Gå til innhold

glennib

Medlemmer
  • Innlegg

    196
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av glennib

  1. Hei,

     

    Jeg er i ferd med å få tvangsmulkt fordi jeg ennå ikke har levert skattemelding 2016.

     

    Jeg har et meget enkelt AS (bare fire transaksjoner) som jeg skal føre regnskap for, men får ikke tallene til å gå opp. Litt bakgrunn:

     

    Jeg startet AS-et i oktober i fjor. Det skulle fungere som holdingselskap for en startup jeg hadde tenkt å eie aksjer i. Startupen ble ikke noe av, og nå ønsker jeg å frigjøre kapitalen jeg har der. Men før det, så er det viktigst for meg å få ført regnskap for 2016, så jeg ikke får tvangsmulkt. Håper noen kan hjelpe meg litt, da jeg aldri har gjort noe slikt før.

     

    Her er transaksjonene mine fra 2016:

     

    1. Innskutt egenkapital kr 30 000,00
    2. Betaling av registreringsavgift brreg kr -5 570,00
    3. Bankomkostninger kr -1,25
    4. Renter kr 6,08

    Jeg har laget et regneark med følgende registreringer:

    1. Innskutt aksjekapital: Debet 1920 Bankinskudd kr 30 000, Kredit 2000 Aksjekapital kr 30 000
    2. Avsetting registreringsgebyr: Debet 2036 Stiftelsesutgifter kr 5 570, Kredit 2990 Annen kortsiktig gjeld kr 5 570
    3. Betaling registreringsgebyr: Debet 2990 Annen kortsiktig gjeld kr 5 570, Kredit 6725 Annen juridisk bistand kr 5 570

    Nå har jeg ennå ikke ført rentene og bankomkostningene (litt usikker på hvor jeg skal føre dette), men jeg har problemer når jeg fyller inn næringsoppgave 2 i Altinn. Jeg har fylt inn slik:

     

    Driftskostnad, resultatregnskap:

    6700 Fremmed tjeneste kr 5 570

    Da blir 9050 Driftsresultat kr -5 570

     

    Omløpsmidler, balanse:

    1920 Bankinnskudd kr 30 000

    Da blir 9350 Sum omløpsmidler og 9400 Sum eiendeler kr 30 000

     

    Egenkapital, balanse:

    2000 Aksjekap. kr 30 000

    2030 Annen innskutt EK kr 5 570

    Da blir 9450 Sum EK kr 35 570 (?)

     

    Og til slutt blir 9650 Sum egenkapital og gjeld kr 35 570.

     

    Når jeg trykker på "Kontroller skjema" får jeg følgende feilmelding:

    Postene 9400 og 9650: Det er differanse mellom Sum debet og Sum kredit i balansen i næringsoppgave 2 (RF-1167).

     

    Jeg skjønner at jeg ikke skal ha sum EK 35 570, men jeg føler det er litt rot, siden jeg aldri endrer 1920 Bankinnskudd her.

     

    Hadde satt MEGET stor pris på om noen kunne peke meg litt i riktig retning.

  2. Hei,

     

    Jeg så at det var noen kommentarer angående oppførselen til tastaturet på denne laptopen, og tenkte å dele mine erfaringer.

     

    Jeg kjøpte PCen i august i fjor, og tastaturet fungerte helt fint frem til nå i februar. Problemene begynte med at når jeg brukte tasten "K" ville maskinen tolke det som alle mulige andre taster eller tastekombinasjoner. Av og til er det "print screen", andre ganger "CTRL+V", "CAPS LOCK", og en sjelden gang "CTRL+W" :glare:, i tillegg til flere andre morsomme. Hvis jeg var varsom og ga tasten en kjapp og hard finger hver gang jeg skulle bruke den, kunne jeg stort sett unngå problemet. Dette inntil noen uker siden, da flere andre taster begynte å slenge seg på pekene. "7" ble "4" eller "UAVw", "J" betød fire mellomrom eller gjerne venstrepil, og "I" tok seg friheter med kombinasjonen "ALT+TAB".

     

    Dette begynte å bli ganske så utålelig når det gjaldt spilling, og ikke minst at jeg var i perioden med sommerjobbsøknader, så jeg sendte en e-post til Multicom i midten av mars. De svarte med at de hadde fått flere tilbakemeldinger om at tastaturet oppførte seg irregulært, og da spesielt "SPACE"-tasten. En av de få tastene jeg har som oppfører seg som den skal. Multicom hadde også tatt kontakt med produsenten av tastaturet, og bestilt en ny type som skulle være dem i hende i slutten av måneden.

     

    For min egen del passer situasjonen utrolig dårlig, siden jeg befinner meg i USA, men for alle andre som har problemer med tastaturet, vil dette forhåpentligvis løse problemet ganske raskt. I mellomtiden håper jeg at tålmodigheten står meg bi.

     

    For de som lurte, så skrev jeg dette på, nettopp ja, min Arctic W740S.

     

    Jeg kan i tillegg opplyse om at pekeflaten min ikke responderer på klikk utført med harde press, kun på lette enkeltberøringer. Jeg hører klikkelyden, men maskinen registrerer ikke klikket.

  3. Med mindre jeg blander sammen, så har du introen til serien du ønsker navnet på

    . :) Hele serien kan du f.eks kjøpe her. Kan anbefale deg å se biografifilmen om Miss Potter også!

     

    Padden du nevner høres forøvrig mer ut som Mr.Toad (denne fyren)..

