Gå til innhold

gstensrud

Medlemmer
  • Innlegg

    48
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gstensrud

  1. Tesla med Musk i front ser ikke ut til å drive bedrift på en trygg og forutsigbar måte slik som Wall Street og investorene liker at det skal gjøres. Samtidig så skremmer/irriterer/fornærmer de alle selskapene som tjener fett på billigproduserte drivstoffbiler og/eller drivstoff. Så det er nok mange som er interessert i å stikke så mange kjepper i hjulene på Tesla som mulig. For i det minste å forsinke dem litt. Den siste artikkelen fra ConsumerReports kan tyde på det samme. Full av feil... Tesla tar store sjanser og gjør store investeringer. Det øker sjansen for at ting kan gå galt men det øker også muligheten for en kjempegevinst. Jeg håper virkelig de får det til!

    • Liker 3
  2. En ekstremt god ide. Det frustrerer at piratpartiet valgte navnet som de gjorde, i stedet for noe slikt som du foreslo. Piratparti-navnet begrenser mengden velgere i og med at det gir assosiasjoner til aggressivitet og lovløshet.

     

    Et annet alternativ kunne vært "Personvernpartiet".

     

    Personvernpartiet er bare en høflig variant av Piratpartiet og vil også begrense partiprogrammet til personvernrelaterte saker, eller i det minste høres sånn ut.

  3. Det er tydeligvis bruk for teknisk kompetanse på stortinget, så i stedet for å satse på et parti som heter piratpartiet som har et navn med negativ klang som tydelig bare ypper til bråk hvorfor ikke skape et parti som heter "Teknologipartiet" e.l og sørge for at minst halvparten av medlemmene har teknisk kompetanse og utdannelse hvor de kan satse på å lede Norge inn i den nye teknologiske tidsalder med mer kunnskap og forståelse enn de andre partiene?

    • Liker 2
  4. Da burde stjeling av biler vært positivt for nybilsalget, og stjeling av mat gitt økt salg for butikken.

    Sukk. Piratkopiering er ikke stjeling. En piratkopi tilsvarer ikke et tapt salg. En løgn blir ikke sann av å bli gjentatt mange ganger, selv om både du og AP (DLD=mer personvern) gjentar det inntil det kjeldelige.

     

    Nei, piratkopiering er ikke det samme som stjeling. For min del fører det til at jeg hører på mye mer musikk og ser på mange flere filmer enn jeg ville ha gjort uten det. Jeg kjøper ikke musikk jeg ikke liker, men uten piratkopiering så ville jeg ikke hørt på den heller... Jeg kjøper ikke dårlige filmer, men hadde antakelig ikke sett den hvis jeg måtte betale...

     

    Så resultatet blir at jeg kjøper mindre musikk jeg ikke liker, men mer musikk totalt. Musikk blir spredd mye videre og sjansen for at flere hører og flere kommer på konsert er mye større. Er det ikke dette akkurat hva artistene ønsker da? At flere hører musikken deres? Men vent... det er jo ikke artistene som klager, det er plateselskapene...

  5. Har ikke dette vært kjent fra før da? Men det skader jo selvfølgelig ikke å påminne musikkindustrien om det. Selv om de hardnakket vil slakte ned torrentsider.

     

    Jeg lurer på om plateselskapenes desperate oppførsel handler like mye om kontroll som det gjør om inntekter. Spredning av deres produkter i et system de ikke har kontroll over kan nok være veldig skremmende, og kanskje også fornermende. De ser jo på fildelerne som en gjeng frekke snørrunger på gutterommet som fortjener ris på baken.

    • Liker 1
  6. For "RSS feed" brukes "RSS-feed", som kan være viktigere for å skille det fra f.eks. ATOM og andre kilder. Å kutte ut RSS og bare bruke nyhetsvarsling kan bli for upresist, og jeg skulle heller sett at de kom med et forslag som beholdt det. "RSS-varsling" eller "RSS-varsler" er et forslag på løsning fra min side.

     

    Hva med "RSS-kilde"? Kilde på norsk, ala vannkilde, brukes tross alt i forbindelse med noe som strømmer ut...

  7. Forskning viser at det er til fordel for befolkningen og ha et skriftspråk så tett opp til talespråket som mulig. Jo flere ord med skrivemåte som avviker fra det "vanlige" jo vanskeligere blir språket å lære. Det er faktisk også bevist en sammenheng mellom dette fenomenet og dysleksi. Dvs. i land med språk hvor skriftspråket avviker i stor grad fra talespråket oppstår det flere tilfeller av dysleksi. Så det ligger stor fornuft i å fornorske ord som Puck->Pøkk, Service->Sørvis. Disse nye ordene ligger tett opp til hvordan vi faktisk uttaler ordene. Når det gjelder ord som "minibærbar datamaskin" i stedet for netbook så blir det unødvendig tungvindt. Kanskje nettpc?

