Gå til innhold

Morgaine

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Morgaine

  1. Hvor kan man få tak i Dragonball, Dragonball Z, Dragonball GT på dvd - for en som ikke har peiling på dette og som skal kjøpe til andre? Har prøvd tilfeldig søk på nett, men kommer til utenlandske sider der jeg ikke engang vet om det går an å bestille til Norge.. For hvordan klarer jeg å holde styr på hva som er hva? Jeg vil jo gjerne begynne med å kjøpe begynnelsen av serien og ikke noe midt i en plass. Men etter hva jeg har klart å se finnes de kanskje ikke utgitt i Norge engang?

    Noen som kan påta seg å veilede en grønnskolling? :D

  2. Noen som kan hjelpe? :)

    Er du organisert? Vet du om bedriften din har tariffavtale? I så fall vil svarene mye godt finnes i en slik, og da kan du finne ut av det ved hjelp av tillitsvalgt i bedriften eller ved å ta kontakt med din organisasjon direkte. Finnes det ikke tariffavtale og/eller du ikke er organisert, anbefaler jeg at du gjør noe med det :)

     

    Selv om vi har en lov som regulerer arbeidstid, står det lite der om lønnsbestemmelser, det er det i hovedsak tariffavtaler som regulerer. Når det gjelder endringer i forhold til oppsatte skift finnes det noen regler i AML om hvor lang tids varsel man skal ha når en plan lages og skal settes i verk osv, men her er det jo tale om endringer "i siste liten" i det man må oppfatte som en allerede lagt plan. Da er man inne på oppsigelsesfrister o.l., eller man kan snakke om forskjøvet arbeidstid, som man vanligvis ikke skal tape lønn på, men derimot få kompensert for. Når det gjelder det siste, forskjøvet arbeidstid, er det noe som hører hjemme i de tariffavtaler jeg kjenner til, men jeg vet ikke hvordan det ligger an i andre typer virksomheter enn de som er omfattet, igjen altså noe man best får svar på via den aktuelle fagforeninga.

  3. Det er ingen videreutdanning du kan ta som sykepleier som gjør deg til ambulansearbeider.

    Tittelen ambulansearbeider er beskyttet (jf. autorisasjonsbestemmelsene i Lov om helsepersonell) og gjelder de som har fagbrev i ambulansefaget, det vil si, de som har gått veien om helse og sosial på videregående.

     

    At en sykepleier kan tenkes å få jobb i ambulanse, er en annen side av saken, det er nemlig mulig, avhengig av hvor du er i landet og hva de forskjellige arbeidsgiverne er ute etter/hvordan tilgangen på fagarbeidere er. Du behøver ikke ha videreutdanning heller. På den annen side er både anestesi og intensiv relevant og nyttig. Det finnes visstnok også noen videreutdanninger i akuttmedisin o.l.

     

    Det du bør ha i tillegg (må, i følge forskrift, men kanskje ikke alltid i følge enhver arbeidsgiver) er kurs i redningsteknikk. Helst også utrykningskompetanse (sertifikat). I en ambulanse er du ikke "bare" helsepersonell, men også sjåfør og redningspersonell.

  4. For å bli gravid må man ha eggløsning, og som hovedregel skjer den ca 14 dager før neste mens, men her er det jo individuelle forskjeller. Avhengig blant annet av lengden på menssyklus. Sædceller kan dessuten overleve opptil flere dager, slik at man kan bli gravid dersom man har hatt sex også noen dager før eggløsningen skjer.

    Det kan "lekke" sæd også før utløsningen, slik at han ikke nødvendigvis må komme for at man skal kunne bli gravid av det.. men det får vel være måte på uflaks/flaks (alt etter som) :D

     

    Et alternativ er jo å ta angrepillen hvis man har slurvet med prevensjon og man ikke vil ha noen følger av det. Den kan kjøpes på apotek og tas vel innen de første 72 timene hvis jeg ikke husker feil. Ellers gjenstår det bare å vente og se og teste når det har gått en tid.. :)

  5. Joa. Hender jeg blir ignorert, og ikke gidder å svare hvis jeg sender meld, osv. Er vell sikkert noe jeg innbiller meg vell. For jeg håper jo ikke at han er det.

     

    (beklager hvis du leser dette pus. men vil bare høre hva andre tenker og mener.)

     

     

    Jeg ville vel ikke sagt at dette i seg selv må tyde på utroskap, da handler det kanskje mer om andre ting, mindre interesse eller lignende. Det kommer vel kanskje også an på hvor ofte du sender meldinger/tar kontakt?