    Det er nok ikke Disney's Mr. Toad glennib tenker på. Det finnes en serie som handler om Padde, Grevling og Rotte. Sjekk dette klippet fra youtube. Serien heter "Det suser i sivet"/"Wind in the willows".

    Det er snakk om samme padde, men i to forskjellige serier/filmer :) Men hvilken av versjonene glennib tenker på er noe annet..

    Det kan se ut som om jeg har mikset opp Toad Goes Flying og Beatrix Potter. Begge to er kjente fra barndommen min, men det er to forskjellige serier. Derfor er jeg dobbelt takknemlig for disse svarene! :)

  4. Hei

     

    Beklager at jeg ikke har tatt meg tid til å lese igjennom denne omfattende tråden, men her kommer altså et spørsmål.

     

    Jeg prøver å finne tittelen på en serie som gikk på barne-tv på nittitallet. Serien begynte vanligvis med at en kvinne satt og skrev på en benk ute, eller ved en skrivepult innendørs. Det gikk så over til tegnet serie, som alltid omhandlet en padde og andre dyr. I en av episodene så havnet padden i fengsel, med en såkalt "ball and chain" bundet rundt foten.

     

    Er det noen som husker denne serien, og kan komme med tilleggsopplysninger, og aller helst tittelen? Det hadde vært fantastisk!

  5. Heisann!

    Sjeldent jeg er her inne, så litt lang tid tok det før jeg så dette innlegget :)

     

    Om jeg har blitt klokere tviler jeg på. Heller dummere, i den forstand at poenget jeg ville frem til betyr mindre for meg nå enn det gjorde da.

    Jeg er fremdeles 100 % enig med meg selv om standpunktet ang. at det ikke finnes noe som heter virkelig fri vilje, men jeg har funnet ut at det ikke betyr noe for meg.

    En ting det fremdeles går an å lure på for min del er spørsmålet om oppstandelsen til den første hendelsen, men det plager meg ikke mer enn at det hender jeg lurer. Deltar ikke lenger i ville diskusjoner om emnet, eller i religiøs forstand om oppstandelse slik jeg var glad i før.

    På en måte kan jeg si at jeg er mer komfortabel med å drite i det, men på en annen måte så er det litt synd. Ignorance is bliss, er jo passende her :D

     

    Jalla har kontroll på sakene ja! Savner å ha denne brennende interessen for alt mellom himmel og jord og ting man kan lese på internett :)

  6. Takk for den linken du!

     

    Er ganske nytt på dette området, så hadde egentlig ikke noen formening om forskjellige bruksformål, som tung sekk/lett sekk. Men skal lese meg godt igjennom den testen.

  7. Hei

     

    Er det noen som har tips om hva slags type sko jeg burde kjøpe meg for turer over flere dager i fjellet? Blir mest ulendt terreng, såkalt månelandskap.

    Noen merker jeg burde se etter? Hva slags priser kommer man borti, og hvilke butikker har det beste utvalget?

     

    EDIT: Dette er for bruk på sommeren.

     

    MVH

  8. Detirminisme! Sykt, visste ikke at det var et dekkende begrep for det jeg mente.. Men ser jo klart nå at jeg ikke er den eneste med den oppfatningen! Da vet vi det :)

     

    Sett at determinisme var reelt (som jeg mener det er, 100%); kan man forutsi fremtiden?

    Sett at du har en datamaskin, som er helt syk.. Kvantesystemer og alt mulig, altså helt uten begrensninger. Og sett at du har ALLE (ALLE ALLE ALLE) detaljene om ALT (ALT ALT ALT) mulig for ETT bestemt tidspunkt. Altså for ett sekund siden. Så legger du inn ALLE detaljene inn i PCen. Jeg snakker alt av atomer, elektroner, kvarker, protoner, altså alle ting, alt som tilogmed er utenfor vår fatteevne. Det jeg mener er at PCen skal vite alt om alt, altså farten på ting, vekt, alt mulig.

    Dette gjør du i et program som setter alt sammen, og faktisk skaper det neste øyeblikket. All informasjon om det som skjer etterpå, alle nye egenskaper til alt som finns. Så skaper den det neste øyeblikket, så neste, så neste, helt til man spolte forbi det øyeblikket du er i akkurat nå. Da har man fremtiden!

     

    http://www.hardware.no/artikler/jorden_skal_reddes_med_simulator/80223

     

    Disse er jo da litt mindre ambisiøse enn det jeg var for snart tre år siden, men på samme banen! Morsomt!

  9. Sensorbaren er egentlig ikke en sensorbar. Det er kun en anretning som har ti infrarøde LED lyspærer. Det er Wii-moten som fanger opp disse lysene, og kan utifra de vite hvor langt unna og i hvilken vinkel du holder Wii-moten i.

    Derfor er det litt rart at den nye heller ikke fungerer, jeg mistenker at det da kan være noe gærnt med Wii-moten din. Prøv å test med en annen Wii-mote om du ikke har gjort det.

    Om ikke annet, kan det være strømmen til sensorbaren.

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Wii_Remote#Sensing

     

    Edit: http://store.richspsxparts.com/wiisebarwiwi.html

    Her er en ny sensor bar fra en tilfeldig link jeg fant når jeg googlet modell nummeret til sensorbaren (RVL-014)

     

    Det kan være noe gærnt med støpselet i Wii-konsollen. Om du har mulighet til det, kan du prøve å måle spenningen ut ifra det.

×
×
  • Opprett ny...