  8. Vil du være anonym er det bare å kryptere...

    Da sitter home og awayland security der og gråter for at alt de får se er en masse rare tegn og selv ikke deres super datamaskin kan knekke den.

     

    Det som er toppers med kryptering, den er enveis.

    Og svært få har bakdører selv om de er laget i Uniten Bløff, årsaken er at det er selvmord for bedriften om det er slik.

     

    Er du sikker på det? Mange krypteringteknologier er alt knekt, og flere knekkes fortløpende. Selv AES kan vel snart dekrypteres med super parallell datamaskiner.

     

    Hva mener du forresten med at kryptering er enveis? Betyr det at du ikke får dekryptert det igjen? Eller tenker du på private og offentlige nøkler? Det er uansett ikke slik teknologi som brukes ved kryptering i nettskyen, hvor du høyst sannsynlig ønsker å dekryptere igjen...

    • Liker 1
  9. Jeg prøver å handle varer i norske butikker så langt de er tilgjengelige. Det er trist om alle norske butikker går konkurs og vi ender opp kun med utenlandske kjemper. Ved å handle i norske butikker sørger vi for å gi nordmenn arbeidsplasser og penger inn i kommunene. Hvis alle disse pengene strømmer ut av landet blir det magrere her. Det er nok av andre vestlige land som begynner å se prisen å betale for billigere varer...

    • Liker 1
  10. Jeg kjenner det bare suger mer og mer å være venstrehendt. Disse høyrehåndsløsningene er aldri/sjelden tilpasset oss minoriteter :-/

     

    Det bør være enkelt å tilpasse akkurat denne teknologien for venstrehendte, iallefall programvaren. Men man er selvsagt avhengig av at kamera og infrarød laser er plassert på venstre side...

     

    Personlig tror jeg ikke dette blir løsningen, tungvindt å måtte dra på ett ekstra kamera og man er avhengig av en bordflate.

  11. Æsj, de har jo forandret hele interfacet jo.. Nei takk, holder meg til 3.6, det er slik Firefox skal være for min del.

     

     

    Likte IKKE hvordan 4.0 ser ut. Holder meg også til 3.6.

    Det er alltid høylytt klaging ved design endringer. Sånn var det med Windows XP, sånn var det med Vista, og W7 og med mange andre produkter. Men et par måneder etter lansering, når folk har fått vendt seg til det nye, blir det stille... Mange innrømmer til og med at det nye designet er mye bedre enn det gamle etter litt tid...

     

    Men dette fenomenet vil nok aldri forandre seg ;)

    • Liker 1
  12. Går ikke an å dobbeltklikke for ny fane. :thumbdown:

     

    Ellers er det mer eller mindre en ren kopi av Opera.

    Går fint her.

     

    Må si at utseendet er mer eller mindre nøyaktig det samme som 3.7 alfaen har hatt lenge, og å si at det er en kopi av opera er nok å ta veldig hardt i.

     

    Nøyaktig kopi er det nok ikke, men ganske mye er likt. Opera var først med faner og også først med å putte menyknappen oppe i venstre hjørnet på den måten tror jeg. Hvis firefox kopierer muligheten for å dra fanene ned for å vise forhåndsvisning så blir den enda mer lik...

  13. Hvis jeg forstår dette riktig så tjener artistene forsvinnende lite på platesalg. Det er plateselskapene som tar det meste av inntektene her og det er de som syter mest når inntektene reduseres. Artistene tjener sine penger på konserter og opptredener, og hvordan får de folk til å kjøpe konsertbilletter? Jo først må man jo høre på musikken deres og så få lyst til å gå.

     

    Så for artistenes del så burde innspilt musikk være gratis og deles ut over en lav sko slik at de blir kjente, får flere folk på konserter og blir invitert til flere opptredener. Herav større inntekter.

     

    Før var innspilling og opptak av musikk veldig vanskelig og bare ytterst få kunne det. Nå kan hvem som helst med en datamaskin spille inn musikk, riktig nok i varierende kvalitet, men med et lite studio og riktig utstyr kan det bli veldig bra... Jeg tror plateselskapenes gullalder er over, men de vil nok kjempe for tilværelsen til siste øre.

    • Liker 1
  14. At man må skrive passord for å få trojaneren inn hindrer vel at mange får den installert. Men jeg vil tro at OSX brukere er som brukere flest at får man et spørsmål så svarer man "ja", får man spørsmål om passord så skriver man det inn. Er jo irriterende med disse boksene som dukker opp hele tiden og spør om ting...

×
×
  • Opprett ny...