  6. Tja, normalt eller ei.. vanskelig å si med så få opplysninger. Men man plukker vel gjerne ubevisst opp signalene om at noe er som det ikke skal være: Kanskje er det kroppsspråk, endrede vaner, noe som sies eller gjøres, som vekker en sånn følelse i en og som gjerne viser seg å være riktig.. Jeg har kjent en slik følelse en gang, og det viste seg jo å stemme. Eller kanskje man "bare" er utrygg og sjalu uten noen egentlig grunn? Det vet du nok best selv.

  7. Jeg holder fortsatt på med Kransen av Sigrid Undset. Kristin er blitt forlovet med Simon Darre, hennes barndomsvenn Arne (hvis jeg husker riktig?) har reist og kommer så hjem død, hun er blitt forsøkt voldtatt av Beintein og hun får reise i kloster. Der blir hun kjent med Ingebjørg, og på deres første tur ut i byen sammen med en gammel bonde møter hun Erlend som er i slekt med fru Åshild. Har levert inn lydboka og begynner antagelig fra begynnelsen av igjen med boka... :p

     

    Ellers er boka så langt ganske bra. Mulig det er den historiske settingen og det litt gammelmodige språket som tiltaler - syntes den minnet meg om Arn-serien i språk og stil da jeg først begynte å høre på lydboka.

    Noe som forresten minner meg om at jeg har den liggende på vent også, har jo egentlig bare lest første bok.

    Den som hadde hatt flere timer i døgnet :D

  8. Dersom du ønsker å lese Tolkien finnes det jo flere alternativer enn Ringenes Herre inkl. før- og etter-bøkene som hører til det universet. Jeg har ikke selv lest noen av disse "andre" bøkene hans, men har observert flere på biblioteket og i bokhandler: Eigil Bonde fra Heim eller noe slikt, er det en som heter, og Rundtomrask (?). Har inntrykk av at disse er lettere å lese - i hvert fall mye kortere :yes:

  9. Alle pågående prosjekter ligger litt dødt for tida. Har begynt å høre på lydbok, Sigrid Undsets Kransen, første i trilogien om Kristin Lavransdatter. Så langt er Kristin fortsatt ikke blitt voksen. Hun har vært på reise med faren sin til Hamar og til hans gamle gård. Hun har fått en lillesøster og etter noen år blir hun (Ulvhild) utsatt for en ulykke. Da kommer trollkvinnen Åshild til gården for å hjelpe. Skal fortsette å høre senere i dag, lydbøker er kjekt å ha på bilturer :thumbup:

  10. Men, nå de siste ukene så har hu vært helt..merklig?:S Det er såvidt hun snakker til meg, såvidt jeg får et kyss av henne og hun er bryr seg liksom ikke om meg lengre... Jeg spurte henne og sa at jeg følte det sånn, og at jeg følte at noe var i veien. Men neida, alt var bare topp, det var bare det at hun hadde vært trøtt og sliten i det siste, og har ikke orket så mye. Ok tenkte jeg, da er vel alt egentli bra da, kan jo være sliten jeg også liksom.

    Dagen etter vi snakket om dette fikk jeg melling av henne på mobilen, at hu ikke hadde så mye følelser for meg lengre, eller ikke så mye som før hvertfal. Jeg ble nesten litt sjokka! Det er jo ikke noe som skjer over natten liksom? Og så har hun ikke sagt noe alle de gangene vi har snakket sammen:S Neida, hun ville ikke såre meg, så derfor har hu ikke sagt noe... Men, hun ville prøve en pause da, for å tenke gjennom ting så kom sikkert følelsene tilbake.!

     

    Man kan godt kalle det feigt å ikke si noe, men hun har sannsynligvis brukt denne tida til å tvile og kjenne etter og ikke vite helt sikkert hva hun ville. Kanskje grudd seg for å såre deg også.

     

    Jeg tror vel kanskje ikke at du får henne tilbake, men kanskje kan dere være venner når tida har leget såre følelser og du føler at du er kommet over henne. Jeg skjønner rådet du har fått om å slette fra msn osv for å ikke bli minnet om henne, men selv synes jeg det virker litt trist og brutalt. Men så er jo også jeg den typen som syns det er ålreit om man kan være venner når et forhold tar slutt. Klart at man kanskje ikke alltid klarer å være venner med en gang, men med tida ser man tilbake på ting på en annen måte og da kan man ofte sette stor pris på å ha kontakt på vennskapelig nivå. :yes:

×
×
  • Opprett ny...