC er gjennomsnitts prisen for spill mye lavere over hele spekteret av spill, og ofte er det salg på spill som gjør det enda billigere, dette gjelder alt fra gamle spill til de freskeste AAA spillene. Dermed blir total investeringen langt billigere ved å bruke en PC som sin spillplattform pga lavere kostnad på spill. Hardware så kommer man langt med ca 7000 kr (konsoll 4000kr pluss laptop/nettbrett 3000kr) til en PC. Samt over tid kan man legge til eller bytte ut utstyr, som f eks xbox eller PS kontrollere.

     

    Når jeg er inne på kontrollere, man kan bruke det eller mus og keyboard, man kan velge! Man kan velge om man vil sitte med en kontroller ved pulten, eller i sofaen, man kan velge å streame til stua eller tven på soverommet. Man kan velge!

     

    I dag for du fiks ferdige maskiner som er så enkle å sette sammen eller ferdig oppsatte at man ikke trenger mye kunnskap. Som nevnt så bruker de fleste en PC allerede men tanke på nettbank osv, mer kunnskap enn det trengs ikke får å spille på en PC. Samt de fleste problemer kan man få hjelp til på forum som dette, der det er mange snille og behjelpelige folk.

    • Liker 2
  8.  

    Håper ikke verktøyet er bakt inn i Samsungs Magician softwaren. Jeg bruker to 840 evo 250 GB, i RAID0, noe som gjør bruk av magician umulig.

    Verktøyet er ikke bakt in i Magician Software, men kommer som ett eget verktøy (som ligner Magician) med ny firmware og fiks i ett.

     

    http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/samsungssd/downloads/Samsung_SSD840EVO_Performance_Restoration.zip

     

    kVXTfts.png

     

     

    Problemet er dog at det ikke støtter raid konfigurasjoner så jeg er like langt, eller for å si det på en humoristisk måte, hvis jeg skal benytte meg av dette så må jeg avinstallere raid0, slette windows, installere windows, kjøre samsung fixen, slette windows igjen, sette opp raid0 igjen, installere windows igjen...hmmm har jeg glemt noen steg mon tro..? :hmm:

  9. UHD-TV, også kalt 4k, kommer til å gi dagens generasjon av konsoller enrome utfordringer, om enn 2-3 år så kommer UHD/4k til å være vanlig for PC brukere. Konsollene i dag har problemer nok med kun FullHD, da blir det litt fåfengt å tro at de skal kunne klare å utnytte 4k UHD til det fulle.

     

    Jeg tror spillselskapene kommer til å gå to forskjelige rettninger, de som ikke kommer til å satse på 4k i det hele tatt og de som omfanvner det. Det som er leit med det er at da vil vi være tilbake til der vi var for ca 2 år siden, at konsoller kommer til å være hemskoen som holder utviklingen tilbake, kanskje til og med utbredelsen av UHD-tver, pga lavere etterspørsel på media materiale i 4k. PS3en var instumental i utbredelsen av, og distrubsjonen av Blu-Ray, som dermed drev etterspørselen av FullHD media materiale opp.

     

    Riktig nok har mange gått vekk fra fysiske lagrings mediumer, men det er ikke alle forunt å ha en internettlinje som kan tåle å strømme 4k materiale, og da tenker jeg primært på utenfor Norge/Europa. Samt kan dagens konsoller takle 4k avspilling/strømming? Har ikke sjekket, uansett 4k er nå en ting, men vi alle vet jo at bak 4k lusker 8k.

     

    Vi har levd med at PCene har hatt ca dobbelt antall pixler som konsoller, de siste 6-7 årene, men vil de godta at de har fireganger så lite? Mitt spørsmål er, vil konsollfolk slå seg til ro med at de for spill som et minimum har fire ganger så liten oppløsning på spillene sine, enn på PC? Kan konsollene kompansere for dette på en fornuftig måte ved å appelere eller tilby andre goder eller tjenester som veier opp for dette?

     

    Her ligger utfordringene for dagens konsoller, jeg tror vi vil se to scenarier utfolde seg. Enten en veldig kort konsollsyklus denne generasjonen, der Sony og MS kommer ut med en ny konsoll når UHD-TVene har nådd kritisk dekningsgrad, jeg tipper 2-4 år fra nå av, eller at dette er den siste generasjonen av konsoller.

  10. g.i.r.l., den 25 Apr 2014 - 16:09, sa:g.i.r.l., den 25 Apr 2014 - 16:09, sa:g.i.r.l., den 25 Apr 2014 - 16:09, sa:

     

    G, den 25 Apr 2014 - 09:52, sa:G, den 25 Apr 2014 - 09:52, sa:G, den 25 Apr 2014 - 09:52, sa:

    Hva er problemet egentlig med sex i spill?

     

    ...

     

    Sex er i utgangspunktet en mye bedre ting, enn hva vold er, IMHO :dribble:

    Greit nok, det er enkelte steder i verden hvor all nakenhet og sex blir undertrykket av religiøse og andre konservative interessegrupper.

     

    Men her føler jeg det er snakk om hvordan sex og nakenhet blir fremstilt, mer enn at noen er nakne og har sex. Slike sexmods bærer preg av et ekstremt kroppsideal, og fetisher som går over i det kriminelle (som voldtekt).

     

    Sex er utvilsomt bedre enn vold, og ikke minst mer normalt, men kanskje nettopp derfor er det viktig å fremme sunne idealer. Ja til mer følelser, nakenhet og sex i spill, men silikonalver som blir voldtatt må forbli på der de er, det er helt feil fokus for spillmediet imo.

     

     

    Å fremme sunne idealer er problematisk. Problemet er å definere sunne idealer med tanke på sex, hva en person tenner på og anser som normalt er noe annet en hva en annen person mener er sunt og normalt. Spennvidden og personlige preferanser er så milevide fra hverandre fra person til person. Faktisk vil jeg si at der er farligere at man skal normere "sunne" idealer med tanke på sex, for da vil fort debatten gli over i homse/lesbe -debatten, og hva som er "normalt" osv. Så lenge man holder barn unna så ser jeg det som ok, å ha hummer og kanari av sex uttrykk.

     

    Med tanke på vold og sex, om hva som er bedre eller verre, så er det litt rart at så mange ikke ser den åpenlyse koblingen det er mellom de to. Sex er makt, sex er sterke følelser i sving, sex er et øyeblikkets galskap. Bytt ut ordet sex i de utallelsene og det er like sant. Sex og Vold er to sider av samme sak, urmenneske inne i oss. Det primitive og primale. Den ene skaper den andre ødelegger. Det som ofte er grunnen til at folk misliker sex i kulturelle uttrykk er pga disse tingene, den minner oss på at vi er dyr innerst inne alle sammen.

    • Liker 3
  11. Jeg skjønner ikke hvorfor MS kom med Windows RT brettet. Hadde ikke vært bedre å heller senket prisen på Surface Pro, og gått "all in". Når de har RT og Pro, så vil nok en del folk misforstå hvem er hvem osv, kanskje ikke vi som er litt inne i det, men vanlige folk som ikke har så mye peiling. Ved å ha kun Pro, ville MS kunnet kjørt på det at nettbrettet er spesielle og annerledes. Ja RT er annerledes en Android og iOS brett, men RT er ikke annerledes nok i positiv forstand, sånn som f eks Pro. Spesielt nå som broadwell snart kommer ut. Da vil Pro kunne krype og bli enda mer lik nettbrett i vekt, og ikke skille seg negativt ut i på den fronten.

  12. Dette smaker mer av smaks politi, og moralsk overvåking en gode gjerninger. Problemet er jo at dette filteret kommer til å bare lage problemer for legitime søk, samt at det er en sovepute for politiet. Det håpløse er at ofte er lovverket så elendig på dette området at det er skremmende. Per norsk lov så kan påtalemyndigheten anmelde deg for lovbrudd hvis du bare leser feil tekster. Nei du leser ikke feil, du kan bli anklaget for lovbrudd bare ved å lese eller skrive ting som tolkes til å være en seksualisering av barn. Jeg er kanskje litt vel ekstrem i min holdning til ytringsfriheten, men jeg mener at alt som skrives som ikke oppfordrer til vold mot andre, burde være lov å skrive.Alle bilder som er produsert uten bruk av vold burde godtas. Greit å tenke på barna, men ikke kast ut babyen med badevannet!

  13. Win 8 er litt sånn som Vista, et hvileskjær for MS. Vista brøt med mye av det vi var vant med, helt tilbake til 95, og man kan se Win 8 i samme lys, det bringer Touch grensesnitt helhetlig inn i OSet, med de feilskjær som første forsøk ofte medbringer. Sånn sett så kan man vel si at Win 9 vil bli en forbedring, der problemene blir luket ut ala det vi så med Win 7 vis a vi Vista.

     

    Strengt tatt er det jo Vistakjernen de fleste av oss kjører enten det er NT 6.0, 6.1, 6.2 eller 6.3. For min del har jeg kjørt Win 8/8.1 nå i halvt år og er fornøyd med det på desktop uten touchscreen. Hvis Win 9 oppgradering kommer til den samme gode prisen som Win 8 oppgraderingen hadde, så kommer jeg ikke til å grine sånn på nesa bare fordi jeg må lære meg noe nytt, eller installere en tredjeparts programvare for menyen.

  14. Har ikke helt skjønt hvorfor Newell er så i mot Win8. Har brukt Win8 siden mai i år, og er meget fornøyd. Her skal jeg dog innrømme at jeg har installert en tredjeparts UI mod som gjør at jeg aldri ser snurten av Modern Uien. Sett i fra en gamers perspektiv så er Win 8 en bedre og mer stabil versjon av Win 7, ett OS de fleste gamere har lagt sin elsk på. Samt med en prislapp på kun 249, så var det nesten 1000 kr billigere enn Win 7.

     

    Det jeg tror Newell sikter mot er heller at han vil ha en del av hardwarekaka. Ved å kunne bli mer likt Apple med sin vertikale forretningsmodell, ønsker han å kunne melke oss spillere ved flere ledd, av markedskjeden. Ikke at det er noe galt i seg selv, men det er kanskje på sin plass at vi forbrukere ikke sluker rått alt som kommer fra Newell, bare fordi han ga oss Steam. Til syvende og sist er det kun en ting han egentlig vil, å få pengene våres ;)

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...